Τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10329 από Tsimp
Απαντήθηκε από Tsimp στο θέμα Τιμές pellet
ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10333 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Τιμές pellet
50 εκατομμύρια στρέμματα για καλλιέργεια αγριοαγκινάρας προβλέπει για φέτος η ΠΑΣΕΓΕΣ :)

Προβλέπεται μεγάλη πείνα για τα επόμενα χρόνια.......να δω ποιος θα κάψει πέλλετ από ατόφιο ξύλο η καλαμπόκι.....που, ακούστηκε και αυτό :ohmy:


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10340 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Τιμές pellet
Γι' αυτό ουρλιάζω ότι πρέπει να οργανωθούμε.
Όσο φωνάζουμε ο καθένας μόνος του, είμαστε σαν ξεμοναχιασμένα πρόβατα.
Του χρόνου θα κλαίμε πάλι για τις νέες αυξήσεις στο πέλλετ.
Ξυπνάτε, οργανωθείτε, συναντηθείτε κατά περιοχές.
Το αίμα μας λιγοστεύει και πάλι δε χορταίνουν...

www.facebook.com/photo.php?fbid=21955338...0002422988942&type=1

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10341 από RENEWABLE NRG
Απαντήθηκε από RENEWABLE NRG στο θέμα Τιμές pellet
Είμαι 15 χρόνια μέσα στο δάσος. Δεν ήρθα εδώ για αντιπαράθεση. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους και καλή δύναμη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10343 από mikest
Απαντήθηκε από mikest στο θέμα Τιμές pellet
Καλησπέρα ,

Ειμαι καινουργιος στο forum νομιζω οτι το σημαντικοτερο ειναι να ζητησουμε την πιστωποιηση του προιοντος ηδη στην Ευρωπη υπαρχουν 3 πρωτυπα παραγωγης .

- ÖNORM M1735 Αυστρια
- SS187120 Σουηδια
- DIN 51731 Γερμανια

το σητημα ειναι οτι πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι οι εμποροι ειναι και σοβαροι και αυτα που θα μας δειχνουν θα ειναι πραγματικα .

Νομιζω οτι αυτο μπορουμε να το κανουμε παντως

Mikest

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10344 από ddt
Απαντήθηκε από ddt στο θέμα Τιμές pellet

RENEWABLE NRG έγραψε: Η τιμή είναι κάτι το υποκειμενικό. Εξαρτάται από την περίοδο αγοράς, την ποιότητα και την ποσότητα. Στην Γερμανία συγκεκριμένα εξαρτάται και από την απόσταση από τα ανατολικά σύνορα απ'όπου προέρχονται οι μεγάλες ποσότητες εισαγόμενου πέλετ(Πολωνία, Ουκρανία Ρουμανία). Αν και δεν είμαι ειδικός στην αγορά λιανικής στην Γερμανία υπολογίζω ότι η τιμή για πιστοποιημένα πέλετ(DIN, DIN+) παίζει κάπου ανάμεσα στα 250-350€/Τ ανάλογα με τις συνθήκες που προανέφερα. Πολύ σημαντικός παράγοντας για την διαμόρφωση της τιμής είναι το μεταφορικό έργο που απαιτείται για την παράδοση. Δηλαδή αν το πέλετ μεταφερθεί από την Πολωνία στην Γερμανία θα έχει το 1/3 της επιβάρυνσης από την μεταφορά Ουκρανία-Γερμανία και αυτό έχει αντίκτυπο στην τιμή λιανικής. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Φυσικά η Γερμανία έχει και τοπική παραγωγή και αυτό αντισταθμίζει τα φθηνότερα πέλετ εισαγωγής. Η Δ.Ευρώπη είναι ώριμη αγορά στα συσκευασμένα προϊόντα βιομάζας και υπάρχουν εταιρείες που εισάγουν με καράβι ποσότητες της τάξης 50.000Τ

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ :evil:

και φυσικά αυτό παίζει ρόλο στην τιμή καθώς τα μεταφορικά μειώνονται πολύ. Αυτό πιστεύω θα το δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Κάθε είδος ξυλείας (πλατύφυλλης-οξια, δρυς, δεσποτάκικλπ ή κωνοφόρων πεύκο, έλατο) έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Σε γενικές γραμμές τα πλατύφυλλα είναι συνήθως υψηλότερης θερμιδικής αξίας (λόγω και υψηλότερης πυκνότητας 0,8-1,2Τ/μ3) αλλά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε στάχτη και άλλα στοιχεία που δημιουργούν το γνωστό σε όλους κλίνκερ, ενώ τα κωνοφόρα είναι χαμηλότερης θερμιδικής αξίας αλλά έχουν και λιγότερες παρενέργειες στους καυστήρες. Εγώ προσωπικά προτιμώ τα κωνοφόρα γιατί βαριέμαι να κάνω τον καυστηρατζη :) μεγάλο ρόλο παίζει και η παραγωγική διαδικασία. Δηλαδή αν ο παραγωγός βάζει τον φλοιό του δέντρου στον σπαστήρα μαζί με τα άλλα υλικά έχουμε χαμηλότερης ποιότητας πέλετ. Για αυτό υπάρχουν και διαφορές στις παρτίδες. Πολλοί παραγωγοί θέλοντας να πάρουν τα καλύτερα από τα δύο είδη ξυλείας καταφεύγουν σε μίγματα (π.χ.60%οξιά+40%έλατο). Προτείνω να δοκιμάζετε ποιότητες και όταν βρείτε αυτό που σας κάνει με τις σωστες ρυθμίσεις στον καυστήρα να μένετε εκεί.

Πιο οικολογικό είναι αυτό που έρχεται από πιο κοντά. Το δάσος ανεξαρτήτως είδους ξυλείας απορροφά την ποσότητα διοξειδίου που απελευθερώνεται κατά την καύση της βιομάζας και αναδημιουργείται βιομάζα. Αντίθετα αν το φορτηγό έρθει από 2000Κμ μακριά έχει χαθεί κάθε οικολογική έννοια του καυσίμου καθώς το φορτηγό έχει εκπέμψει τριπλάσιες ποσότητες CO2στην ατμόσφαιρα για την μεταφορά του. Το μοναδικό "οικολογικό" προβάδισμα που έχουν τα κωνοφόρα έναντι των πλατύφυλλων είναι ότι αναπτύσσονται πιο γρήγορα. Τώρα μπορεί ο έμπορος που αναφέρεις να ξέρει κάτι παραπάνω που δεν γνωρίζω.

Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ddt.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.363 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ