Primus 45

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78260 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45

PRIMUS 45 έγραψε: Για να τελειωνουμε με αυτο το θεμα ελεος
Εαν ψαξετε πιο πισω η πιο μπροστα αναλογος πως το εχετε ρυθμιση να σας βγαζει τα θεματα που
γραφουμε,υπαρχει μια φωτογραφια ενος φιλου θα ψαξω και θα την βρω που για να βαλει τον λεβητα στο
λεβητοστασιο τον ανοιξε ολο.
Εαν δειτε την φωτογραφια μιας και κανενας σας δεν εκανε τον κοπο να παρατηρησει οτι απο
τον χωρο καυσεις μεχρι εκει που βλεπετε τον κοχλια μεσα στο σιλο εχει τι ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
ειναι διπλο σαν τουμπο σωληνας μεσα στον σωληνα [θα βρω την φωτο ειναι και πολλα post με το εαν εχει καπνο εμενα εσενα και ολοι εγιναν ιδικοι] ελεος και παλι ελεος
Εμενα γιατι δεν εχει καπνο?????????
ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ?
Γραψτε τι εχετε κανει για να τον βαλετε στο λεβητοστασιο και μετα να το παιξετε μερικοι εξυπνοι


Γενικά είθισται να μη λέμε εξυπνάκηδες ανθρώπους που δε γνωρίζουμε. Η δε έλλειψη άμεσης επαφής που χαρακτηρίζει τις συζητήσεις στα φόρουμ εντείνει πιθανές παρεξηγήσεις.

Στο θέμα μας τώρα. Δε χρειάζεται να μπεις στον κόπο να σηκώσεις φωτογραφίες, ξέρω σε τι αναφέρεσαι μιας και έχω διαβάσει όλο το thread. Ίσως βέβαια να ήταν καλή ιδέα τέτοιες φωτο να γίνουν sticky κάπου για να τις βρίσκουμε εύκολα. Εκεί λοιπόν στην άκρη του στομίου του κοχλία δε φαίνεται να έχει φλατζόκολλα. Ένας φίλος εδώ (mavil34 ή primus34 δε θυμάμαι) είπε πως λύθηκαν τα θέμτα με τον καπνό αφού έβαλε φλατζόκολλα. Θα ήθελα αν δει εδώ τα μηνύματά μου να με βοηθήσει περιγράφοντας ξανά τι έκανε.

Πιθανώς σε μένα να κάηκε αν είχε. Αυτή που πήρα αντέχει μέχρι τους 1250 όχι 300 αλλά πριν επέμβω θα πάρω το οκ από τη Μαβίλ για να μην έχουν πάτημα μετά να μου πουν οτιδήποτε. Καίω μόνο πέλλετ και δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις που διάβασα και εδώ προσπαθώντας να σηκώσω τη φλόγα πάνω και προς τα έξω στις τρύπες. Το κατάφερα αλλά δυστυχώς άπαξ και ζεσταθεί ο λεβητας καπνίζει από το σιλό. Με πέλλετ πάντα, το golden nuggets και τώρα και το bioenergy.

Ο λέβητας μπήκε ολόκληρος δε διαλύθηκε σε κομμάτια και οι αρχικές ρυθμίσεις (2 δεύτερα τάισμα, 38 νεκρός χρόνος, 60% ανεμιστήρας) τις έδωσε τεχνικός της Μαβίλ. Και φυσικά εμαυτές τις ρυθμίσεις έκαιγε κάτω στον κοχλία. Εγώ το προσπαθώ με 40% ανεμιστήρα, 2 ή 3 τάισμα και νεκρό χρόνο μέχρι και 25 δεύτερα έχω κατεβάσει. Η φλόγα είναι πιο ψηλά στις εξωτερικές τρύπες αλλά δυστυχώς και πάλι καπνίζει. Δεν πιστεύω πως είναι θέμα ελκυσμού καμινάδας γιατί όταν ανοίγω την πόρτα του λέβητα για να δω τη φλόγα δε βγάζει ίχνος καπνού, φεύγουν μόνο σπίθες, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Αν όντως λοιπόν και ο δεύτερος σωλήνας ο εξωτερικός συνδέεται με το σιλό, τότε κλείνοντας αυτόν ίσως λυθεί το πρόβλημα. Άλλωστε ο αέρας/καπνός περνά πάντα από εκεί που βρίσκει πιο εύκολη πρόσβαση. Ο κοχλίας έιναι γεμάτος πέλλετ και άρα στραγγαλίζει οποιοδήποτε αέρα, αν ο άλλος σωλήνας έχει απλά κενό τότε ναι μπορεί να περάσει καπνός. Σας ευχαριστώ κι αν μπορεί ο φίλος που πέρασε φλατζόκολλα να σχολιάσει θα το εκτιμούσα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78267 από PRIMUS 45
Απαντήθηκε από PRIMUS 45 στο θέμα Primus 45

χρηστος8 έγραψε: @ PRIMUS 45

Αυτο το θεμα δεν τελειωνει...οταν επανειλλειμενα χρηστες το αναφερουν δεν μπορει να ειναι τυχαια γεγονοτα.

Ποιος θα με πληρωσει εμενα-τον εγκαταστατη για τις μ@λ@κιες της εταιριας σχετικα με την επιστροφη φλογας και το καπνισμα-ντουμανι του λεβητα.

Εχω παει 10 φορες για μ@λ@κιες...

Εδω οι τεχνικοι της Μαβιλ 3 φορες ηρθαν και δεν εγινε τιποτα με διαφορετικες ρυθμισεις καθε φορα...ααα ξεχασα εγινε...εβαλαν το αισθητηριο θερμοκρασιας της καμιναδας 1,20 περιπου απο την εξοδο του λεβητα.

Λυθηκε η υπερθερμανση, μπραβο τους :whistle:

Αλλα τουμπο στο εναν ο 34αρης, αλλα στο αλλον και στην μεση ο πελατης να ανακαλυψει τι ειναι το σωστο...ντορα η εξερευνητρια που λεει και η κορη μου.

Επειδη ειναι απο τις σπανιες φορες που εχω εκνευριστει, θα πω κι αυτο...ο 34 αρης λεβητας που υποτιθεται εχει φ150 καμιναδα, ηρθε με εξοδο φ130...ωραια αξιοπιστια εταιριας...

Ο πελατης μου να δινει 2,5 χιλιαρικα και αυτοματως να γινεται το πειραματοζωο της εταιριας...

Οχι ευχαριστω...πριν παρει καμια φωτια το σπιτι του τον πουλαει.

Οποιος ενδιαφερεται, ευκαιρια ;)

Και ΟΧΙ ο λεβητας μπηκε στο λεβητοστασιο οπως ηρθε απο το εργοστασιο...δεν λυθηκε τιποτα απο κανεναν...αρα επρεπε να δουλευει ΡΟΛΟΙ και τελος.

Τηλεφωνα - διευθυνσεις στην διαθεση σας.

Θα σου πω κατι χρηστο οχι προσωπικο παντως
Ετυχε ο electron και εβγαλε φωτογραφιες και ειδαμε πως ειναι ο κοχλιας σε σχεση
με το σιλο σε σχεση με τον χωρο καυσεις.
Ποιος μου λεει εμενα εσενα και σε οποιον αλλο εδω μεσα οτι δεν εχει γινει κατι
σαν τον electron.
Και παλι λεω οτι δεν αμφισβητω οτι μου λες οτι εχεις δει.
Δεν στα λεω εσενα και σε ολους εδω μεσα για να εκνευριστεις εσυ εγω ο καθενας
στο λεω και παλι δεν εχω οφελως κανενα ισα ισα χασουρα με το να ειμαι καθε μερα
με το pc sto forum με οτι αυτο συνεπαγετε!!!!!!
Εδω ειμαστε για να πουμε την γνωμη μας εμεις σαν πελατες και εσεις σαν ποιο ειδικοι
Αυτα και σε ευχαριστω για την ανταλλαγη αποψεων οσο και εαν ειναι τεταμενες,συγνωμη
γι'αυτο.
Καπου θα μας βγαλουν ολα αυτα!


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78270 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Primus 45
9.Ο λεβητας στο βιντεο εχει διαφανες κοματι για να φενεται η σταθμη του πελλετ αυτος που ειδα
δεν το ειχε.
10.Ο λεβητας στο βιντεο φενεται να εχει διακοπτη στο καπακι που ριχνουμε το πελλετ αυτος που
ειδα δεν ειχε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78274 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Primus 45

agge72 έγραψε: 9.Ο λεβητας στο βιντεο εχει διαφανες κοματι για να φενεται η σταθμη του πελλετ αυτος που ειδα
δεν το ειχε.
10.Ο λεβητας στο βιντεο φενεται να εχει διακοπτη στο καπακι που ριχνουμε το πελλετ αυτος που
ειδα δεν ειχε.


Το ιδιο συμβενη και με τον διαλημενο λεβητα δεν εχει διαφανες κοματι και το καπακι ειναι διαφορετικο.
Οτι νανε δηλαδη....τους κατασκευαζουν με οτι τους ερθει εκοινη την ωρα.
Αααα 0 34 που ειδα ειχε τρεις πορτες στο βιντεο εχει δυο.....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78347 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Primus 45
Παιδία τις photo που ανέβασα εγώ δεν είναι από τον δικό μου λέβητα, είναι από του φίλου μου που τον πήρε πριν από εμένα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο δικός μου (primus 25) σε σχέση με του φίλου μου (primus 45) έχουν διαφορετικό σιλό.

Εμένα είναι πιο λεπτή λαμαρίνα και ποιο καλοφτιαγμένο και έχει και στάθμη με τζαμακι και διακόπτη ασφάλειας ενώ του φίλου μου είναι πιο χοντροκομμένο και φαίνεται κάπως προχειροφτιαγμένο και δεν έχει τζαμακι και διακόπτη.

Επίσης έχει και κάποιες άλλες διάφορες που δεν έχει σχέση να τις αναφέρω

Όσο αφορά την λειτουργία.

Ο λέβητας λύθηκε ολόκληρος για να κατεβεί τις σκάλες (βγήκαν σιλό, πόρτες, καλύμματα, μονώσεις, καπναγωγός, μοτέρ αέρα κλπ)

Ο υδραυλικός την επόμενη μέρα τα είχε δέσει όλα στην θέση τους. Είδα ένα κουτάκι με ένα πορτοκαλί προς το ερυθρό υλικό και μου είπε ότι ήταν φλατζοκολα.

Ο λέβητας αφού δέθηκε και συνδέθηκε ξεκίνησε την λειτουργία με πέλλετ.

Μετά από μια βδομάδα ο κάτοχος του το γύρισε σε βιομάζα. Μέχρι τότε δεν μου είχε αναφέρει κάποιο πρόβλημα ο φίλος μου αν και του είχα πει να έχει τον νου του για καπνό στο σιλό.

Ο λέβητας δουλεύει από τότε ασταμάτητα (2 σπιτια 160τμ εκαστο) και η συντήρηση του είναι πολύ μικρή (μια φορά στις 10 μέρες) και ζεσταίνει άψογα.

Ο δικός μου σήμερα έκλεισε έναν μήνα (Primus 25) τον καίω με πυρηνοξυλο, όταν είχα μόνο πέλλετ έβλεπα καπνό - όχι έντονο αλλά πιο πολύ σαν σκόνη - όταν άνοιγα το σιλό. Όμως πρόσεξα τις μονώσεις στο σιλό (έχω γράψει κατά καιρούς τι έχω κάνει) και τα σημεία που ενώνεται με το σιλό ο λέβητας.

Δεν λέω πιθανόν να υπάρχουν και καλύτερα μηχανήματα, εμένα όμως όπως το βλέπω από θέμα χρημάτων (δηλαδή το τι πλήρωνα πριν σε πετρέλαιο και τι πληρώνω τώρα) θεωρό ότι έχω κάνει καλή επιλογή. Σύντομα θα γράψω και καταναλώσεις…
Βέβαια έχει μαυρίλα στην εβδομαδιαία συντήρηση αλλά πιστεύω ότι λογικά λίγο πολύ όλοι οι λέβητες στέρεων καύσιμων έχουν μουτζούρα.

Δεν λέω επίσης ότι δεν πιστεύω τον φίλο. και τον άνθρωπο που το πούλησε. ΔΕΝ έχουν λόγο να πούνε ψέματα.

Πιστεύω απλά ότι πιθανόν να μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα γιατί υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι έχουν τον ίδιο λέβητα και δεν έχουν προβλήματα.

Τελικά λέω, ίσως παίζει ρόλο η καμινάδα? Γιατί μπορεί να έχουμε τον ίδιο λέβητα αλλά δεν έχουμε σίγουρα τις ίδιες καμινάδες!

Αυτά, εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα των φίλων. Επίσης δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης μεταξύ μας αφού… “όλους μαζί στο ίδιο καζάνι μας μαγειρεύουν…”


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78356 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45

mavil34 έγραψε: Την επόμενη φορά που θα καθαρίσεις το λεβητα, άδειασε την εστία μεχρι τον κοχλία και βάλε φλατζόκολα γύρω γύρω απο τον κοχλία στην ένωση του με την εστία. Θα σταματείσει να ποιάνει πέτρα. Πέτρα ποιάνει γιατί περνάει αέρας απο τον φυσητήρα απο κάποιο σημείο που δεν έχει φλατζόκολα. Μετά δεν θα έχεις ούτε καπνό στο σιλό ούτε θα έχεις πέτρα.


Φίλε mavil34, έχω και εγώ πρόβλημα με καπνό. Καθάρισα την εστία και έηυσα καλά το σημείο που περιγράφεις. Είχε κάτι κόκκινα κομματάκια πιθανώς από κατάλοιπα της φλατζόκολλας. Τώρα αγόρασα φλατζόκολλα που αντέχει μέχρι 1250. Σκέφτομαι αν πρέπει να μπει σε δύο σημεία. Ένα αυτό που περιγράφεις, στην ένωση δηλαδή και ένα λίγο πιο μέσα δεξιά, στο σημείο όπου η εστία είναι βιδωμένη με 4 βίδες πάνω στο λέβητα. Πως κατάφερες να βάλεις φλατζόκολλα στην ένωση χωρίς να το λύσεις; Είναι πολύ στριμωγμένα τα σημεία εκεί και το βλέπω δύσκολο να μπεί παντού, ειδικά στο κάτω μέρος. άσε που φοβάμαι πως θα καεί σιγά σιγά. Μπορεί να λέει αντοχή μέχρι 1250 αλλά άλλο αντοχή σε θερμοκρασία μόνο και άλλο να έρχεται σε επαφή με φλόγα. Ειδικά όταν κλείνει ο λέβητας και σιγοκαίει το πέλλετ, σιγά σιγά κατεβαίνει η στάθμη προς τον κοχλία.

Επίσης το κλαπέτο του αέρα δεν κλείνει εντελώς όταν σταματάει ο ανεμιστήρας. Σκέφτομαι να στραγγαλίσω εκεί τον αέρα με κάποιο αυτοκόλλητο έτσι ώστε δεν λειτουργεί το βεντιλατέρ να κλείνει πιο ερμητικά. Δυστυχώς δεν έχω και πολύ βοήθεια από αυτούς που τον εγκατέστησαν, σκεφτείτε πως αυτοί δεν είχαν καν κλείσει από κάτω το κουτί του κλαπέτου και αυτό ρουφούσε ελεύθερα αέρα. Κι όταν τους το έδειξα το πιάναν στα χέρια τους και δεν καταλάβαιναν καν πως πρέπει να είναι. όλα μόνοι μας πρέπει να τα κάνουμε, ουφ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.254 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ