Kratki Maja BS (αριστερό)12 (ή 11) KW στα Γιάννινα

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143225 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
αν κρίνω από κάποια θέματα που αντιμετώπισα στην περιοχή καλά ....πολύ καλά κάνατε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143235 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
ε... μα τώρα... μισές δουλειές....

Ανέβασε και κάνα βιντεάκι με το πως καίει. Πως ρυθμίζει τη φλόγα ανάλογα με τον 1γενή αέρα, κλπ...

:) :ohmy: :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143254 από Wooshas
ok, θα κάνω και βιντεάκι όταν βρω το χρόνο για γύρισμα και μοντάζ. Αναμείνατε... :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145130 από Wooshas
Αναφορά-ενημέρωση ( :P ) στους δυομιση μήνες λειτουργίας
Μετά και από τα τεστ της παρατεταμένης παγωνιάς (πριν και κατά τη διάρκεια των γιορτών), σε γενικές γραμμές τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά.
- Το σπίτι δεν κρύωσε παρά μόνο όταν λείψαμε για μέρες.
- Η υγρασία παραμένει ελεγχόμενη (μάλιστα ψεκάζουμε που και που νεράκι στο γρανίτη για να μη στεγνώνει ο λαιμός μας)
- Όσο περνάει ο καιρός εκπαιδευόμαστε στο πως καίει η εγκατάσταση και νομίζω ότι κάνουμε καλύτερη χρήση και εκμετάλλευση του καυσίμου.
- Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, μέχρι τώρα έχουμε κάψει κοντά στα 3/5 των ξύλων που καίγαμε στην ίδια περίοδο άλλα χρόνια. Και η πραγματική αναλογία στην οικονομία είναι πολύ καλύτερη, γιατί μέχρι πέρυσι με τα πολλά ξύλα δεν ζεσταινόταν όλο το σπίτι αλλά μόνο ο ενιαίος.

Ωραία όλα αυτά. Τώρα να πούμε και ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ, γιατί πρέπει να μαθαίνουμε όλοι από τα λάθη και τα σωστά των άλλων μέσα στο φόρουμ
- Ένα λάθος στην εγκατάσταση -που φαίνεται και στις φωτογραφίες- είναι ότι πέρασα τις ντίζες για τον εξωτερικό αέρα μέσα στο θερμοθάλαμο, λίγα εκατοστά από το δεξί μαντέμι. Απορούσα κιόλας γιατί επανερχόταν μια ανεπαίσθητη μυρωδιά, ενώ ουσιαστικά η κατασκευή είχε ξεμυρίσει. Άργησε να μου κόψει :oops:
Πάντως τώρα πάει αρκετός καιρός που δεν την ξαναμύρισα, οπότε θεωρώ πως όσο ήταν να καεί από το πλαστικό περίβλημα, έχει πλέον καεί και δεν θα μας ενοχλήσει ξανά. Οι ντίζες πάντως μια χαρά δουλεύουν.

- Χτες το μεσημέρι, πήραμε φωτιά! Γιούχου! :woohoo: Τα καταφέραμε! Καλά, όχι πολύ, μόνο η καμινάδα. Η γυναίκα τρόμαξε γιατί βγήκε καπνός από το άνοιγμα του παταριού και είδε και λάμψη μέσα. Προβληματίστηκα πολύ όταν μου το είπε (εγώ δεν ήμουν σπίτι), ήμουν σίγουρος ότι πλέον έχουμε διαρροή από την καμινάδα. Να μην τα πολυλογώ, ήρθε ο εγκαταστάτης άμεσα, και τσεκάραμε τα πάντα. Ανοίχτηκε και θυρίδα οπτικού (για την ώρα) ελέγχου. Ψηλαφίσαμε τα πάντα, όλα στη θέση τους. Τι διάολο τόσες βίδες τους έχουμε βάλει κιόλας. Η μόνη λογική εξήγηση για αυτό που είδε η γυναίκα, είναι ο καπνός να προέρχεται από σιλικόνη και κόλλα αλουμινοταινίας, και η λάμψη από το πύρωμα του inox, το οποίο από αστραφτερό έχει γίνει τώρα υποκίτρινο. Ένας φίλος και γείτονας πυροσβέστης είχε στο μεταξύ ελέγξει την καμινάδα και ευτυχώς δεν βρήκε ζημιά κάπου. Αφήσαμε το τζάκι σβηστό ένα 24ωρο και σήμερα το απόγευμα το ανάψαμε για έλεγχο. Με τη μύτη και τα μάτια ορθάνοιχτα στα ανοίγματα και τη θυρίδα. Όλα καλά! Και το τζάκι τώρα καιει όπως πριν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
1ον. Η άποψή μου για την εγκατάσταση παραμένει, ότι είναι πάρα πολύ καλή, παρά το μικρολαθάκι (για το οποίο σε μεγάλο βαθμό ευθύνομαι εγώ, μια και μόνος μου υπέδειξα στο μαστορα που θέλω τις ντίζες). Για την ώρα αποδεικνύεται και ασφαλής, μια που άντεξε χωρίς ζημιά στο λαμπάδιασμα της καμινάδας.

2ον. Το τζάκι κάνει πολύ αργή και αποδοτική καύση, πράγμα που το πληρώνουμε με μπόλικο κρεοζώτο τη στιγμή που δεν το ταϊσαμε και με τα καλύτερα ξύλα πάντοτε. Άρα θέλει σίγουρα ενδιάμεσους καθαρισμούς η καμινάδα το χειμώνα ΚΑΙ ψάξιμο νωρίτερα για τα καλύτερα ξύλα! Γιατί αυτή τη φορά τη γλιτώσαμε φτηνά, αλλά κανεις δεν εγγυάται ότι θα είναι πάντα έτσι. Κι ούτε θέλω το σύστημα να ξαναπεράσει τέτοιο στρες.

3ον. Εξακολουθούμε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το τζάκι και όσο μαθαίνουμε τα χούγια του και τις ανάγκες του θα έχει και καλύτερες καύσεις. Η Μάγια μας φροντίζει και πρέπει να τη φροντίσουμε κι εμείς :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ