Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148145 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Επίσης Χρήστο δεν θέλω να νευριάζεις γιατί αυτό έκανς και εμένα.
Δεν είμαστε στο φόροθμ γι αυτό τον σκοπό.
Και ότι γράφουμε να είναι αλήθεια και όχι όπως θέλουμε να είναι.
Όπως ξέρεις ένας λέβητας πέλλετ ή ξύλου που προορίζεται για την Ελληνική αγορά είναι 20-30 % μικρότερης ισχύος απο την ονομαστική τους.
¨ο λέβητας της Θερμοστάλ που εγώ έχω πωλείται Ελλάδα για 116 kwΤη στιγμή που στη Ρουμανία για 80 Kw.
Παρόλα αυτά δεν κατηγορώ κανέναν αλλά να έχουμε όλοι μας τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά και να ζητούμε την θερμαινόμενη επιφάνεια σαν τον κανόνα που κανονίζει την ισχύ του μηχανήματος.
Δεν μπορεί ο λέβητας που έγ΄ω έχω να αποδόσει 116 kw τα 80 kw Μπορεί.
Άν βάλω στον καυστή ρα μου τη μέγιστη ισχύ των 70 kw όπως θα διαπιστώσεις όταν έρθεις τα καυσαέρεια θα δείξουν στα 15 λεπτά και με το βεντιλατέρ ον 100 c kai ίσως μετά απο 25 λεπτά να πάει στους 120 c μπορεί και όχι σε θερμοκρασία 70 c.
Υπάρχουν σε αυτό το καζάνι που έχω 8 τούμπα με στροβιληστίρες υψηλής απόδοσης μήκους 90 εκ, θάλαμοας μήκους 98 εκ 9 υδρα;υλοί που βρίσκονται στην εστία και δέχονται άμεσα την ακτινοβολία της φλόγας και τα καυσαέρια όταν βγαίνουν απο τα τούμπα κάνουν μία βύθιση 70 εκ και εξέρχονται απο το κάτω και πίσω μέρος της πλάτης (4 διαδρομές).΄Τί μαρκα χρησιμοποιείς?

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148146 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Eσύ κα΄νεις το λάθος και συγκρίνεις τα ακριβά Γερμανικά πυρολυτικά μα τα Ελληνικά.
Μαγκιά ή βλακεία ν αγοράσει κάποιος τα παρπάνω.
Μάλλον το δεύτερο αλλά μαγκιά είναι να να πάρεις κάτι σχετικά φθυνό και να το κάνεις να δουλεύει σαν τα ακριβά που ανάφερες.
Γιατί δεν έρχεσαι να το διαπιστώσει?
Που στράβωσες έλα και θα σου βάλω φλόγα απο πετρέλαιοκαυστήρα με μπέκ 1,75 στα 10 κιλά και θα το ανάψουμε. Θα δείς καυσαέρια με τα βίας 130 -140 c και πολύ είναι - 20 εσωτερική αέρα αναρρόφησης . co2 12% , περίσσεια 22%. Αιθάλη 01 βάκαρα. Μόνος σου θα υπολογίσεις ή θα σου δείξει ο αναλυτής μου 96%.
Θα έρθεις?΄Θέλεις να στα δείξω με το Skype? Διάλεξε?

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148185 από mikel
Απαντήθηκε από mikel στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
eltsa δεν υπάρχει το 97% . Η παραπληροφορηση ειναι κακό πραγμα και κανει ζημια μόνο σε εσενα και στα προιόντα που ανεφέρεσαι. Ο βαθμός απόδοσης του λέβητα των 100 kw μετριέται οταν είναι φορτισμένος στα 100. ο αναλύτής σου είναι λογικό να δείχνει και 97 % αφού είναι βαθμός απόδοσης στην καύση (πλασματικός). Ο βαθμός απόδοσης θέλει εργαστήριο. Η βάση που χρησιμοποιούμε αναλυτή είναι για διοξείδιο μονοξίδιο και περίσσια . Σε παρακαλώ βγάλε μια εκτύπωση και ποσταρε την εδω. Η μήπως έχεις λέβητα αερίου συμπυκνωμάτων ?
Οσο αφορά το προγραμμα που δεν έχεις στην κατοχή σου λές πως δεν το δίνετε στους πελάτες( δικαίωμα σας). Όποιος έχει ADGREEN Bmix H Β-ECO το έχει χωρίς να περάσουν 4 χρόνια . οσό για την εκπαίδευση ναι την κάνουμε σαν εταιρεία (έγώ ξεχωριστά σε κάθε πελάτη που το έχει).
Τώρα το ότι εγώ από τον δικό μου υπολογιστη μπορώ να κάνω ριθμίσεις σε οποιοδήποτε καυστήρα δεν το σχολιασες (περίεργο). Το ότι ο πελάτης μπορεί να διαχιρίζεται τον καυστήρα αππό τον καναπέ ? το ότι μπορεί να καταγράφει όλες τις λειτουργίες σε αρχέιο ? οκ ε'ιπαμε μετά τα 4 χρόνια θα μας πεις !
Σου εξήγησα πως οι καυστήρες Bmix καίνε σχεδόν όλες τις μορφές βιομάζας και μου απαντάς πως και ο δικό σου καίει αλλα μαζί με πελλετ .
Αλλό να κάις σκέτο πυρήνα και άλλο είναι να είναι ανακατεμένος με πελλετ.
Αλλο να καίς σκέτο κουκούτσι και άλλο να το ανακατεύης με πελλετ.
και αν το ανακατέψης και γίνει μια ζημία το αναλαμβανεις εσύ η η εταιρέια σου ? ισχύ η εγγύηση ?
Και σου το λέω πιο αναλύτικά

Ο καυστήρας Bmix h Bmix Digital καίει βιομάζα σκέτη χωρίς πελλετ. Και καθαρίζη με πεπιεσμένο αέρα το χώρο καύσης. δλδ o καυστήρας δεν μπουκώνει δεν ντουμανίαζη ούτε βγάζει σφάλμaτα γιατί απλά έιναι παντα καθαρός και περνάει ομορφα και ωράια το οξυγόνο που χρειάζεται για να έχει σωστή καύση (δλδ ο πελάτης δεν ασχολέιτε με τον καυστήρα) .
νομίζω πως πιο αναλύτικά δεν γίνεται.
Τώρα αν θα καθαρίση ο πελάτης μια φορά ο μήνα η ΄καθε 10 μέρες τον συλέκτη τις στάχτης έιναι δικό του θέμα (πέζη ρόλο και τι χωρητικότητα έχει ο λεβητάς του ).
Νομίζω πως σε αυτό το φορουμ πρέπει να δείνουμε σωστές πληροφορίες για τα μηνχανήματα που δουλέυουμε. Οσο αφορά τα μηχανήματα που κυκλοφορούν στην αγορά πρέπει να είσαι επιφυλακτικός. Δεν ανακαλυψαμε την Αμερική φίλος ! Δεν υπάρχουν θάυματα στην δουλεία μας . Υπάρχουν αξιόπιστα μηχανήματα Ελληνικά αλλά και εισαγώμενα. Όσο θα μεγαλωνεις θα μαθάινεις και έσυ όπως και εμείς. Η εμπειρία δεν δεν διδάσκεται σε 100 γραμμές ενός post σε φόρουμ . Αντίθετα ο εγωισμός του "έχω το καλυτερο μηχανημα γιατί αυτό έχω στο σπίτι μου και όλλα τα άλλα απλά υπάρχουν είναι να τα λέμε όταν δεν μας ακουν και δεν μας βλέπουν άλλοι .
Ελπίζω αυτή την φορά αν αναφερθείς σε έμενα να γράψεις σωστά το Mikel
Last edit: 8 Χρόνια 6 Μήνες πριν by mikel.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 6 Μήνες πριν #148194 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Φίλε Mikel μπορεί ο ad green να είναι πολύ καλός καυστήρας ίσως καλύτερος απο τον δικό μου όμως σου λέω ότι βρίσκω πέλλετ εδώ στην Εύβοια με 170 τον τόνο το καλοκαιρι ποιότητας β (βιομηχανικό ) και το καίει θαυμάσια.
Σου απαντώ όμως για τον β. απόδοσης που έθεσες.
Εμένα βγάζει υψηλό β. απόδοσης γιατί έχω θερμοκρασίες καυσαερίων 61-70 c με τη φλόγα που σου λέω των 30 kw. επειδή ο λέβητας είναι πολύ υποφωρτισμένος αλλά εδώ θέλω να σταθώ.
Σας λέω σαν Μηχανολόγος ότι οι λ΄λεβητες ξύλου -πέλλετ πρέπει να είναι μεγάλοι σε ισχύ για να ανταποκρίνονται γρήγορα στο φορτίο.
Επαναλλαμβάνω δεν έχουμε λέβητα πετρελαίου ή αερίου.
Έχουμε πέλλετ ή ξύλο όπου δεν θα σχηματιστούν θεεικά οξέα που προσβάλουν τα μέταλλα και μπορείς να λειτουργείς τον λέβητα άνετα υποφορτισμένο και να αυξήσει το β. απόδοσης καύσης.
Το βεντιλατέρ καυσαερίων θα βοηθήσει την ανοδική κίνηση των καυσαερίων αφού αυτά δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά πυκνότητας εσωτερικά στη καπνοδόχο.
Την υγροποίηση θα τη ελέγχεις με καλή μόνωση και αφού δεν θα ψύχονται (διαφορά θερμοκρασίας στην είσοδο της καπνοδόχου έως την έξοδο 10 c)αρκετά σε όλο το ύψος δεν θα παρατηρείται και συμπύκνωση αυτών στα τοιχώματα της.
Βασικό αυτό για να λειτουργεί η καύση στον θάλαμο με υψηλή αλλά και σταθερή πίεση που αγγίζει την υπερπίεση.
Έτσι αυξάνεις την ειδική φόρτιση όλου του λέβητα αφού στον μεγάλο θάλαμο το μεγαλύτερο ποσό ανταλλάσεται με ακτινοβολία 75% το υπόλοιπο ιδίως στα στερεά καύσιμα βοηθάει στην αύξηση του β. απόδοσης.
Kανένας λέβητας με ισχύ πάνω απο τα 50 kw και καυστήρας δεν πρέπει να δουλεύει πάνω απο το 85% των της ονομαστικής του ισχύς ας πωλείται κάποιος σαν 116 kw.
Δεν είναι ότι θα μειωθεί ο β. απόδοσης αλλα η πίεση στον θάλαμο θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα επιτρ΄πει να περάσει ο μεγαλύτερος όγκος καυσαερίων απο τα σταθερής επιφάνειας ροής των καναλιών δυναγωγής.
Σας το λέω λοιπόν ότι ο μεγάλος λέβητας ξύλου κυρίως αυτοί που διαθέτουν θάλαμο καύσης με στρογκυλή διάταξη έχουν καλύτεροι απορρόφηση της θερμότητας λόγω καλύτερης και ομοιόμορφης καταπόνησης απο τη θερμότητα , ιδιαίτερα όταν η καύση προέρχεται από πέλλετ οριζόντιας φλόγας για να δημιουργηθεί και δευτερη διαδρομή (αντιστροφή) στον ίδιο τον θάλαμο.
Τα τούμπα σίγουρα δημιουργούν καλύτερη απορρόφηση αλλά το θερμοκρασιακό κ΄ερδος παραμένει μικρό αν η απορρόφηση στον θάλαμο αγγίζει το 75 %.
Για να έχεις και υψυλή ακτινοβολούμενη ανταλλαγή θερμότητας στον θάλαμο πρέπει αυξήσεις και υη πίεση λειτουργείας ατον θάλαμο και το κάνεις με στροβιλιστές στα τούμπα που δεν θα αφήνουν τον καπνό να περάσει ανεκμετάλευτος.
Σεμικρούς λέβητες δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό επειδή αυτοί χρειάζονται την υποπίεση απο νωρίς (στον θάλαμο καύσης για να εισέρχεται και ο κατάλληλος αέρας καύσης) άρα δεν μπορείς να τους αυξήσεις άνετα την ειδική τους φόρτιση.
Ένας λέβητας ξύλου -πέλλετ έχει ειδική φόρτιση σε ξύλο και πέλλετ τις εξής.
1. 30 kw= 3 m2 ξύλο
1. 30 kw=2,6m2 pellet
1. 30 kw=1,2m2 oil
1. 30 kw= 1,6m2 gpl
2. 40 kw= 4m2 woodfire
2.40 kw = 2,7m2 pellet
2.40 kw= 1,4 m2 oil
2..40 kw=1,9 m2 gpl
3. 50 kw= 4,5 m2 woodfire
3. 50 kw= 3,3 m2 pellet
3. 50 kw=1,8 m2 oil
3. 50 kw= 2,3m2 gpl
4. 70 kw= 5,6 m2 wood fire
4. 70 kw= 4 m2 pellet
4. 70 kw= 2,3 m2 oil
4. 70 kw=3,3 mw gpl
Σημείωση.
Στους λέβητες πετρελαίου όλη η θερμαινόμενη επιφάνεις σαρώνεται απο καυσαέρεια υψηλής θερμοκρασίας και οι επιφανειακές τάσεις του λέβητα είναι ομαλές εξαιτείς της υψηλής ειδικής φόρτισης του πετρελαίου όπου κατασκευάζονται πιο συμπαγής και με υπερπίεση.
Στος λέβητες ξύλου τα πράγματα μάλον λειτουργούν ανάποδα.
Χρειάζονται την υποπίεση απο τον θάλαμο καύσης άρα τα καυσαέρεια δεν σαρώνουν κα΄θε τετρ. μέτρο επιφάνειας του λέβητα με τήν ίδια φόρτιση ιδίως όταν οι θάλαμοι έχουν τετραγωνική δάιταξη και μέρος της επιφάνειας παραμένη ουδέτερη θερμιδικά/.
Στη καύση με πέλλετ όταν διαθέτουν καυστήρα οριζόντιας φλόγας τα πράγματα εξελίσσονται πολύ καλύτερα απο τις κάθετες φλόγες των ξύλων.
Αφού η οριζόντια φλόγα σαρώνει καλύτερα περισσότερη επιφάνεια και με μία καλή πίεση.
Αυτά είναι που θέλω να έχουμε υπόψην πριν αγοράσεται λέβητα ξύλου ή πέλλετ. Ο μεγάλος λόγω μεγάλης θερμαινόμενης επιφάνειας λειτουργεί με μεγάλο β. απόδοσης και γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας εφόσων τον κάνεις να δουλεύει στο πέλλετ με κάποια πίεση που τείνει να αγκίξει τα όρια της υπερπίεσης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #149420 από Dami
Απαντήθηκε από Dami στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Καλησπέρα παιδιά χίλια συγνώμη για την απουσία αλλά μου έτυχε κάτι πολύ σοβαρό και δεν μπορουσα να μπω σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες σας.Φέτος τελικά δεν θα μπορέσω να βάλω καυστήρα αλλά τουλάχιστον κατεληξα στον AD GREEN για τον λογο ότι είναι σχετικα κοντά με τον τόπο διαμονής αν ήμουν Αθήνα θα επερνα τον OCTAGON και παλι σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που μου δώσατε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 5 Μήνες πριν #149421 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή και αγορά καυστήρα πελλετ
Πολύ καλή αγορά.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ