Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23082 από Asteris
Δεν τέθηκε θέμα μεγέθους, θέμα ροής κρύου ή ζεστού αέρα τέθηκε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23140 από Ironman

Asteris έγραψε:
Θα σκάψετε το πάτωμα και θα βάλετε μιά περσίδα, ή μιά σχάρα τουλάχιστον 10χ10, για να φέρνει φρέσκο αέρα στο δωμάτιο και να τραβάει το τζάκι από τις γρίλιες του. Η νέα εστία να σηκωθεί 1-2 πόντους να μην φράξει την τρύπα αυτή και να δουλέψει και σαν εισαγωγή αέρα για να γίνεται ροή στον θερμοθάλαμο.

Κατανοητό, αλλά έχω μία, ελπίζω τελευταία ερώτηση σχετικά με τον αέρα εισαγωγής ... Σκάβω το πάτωμα του τζακιού μέχρι να βρω την τρύπα που φέρνει αέρα από έξω, βάζω μία περσίδα τουλάχιστον 10Χ10 και σηκώνω την κασέτα 1-2 πόντους (αλήθεια ποιος είναι ένας ενδεδειγμένος τρόπος?), καταργώ την περσίδα εισαγωγής αέρα που υπάρχει εσωτερικά του σπιτιού? Καταλαβαίνω ότι η καινούργια παροχή εξωτερικού αέρα (κάτω από την εστία) θα δώσει παροχή στον θερμοθάλαμο, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το πως θα πάρουν οι περσίδες της κασέτας αέρα από την καινούργια αυτή εισαγωγή εξωτερικού αέρα? δεδομένου ότι η κασέτα γύρω - γύρω θα "κλείσει" ώστε να μην χάσκει, να μην φαίνεται δηλαδή το κενό ανάμεσα στα πυρότουβλα και την κασέτα και οι γρίλιες θα είναι πια απομονωμένες από το εσωτερικό της ένθεσης της κασέτας.

Τα ανεμιστηράκια που έχουν οι κασέτες, έχουν δυνατότητα να στείλουν αέρα για 1-2 μέτρα, οπότε κάνουν μόνο για αεραγωγούς πάνω από το ίδιο το τζάκι. Αν θες να βάλεις αεραγωγούς 5-6 μέτρα για κάνα δωματιο, θέλεις το κιτ με το έξτρα βεντιλατέρ της εταιρίας.

Όχι δεν θέλω να βάλω αεραγωγούς σε δωμάτια, οπότε είμαι καλυμένος με τα ανεμιστηράκια της εστίας. Σε περίπτωση δε, που έχω την ζέστη που θέλω στο σαλόνι ίσως βάλω μία περσίδα με μοτέρ πάνω από την πόρτα που οδηγεί στα υπνοδωμάτια έτσι ώστε να στέλνω μέρος του ζεστού αέρα του σαλονιού προς αυτά.

Και με 300€ πετρέλαιο, σημαίνει θες κάτι παραπάνω από 9kW, 12-14 και πάνω υποθέτω. Και 18 σου κάνει, ρυθμίζεις τον αέρα και καίει χαμηλότερα...

Έτσι το σκεφτόμουνα κι εγώ. Το πρόβλημα του σπιτιού είναι ότι παρόλο που είναι σε ενδιάμεσο όροφο, ο πάνω και ο κάτω όροφος δεν κατοικούνται, και ούτε πρόκειται για κάποια χρόνια ακόμα, και έτσι το πάτωμα και το ταβάνι δεν ζεσταίνουνται από το πάνω και από το κάτω διαμέρισμα αντίστοιχα παρά μόνο από το δικό μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23142 από Asteris
Η κασέτα θα πατήσει σε 4 μαρμαράκια για να σηκωθεί. Από το άνοιγμα που θα δημιουργηθεί, θα γίνεται και η ροή του αέρα για πίσω και πάνω από την εστία, με κατεύθυνση πάνω στην περσίδα εκτόνωσης. Ταυτόχρονα όσος αέρα ρουφιέται από το τζάκι για την καύση του, θα αναπληρώνεται από την τρύπα που θα έχετε ανοίξει από κάτω. Επειδή όμως μιλάμε για κασέτα, μικρή θα είναι η ενέργεια που βγαίνει από το κέλυφός της, οπότε μικρή θα είναι και η ροή του αέρα στην περσίδα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23144 από Ironman

Asteris έγραψε: Η κασέτα θα πατήσει σε 4 μαρμαράκια για να σηκωθεί. Από το άνοιγμα που θα δημιουργηθεί, θα γίνεται και η ροή του αέρα για πίσω και πάνω από την εστία, με κατεύθυνση πάνω στην περσίδα εκτόνωσης. Ταυτόχρονα όσος αέρα ρουφιέται από το τζάκι για την καύση του, θα αναπληρώνεται από την τρύπα που θα έχετε ανοίξει από κάτω. Επειδή όμως μιλάμε για κασέτα, μικρή θα είναι η ενέργεια που βγαίνει από το κέλυφός της, οπότε μικρή θα είναι και η ροή του αέρα στην περσίδα.


Τώρα με έχασες λιγάκι :)

Νόμιζα ότι είπαμε ότι με κασέτα δεν χρειάζεται περσίδα εκτόνωσης, ή όχι?

Και όταν λες ... Ταυτόχρονα όσος αέρα ρουφιέται από το τζάκι για την καύση του, θα αναπληρώνεται από την τρύπα που θα έχετε ανοίξει από κάτω ... μήπως εννοείς την εσωτερική περσίδα που υπάρχει ήδη στο σπίτι και η οποία φέρνει εξωτερικό αέρα?

Συγνώμη για την εμονή αλλά πρέπει να το ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου :blush:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23146 από Asteris
Το τζάκι ζητάει και τραβάει αέρα για την καύση του, οπότε από κάπου πρέπει να τον αναπληρώνουμε. Αν έχεις πλαϊνή περσίδα είναι οκ, αν ακόμα καλύτερα θα ήταν να είχε άνοιγμα κάτω από το τζάκι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #23149 από Ironman

Asteris έγραψε: Το τζάκι ζητάει και τραβάει αέρα για την καύση του, οπότε από κάπου πρέπει να τον αναπληρώνουμε. Αν έχεις πλαϊνή περσίδα είναι οκ, αν ακόμα καλύτερα θα ήταν να είχε άνοιγμα κάτω από το τζάκι.


Οπότε ουσιαστικά, αν ξεχάσουμε για λίγο ότι θα ήταν καλύτερα η πλαϊνή περσίδα που έχω να βρισκόταν κάτω από το τζάκι και όχι στο πλάι αυτού, δεν χρειάζεται καν να σκάψω τα πυρότουβλα στο πάτωμα του τζακιού, παρά μόνο να σηκώσω την κασέτα 1-2 πόντους από τα πυρότουβλα, σωστά?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.128 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ