Παραγωγή βιοντίζελ απο τηγανέλαια

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #88777 από velanas
Απαντήθηκε από velanas στο θέμα Παραγωγή βιοντίζελ απο τηγανέλαια
Το βιοντίζελ από ζωικό λίπος



Gdevil

Βιοντίζελ από λίπος: Το λίπος καθίσταται αρνίσιο, βοδινό κρέας ή άλλα βοοειδή λίπος, έχουν μεταποιηθεί από ξύγκι. (Τετηγμένα λίπη που λαμβάνονται από χοίρους είναι γνωστή ως λαρδί.) Στέαρ μπορεί να αποθηκευτεί για παρατεταμένες χρονικές περιόδους χωρίς την ανάγκη για ψύξη για να αποφευχθεί η αποσύνθεση, με την προϋπόθεση ότι διατηρείται σε ένα αεροστεγές δοχείο για την αποφυγή οξείδωσης.

Το λίπος που χρησιμοποιείται στη διατροφή των ζώων, για να κάνουν σαπούνι, για το μαγείρεμα, όπως ένα πουλί τροφίμων, και ήταν κάποτε χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κεριών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοντίζελ και άλλων ελαιοχημικών προϊόντων.



Το βιοντίζελ από ζωικό λίπος

Βιοντίζελ μπορεί να γίνει εύκολα από στέαρ χρησιμοποιώντας πολύ παρόμοιες διεργασίες με φυτικά έλαια. Πάντως, και σύμφωνα με ένα χαρτί από τον Miller-Klein Associates, έχει κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ διαφορετικών μελετών.



Πλεονέκτημα

Το βιοντίζελ από ζωικό λίπος έχει υψηλότερο αριθμό κετανίου από βιοντίζελ φυτικών ελαίων. Αυτό σημαίνει καθαρότερη και πιο αποτελεσματική καύση σε κινητήρες ντίζελ.

Κετανίου αριθμούς ποσοστό τις ιδιότητες ανάφλεξης των καυσίμων ντίζελ, όπως ακριβώς αριθμό οκτανίων καθορίζουν την ποιότητα και την αξία της βενζίνης. Είναι ένα μέτρο της ικανότητας ενός καυσίμου να αναφλεγεί όταν είναι συμπιεσμένο. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός κετανίου, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η καύσιμο. Το βιοντίζελ έχει υψηλότερο αριθμό κετανίου από petrodiesel, λόγω της περιεκτικότητάς του σε οξυγόνο. Η ποιότητα ανάφλεξης επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα, η εκκίνηση εν ψυχρώ, προθέρμανση και τραχύτητα κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα καύσιμο υψηλής κετανίου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ατελή καύση και καπνός, αν το καύσιμο αναφλέγεται πολύ σύντομα με το να μην επιτρέπει αρκετό χρόνο για το καύσιμο να αναμειχθεί με τον αέρα για την πλήρη καύση.



Μειονέκτημα

Ανώτερο σημείο σύννεφο. Λόγω των υψηλών επιπέδων των κορεσμένων, το βιοντίζελ από ζωικό λίπος έχει την τάση να κρυσταλλώνει σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι το βιοντίζελ από φυτικά έλαια. Στη Βόρεια Ευρώπη, γεγονός που καθιστά το ζωικό λίπος βιοντίζελ ακατάλληλο για χρήση το χειμώνα, εκτός από την ανάμειξη σε χαμηλές τιμές σε συμβατικό ντίζελ. Ντίζελ ζωικού λίπους δεν μπορεί να καλύψει το απαιτούμενο πρότυπο DIN για βιοντίζελ 100%, αλλά ως ένα μείγμα 5% με συμβατικό ντίζελ πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.



Miller-Klein Συνεργάτες δείχνουν επίσης ότι άλλες μελέτες έχουν πολύ πιο μετρηθεί στα συμπεράσματά τους, και ότι η χρήση του βιοντίζελ για το ζωικό λίπος έχει νόημα μόνο αν πράγματι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το ζωικό λίπος (Κυβέρνηση του Οντάριο μελέτης), ή ότι η εξοικονόμηση αερίων θερμοκηπίου από ζωικό λίπος βιοντίζελ είναι λιγότερο από ό, τι για τα φυτικά έλαια, λόγω των πρόσθετων επιπτώσεις της ζωικής παραγωγής. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2004 από την Κλιματική Αλλαγή συναρμολογούνται Κεντρική δεδομένα από διάφορες μελέτες ΑΚΖ για τη χρήση των διαφόρων πρώτων υλών για την παραγωγή βιοντίζελ. Αυτά τα φαινόμενα υποκατάστασης που περιλαμβάνονται στην ανάλυση τους, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι οικονομίες αερίων του θερμοκηπίου είναι πολύ παρόμοια σε όλες τις πρώτες ύλες. Με δεδομένες τις αβεβαιότητες των δεδομένων θα πρέπει να τους θεωρούμε ως το ίδιο.



Συμπεράσματα

Δεν υπάρχουν περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα από τη χρήση ζωικού λίπους ως πρώτη ύλη βιοντίζελ αντί για φυτικά έλαια. Συνολική διαθεσιμότητα του ζωικού λίπους ως πρώτη ύλη είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να αυξηθεί, και σε μερικές περιπτώσεις μειώνεται. Για παράδειγμα, στην Αυστραλία ποσοστά μετοχών πρόβατα είναι σε χαμηλό όλων των εποχών, και η Στατιστική Υπηρεσία λέει αριθμού των βοοειδών είναι επίσης προς τα κάτω. Καθώς οι κλιματικές αλλαγές με θερμότερος συνθήκες ξηραντήριο, αποθήκευση τιμές θα μπορούσε να συνεχίσει να μειώνεται και η εξάρτηση από αυτή πρώτη ύλη θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα συνεχιζόμενο ζήτημα.

Η χρήση του λίπους για την παραγωγή βιοντίζελ ανταγωνίζεται με τα υπάρχοντα εμπορικά καταστήματα, όπου οι ιδιότητες του συγκεκριμένου λιπαρών οξέων φέρνουν πλεονεκτήματα.

Το λίπος δεν είναι η καλύτερη πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοντίζελ, ειδικά για τη χρήση των καυσίμων σε περιοχές με ψυχρούς χειμώνες, καθώς πήζει. Υψηλή σύννεφο είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι υψηλότερο αριθμό κετανίου είναι ένα όφελος.

Αξιοποίηση του λίπους θα κάνει οικονομικό νόημα για τις επιχειρήσεις που είναι καθετοποιημένες σε απόδοση, αλλά θα είναι πάντα ένα μικρό συστατικό της συνολικής εικόνας βιοντίζελ.



Αναφορά: Miller-Klein Associates 2006, χρήση ζωικού λίπους σε βιοντίζελ





BiomassTechnologies LandfillGas βιοκαύσιμα Whatis; Βιοντίζελ φοινικέλαιου Biodieselfrom φύκια EthanolBiofuel BiofuelEthics ξυλαέριο Γεννήτρια MakeYour τη δική σας βιοντίζελ










Αναζήτηση



Άρθρα
Νέα Κλίμα
Υπερθέρμανση του πλανήτη;
Τι μπορείτε να κάνετε
3 Σχέδιο Κλίμα Βήμα
Green Living
4η έκθεση της IPCC
5η έκθεση της IPCC
Κλιματική Αλλαγή
Μέτρηση του κλίματος
Κύκλος του άνθρακα
Κλίμα και την Κοινωνία
Αερίων του θερμοκηπίου
Ωκεανοί
Η παγκόσμια θερμοκρασία
Στάθμης της θάλασσας
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Gdevil, ayrtonsenna

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92757 από antisakis
Που μπορω να βρω μεθανολη στην θεσσαλονικη;
χθες πηρα 20 τηλ απο τον χρυσο οδηγο σε χημικα προιοντα και κανεις δεν ειχε εκτος απο εναν στην Σινδο
που μου ειπε πως η μετουσιομενη ειναι πιο ακριβη απο την καθαρη και κοστιζει πανω απο 2 ευρω το λιτρο .
Η καθαρη κοστιζει 1,45 χωρις την ΦΠΑ το λιτρο και υπαρχει σε δοχεια των 160 κιλων αλλα δεν πωλειται σε ιδιωτες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92760 από OANNHSEA
Τι θα έλεγες να την παράγεις μόνος σου την αιθανόλη;;; :cheer:

Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92761 από antisakis

OANNHSEA έγραψε: Τι θα έλεγες να την παράγεις μόνος σου την αιθανόλη;;; :cheer:


Αν κανει δουλεια και ειναι το ιδιο με την μεθανολη γιατι οχι;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92966 από OANNHSEA
el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B8...BD%CF%8C%CE%BB%CE%B7

Οπότε ξεκίνα διάβασμα. :P

Πάρε μερικές ιδέες από το νετ:

Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92970 από ΑΛΕΚΟΣ

antisakis έγραψε:

OANNHSEA έγραψε: Τι θα έλεγες να την παράγεις μόνος σου την αιθανόλη;;; :cheer:


Αν κανει δουλεια και ειναι το ιδιο με την μεθανολη γιατι οχι;

ποια η διαφορα της αιθανολης με την μεθανολη;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ