Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173551 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Καμμία αντίρρηση.
Ο λογαριασμός του ρεύματος (εκκαθάριση στο λογαριασμό Ιουλιου και επιστροφή συνέπειας στον "έναντι" του Αυγούστου) είναι στη διάθεσή σας με όποιον τρόπο επιθυμειτε να σας το στείλω.
Αν έχω κάνει λάθος στους υπολογισμους, ζητώ προκαταβολικά συγγνωμη, τόσο από εσάς προσωπικά όσο και από τα υπόλοιπα μέλη και αναγνώστες του forum, που παραπληροφορηθηκαν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173552 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Re:Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Ο εκαθαριστικος Ιουλίου προφανώς αφορά κατανάλωση Ιουνίου και πριν. Τότε οι τιμές ήταν στα 80€ η mwh. Σίγουρα λοιπόν σας έχουν χρεώσει ρήτρα αναπροσαρμογής και για αυτές τις καταναλώσεις.

Ιούλιο Αύγουστο Σεπτεμβρίο η τιμή χονδρικής είναι στα 150€. Ενδεικτικά στην Ισπανία είναι 200€ και στην Αγγλία όπου έκλεισαν εργοστάσια είναι 600€!!!

Εφόσον λοιπόν η χονδρική είναι 0,15€ kw οι πάροχοι χρεώνουν ρήτρες. Έτσι η καθαρή τιμής της kw πάει 0,17€ και πάνω στην λιανική.

Μετά έχουμε ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ΦΠΑ.

Το λάθος το δικό μου είναι ότι στον εμπειρικό κανόνα έβαλα την τιμη της kw αφού υπολόγισα της ρήτρες.

Για να είμαι ακριβής ο εμπειρίκος κανόνας υπολογισμού είναι από τον παρακάτω τύπο.

Συμφωμενη τιμή kw X2 (για ρυθμιζόμενες χρεώσεις) + ρήτρα αναπροσαρμογής και όλο αυτό / την συνολική κατανάλωση.

Πχ τιμή kw 0,12 X 2 = 0,24€ + 100 ευρώ ρήτρα / όλο αυτό με την κατανάλωση μας κάνει χοντρικά ,0,27-0,35. Αυτό αφορα έναν γρήγορο υπολογισμό. Για μεγαλύτερη ακρίβεια οποίος ενδιαφέρεται ας μου στείλει τον λογαριασμό του να του πω πόσο του βγαίνει η kw γιατί κάνουν πολλά κολπα να μην παίρνεις χαμπάρι.

Η ΔΕΗ το 2021 ήταν ο φθηνότερος πάροχος γιατί έως 5 Αυγούστου του 2021 δεν χρεωνε ρήτρα ανάπροσαρμογης αλλά μόνο ρύπους. Επίσης πολλοί πάροχοι χρεώνουν πάγιο που αυξάνει την τιμή της kw.

Μπείτε στο site του ΑΔΜΗΕ να δείτε τις τιμές χονδρικής κάθε μήνα.

Επίσης οι τιμές ρεύματος υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν περαιτέρω αφού το φυσικό αέριο έχουν 6 φορές μεγαλύτερη τιμή χονδρικής. www.euro2day.gr/news/world/article/20989...i0AHjzfQHZoZgs6k-gc0
Last edit: 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν by john88s.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mpampou, Pri, dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173553 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Παρ' όλ' αυτά, όταν εγώ έλεγα ότι για να συμφέρει το πελλετ πρέπει να διπλασιαστεί η τιμή kWh, είχα υπ' όψη μου τις τιμές που έγραψα πριν γιατί αυτές πληρώνω εδώ και 3 1/2 χρονια, που έχω αλλάξει πάροχο.
Αν από τις τιμές που έγραψα πριν πάμε στις διπλάσιες, "ακριβό" πέλλετ δαγκωτό!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173554 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
καλη η παραθεση αποψεων αρκει να οδηγει και σε σωστα συμπερασματα .... στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι η χρηση πελλετ μια και το ρευμα δεν ειναι μονο για θερμανση αλλα η αλλαγη αν συμφερει προμηθευτη ρευματος ...ακομα υπαρχουν συμβολαια χωρις ρητρα (αν θα τα τηρησουν ειναι ενα ζητουμενο) ....και τα νεα προγραμματα της δεη φαινονται προς το παρον η πιο συμφερουσα λυση αλλα με δεσμευση διετιας οπως κι αλλοι παροχοι κι εδω προκειπτει ενα εωτημα...πεφτουν τοσο εξω η μολις περασει ο χειμωνας προβλεπουν οτι η κατασταση θα εξομαλυνθει και τα συγκεκριμενα προγραμματα θα ειναι πλεον ακριβα ? 
ο δικος μου εκκαθαριστικος αυγουστου βγηκε 0,152 και με την αυξηση λογω ληξης συμβολαιου αναμενω να παει στα 0,165 αν και ο εναντι σεπτεμβριου βγηκε στα 0,1575...αν στον επομενο εκκαθαριστικο δω ρητρες απλα ψαχνω για παροχο ....
χοντρικα για αντλια θερμοτητας η εξισωση ερχεται οταν η τιμη kwh εξισωθει με την τιμη 1 κιλ πελλετ 
ΥΓ ... θα προτεινα καποιο παλληκαρι που εχει ασχοληθει να ανοιξει ενα νεο θεμα με παροχους ρευματος για ανταλλαγη εμπειριων και αποψεων


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Last edit: 2 Χρόνια 6 Μήνες πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173557 από dryianni
Απαντήθηκε από dryianni στο θέμα Re:Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Αγαπητέ @dimlyk θεωρώ τις απόψεις σας από τις πλέον έγκυρες και τη συνεισφορά σας στο forum ίσως την πιο ουσιαστική από όλους όσους έχουν γράψει σε αυτό μέχρι στιγμής.
Θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνησω μαζί σας ως προς τα εξης:
"Η κατανάλωση πέλλετ δεν είναι μία".
Κανένα καύσιμο δεν έχει, φυσικά, διατίμηση. Οι τιμές διαφέρουν από προμηθευτή σε προμηθευτή, ενώ διαφέρει και η καθαρή (κατωτερη) θερμογονος δύναμη από προϊόν σε προϊόν, εντός του ίδιου είδους καυσίμου (ακόμη και η έντασή του ηλεκτρικού ρεύματος, μετροΰμενη σε Α, διαφέρει.από χώρα σε χωρα, εξ αιτίας της διαφορετικής τάσης λειτουργίας).
Η σύγκριση όμως πρέπει να γινεται και γίνεται με την εξής, τουλάχιστον πανευρωπαίκα αποδεκτή, μεθοδολογία:
Εξεταζεται το σύστημα (Α/Θ, λεβητας αερίου, πέλλετ, ενεργειακό τζάκι, κ.ο.κ.) με γνωστά τα στοιχεία του καυσίμου της μέτρησης και με σημειούμενες τις ειδικές συνθηκες (θερμοκρασία, ατμοσφαιρική πίεση, σχετική υγρασια)
Γινονται 3 μετρήσεις με διαφορετικό καύσιμο και σε διαφορετικά χρονικά σημεία, ώστε να έχουν αλλάξει και οι συνθήκες περιβάλλοντος, που προαναφέρθηκαν.
Έτσι, ως μέσος ορος, βγαίνει το αποτέλεσμά για ονομαστική ισχύ, κατώτερη ισχύ, αποδόσεις σε ονομαστική/κατώτερη ισχύ, κ.ο.κ.
Συνεπώς, γνωρίζοντας τα (πιστοποιημένα) ενεργειακα στοιχεία του συστήματος μας και του καυσίμου μας, μπορούμε να υπολογισουμε, κατά προσέγγισή (μεγάλο ρόλο παίζουν οι ιδιαιτερεες μικροκλιματολογικες και περιβαλλοντικές συνθήκες) την κατανάλωση, ως προς απαιτούμενη ποσοτητα ανά ωφέλιμη kWh.
Με άλλα λόγια παίρνουμε μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος, πέλλετ, αερίου,, κ.ο.κ., από διάφορους προμηθευτές, μέση κατώτερη θερμογόνο δύναμη των επιλεχθέντων καυσίμων, μέσο όρο εποχιακής απόδοσης στη θερμανση διαφόρων συσκευών ανά είδος (π.χ. λέβητας πετρελαιου, βιομάζας, αερίου, ΑΘ, κ.ο.κ.) και υπολογίζουμε μέση τιμή καυσίμου/συστήματος ανά kWh (κάτι σαν αυτό που έχει κάνει το.Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ, πλην όμως με στοιχεία από τις ΤΟΤΕΕ του ΚΕΝΑΚ, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικοτητα -π.χ. απόδοση λέβητα βιομάζας αυτόματης τροφοδοσίας 75%).
Αν εμείς οι καταναλωτές, συνεχιζουμε στο 2021να αγοράζουμε ρωτωντας το φίλο ή το γνωστό για την κατανάλωσή, ενώ όλα τα στοιχεία εμφανίζονται στις συσκευές από πιστοποιημενους για το σκοπό αυτό φορείς, τουλάχιστον από το 2013 και μετά, τότε δεν έχει κανένα νόημα η όλη συζήτηση που γίνεται εδώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 6 Μήνες πριν #173561 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Re:Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
ευχαριστω για τα καλα σου λογια και ανταποδιδω αν και μεταξυ μας (εννοοντας του τακτικους) δεν νομιζω οτι χρειαζονται φιλοφρονησεις ....
πρωτα πρωτα .... η εκτιμηση που εκανα ειναι σαφως πολυ χοντρικη και γενικη ,,,
εκι που θα διαφωνησω μαζι σου ειναι στις αποδοσεις των μηχανηματων που σε ελαχιστες περιπτωσεις ειναι πιστοποιημενες απο πιστοποιημενους φορεις τουλαχιστον σ οτι κυκλοφοραει στην ελληνικη αγορα .... 
ομως περα του θεωρητικου μικρη σημασια εχουν αν θελουμε να συγκρινουμε πραγματικες καταναλωσεις σπιτιων ,,,γι αυτο φωναζω εδω μεσα εδω και χρονια ,,,, ενα σπιτι ιδιων τετραγωνικων μπορει να εχει πολλαπλασια καταναλωση σε σχεση μ ενα αλλο ... 
ετσι στην αρχη της κρισης πολλοι παρασυρμενοι απο δηθεν ειδικους εμπορους κλπ εγκατεστησαν χαμηλης δυναμικοτητας κυριως εστιες ξυλοκαυσιμων ολων των ειδων και ηταν και υπερευχαριστημενοι τους πρωτους μαλακους χειμωνες μεχρι που ηρθε η ερωτηση γιατι δεν ζεσταινομαι? ...δυστυχως υπαρχει πολυ παραπληροφορηση βλεποντας τηλεπερσονες να διαφημιζουν οικομομικες τις ηλεκτρικες σομπες επειδη εχουν θερμοστατη .... λες και τα ηλεκτρικα καλοριφερ που ζεσταινουμε τα μωρα δεν εχουν κλπ κλπ 


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.499 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ