Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22916 από Asteris

Ironman έγραψε:

Asteris έγραψε: 3. Inox κομμάτι καμινάδας είπα, όχι εύκαμπτο. Αν και αν το εύκαμπτο είναι καλό ανοξείδωτο, μικρή η διαφορά, κυρίως σε αντοχή σε βάθος χρόνου.

Κατανοητό.

4. Κεραμομάμβακα, πετροβάμβακα, ότι θες, δεν έχει σημασία εκεί που είναι...

Κατανοητό.

7. Δεν έχει σχάρα και σταχτοδοχείο στο πάτωμα του παλιού τζακιού, που επικοινωνεί με την εξωτερική τρύπα για αέρα? Αυτήν δεν την κλείνεις βάζοντας ακριβώς από πάνω την νέα εστία, την βάζεις 1-2 πόντους πιό ψηλά.

Όχι δεν έχει, το πάτωμα του τζακιού είναι κι αυτό χτισμένο με πυρότουβλο. Υποθέτω ότι κάπου εκεί κάτω, εκεί μέσα αν θέλεις, υπάρχει ένας κούφιος χώρος ο οποίος συνδέει την εσωτερική τρύπα με την εξωτερική. Για αυτό είπα ότι θα χρειαστεί να σκάψουμε το πάτωμα του τζακιού μέχρι να βρούμε αυτόν τον χώρο.

8. Εννοώ μεγάλο βεντιλατέρ για όταν θες να στείλεις αέρα πάνω από 1-2 μέτρα απόσταση από τις πάνω εξόδους της κασέτας.

Συγνώμη που επιμένω αλλά πρέπει να είμαι σίγουρος. Δηλαδή για να έχω αέρα από τις περσίδες πάνω από το τζάκι, οι οποίες συνδέονται με τις δύο πάνω τρύπες της κασέτας και οι οποίες (οι περσίδες) θα είναι κάτι λιγότερο από 2 μέτρα πάνω από την πάνω πλευρά της κασέτας θα χρειαστώ το έξτρα κιτ ή όχι?

9. Όπως και να έχει, θα βάλεις τσόντα μάρμαρο γύρω από την κασέτα για να σφραγίσεις το κενό έως το πυρότουβλο. Απλά στην 70άρα θα είναι μεγαλύτερη η τσόντα. Αν θες βάλε την 80άρα, εσένα πρέπει να αρέσει. Απλά η 9άρα είναι λίγη. 400-500€ πετρέλαιο δεν έκαιγα εγώ στα 180τμ εδώ που μένω B.Ελλάδα, οπότε δεν έχεις καλές μονώσεις, άρα 13-14kW τα θες...


Εντάξει η αλήθεια είναι ότι σου έδωσα το νούμερο των κοινωχρήστων και όχι το νούμερο για το πετρέλαιο (εμείς έχουμε και έξοδα βόθρου εδώ στην Ανατολική Αττική), το θέμα πάντως παραμένει ότι τουλάχιστον το 80% των κοινοχρήστων αφορούσε το πετρέλαιο. Από την άλλη καλύτερα μεγαλύτερη παρά μικρότερη (σαν kW), έτσι δεν είναι?


Θα σκάψετε το πάτωμα και θα βάλετε μιά περσίδα, ή μιά σχάρα τουλάχιστον 10χ10, για να φέρνει φρέσκο αέρα στο δωμάτιο και να τραβάει το τζάκι από τις γρίλιες του. Η νέα εστία να σηκωθεί 1-2 πόντους να μην φράξει την τρύπα αυτή και να δουλέψει και σαν εισαγωγή αέρα για να γίνεται ροή στον θερμοθάλαμο.

Τα ανεμιστηράκια που έχουν οι κασέτες, έχουν δυνατότητα να στείλουν αέρα για 1-2 μέτρα, οπότε κάνουν μόνο για αεραγωγούς πάνω από το ίδιο το τζάκι. Αν θες να βάλεις αεραγωγούς 5-6 μέτρα για κάνα δωματιο, θέλεις το κιτ με το έξτρα βεντιλατέρ της εταιρίας.

Και με 300€ πετρέλαιο, σημαίνει θες κάτι παραπάνω από 9kW, 12-14 και πάνω υποθέτω. Και 18 σου κάνει, ρυθμίζεις τον αέρα και καίει χαμηλότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22918 από kaptainikos

Asteris έγραψε:

costasm έγραψε: μπορεις να με καθοδηγησεις μεσα στο σαιτ που υπαρχει αναφορα σους εναλλακτες?
Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως κανουν


Στην πρώτη σελίδα του θέματος Ενεργειακά Τζάκια

www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...=1222&Itemid=53#1291

Αστερη μηπως να ανοιξεις ενα νεο θεμα μονο με εναλλακτες καμιναδας;
δεδομενου οτι ολο και περισσοτεροι τοποθετουν foyer, και μαλλον τους ειναι χρησιμο, για να μην πω απαραιτητο, αφετερου ειναι ενα πολυ σημαντικο κοματι του τζακιου, στην ουσια για καποιους το μισο τζακι(καμιναδα) !!!
ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22924 από Asteris

Στελιος1 έγραψε:

Asteris έγραψε: Αυτοί είναι για μπουριά εκτεθειμένα σε ανοιχτό χώρο, για σόμπες. Για μέσα σε φούσκα θες εναλλάκτη που να δέχεται αεραγωγούς, ώστε η είσοδος να είναι συνδεδεμένη με περσίδα που να ρουφάει αέρα δωματίου κάπου χαμηλά και οι έξοδοι να δίνουν κάπου ψηλά στην γυψοσανίδα.


Γιατι δεν κανουν αυτοι εφ οσον υπαρχει η εκτονωση?? Ειναι σιγουρα καλυτεροι απ αυτους που βαζετε λογω αυξημενης επιφανειας. Τι νοημα εχουν δυο ανοιχτα κυκλωματα φυσικης ροης διπλα διπλα? Μιλαω γ αυτον τον ελευθερο με τ ψυκτρες, ο αλλος ο κλειστος πατατα ειναι.


Γιατί ο εναλλάκτης γίνεται πιό αποδοτικός, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στα δύο κυκλώματα. Ο αέρας της φούσκας είναι 100-150 βαθμοί, ενώ αν στείλουμε με αεραγωγό αέρα δωματίου θερμοκρασίας 20 βαθμών, ια αποσπάσει περισσότερη θερμότητα από την καμινάδα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22935 από Στελιος1
Και τι εννοεις Αστερη? Οτι θα παγιδευουμε σκοπιμα τ ζεστη αναμεσα στ μπουρια μονο κ μονο για να να πηγαινει στ εναλλακτη για να την βγαζει και να χαιρομαστε? Η επιφανεια εναλλαγης σ αυτους που βαζετε ειναι μικροτερη απ αυτην που εχει ο εναλλακτης που ειδα εγω στ φωτο. Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι λιγοτερο αποδοτικος αυτος ο απλος με τ ψυκτρες, το αντιθετο μαλικστα, εκτος κ αν οι νομοι τ φυσικης βγαινουν λαθος.
Ο εναλλακτης αυτος ειναι παρα πολυ καλος και ΠΑΡΑ πολυ καλυτερος φυσικα απο αυτους που βαζετε. Λεω εγω τωρα ε..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22936 από Στελιος1
Υπαρχει η απλη εξισωση 1ου βαθμου.. ποιοτητα κ ποσοτητα. Αν βαφτισουμε στ περιπτωση μας ποιοτητα τ θερμοκρασια τοτε η θερμοτητα (το ποσο της) θα βγει με τ ποσοτητα του αερα εφ οσον ειναι δεδομενο οτι υπαρχει αυτη (η ποσοτητα θερμοτητας εννοω), αλλο θερμοκρασια και αλλο θερμοτητα. Πχ 50 κυβικα ανα ωρα 100 βαθμων ειναι μικροτερη (η μιση ακριβως) θερμικη ποσοτητα απο 200 κυβικα αερα 50 βαθμων. Η διαφορα θερμοκρασιας ειναι ο ενας παραγοντας, το ενα δεδομενο, δεν μπορει να στεκεσαι σε αυτο και να αγνοεις τα αλλα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #22937 από Asteris
Δεν έχω όρεξη να σε μάθω φυσική Λυκείου αν δεν καταλαβαίνεις. Το ψυγείο του αυτοκινήτο σου δουλεύει αποδοτικότερα αν έξω έχει μηδέν βαθμούς, ή 40? Το ίδιο είναι και στον εναλλάκτη που συζητάμε. Αν τον ταΐσεις κρύο αέρα, θα τραβήξει παραπάνω θερμίδες από την καμινάδα από ότι αν τον ταϊσεις ζεστό, άρα θα έχεις μεγαλύτερη απόδοση. Είναι αποδοτικότερο να δώσεις αέρα δωματίου και να κάνεις τους 20 βαθμούς 100, από το να κάνεις τους 100 της φούσκας 150. Άσε που στην πρώτη περίπτωση τον αέρα θα τον σπρώχνει βεντιλατέρ, ενώ στην δεύτερη έχεις πολύ πιό αργή φυσική ροή, οπότε πάλι η απόδοση πέφτει. Σαν να λέμε, πότε δουλεύει καλύτερα το ψυγείο του αυτοκινήτου, όταν πας με 20 χιλιόμετρα, ή με 100?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.142 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ