Primus 45

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92236 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45
Σε ευχαριστώ φίλε μου. Εγώ δύστυχώς έπεσα σε αναξιόπιστα άτομα. Ουφ τέλος πάντων ας μη ξεκινήσουμε τη μέρα μας έτσι. Άντε καλημέρα μας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92239 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Primus 45
καλημερα
γυρω στα 50 ευρω πρεπει ναναι ...αλλα πρεπει ναχει οργανακι για λεβητες βιομαζας


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92243 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Primus 45

electron έγραψε:

Καλογιάννης έγραψε: Electron σε ευχαριστώ. Πάντως 248 θερμοκρασία καυσαερίων είναι πολύ υψηλή νομίζω. Όπως επίσης και η μέτρηση του CO σου (1673 ppm) είναι πολύ υψηλή αλλά και της περίσσειας του οξυγόνου. Άλλωστε ναφέρεις και τις τιμές κάτω από τις οποίες πρέπει να είσαι (δε ξέρω αν αυτές είναι για καυστήρα πέλλετ βέβαια). Σημαντικό ρόλο φυσικά παίζει και το είδος του πέλλετ. Κάνατε άλλες μετρήσεις ή μήπως σου έδωσε κάποια συμβουλ/εξήγηση ο τεχνικός που ήρθε;


Τα καυσαέρια τα έδειχνε ο αισθητηρας του primus στα 220. Δηλαδή είχε 28 βαθμούς διάφορα με το αισθητήριο του αναλυτη. Τωρα σε οτι αφορα τη μετριση που ειχε 1673 ppm (αυτό έπαιζε αλώστε μεταξύ 1400~1700ppm) τα επιτρεπτά ορια βαση νομοθεσίας ειναι (αν δεν κανω λάθος) 2400ppm >28(kW). Επίσης παίζει και ρολο το καύσιμο αν είχα βαλει πχ πελλετ schweighofer πιθανόν να είχα καλύτερες τιμές. Εσυ εχεις μετρήσει τον δικο σου?. (βάση νομοθεσίας πρέπει να υπάρχει φίλο συντήρησης που να αναφέρει τις τιμές)

Οσο για τα kw και ποσο πελλετ έκαψε αδυνατώ να σας απαντήσω καθώς το σιλο ηταν γεματο και δεν το υπολόγισα, και δεν ξερω να το υπολογίσω τα kw που εδωσε (για τον φιλο που ρωτάει παραπάνω)

γενικά στην 1ωρα 1και κατι δεν έκαψε πολύ.

Συμβουλές δεν μου έδωσε ο τεχνικός απλά μου ειπε οτι ο λέβητας λειτουργεί οπως θα έπρεπε.




Αν σε 1 ωρα σου εκαψε 1 και κατι ο λεβητας δεν μετρηθηκε σε πληρη ισχυ μιας και για να παρουμε τα
28kw θα επρεπε να ειχες καταναλωση περιπου 6-7 κιλα πελλετ την ωρα!

Για τα ppm νωμιζω και αυτο φαινεται και στον πινακα που εβαλες το οριο ειναι 150ppm.

Ο τεχνικος καλα θα ειναι να ξαναερθει να τον μετρηση σε πληρη ισχυ και για να καταλαβενομαστε
θα πρεπει στο περιπου το χρονο αναμονης απο 50" να τον κατεβασεις στα 20-30 για να περεις και
τα kw που ταχα βγαζει ο συγκεκριμενος!!!

Μετα τα ξαναλεμε ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92246 από egglezos
Απαντήθηκε από egglezos στο θέμα Primus 45

Καλογιάννης έγραψε:

egglezos έγραψε: το να βάλεις επιβραδυντές δεν είναι απλό πράγμα: θέλεις οπωσδήποτε τεχνικό ελκυσμό με ανεμιστήρα αναρρόφησης καυσαερίων και αυτό για να δουλέψει σωστά θέλεις αισθητήρες υποπίεσης οι οποίοι και πρέπει να υποστηρίζονται από την πλακέτα του πίνακα...και άλλα πολλά, που καλό είναι να μήν πλατιάσουμε γιατί είναι τεχνικό το θέμα και δεν είναι κάτι μπορεί να λυθεί από κάποιον άλλο εκτός από τον κατασκευαστή του λέβητα.

Για τοποθέτηση σε λέβητα που δεν έχει τουλάχιστον τις παραπάνω προδιαγραφές δεν θα το συνιστούσα...χαμένος χρόνος και κόπος...


Σε ευχαριστώ φίλε Εγγλέζε. Είναι γενικά ένα θέμα που με προβληματίζει. Η δουλειά των επιβραδυντών είναι διπλή αν το αντιλαμβάνομαι σωστά. Πρώτον να ρίξουν τις ταχύτητες των καυσαερίων ώστε να αυξήσουν το χρόνο παραμονής τους στους φλογαυλούς ώστε να μεταφερθεί η θερμότητα στο νερό και δεύτερον να αλλάξουν τη ροή των καυσαερίων από ομαλή σε τυρβώδη (τυρβώδης=χαοτική) διότι με τυρβώδη ροή έχεις ανώτερους συντελεστές μεταφοράς θερμότητας και επομένως πιο εύκολα μεταφέρεται και πάλι θερμότητα στο νερό. Αναρωτιέμαι αν γίνεται με απλές επεμβάσεις να μιμηθούμε αυτές τις επιδράσεις. Το κλαπέτο ουσιαστικά αυτό κάνει, μπουκώνει ας πούμε την έξοδο και αναγκάζει τα καυσαέρια να μείνουν μεγαλύτερο χρόνο στο θάλαμο καύσης/φλογαυλούς.
.


σωστά ...το κλαπέτο αυτό κάνει αλλά με μικρότερο αποτέλεσμα και σαφώς μικρότερο κόστος...

παλιά οι καυστηρατζήδες στους λέβητες πετρελαίου έβαζαν ένα τούβλο στην έξοδο της καμινάδας με πολύ καλά αποτελέσματα...(λέω "παλιά" γιατί τώρα δεν ανάβουν λέβητες πετρελαίου... ;) :P )

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92249 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45

egglezos έγραψε: σωστά ...το κλαπέτο αυτό κάνει αλλά με μικρότερο αποτέλεσμα και σαφώς μικρότερο κόστος...

παλιά οι καυστηρατζήδες στους λέβητες πετρελαίου έβαζαν ένα τούβλο στην έξοδο της καμινάδας με πολύ καλά αποτελέσματα...(λέω "παλιά" γιατί τώρα δεν ανάβουν λέβητες πετρελαίου... ;) :P )


Σωστό και εγώ κάτι ανάλογο σκεφτόμουν, όπως να βάλω στην έξοδο της τελευταίας σειρά φλογαυλών ένα κομμάτι λαμαρίνα ώστε τα καυσαέρια να προσπίπτουν πάνω σε αυτή και να πέφτει η ταχύτητά τους με ότι αυτό σημαίνει. Κλαπέτο έχω στο ενεργειακό τζάκι. Αν και το χρησιμοποίησα λίγο για δοκιμές έχω την αίσθηση πως έκανε μεγάλη διαφορά το τέρμα ανοιχτό από το τέρμα κλειστό. Με κλειστό κλαπέτο ανέβασε θερμοκρασίες στον αέρα και εκτός των άλλων ήταν πολύ χαρακτηριστικό πως αν άνοιγες τη πόρτα του τζακιού με κλειστό κλαπέτο για να βάλεις ξύλα ντουμάνιαζε το δωμάτιο από τον στραγγαλισμό των καυσαερίων. Αυτό με το πυρότουβλο ακούγεται καλή ιδέα, απλά πρέπει να το σκεφτώ πως θα το υλοποιήσω.

Λόγω επαγγέλματος έχω το μικρόβιο του να πειραματίζομαι και να βλέπω πως διάφορες παράμετροι επηρρεάζουν τα αποτελέσματα οπότε ας μου συγχωρεθεί η έφεση στη λεπτομέρεια. Πάντως φίλε Εγγλέζε έχω μία άλλη ερώτηση.

Κλαπέτο όταν έχεις μόνο ελέυθερη ροή φρέσκου αέρα το καταλαβαίνω. Σε αυτούς τους λέβητες που έχεις βεβιασμένη ροή αέρα μιας και τους τροφοδοτείς με ανεμιστήρα δεν είναι πιθανό να ντουμανιάσει ο καυστήρας; Από τη μία πιέζεις αέρα να μπει, από την άλλη τον στραγγαλίζεις. Οι έβητες πετρελαίου ίσως δεν είχαν τόση ανάγκη από αέρα και είχαν καλύτερο έλεγχο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92251 από giorgos m 35
Απαντήθηκε από giorgos m 35 στο θέμα Primus 45
Γνώμη μου ειναι οτι οι λεβητες τύπου primus δεν ειναι για να τους δουλεύεις αποκλειστικά με πελετ,για μίξη με πυρινοξιλο ίσως. αν θες αποκλειστικά πελετ θα πας σε ενα λεβητα με καυστήρα πελετ η σε εναν λεβητα απο αυτους που μας λεει ο χριστος8 ποιο πανω που ειναι ακριβότεροι. Τωρα οταν κας πυρινοξιλο που το κόστος του ειναι φθηνό η καλύτερη επέμβαση που θα κάνω στο λεβητα, αν γινετε ειναι το κλαπετο που εχει και χαμηλό κόστος. Εγω φέτος εχω δαπανήσει εως τωρα 398Ε με αγορα χονδρικής απο 50Ε - 80Ε τον τονο και μικροποσότητες λιανικής 100-120Ε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.251 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ