Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145352 από Sifisalex
Απαντήθηκε από Sifisalex στο θέμα Παρουσίαση εγκατάστασης Kratki Zuzia
Δε νομίζω να σε υποχρεώνει κανείς να βαλεις τούνελ..αν εσυ θέλεις να βαλεις μεγαλύτερες περσίδες τις βαζεις με κανένα προβλημα. Απλά νομίζω οτι η κρατκι τα προτείνει προφανώς για να βγαίνει ο αέρας πιο ζεστός και με μεγαλύτερη ταχύτητα αρα μεγαλύτερη απόσταση κι ετσι θερμαινεις το χώρο σου γρηγορότερα. Την ίδια δουλεια δλδ που κάνουν τα βεντιλατέρ φαντάζομαι ,διότι δεν εχω δει τζακι με τούνελ σε λειτουργία. Τωρα όσον αφορά τα κυβικά δε ξερω τι ισχύει.. ας απαντήσουν οι ειδικοί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145355 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Ας παραθέσω την ταπεινή μου άποψη:

Τα τούνελ, μπαίνουν για 2 κυρίως λόγους:
α) Αισθητικούς (περί ορέξεως.... κολοκυθόπιτα βεβαίως-βεβαίως)
β) Για να επιτύχουν μεγαλύτερη ταχύτητα στον αέρα εξόδου.

Το β) είναι απολύτως θεμιτό, ειδικά αν θέλει κάποιος να "στείλει" πιο μακριά τον αέρα διότι έτσι απαιτείται από τη διαμόρφωση του σπιτιού του, προκειμένου αυτό να ζεσταθεί και πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα.

Το τούνελ ΔΕΝ επηρρεάζει την παροχή (οι μονάδες είναι m3/sec) του ζεστού αέρα. Διότι αυτή εξαρτάται από την απόδοση της εστίας, και από το νόμο Bernoulli. Συνεπώς (για δοσμένη απόδοση), όσο κανείς μειώνει την επιφάνεια εξόδου, αναπόφευκτα αυξάνεται η ταχύτητα εξόδου, προκειμένου να διατηρηθεί η παροχή σταθερή. Q=A*v (αν βάλετε και τις μονάδες...... m2 (επιφάνεια) * m/sec (ταχύτητα) = m3/s (παροχή).

Να με συγχωρείς Δημήτρη, αλλά δεν πιστεύω (βασικά είμαι σίγουρος) ότι οι κλασσικές περδίδες με γρίλιες κόβουν από παροχή εξόδου λόγω του ότι έχουν τις γρίλιες. Αν όμως έχουν ψιλή σίτα για έντομα, τότε ΝΑΙ, ΣΑΦΩΣ και κόβουν παροχή, λόγω τριβών στα συρματίδια της σίτας (οριακό στρώμα).

Εγώ πιστεύω ότι τα τούνελ, ρίχνουν την απόδοση της εστίας για δυο λόγους (προσωπική εκτίμηση αυτό):
α) Πρώτον γιατί "ζορίζουν" την εστία καθώς αυτή αναπτύσσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μην "προλαβαίνει" χρονικά να αποδώσει τη θερμότητα στο θερμοθάλαμο, άρα έχουμε μεγαλύτερες απώλειες προς την καμινάδα λόγω πιο ζεστών καπναερίων,
β) ακόμα και αν δε συμβαίνει το (α) ή αν έχει πολύ μικρή επίδραση, τότε συμβαίνει σίγουρα το εξής: Εφόσον έχουμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο θερμοθάλαμο, έχουμε και μεγαλύτερες απώλειες από το θερμοθάλαμο προς το περιβάλλον [αν αυτός φυσικά είναι σε εξωτερικό τοίχο (το σύνηθες δηλαδή)]. Καθώς ως γνωστόν, το αίτιο της μεταφοράς θερμότητας (εν προκειμένω από το θερμοθάλαμο προς το εξωτερικό περιβάλλον), είναι το Δθ (η διαφορά θερμοκρασίας), που τώρα είναι μεγαλύτερη.

Όσον αφορά το φίλο μας που αναφέρει ότι κάπου έχει μεγάλες θερμοκρασίες στη γυψοσανίδα, έχω να ρωτήσω το εξής:

Μήπως..., λέω μήπως, ο εγκαταστάτης ήταν ολίγον άπειρος, ή ακόμα .... απρόσεκτος, και έχει αφήσει κάποια σημεία με ελλιπή ή ακόμα χειρότερα, ΧΩΡΙΣ καθόλου μόνωση, με αποτέλεσμα εκεί να έχει υψηλές θερμοκρασίες?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145360 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
δεν ξέρω αν στην Κρήτη τα τζάκια τα έχετε έξω το σπίτι εμείς εδω στη " πρωτεύουσα" πάντως τα έχουμε μέσα !!το ίζολ δεν μπαίνει σαν τον πετροβάμβακα Γιώργο !οι απώλειες σε θερμοκρσαία απο το ίζολ πρέπει να μεταφερθούν στο δεύτερο παταράκι και να βγουν απο εκεί !στο συγκεκριμένο τζάκι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο + το οτι υπάρχουν και θερμογέφυρες απο το σκελετό του !
εφόσον επίσης λες οτι δεν επηρεάζουν οι γρίλιες στην απαγωγή της θερμοκρασίας παρακαλώ όσους έχουν τζάκια φυσικής ροής να κάνουν το εξής πείραμα και να μας παραθέσουν τα αποτελέσματα !να μετρήσουν την θερμοκρασία εξόδου με τις περσίδες τους κανονικά μετά απο μια ώρα λειτουργίας του τζακιού τους να βγάλουν τις περσίδες πάνω και κάτω και μετά απο 10 λεπτά να πάρουν πάλι θερμοκρασία για να δούμε αν υπάρχει διαφορά !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145363 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Δημήτρη, τι λ (συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας) έχει το izol? To googlara αλλά δεν βρήκα κάτι.

Επίσης, μην αρπάζεσαι..... Μιλάω πάντα καλοπροαίρετα. Ερώτηση: Ο Θερμοθάλαμός σου, έχει κάποια του πλευρά σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού? Αυτό εννούσα. Νομίζω, ότι οι περισσότεροι από όσους έχουν τζάκι, το έχουν σε κάποιο σημείο που ο θερμοθάλαμος που σχηματίζεται έχει τουλάχιστον μια πλευρά σε εξωτερικό τοίχο σπιτιού. Τι σου φαίνεται περίεργο σε αυτό?

Σχετικά με τις περσίδες. Σαφώς και υπάρχει διαφορά αν την είσοδο/έξοδο την καλύπτει κάτι τέτοιο:



Ενώ δε θα έχει ΚΑΜΜΙΑ επίδραση αν έχουμε κάτι τέτοιο, ΧΩΡΙΣ σίτα επαναλαμβάνω.

Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145368 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γιώργο δεν αρπάζομαι ειδικά μαζί σου και το ξέρεις για αυτό και το αστείο για εμας στην "πρωτεύουσα" και καλά !!το λ μόλις το βρω θα στο δώσω !το ιζολ είναι της prommat !αλλά εδώ θα το πω ξανά!Στην Γερμανία βάζουν 6 αρι ιζολ !η πατέντα που σου έχω πει οτι κάνω στο τηλ .(μαλλον δε θυμάσαι ) μου επιτρέπει να μην έχω απώλειες και με το 3 αρι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145369 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Ok, no problem.

Απλά, ο γραπτός λόγος έχει θέμα. Είναι διαφορετικά να έχεις τον άλλον δίπλα σου, να βλέπεις το πως εκφράζεται. Anyway.

Από μένα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ. ϊσα ίσα, που καμμια φορά με τις "αστοχίες¨μου μπορεί να σε κουράζω. Πάντως, όσο καλό και να είναι το izol, και εκάρι, και με κενό αέρα από πίσω, απώλειες έχει. Μόνο το κενό αέρα δεν έχει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ