Kατανάλωση πέλλετ καυστήρα πέλλετ Όκταγκον 70 KW.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #146872 από etsa67
1)Ο βαθμος αποδοσης ενος λεβητα, γινεται με μετρηση του καυστηρα σε λειτουργια και max ισχυ ιση με αυτη του λεβητα και σε θερμοκρασια νερων συνηθως των 70 με 75 βαθμων.
Απάντηση. Θα συμφωνήσω σε αυτό που γράφεις αλλά ήμουν σαφής. Θέλω να πω ότι οι λέβητες οι περισσότεροι Ελληνικοί και Εκτός κλέβουν ισχύ και μπορώ να στο αποδείξω. Ο δικός μου 116 kw παλιά σειρά (υδραυλωτός -φλογαυλωτός) πωλείται στη Ρουμανία για 80 kw. Εδώ χαριζόμαστε λόγω του ηπιότερου Χειμώνα.
Για το θέμα αποδόσεως έχω γράψει ότι ο καλύτερος β. απόδ. επιτυγχάνεται με θερμοκρασίες κοντά στους 60 c και όχι στους 75c (έχει αλλάξει) και οι λέβητες στερεών καυσίμων αποδίδουν τον μέγιστο βαθμό απόδοσης στα 5/3 της μέγιστης ισχύος. Νομίζω τους γνωρίζεις και τους καταλαβαίνεις τους λόγους εσύ τουλάχιστον.
Άρα είναι λάθος να υπολογίζεις λέβητα στερεών καυσίμων με προσαύξηση μόνο 30-35 % προσαυξημένο.
Η δική μου περίπτωση αφορά σπίτι και ενικ. δωμάτια συνολικής ισχύος 60kw.
Όταν ο λέβητας λειτουργούσε με ξύλα 4 Χρόνια πρίν , σε πληροφορώ ότι ζοριζόταν να ανεβάσει πάνω από τους 60c και μόνο με μπρικέτες και αρκετό φαί γινόταν ανύψωση σχετικά αργά και μόνο μετά από 3 ώρες.
Ο β. Απόδοσης σε στερεά καύσιμα είναι σύνθετος πολύπλοκος αλλά με πέλλετ όμως βγαίνει θετικότερος.
Όταν έχω στη φλόγα 40-45 kw και το φορτίο ας υποθέσουμε 60 kw υπάρχει καθυστέρηση λόγω αποκλίσεως έτσι?
Τότε αυξάνω την ισχύ της φλόγας και την κάνω 55-60 kw. Η θερμοκρασία καυσαερίων ανέρχεται από τους 75 c που είναι στα 40 kw στα 90c και με το βεντιλατέρ καυσαερίων σε λειτουργία. Έχω καταγράψει με φλόγα 75 kw μέγιστη στα καυσαέρια και στους 70 c (στις δοκιμές) 105 c δεν ανέβαινε παραπάνω μετρημένη και με αναλυτή αλλά και με επαφή του χεριού μου.
Καλό αυτό γιατί εκμεταλλεύεσαι και την λανθάνουσα θερμότητα συμπύκνωσης χωρίς τον κίνδυνο υγροποίησης του θεικού οξέος αφού είναι ελάχιστο.
Αν μετρήσεις με καύσιμο πέλλετ την μέγιστη ισχύ σε έναν λέβητα ξύλου ας πούμε 50 Kw μέγ του λέβητα και 50kw στη φλόγα θα καταλάβεις ότι ο β. απ. μειώνεται και κάτω από τους 80%. Εγώ φίλε το έχω΄πεί και σε άλλα πόστ επέλεξε λέβητα ξύλου -πέλλετ μεγαλύτερο κατά 60-75 % από τις θερμικές απώλειες του χώρου για να λειτουργεί το μηχάνημα με καλύτερο Β. Απόδοσης. Το έχω αντιμετωπίσει από το 1989 πολλές φορές σε ξυλολέβητες δεν είναι τωρινό αυτό που αναφέρω. Στο σπίτι μου έχω αλλάξει 5 ξυλολέβητες και παράλληλα λειτουργώ αν το επιθυμήσω καυστήρα αερίου-υγραερίου και πετρελαίου fer σε λέβητα φερ 60 kw.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #146874 από etsa67
Τι φαντάζεσαι ότι έχει κάλύτερη τεχνολογία η Αμερική Αυστραλία Ν Ζηλανδία και Αγγλία, γελάω με την τεχνολογία τους.
Τη καλύτερη τεχνολογία σε στερεά καύσιμα την έχει πρώτα η Σουηδία , μετά η Αυστρία και Γερμανία άντε και η Ιταλία και μία ανάσα πίσω η Ελλάδα.
Να είσαι σίγουρος γι αυτό.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ