Καθαρισμός πίσσας

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93714 από ippomas
Απαντήθηκε από ippomas στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Εαν καποιος διαβαση την σειρα αποσταξης σε ενα πυργο αποσταξης πετρελαιου θα καταλαβη τι ειναι η ναφθαλινη. Η οποια στην αποσταξη ειναι σε αερια μορφη με την ονομασια ναφθα και η οποια με επεξεργασια συμπυκνωνεται για χρηση. Γενικα εχει την ιδια ρυπαντικοτητα και καρκινογενεση οπως ολα τα ειδη πετρελαιου. Τωρα οταν γινετε η καυση της ναφθαλινης λογω του οτι επαναφερετε στην αρχικη της μορφη σαν αεριο και καιγετε συνχρωνος εκει παραγετε διπλασια ποσοτητα καπνου και φυσικα προσπαθη σαν ελαφρυτερο του αερα να βγη απο την καμιναδα. Η ταχυτητα της απελευθερωσης ειναι αυτη που παρασυρη τα καταλοιπα στα τοιχωματα τα βοηθαει και η θερμοκρασια που αναπτυσεται απο την καυση και πετυχαινετε ο καθαρισμος. Το μονο ειναι οτι γεμιζη καπνα γυρω απο την καμιναδα και εκει φαινετε και το αποτελεσμα.

Το να ρωτας δεν ειναι κακο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93733 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Αν θυμαμαι καλα, στο πανεπιστημιο μας ελεγαν για τις καρκινογονες ιδιοτητες καθως και αιματολογικες και εγκεφαλικες βλαβες που μπορει να πρεκαλεσει το ναφθαλινιο (βασικη ουσια της ναφθαλινης) ειτε σε καταποση ειτε σε εισπνοη ατμων, αφου ειναι ενα στερεο υλικο που εξαχνωνεται.
Γι αυτο και τεινει να εξαλειφθει σιγα σιγα και να αντικατασταθει απο λιγωτερο επικινδυνα αντισκωριακα (συχνες δηλητηριασεις παιδιων).
Το πετρελαιο δεν ειναι καρκινογονο, οσο ομως ανεβαινουμε πιο πανω στην κλασματικη αποσταξη, οπου και παραγεται η ναφθαλινη, αρχιζουν τα επιβλαβη παραγωγα για την υγεια. Βεβαια το ναφθαλινιο παραγεται και συνθετικα στο εργαστηριο.
Δεν ξερω πως κατορθωνουν δυο μπαλλακια να ξεκολλησουν την πισσα απο τα τοιχωματα των θερμαντικων συσκευων μας, δεν το εχω δοκιμασει, αλλα τουλαχιστον εγω οταν θα το καθαριζα μετα την καυση της ναφθαλινης, θα λαβαινα υπερ ασφαλη μετρα ωστε να μην το αναπνεω. Φυσικα το ιδιο ισχυει και για την καπνια που βγαινει, ειδικα αν ο λεβητας η το τζακι ει αι ακομα ζεστο. Αρκετα δηλητηρια αναπνεουμε δεξια και αριστερα χωρις να το θελουμε αλλα και χωρις να το ξερουμε...
Εγω παντως παραγγειλα τα σακκουλακια του Δημητρη Φ. να δοκιμασω, οποτε θα εχετε νεα μου.

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #94516 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Τα σακκουλακια τα παρελαβα, το πειραμα υπολογιζω να το κανω κατα τα τελη του Μαρτη, να εχουμε και λιγο πισσα να δουμε πως θα παει..
Πιθανον να υπαρχει καθυστερηση μερικες μερες, αν τοτε εχει ζεστο καιρο οποτε στην περιπτωση αυτη θα σβησει τελειως ο λεβητας για την καλοκαιρινη περιοδο.
Οπως και να εχει, θα ενημερωσω για τα αποτελεσματα, παραλληλα με φωτο.
:P

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #94864 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Παιδια για να μην ειμαστε εκτος θεματος, δυο-τρια ποστς απο www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...itstart=15&Itemid=53
τα εκανα copy-paste εδω, που ειναι σχετικα με το εδω θεμα:


guider έγραψε:
frakyd το πελλετ σταχτη πανω στα τοιχωματα δεν μαζευει, κι εχεις να τον ανοιξεις ενα μηνα?
Εμενα με το πυρηνοξυλο σε μια εβδομαδα λειτουργιας, εχω στα τοιχωματα περιπου μισο ποντο σταχτη.
Και απο κατω, το δωρο.. (πισσα που με περιμενει πως και πως)..


frakyd έγραψε:
Εχει μαζεψει, κ δεν το λες σταχτη επειδη ειναι σκληρο κ λογικα θα θελει η χοντρη σπατουλα ή
φαρδυ καλεμι, σε καποια σημεια.Το εργαλειο του λεβητα (ξυστρα) παιρνει ισα ισα το πανω στρωμα
κ αφηνει το σκληρο.
Αλλα λογω διαφορων δραστηριοτητων δεν μου μενει κ πολυ χρονος για το καθαρισμα.
Αν τον αφησω κανα μηνα ακομα θα φτασει η σταχτη το ποτηρι καυσης.
Βασικα επωφελουμε κ απ τον καλο καιρο κ αφου βλεπω οτι ζεσταινει γρηγορα τα νερα κ
ειναι κ την πιο πολυ ωρα stand by, το καθυστερω λιγακι.
Ελεγα να τον αφησω μεχρι να δοκιμασεις κ τα σκονακια που λες για να δουμε διαφορα πριν κ μετα ,
αλλα δεν ξερω ακομα.


guider έγραψε:
Frakyd Απ οτι καταλαβα απο τα λεγομενα σου, το πελλετ δεν αφηνει ιδιαίτερες σταχτες στα τοιχωματα, οπως εξ αλλου γραφεις και για τη σταχτη κατω. Εγω μια εβδομαδα αν δεν καθαρισω σταχτες κατω, θα σκεπασουν το πιατακι..
Την ξυστρα την εχω τροχισει στις δυο πλευρες και κανει καλυτερη δουλεια. Ομως εχω φτιαξει μια σπατουλα σιδερενια κολλημενη σε ενα ραβδι μασιφ επισης σιδερενιο, σε γωνια 45 μοιρων περιπου, που κανει πραγματικα καλη δουλεια για βαθυ (μεχρι το μεταλλο) ξυσιμο, με συχνο τροχισμα φυσικα.
Οταν θα ανεβασω φωτο για το καθαρισμα θα δειξω και αυτο μηπως κανεις θελει να το φτιαξει.
Να ξερεις, οσο πιο πολυ μενει ο καπνος μεσα στον λεβητα, τοσο περισσοτερες επικαθησεις εχουμε.
Αυτο σημαινει, οτι οταν ο καιρος ειναι ζεστος και τα διαστηματα stand-by του λεβητα ειναι μεγαλα, τοσο περισσοτερο ο καπνος μενει μεσα και αφηνει καταλοιπα, δεδομενου οτι στην φαση αυτην δεν δουλευει το βεντιλατερ καυσαεριων.
Εγω σκεφτηκα με μια πατεντα και εκανα το βεντιλατερ να δουλευει και κατα την φαση αδρανειας, ομως ετσι με το ρευμα του αερα καιγεται το καυσιμο στο πιατακι και μετα καθε φορα πεταει lig για να ξανααναψει οποτε ακυρη η πατεντα, δεν τα γλυτωνουμε με τιποτα.
Οταν λοιπον μαλακωνει ο καιρος να χαιρεσαι για το καυσιμο που σιγουρα καις λιγοτερο, να στεναχωριεσαι ομως γιατι τα καταλοιπα (πισσες κλπ) ειναι περισσοτερα...


kakos έγραψε :
+1000
Αυτό είναι το καλό και το κακό όλων των λεβήτων στερεών καυσίμων (μιλάω των οικονομικών και δεν αναφέρομαι σε λέβητες που δουλεύουν 100 ώρες για να αποδώσουν τα προσδοκώμενα). Τώρα το θέμα είναι ποια είναι η λύση στο τέλος της σαιζόν. Καύση στο τέρμα για καμία μέρα ώστε να γίνει πυρόλυση και να πέσει η πίσσα; ή καύση διαφόρων χημικών που θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα ποιο εύκολα;
Πάντως ο λόγος τελικά που προτείνεται δοχείο αδράνειας και τετράοδη βάνα έχει να κάνει σχέση με την δημιουργία πίσσας. Στην περίπτωση αυτή ο λέβητας ξεκουράζετε περισσότερη ώρα, δουλεύει όμως και περισσότερη με αποτέλεσμα να ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες για αρκετή ώρα και με τον τρόπο αυτό να κάνει και πυρόλυση. Τώρα πάνω που ανεβάζει 100 βαθμούς σταματάει κι΄όλας και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δημιουργεί πίσσα. Κοιτάξτε παίδες εμένα δεν με χαλάει που καίω σχεδόν ενάμισι τσουβάλι την ημέρα και έχω ζέστη τρελή στο σπίτι μου, και ας κάνει πίσσα , αρκεί να υπάρχει κάποιος τρόπος στο τέλος της σαιζόν να μπορώ να την αποβάλω απο τα τοιχώματα του λέβητα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.



frakyd έγραψε:
guider, αυτο με την ξυστρα το χω κανει κ χω, αλλα κ παλι ειναι δυσκολο,
βαλε καμια φωτο απ το αλλο εργαλειο-πατεντα να δουμε.
Οσο για την σταχτη κατω , ειλικρινα δεν θυμαμαι την τελευταια φορα που την αδειασα ειναι σιγουρα
απο 1εως 1,5 μηνα επειδη ειχα τρεξιματα (γαμους-βαφτισεις-καρναβαλια) κ τωρα αλλα που εμειναν κ αυτα πισω.
Ελπιζω να κανουν δουλεια τα σκονακια που λες, γιατι θα πρεπει να βρω τροπο , να μπω μεσα στο λεβητα για να τον καθαρισω σωστα.
Κωστα στα ιδια κυμαινομαστε μου φαινεται .
Θα σε παρω κ κανα τηλ να τα πουμε καποια στιγμη.



guider έγραψε:

Ρε frakyd, κοιτα οταν αποφασισεις να καθαρισεις, μη σε σκεπασει η σαχτη οταν ανοιξεις την πορτα του λεβητα χαχαχα..



kake μου, σιγουρα κανεναν μας δεν χαλαει να καιμε λιγωτερο καυσιμο και να βγαινουν οσο το δυνατον λιγωτερα Ευρουλακια απο την τσεπη μας, ομως το καθαρισμα του λεβητα, που ειναι και ανθιγειεινο και επιπονο, ειναι το τιμημα.
Εγω περισυ (τον Ιανουαριο που εφερα σπιτι τον λεβητα) δεν ηξερα και τοσα πολλα σχετικα με τις υποχρεωσεις του (καθαρισμα), τελικα φετος που οργανωθηκα με εργαλεια κλπ, εβγαλα πισσες "εν τω βαθει" απο περισυ..
Βεβαια μου φευγει ο κ-λος καθε φορα, ελπιζω τα σκονακια να διευκολυνουν λιγο την κατασταση, θα δουμε, υπομονη.
Εσυ εχεις τεραοδη? Εγω δεν εχω, αλλα με δεδομενα τα πλεονεκτηματα αυτου του συστηματος στην οικονομια και οχι μονον, λεω να βαλω το καλοκαιρι, αν και καιω περιπου 2 εικοσακιλα πυρηνοξυλο την ημερα δεν θα με χαλουσε να καψω λιγωτερο..

Υ.Γ. Συγνωμη για το μεγαλο ποστ

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95656 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Καθαρισμός πίσσας
Μετα απο την ληξη της πρωτης χρησης του λεβητα μας (χειμωνας 2011-2012) διαπιστωσα την ανεπαρκεια των εργαλειων καθαρισμου που τον συνοδευουν. Αποφασισα λοιπον μετα απο σκεψη, δεδομενης της επισταμενης αναγκης της χρησης σπατουλας για την αφαιρεση της πισσας απο τα τοιχωματα του λεβητα, να κατασκευασω μια τετοια σπατουλα σκληρη αφ ενος αλλα και αφ ετερου κολλημενη σε μακρυ μπρατσο ωστε να ειναι προσαρμοσμενη στις ειδικες αναγκες του Fuzzy Logic 25. Προφανως η ιδιοκατασκευη αυτη θα εχει εφαρμογη και σε μικροτερο η μεγαλυτερο μοντελο.
Παραθετω φωτογραφιες απο την ολη κατασκευη. (Οσον αφορα την πρωτη φωτο, ζητω συγνωμη για την υπαρξη του "μοντελου" αλλα ειναι μαθημενος οποτε βλεπει καμερα να στηνεται απο κατω.. :) )
Παραθετω και τις διαστασεις για οσους πιθανως αποφασισουν να το φτιαξουν.
Το μηκος του μπρατσου ειναι 95cm με μασιφ σιδερο οπωσδηποτε 1,5cm για να μην λυγιζει κατα την πιεση.
Η σπατουλα ειναι κολλημενη (με πολλη κολληση για να αντεχει) στις 30 μοιρες περιπου γωνια με την νοητη προεκταση του μπρατσου, εχει μηκος 9cm, ανοιγμα στο πελμα οχι παραπανω απο 6 cm και παχος μεταλλου 3mm.
Καταλαβαινετε οτι προκειται για αρκετα στιβαρη κατασκευη για να μπορει να αντεχει στην πιεση και στις ελξεις ωστε να μπορει να ξηλωσει τα σκληρα καταλοιπα στα τοιχωματα.
Εννοειται οτι ενα καλο τροχισμα της σπατουλας απο καιρου εις καιρον ειναι προυποθεση επιτυχιας.
Η χρηση της τον τρεχοντα χειμωνα δικαιωσε απολυτα τον σκοπο της κατασκευης της.
Οταν ο καιρος θα ζεστανει και θα σβησει ο λεβητας, θα χρησιμοποιησω και τα "σκονακια" καθαρισμου που πηρα, ελπιζοντας οτι ο συνδιασμος των δυο να κανει το καθαρισμα της πισσας λιγωτερο επιπονο.
Καλη επιτυχια σε οσους το φτιαξουν

Γιωργος Καβαλα
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95693 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Καθαρισμός πίσσας

guider έγραψε: Μετα απο την ληξη της πρωτης χρησης του λεβητα μας (χειμωνας 2011-2012) διαπιστωσα την ανεπαρκεια των εργαλειων καθαρισμου που τον συνοδευουν. Αποφασισα λοιπον μετα απο σκεψη, δεδομενης της επισταμενης αναγκης της χρησης σπατουλας για την αφαιρεση της πισσας απο τα τοιχωματα του λεβητα, να κατασκευασω μια τετοια σπατουλα σκληρη αφ ενος αλλα και αφ ετερου κολλημενη σε μακρυ μπρατσο ωστε να ειναι προσαρμοσμενη στις ειδικες αναγκες του Fuzzy Logic 25. Προφανως η ιδιοκατασκευη αυτη θα εχει εφαρμογη και σε μικροτερο η μεγαλυτερο μοντελο.
Παραθετω φωτογραφιες απο την ολη κατασκευη. (Οσον αφορα την πρωτη φωτο, ζητω συγνωμη για την υπαρξη του "μοντελου" αλλα ειναι μαθημενος οποτε βλεπει καμερα να στηνεται απο κατω.. :) )
Παραθετω και τις διαστασεις για οσους πιθανως αποφασισουν να το φτιαξουν.
Το μηκος του μπρατσου ειναι 95cm με μασιφ σιδερο οπωσδηποτε 1,5cm για να μην λυγιζει κατα την πιεση.
Η σπατουλα ειναι κολλημενη (με πολλη κολληση για να αντεχει) στις 30 μοιρες περιπου γωνια με την νοητη προεκταση του μπρατσου, εχει μηκος 9cm, ανοιγμα στο πελμα οχι παραπανω απο 6 cm και παχος μεταλλου 3mm.
Καταλαβαινετε οτι προκειται για αρκετα στιβαρη κατασκευη για να μπορει να αντεχει στην πιεση και στις ελξεις ωστε να μπορει να ξηλωσει τα σκληρα καταλοιπα στα τοιχωματα.
Εννοειται οτι ενα καλο τροχισμα της σπατουλας απο καιρου εις καιρον ειναι προυποθεση επιτυχιας.
Η χρηση της τον τρεχοντα χειμωνα δικαιωσε απολυτα τον σκοπο της κατασκευης της.
Οταν ο καιρος θα ζεστανει και θα σβησει ο λεβητας, θα χρησιμοποιησω και τα "σκονακια" καθαρισμου που πηρα, ελπιζοντας οτι ο συνδιασμος των δυο να κανει το καθαρισμα της πισσας λιγωτερο επιπονο.
Καλη επιτυχια σε οσους το φτιαξουν


Γιώργο θα με βοηθήσεις φίλε να κάνω και εγώ μια. Όποτε θέλεις κερνάω και καφέ για να μουχαμπετιάσουμε και να τα πούμε και απο κοντά. Στείλε μου ένα email να σου δώσω το τηλέφωνό μου.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by kakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ