Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145043 από georgiou.cr
Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω και εγώ την εγκατάσταση της Kratki Zuzia που κάνω στο σπίτι μου και η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, οπότε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και διόρθωσης λαθών. Την εγκατάσταση την κάνω με αργούς ρυθμούς, καθοδηγώντας ουσιαστικά ενα συνεργείο εγκατάστασης γιατί ο συνήθης τρόπος που ακολουθούν είναι "ο ταχύρυθμος". Οπότε να συμβουλέυσω, αν δεν κάνετε την εγκατάσταση μόνοι σας, γλυτώστε τον κόπο και τα άσκοπα χρήματα σε συνεργεία (που κάνουν ότι ξέρουν τα kratki ενω δεν έχουν ιδέα) και πηγαίνετε στον αντιπρόσωπο. Ως προς την ποιότητα των τζακιών kratki εντυπωσιάστηκα ομολογώ και έίναι μια φοβερή επιλογή για εστία!
Το τζάκι στην αρχική του μορφή ήταν έτσι :

Το γκρεμίσαμε και καθαρίσαμε το χώρο

Μονώσαμε ένα τμήμα της καμινάδας με isol. Στην καμινάδα κολλήσαμε το isol με κόλλα πλακιδίων (δεν ξέρω αν ήταν ο σωστός τρόπος - αλλά δεν ήθελα να τρυπήσω την καμινάδα του γείτονα για να στερεώσω τα isol) :

Τοποθετήσαμε την καμινάδα αμόνωτη Φ180 inox για 3 μέτρα μέσα στην χτιστή 20χ20, συστολή σε Φ160 και inox αμόνωτη για άλλα 3μ (γιατί υπήρχε δόντι στην πλάκα της ταράτσας και δεν μπορούσε να ανέβει Φ180) και ουσιαστικά έμεινε τμήμα της 0.30μ έξω από την κτιστή (εκτεθειμένο). Εδώ περιμένω προτάσεις αν πρέπει να το καλύψω με κάτι ή να το αφήσω όπως έχει λόγω του μικρού μήκους.
Στη συνέχεια τοποθετήσαμε 4 τούβλα στα πόδια γιατί υπήρχε δόντι 10cm, τα καλύψαμε με τσιμέντο, τοποθετήσαμε την εστία, αλφαδιάσαμε και ενώσαμε με την καμινάδα

Τα κενά ανάμεσα σε ταβάνι και καμινάδα θα κλείσουν με κεραμοβάμβακα και πυρίμαχο τσιμέντο D8

Τα υπόλοιπα θα γίνουν αφού τεστάρω την εστία , καμινάδα για διαρροές κλπ

Τι δεν έγινε, ενώ ήθελα να γίνει :
1. Να μπουν σφικτήρες σε όλες τις ενώσεις - δεν χωρούσε να περάσει η καμινάδα inox . Τοποθετήθηκε σιλικόνη 1200 βαθμών στις ενώσεις και 2 βίδες για να κρατηθούν τα κομμάτια. Εκ των υστέρων σκέφτηκα οτι θα έπρεπε τουλάχιστον να μπει αλουμινοταινία 350c γύρω από τις ενώσεις
2. Να μπει το primer silkadur να στεγνώσει λίγο στις ενώσεις των πλακών isol και στη συνέχει να μπει η κόλλα izol με προσοχή σε όλο το μήκος. Είδα να γίνετε ένα γρήγορο πασάλημα με primer silkadur, κατευθείαν κόλλα και ξανά primer. Ευτυχώς η ταχτική αυτή έγινε για λίγες ενώσεις. Αποτέλεσμα μόλις στέγνωσε η κόλα φάνηκε κενό στην ένωση σε μερικές πλάκες. Θα περάσω κόλλα ξανά τοπικά, θα στεγνώσει και μετά d8 σε όλες τις ενώσεις εσωτερικά.
3. Δεν μπήκε σιλικόνη 1200 σε μια από τις ενώσεις του εναλλάκτη. Θα τοποθετήσω εκ των υστέρων περιμετρικά σιλικόνη και θα καλύψω όλες τις ενώσεις του χάλυβα με αλουμινοταινία 350C.
4. Δεν πιάστηκε η σωλήνα inox με στηρίγματα από τον τοίχο. Ουσιαστικά το βάτος της καπνοδόχου το τρώει ο εναλλάκτης. (?)

Ερωτήσεις:
1. Να μονώσω το πατάρι με isol ή να καλύψω απλά τη σωλήνα με κεραμοβάμβακα ? Να τοποθετήσω μικρό αεραγωγό στο πλάι ή δεν χρειάζεται καθόλου ?
2. ΝΑ ανοίξω τρύπες με το μπλακεντέκερ στην κτιστή καμινάδα στην ταράτσα ώστε αν τυχόν υπάρχει διαρροή καπνού ανάμεσα σε inox και κτιστή να εκτονώνεται κάπως ?

Περιμένω παρατηρήσεις προτάσεις
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by georgiou.cr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145224 από georgiou.cr
Απαντήθηκε από georgiou.cr στο θέμα Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
Συνεχίστηκε η εγκατάσταση.
Δημιουργήθηκε θερμοθάλαμος με izol

πατάρι 35-40cm από ταβάνι

τυλίχτηκε η καμινάδα με κεραμοβάμβακα

και πετροβάμβακας chiminea s στο ταβάνι και περιμετρικά στα τοιχώματα στο πατάρι
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145225 από georgiou.cr
Απαντήθηκε από georgiou.cr στο θέμα Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
κλείσαμε όλο τον θερμοθάλαμο και το πατάρι (λίγο σπατάλη υλικών εδώ)

κλείσαμε με πυράντοχη γυψοσανίδα της knauf όλο το τζάκι

αντικαταστήσαμε τα πλακάκια και ανοίξαμε 2 ακόμα περσίδες μια χαμηλά ώστε να μπορεί να καθαρίζει ο θερμοθάλαμος και μια ψηλά στο πατάρι
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by georgiou.cr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145226 από georgiou.cr
Απαντήθηκε από georgiou.cr στο θέμα Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
Ως προς τα προβλήματα τώρα :
1. Από την περσίδα στο πατάρι , αν και πρόσεξα να τοποθετηθεί σωστά ο πετροβάμβακας, μετά το πρώτο κάψιμο βγάζει μια ελαφριά γλυκιά μυρωδιά (υποψιάζομαι από τον πετροβάμβακα ή από τις κόλες της αλουμινοταινίας 350c) . Θα φύγει η μυρωδιά μετά από μερικά ανάματα ή να κλείσω τελείως την πλαινή περσίδα ?

2. Η γυψοσανίδα (αν και πυράντοχη) ζεσταίνεται αρκετά (μπορείς να κρατήσεις το χέρι σου μέχρι 3") στο ύψος του παταριού , 10-20cm πάνω από το τούνελ και μόνο στην πρόσοψη. Ολη η υπόλοιπη είναι κρύα. Πρέπει να ανησυχώ ή όχι για το σημείο αυτό?

3. Διαπίστωσα ένα μικρό κενό στην πόρτα της εστίας κάτω και δεξιά (ουσιαστικά δεν εφαρμόζει καλά το κορδόνι στο μαντέμι και αφήνει ένα κενό 2-3mm) . Μετά από έλεγχο είδα ότι το σημείο που ασφαλίζει η πόρτα είναι ελαφρώς κουνημένο. Μπορεί να οφείλεται εκεί? Από ότι είδα η πόρτα δεν ρεγουλάρεται, είναι σταθερή. Οι κάτοχοι kratki δώστε μου τα φώτα σας



Θα επανέλθω με παρατηρήσεις ως προς την κατανάλωση, θερμοκρασίες κλπ
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by georgiou.cr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145230 από liakjim
Απαντήθηκε από liakjim στο θέμα Re:Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
Το 2ο είναι θέμα. Δεν είμαι σπίτι αλλά αν μπεις στο σιτε της knauf θα δείτε ότι οι πυραντοχες γυψοσανίδες Δεν είναι τόσο ανθεκτικές όσο πιστεύουν κάποιοι . Αν θυμάμαι καλά όχι πάνω από 70C. Αφού μόνωσες την καμινάδα ίσως έχεις διαρροή από κάτω. Δεν ξέρω. Πάντως αν το αφήσεις έτσι μάλλον θα σκάσει/ανοίξει.
Για τα άλλα δεν ξέρω.

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145238 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Δεν είμαι κάτοχος foyer, ούτε τζακάς.

Αλλά, διαφωνώ με τα τούνελ/λούφτ. Μπορεί να είναι πιο "φαντεζί", πιο όμορφα από μια κλασσική περσίδα, πιο στυλάτα, πιο ψαρωτικά, να στέλνουν πιο μακρια τον αέρα, κλπ, klp, klp, και εμένα μου αρέσουν πιο πολύ, αλλά.....

Αλλά, τα συγκεκριμένα όπως τα βλέπω, δε νομίζω να καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτούμενες επιφάνειες εισαγωγής/εξαγωγής αέρα. Άρα, το τζάκι - κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα - ζορίζεται να ψυχθεί επαρκώς, με αποτέλεσμα να ανεβάζει πολύ υψηλές θ, έτσι ώστε παρόλο που μόνωσες το θερμοθάλαμο, οι γυψοσανίδες να ζορίζονται.

Σίγουρα ο Δημήτρης (Φιλιππακόπουλος) ξέρει την αιτία και τις λύσεις.

Π.Χ. το παταράκι θέλει εισαγωγή (χαμηλά στη μια πλευρά) και εξαγωγή (ψηλά στην απέναντι πλευρά). Το έχεις κάνει έτσι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ