Πόσο αέρα χρειάζεται ένα κιλό ξύλο για να καεί;
- DOOM_NX
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Bad Sector
- Δημοσιεύσεις: 4316
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 477
Εσύ κορίτσι είχες στάχτη που έλιωνε, παρά τη σωστή φλόγα. Αυτό έχει να κάνει με την πρώτη ύλη. Να δεις το καλαμπόκι τι κλίνκερ κάνει...dora-serres έγραψε: πάντως σ' εμενα με αερα στο τέρμα, οι κοτρώνες στο πιατάκι δεν άλλαξαν μέγεθος.
καλήσπέρα αγόρια..
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stoikon
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 641
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 122
DOOM_NX έγραψε:
Μα δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ατελής καύση. Στο δικό μου μηχάνημα όταν γίνεται τέλεια καύση, ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να διώξει τα υπολείμματα. Αν ανεβάσω κι άλλο τον αέρα πάμε πάλι σε ατελή καύση...stoikon έγραψε: Αυτό που λέω τον Παναγιώτη ότι δίνοντας περισσότερο αέρα στο χώρο καύσεως εξαλείφεται και ο Παναγιώτης μου λέει δεν είναι πιστοποιημένο ή ρίχνει πολύ πέλλετ.
Σου έχω γράψει πολλές πως άλλο λέβητας και άλλο σόμπα. Εξάλλου δεν ξέρεις αν ο λέβητα σου δουλεύει σωστά. Οι περισσότερες σόμπες ρυθμίζονται με το μάτι γιατί δεν έχουν όργανα. Εγώ γιατί έχω σπουδάσει μηχανοτεχνίτης και έχω μεγάλη πείρα στα καρμπιλατέρ την ρυθμίζω ποιο εύκολα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- DOOM_NX
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Bad Sector
- Δημοσιεύσεις: 4316
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 477
Και για του λόγου το αληθές πάρτε μια εικόνα από ένα πολύ καλό PDF που μου έδειξε ο dimlyk.DOOM_NX έγραψε:
Εσύ κορίτσι είχες στάχτη που έλιωνε, παρά τη σωστή φλόγα. Αυτό έχει να κάνει με την πρώτη ύλη. Να δεις το καλαμπόκι τι κλίνκερ κάνει...dora-serres έγραψε: πάντως σ' εμενα με αερα στο τέρμα, οι κοτρώνες στο πιατάκι δεν άλλαξαν μέγεθος.
καλήσπέρα αγόρια..
Στη σελίδα 21 μπορείτε να διαβάσετε για τη στάχτη και το λιώσιμο.
Κατά τη διάρκεια της καύσης συμβαίνουν στην κλίνη (χόβολη) κάποιες φυσικές μετατροπές
στη στάχτη. Με την άνοδο της θερμοκρασίας, μπορεί να μαλακώσει μέχρι την πλήρη τήξη της
(λιώσιμο). Η χρήση καυσίμων με χαμηλή θερμοκρασία τήξης της τέφρας αυξάνει τον κίνδυνο
της δημιουργίας επικαθήσεων τέφρας στην εσχάρα. Οι λιωμένες επικαθήσεις δυσχεραίνουν
τη διαδικασία καύσης, μεταβάλλοντας την πρωτογενή ροή του αέρα και ευνοούν την
υπερθέρμανση της εσχάρας καθώς και τα φαινόμενα διάβρωσης.
Είναι ωστόσο δυνατόν να υπάρξει χειρισμός και λύση των προβλημάτων, που σχετίζονται με
το σχηματισμό επικαθήσεων, με παρεμβάσεις, όπως η ψύξη της εσχάρας και η ανακυκλοφορία
των καπναερίων και με την εισαγωγή μηχανικών συστημάτων αυτόματου
καθαρισμού ή στην περίπτωση των δημητριακών, με τη χρήση προσθέτων ασβεστίου.1
Το ξύλο και ο φλοιός έχουν σχετικά υψηλό σημείο τήξης (1.300-1.400°C) και ως εκ τούτου
δεν τίθενται κρίσιμα ζητήματα. Αντίθετα, το σημείο τήξης των αγρωστωδών φυτών είναι
κάτω από 1.000°C και κατά συνέπεια, μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν επικαθήσεις κατά
την καύση. Στην περίπτωση των δημητριακών (σιτηρά), το σημείο τήξης τέφρας είναι
χαμηλότερο από 750°C και είναι, επομένως, ιδιαίτερα κρίσιμο (Πίνακας 2.7.1).
Για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, τα αγροτικά βιοκαύσιμα έχουν υψηλότερο
βαθμό κρισιμότητας σε σύγκριση με το ξύλο και πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ειδικές
συσκευές καύσης.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dimlyk
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 10563
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1475
stoikon έγραψε:
DOOM_NX έγραψε:
Μα δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ατελής καύση. Στο δικό μου μηχάνημα όταν γίνεται τέλεια καύση, ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να διώξει τα υπολείμματα. Αν ανεβάσω κι άλλο τον αέρα πάμε πάλι σε ατελή καύση...stoikon έγραψε: Αυτό που λέω τον Παναγιώτη ότι δίνοντας περισσότερο αέρα στο χώρο καύσεως εξαλείφεται και ο Παναγιώτης μου λέει δεν είναι πιστοποιημένο ή ρίχνει πολύ πέλλετ.
Σου έχω γράψει πολλές πως άλλο λέβητας και άλλο σόμπα. Εξάλλου δεν ξέρεις αν ο λέβητα σου δουλεύει σωστά. Οι περισσότερες σόμπες ρυθμίζονται με το μάτι γιατί δεν έχουν όργανα. Εγώ γιατί έχω σπουδάσει μηχανοτεχνίτης και έχω μεγάλη πείρα στα καρμπιλατέρ την ρυθμίζω ποιο εύκολα.
δεν ερχεσαι βρε stiokon να ρυθμισεις και την δικια μου ?????
μη φοβασαι πετρουλες δεν εχουμε ...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dimlyk
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 10563
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1475
dora-serres έγραψε: πάντως σ' εμενα με αερα στο τέρμα, οι κοτρώνες στο πιατάκι δεν άλλαξαν μέγεθος.
καλήσπέρα αγόρια..
καλως την μασκωτ του φορουμ
εσυ μου χρωστας μπεγλερακι κλινκερατο
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- stoikon
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 641
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 122
dimlyk έγραψε:
stoikon έγραψε:
DOOM_NX έγραψε:
Μα δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ατελής καύση. Στο δικό μου μηχάνημα όταν γίνεται τέλεια καύση, ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να διώξει τα υπολείμματα. Αν ανεβάσω κι άλλο τον αέρα πάμε πάλι σε ατελή καύση...stoikon έγραψε: Αυτό που λέω τον Παναγιώτη ότι δίνοντας περισσότερο αέρα στο χώρο καύσεως εξαλείφεται και ο Παναγιώτης μου λέει δεν είναι πιστοποιημένο ή ρίχνει πολύ πέλλετ.
Σου έχω γράψει πολλές πως άλλο λέβητας και άλλο σόμπα. Εξάλλου δεν ξέρεις αν ο λέβητα σου δουλεύει σωστά. Οι περισσότερες σόμπες ρυθμίζονται με το μάτι γιατί δεν έχουν όργανα. Εγώ γιατί έχω σπουδάσει μηχανοτεχνίτης και έχω μεγάλη πείρα στα καρμπιλατέρ την ρυθμίζω ποιο εύκολα.
δεν ερχεσαι βρε stiokon να ρυθμισεις και την δικια μου ?????
μη φοβασαι πετρουλες δεν εχουμε ...
Πολύ ευχαρίστως. Αλλά πέφτουμε λίγο μακριά.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.