Primus 45

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92407 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Primus 45
καμμια βοηθεια παραπανω λεονα ? :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92428 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45

panelbas έγραψε: Συγνώμη,,δεν κατάλαβα ότι η τιμή ήταν για το κουκούτσι της ελιάς,,αναφέρομε στο πυρηνόξυλο.Διαβάζω όλα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για τον λέβητα.Εγώ έχω τον 34 και ένας γείτονας έχει τον 45.Τους αγοράσαμε μαζί τον Οκτ 2011.Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.Καίω πυρην περίπου 50 κιλά το 24ωρο,20 βαθμούς την ημέρα 17 την νύκτα από 12 μεσάνυχτα μέχρι 8-9 το πρωί.Ο φίλος με τον 45η καίει πέλλετ 3 σακκίδια το 24ωρο (45κ).Η αίσθησή μου είναι οτι τα προβλήματα που αναφέρονται οφείλονται στην σπουδή της εταιρείας να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.
Βασίλης,Χαλκιδική


Καλημέρα. Αυτές οι καταναλώσεις σε τί σπίτια αναφέρονται (τ.μ., μονώσεις κτλ). Και μιας και το έφερε η συζήτηση, πότε είναι η καλύτερη περίοδος να προμηθευτείς πυρήνα, απο πλευράς τιμής, διαθεσιμότητας, ίσως και ποιότητας (υγρασία κτλ) και τι πρέπει να προσέχεις;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92443 από Pegasus
Απαντήθηκε από Pegasus στο θέμα Primus 45
Καλημέρα φίλοι,

Είπα να γράψω και εγώ κάποιες εντυπώσεις από το λέβητα Primus 35 που έχω από αρχή σαιζόν στην Αθήνα, σε μεζονέτα 165 τετραγωνικών καίγοντας πέλλετ, ενώ μέχρι πέρυσι δούλευα με πετρέλαιο. Διαβάζω με ενδιαφέρον κάποιες αναρτήσεις από τις εκατοντάδες που υπάρχουν εδώ, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι μου έχει προκληθεί μεγάλη σύγχυση όχι τόσο από τη λειτουργία του μηχανήματος μου, αλλά από τις αναφορές προβλημάτων στο διάλογο που γίνεται εδώ. Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω να πω εντυπώσεις αναφερόμενος , ένα προς ένα, στα κύρια θέματα που τίθενται.

1. Κατανάλωση:
Σε σχέση με το πετρέλαιο δε νομίζω ότι η σχέση απέχει πολύ από το 1:2 (σε λίτρα πετρελαίου προς κιλά πέλλετ) Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός ότι κάθε χρόνο ήθελα περίπου 2 τόνους σε πετρέλαιο (με οικονομία) ενώ φέτος θα κλείσω κοντά στους 3 τόνους πέλλετ με περισσότερη οικονομία μια και ο ένας όροφος είναι μόνιμα στους 18ο καθώς κατοικείται ελάχιστα. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι οι κατανάλωση επιβεβαιώνει τα όσα ανέμενα, πριν βάλω το λέβητα, στο επίπεδο της οικονομίας.

2. Καπνός στο σιλό:
Πράγματι κάποιες φορές παρατηρείται. Σε βαθμό όμως που δεν προβληματίζει θέλω να πω, ειδικά όταν η στάθμη υλικού είναι πάνω από το 1/3 χονδρικά. Και σχεδόν ποτέ δεν βλέπεις καπνό με κλειστό το καπάκι του σιλό παρά μόνο όταν το ανοίγεις. Τείνω να πιστέψω ότι κάποιοι φίλοι έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω αστοχίας σε συνδέσεις (φλάντζες κτλ), αλλά διαπιστώνω ότι γίνεται και υπερβολικός λόγος από την άλλη. Το γεγονός ότι το καπάκι κλείνει σχετικά αεροστεγώς, νομίζω ότι καθιστά το φαινόμενο ακίνδυνο.

3. Ρυθμίσεις:
Εδώ πρέπει να πω ότι έχω ξοδέψει αρκετό χρόνο και φαιά ουσία (χωρίς να είμαι ειδικός). Αρχικά οι ρυθμίσεις των τεχνικών που τον έστησαν ήταν 50% αέρας, 30 αναμονή, 2 τροφοδοσία και νερά min 40ο max 60ο. Γενικά πιστεύω ότι με δεδομένη την τροφοδοσία στα 2, η αναμονή 30 είναι μικρή και έχω καταλήξει ότι το βέλτιστο είναι μεταξύ 35 – 40. Να πω επίσης ότι είχα την εσφαλμένη εντύπωση μέχρι πρόσφατα ότι το ύψος της θερμοκρασίας καυσαερίων είναι ευθέως ανάλογο με την θερμαντική ισχύ του λέβητα αφού αυτή η θερμοκρασία καθορίζει το πόσο γρήγορα ζεσταίνονται τα νερά. Έτσι πειραματιζόμενος διαπίστωνα ότι όσο αύξανα τον αέρα με δεδομένη την τροφοδοσία η θερμοκρασία αυτή ανέβαινε (μέχρι και 220+) και έτσι έφτασα κάποιο διάστημα να δουλεύω με αέρα μεταξύ 70-80% !!! Εδώ έχω να πω ότι το φόρουμ μου άνοιξε τα μάτια... Τείνω να πιστέψω ότι η ιδανική τιμή στον αέρα είναι μεταξύ 50-60%. Πάντως ειλικρινά είναι απίστευτο το πόσο διαφορετικές ρυθμίσεις περιγράφουν εδώ μέσα οι χρήστες με αποτέλεσμα τελικά να μην μπορεί κανείς να καταλήξει ποιές είναι οι βέλτιστες. Πάντως τις καλύτερες επιδόσεις μακράν, τις έχω πάρει το τελευταίο διάστημα καίγοντας το πέλλετ του Δελληκούρα (χαμηλή κατανάλωση, ταχύτητα αύξησης θερμοκρασίας, ελάχιστη στάχτη κτλ). Το έγραψα και πριν λίγες μέρες στο φόρουμ (Ελληνικά Pellets) και κατηγορήθηκα μάλιστα ότι κάνω διαφήμιση από κανένα-δύο χρήστες.

4. Ζημιές.
Ο θερμικός διακόπτης (μάλλον ελαττωματικός από την αρχή) και μία ασφάλεια τα οποία αλλάχθηκαν ταυτόχρονα από τον εγκαταστάτη σε λιγότερο από 24 ώρες και χωρίς επιβάρυνση. Βέβαια θα προτιμούσα να μην είχε υπάρξει το πρόβλημα.

5. Αυτόματη έναυση.
Αυτό για μένα είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του μηχανήματος. Ουσιαστικά το προνόμιο της αυτόματης έναυσης δεν υφίσταται στο 50% των εκκινήσεων όταν ο λέβητας επαναλειτουργεί μετά από πολλές ώρες παύσης. Ο λόγος είναι ότι το υλικό καίγεται μέχρι βαθιά στον κοχλία και όταν ξεκινάει η τροφοδοσία, τελικά δε φτάνει μέχρι την αντίσταση για να ξεκινήσει η καύση. Υποστηρίζουν κάποιοι φίλοι ότι το πρόβλημα εν μέρει μπορεί να λυθεί με το μαγνήτη στο κλαπέτο για να μην υπάρχει παροχή αέρα όταν σβήνει ο λέβητας και να μην καίγεται το καύσιμο που έχει μείνει στο ‘’τασάκι’’ και μέχρι τον κοχλία. Νομίζω είναι έξυπνη ιδέα και απορώ πώς δεν το έχει λύσει η εταιρία. Γενικά αυτό το θέμα της έναυσης το καταλογίζω στα αρνητικά της εταιρίας και του προϊόντος της. Προσανατολίζομαι να το λύσω με μία πιο ριζική λύση που νομίζω θα ήταν η ιδανική και για άλλους λόγους πέραν της έναυσης. Σκέφτομαι να τοποθετήσω έναν επιπλέων χρονοδιακόπτη στο λεβητοστάσια που να κάνει τη δουλεία ενός επιπλέον θερμοστάτη (απλά να είναι χρονοδιακόπτης). Δηλαδή, ανεξάρτητα αν οι θερμοστάτες είναι χαμηλά ή η θερμοκρασίες του σπιτιού την ημέρα είναι υψηλές, να δίνει εντολή ανά 3-4 ώρες ο λέβητας να τίθεται σε λειτουργία για λίγα λεπτά (3-5 λεπτά ας πούμε). Έτσι θα διατηρείται πάντα θράκα την περίοδο και τους μήνες που το μηχάνημα είναι σε λειτουργία και η αυτόματη έναυση με τη βοήθεια της αντίστασης θα είναι αχρείαστη. Υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που πιστεύω ότι αυτή είναι ιδανική λύση. Έστω και αν το μηχάνημα κάνει επιτυχημένη έναυση με τις παρούσες συνθήκες (με την αντίσταση δηλαδή), αυτό προϋποθέτει τη συγκέντρωση πολύ μεγάλης ποσότητας υλικού στο χώρο καύσης (σχεδόν ξεχειλίζει) και μέχρι αυτό να αρχίσει να καίγεται φυσιολογικά, έχουν περάσει πολλά λεπτά της ώρας μέχρι το μηχάνημα να έρθει σε φυσιολογική λειτουργία και να αποδώσει. Πιστεύω ότι αυτό είναι αντί-οικονομικό πέραν των άλλων. Ενώ στον αντίποδα αν ξοδέψεις ελάχιστο καύσιμο μέσα στο διάστημα των ωρών που το μηχάνημα δεν δουλεύει για να αναζωογονείς τη θράκα ανά τακτά διαστήματα με χρονοδιακόπτη, τότε η εκκίνηση είναι άμεση, η λειτουργία φυσιολογική και η απόδοση επανέρχεται πλήρης με το που δώσει εντολή κάποιος θερμοστάτης στο σπίτι.

Σόρρυ αν σας κούρασα κύριοι/ες. Σχόλια επί των παραπάνω καλοδεχούμενα και σε ό,τι αφορά ρυθμίσεις, ιδιαιτέρως χρειαζούμενα..
Γενικά πάντως δηλώνω ευχαριστημένος από το μηχάνημα και κυρίως από τη στροφή στη βιομάζα από πετρέλαιο. Χρόνος απόσβεσης επένδυσης max 3 χρόνια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PRIMUS 45, bavel, grgfoukos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92461 από giorgos m 35
Απαντήθηκε από giorgos m 35 στο θέμα Primus 45
καλογιαννης. Πάντως 50-80 ευρώ είναι πολύ χαμηλές τιμές. Το πήρες χύμα το υλικό μήπως; Γενικα είσαι ευχαριστημένος και απο μαυρίλα, πίσσα, υγροποιήσεις πως πάει;[/quote] Ναι χύμα το πήρα,και η ποιότητα του δεν θα έλεγα οτι ειναι απο της καλύτερες, εχει πολύ σκόνη. πίσσα και υγροποιήσεις δεν εχω καθόλου αλλα απο μαυρίλα άστα να πάνε. Πάντως του χρόνου θα βρίσκουμε πυρινοξιλο σε καλές τιμές αφού αρκετοί επαγγελματίες με ελαιοτριβείο σκέφτονται να το επεξεργάζονται μόνοι τους και να το πουλάνε σε προσιτές τιμές. Να δούμε μόνο τι ποιότητα θα έχει..
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by giorgos m 35.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92464 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45
Φίλε Pegasus, πολύ κατατοπιστική και ουσιαστική η δημοσίευσή σου. Για να συνεχιστεί η συζήτηση πάνω στα θέματα που σχολιάζεις επέτρεψε μου κάποιες παρατηρήσεις:

1. Η κατανάλωση φέτος είναι γενικά πολύ μειωμένη, λόγω καιρού και ψυχολογίας. Εγώ πέρσι πλήρωσα το τετράμηνο Νοέμβρη - Φλεβάρη για αέριο 200 + 150, ενώ φέτος αντίστοιχα μου ήρθε 70 + 90-100 (υπολογίζω). Αυτό γιατί πρω΄τον έχει ζέστη, δεύτερον καίω το inverter που επέκτησα και το οποίο είναι ο πλέον οικονομικός τρρόπος θέρμανσης και τρίτον ο θερμοστάτης είναι στα Τάρταρα φέτος. Φαντάζομαι αυτά ισχύουν για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες φέτος σε ποικίλους βαθμούς. Μακάρι όμως να είναι όπως τα λες με τη κατανάλωση.

2. Το πόσο θα καπνίσει είναι λίγο λαχείο και εξαρτάται από ότι φαίνεται από το πόση φλατζόκολλα έχει μπει στις επίμαχες συνδέσεις. Ευτυχώς σε κάθε περίπτωση λύνεται εύκολα.

3. Δύσκολο πράμα οι ρυθμίσεις, έχεις δίκιο.

4. Το σημαντικό είναι να αισθάνεσαι πως έχεις υποστήριξη τόσο από εταιρεία όσο και από εγκαταστάτες, τα υπόλοιπα λύνονται. Όλοι βγάζουν τα θέματά τους.

5. Η πατέντα με το μαγνήτη ήταν όντως καλή ιδέα. Ένα μειονέκτημά της είναι νομίζω πως εμποδίζει το οξυγόνο να περάσει εξαρχής που ο καυστήρας καίει. Αποτέλεσμα είναι πως το υλικό που υπάρχει ήδη μέσα είτε πυρολύεται είτε καίγεται ατελώς και αυτό σε κάθε περίπτωση οδηγεί σε ρύπανση, επικαθίσεις κτλ. Ένας άλλος τρόπος επίλυσης αυτόυ του θέματος είναι πιθανώς από τις λεγόμενες κρυφές ρυθμίσεις του λέβητα. Σε αυτές είναι ορισμένος ο χρόνος τροφοδοσίας όταν κάνει έναυση στα 10 δευτερόλεπτα. Δηλαδή ταίζει 10 δευτερόλεπτα, ενώ παράλληλα η αντίσταση θερμαίνεται. Περιμένει χ δευτερόλεπτα και μετά ξαναταίζει άλλα 10. Αν μετά δεν αρπάξει το πέλλετ και επομένως δεν ανέβει η θερμοκρασία καυσαερίων ότε βγάζει πρόβλημα έναυσης. Άσε που τζάμπα ταλαιπωρείται και η αντίσταση και μειώνεται ο χρόνος ζωής της. Πιθανώς αν αλλάζαμε αυτούς τους χρόνους και τους αυξάναμε να έφτανε εξαρχής το υλικό στην αντίσταση και να λυνόταν αυτό το θέμα. Ας πουν απόψεις και οι υπόλοιποι. Πάντως έχω την αίσθηση πως με 10 δευτερόλεπτα μόνο και εφόσον το πιάτο της εστίας είναι άδειο από υλικό δε πρόκειται να φτάσει στην αντίσταση.

giorgos m 35, ατό που ξέρω πάντως είναι πως φέτος η Ελλάδα είχε τρελή παραγωγή σε ελιά, επομένως θα υπάρχει άφθονο υλικό.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Καλογιάννης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92506 από zio1980
Απαντήθηκε από zio1980 στο θέμα Primus 45
τελικά και σε εμένα το πρόβλημα ήταν η θερμική ασφάλεια....την άλλαξα και όλα εντάξει..πλέον με τη φλατζόκολλα που έβαλα δεν υπάρχει καπνός καθόλου στο σιλό...μίλησα με τον μηχανικό της μαβίλ και είπε οτι θα έρθει να το δει και αυτός...
τις κρυφές ρυθμίσεις τις έχει αλλάξει κανένας???γιατί και ένα θείος μου έχει βάλει το 34 και το μόνο πρόβλημα είνβαι οτι συνήθως δεν κάνει αυτόματη έναυση...σκέφτομαι να το βάλω να ρίχνει 13 δευτερόλεπτα αντι για 10..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.267 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ