Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #26845 από Janluca.

johnnys έγραψε: Kαλησπερα και απο μενα.αν εχει κανεις εμπειρεια απο τις εξης εταιρειες παρακαλω να μου δωσει τα φωτα του.ROMOTOP KAI SPARTHERM.Συγκεκριμενα ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο εστιες : www.romotop.com/fireplace-inserts-design...rawable-doors-design και την μεσαια απο τις παρακατω www.spartherm.com/products/fireplace_ins...h100h.html?L=1#c4004.
Τα αξιζει ο γερμανος τα 1000 παραπανω η να προτιμησω το τσεχικο?
Αν υπαρχει και αντιπροταση στο συγκεκριμενο design χωρις να ξεπερναει τα 2.500 ελευθερα.
Asteri θα ηθελα σε παρακαλω και την δικια σου αποψη γιατι σε διαβαζω καιρο και θεωρω την αποψη σου βαρομετρο.ευχαριστω προκαταβολικα...


Καλησπέρα Johnys. Αρχές Μαϊου έβαλα την www.spartherm.com/products/fireplace_ins...a_2rh.html?L=1#c4297. Την δοκίμασα μόνο 2-3 φορές για να φύγει η μυρωδία και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από καταπληκτικό.Με το βιντιλατέρ στο αυτόματο ρυθμίζει μόνη της την ροή. Το σπίτι μου είναι 90 τμ και καλά μονωμένο.Την πήρα για κύρια πηγή θέρμανσης. Φυσικά σωστά αποτελέσματα θα βγάλω τον χειμώνα. Γνώμη μου χωρίς να είμαι ειδικός να αποφύγεις του ανατολικού μπλόκ και να κοιτάξεις αν θες και κάποια ιταλική αν μιλάμε για monobloc. Συγγνώμη καινούργιος στο foroum και μόλις κατάλαβα την διαφορά στην απάντηση και στην παράθεση γι'αυτό και το ξανάγαψα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": johnnys

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27047 από Μπάμπης
Γεια σε όλους

Αυτές τις μέρες ψάχνω για ένα ενεργειακό τζάκι. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Μένω Νέα Φιλαδέλφεια στον 2ο όροφο 70τμ και από πάνω ταράτσα χωρείς μόνωση, αν και υπάρχει τζάκι (γωνιακό) ζεσταινόμαστε μόνο με καλοριφέρ. Για αρχή πήγα στην εστία και μου έδωσε δύο προσφορές, Α) 5000€ για να συνδέσω το καλοριφέρ και την οποία απέρριψα και δεν έχω κάποιες λεπτομέρειες να σας τις μεταφέρω και Β) 3300€ για 18αρα κασέτα της jolly με ένα μοτέρ περίπου στα 600m3 και κάτι (και όχι με τα μικρά βεντιλατεράκια που έχουν οι άλλες στο μπροστινό μέρος), προς το παρόν να στέλνω όσο το δυνατόν τον αέρα σε όλο το σπίτι ώστε αργότερα αν θέλω να βάλω κανάλι και να το στείλω στα δωμάτια. Επίσης μου φάνηκε ακριβό, οπότε ψάχνοντας στο φόρουμ σας διάβασα για τις invicta από τα leroy merlin, που από ότι κατάλαβα είναι μια πάρα πολύ καλή και τίμια λύση (αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με).

Πάνω σε αυτό έχω κάποιες απορίες σχετικά με τις invicta
1) Με τι μοτέρ λειτουργεί ?
2) Αν μπορώ να βάλω αναμονή για να στείλω αργότερα τον ζεστό αέρα και στα δωμάτια χωρείς να σπάσω το τζάκι ή τη φούσκα.
3) Τα leroy merlin έχουν δικούς τους τεχνικού και αξιόπιστους ? ξέρει να μου προτείνει κάποιος κάποιον τεχνικό ?
4) Σκέφτομαι και για εναλλάκτη αν αυτό είναι εφικτό και αξίζει.
5) Η κασέτες ή γενικά τα ενεργειακά τζάκια φέρνουν φρέσκο αέρα από έξω προς τα μέσα? ή ανακυκλώνει τον είδη υπάρχοντα αέρα?


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27072 από Μιχάλης Κ.
Μία σύντομη ερώτηση θα ήθελα να κάνω.
Αγόρασα την κασέτα της laudel 800 turbo όπως αυτή της invicta, στην ίδια τιμή γιατί την βρήκα ετοιμοπαράδοτη σε καλό τζακά.
Είμαστε τώρα λοιπόν στα μέσα της εγκατάστασης της κασέτας στο υπάρχον τζάκι μου.
Η ερώτηση είναι αν πρέπει να γίνει περσίδα στο κάτω μέρος της κασέτας για να παίρνει αέρα μέσα από το σπίτι.
Να σημειώσω ότι, φτιάξαμε τρύπα εξωτερικά στο πίσω μέρος του τζακιού κ χαμηλά με αντίστοιχη τρύπα στο πάτωμα του παλιού τζακιού για να πάει ο αέρας κατευθείαν στην είσοδο του τζακιού, πίσω κ κάτω που έχει η κασέτα. Επίσης φτιάχτηκε η τρύπα εκτόνωσης στην φούσκα του κανονικά.
Η κασέτα έχει συρταράκι μπροστά για τις στάχτες κ παίρνει κ από εκεί αέρα κανονικά. Σε δοκιμαστικό άναμα που του κάναμε, δούλεψε πολύ καλά, χωρίς να μαυρίσει το τζάμι, η καύση πολύ καλή, τα κούτσουρα τα έκαψε πολύ καλά κ άφησε μόνο λίγες στάχτες.
Να προσθέσω επίσης ότι βγάλαμε τελικά όλα τα πυρότουβλα περιμετρικά του παλιού τζακιού, τα εξωτερικά δλδ, όχι το εσωτερικά του, για να ντυθεί με μάρμαρο, το οποίο "αγκάλιασε" την κασέτα εξωτερικά. Εσωτερικά η κασέτα γύρω γύρω έχει χώρο πολύ, γύρω στους 5 πόντους από την κάθε πλευρά με 8-9 πόντους στην πλάτη της.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by Μιχάλης Κ..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27078 από Asteris
Μιχάλη να γίνει εισαγωγή κάτω, όπως το δίνει στις οδηγίες η εταιρία. Και αντίστοιχη πάνω, εφόσον θες να εκμεταλευτείς την φυσική ροή της κασέτας και της καμινάδας.

Μπάμπη,

Η Selenic 700 σου φτάνει και περισσεύει σαν ισχύ, 14kW είναι. Και μάλιστα με φυσική ροή, ούτε καν βεντιλατέρ. Αν θες να ζεσταίνονται τα δωμάτια πιό γρήγορα, μπορείς να βάλεις περσίδες πάνω από τις πόρτες για να μετακινείται ο αέρας πιό εύκολα. Αν τα δωμάτια είναι τόσο κρύα και θες να τους στείλεις αέρα, μπορείς να βάλεις εναλλάκτη με μοτέρ και να στείλεις τις εξόδους στα δωμάτια με αεραγωγό. Όλες οι εστίες απαιτούν είσοδο φρέσκου αέρα, ώστε να αναπληρώνεται αυτός που καίει το τζάκι.

Κάτσε διάβασε από την αρχή τα θέματα για τα ενεργειακά τζάκια και τον οδηγό ενεργειακής εστίας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Μιχάλης Κ., Μπάμπης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27096 από gatos20vt
Μοτερ στην ivicta gv για ταχύτερη θέρμανση μπορούμε να προσθέσουμε?? (όχι στον εναλλάκτη) αν ναι που είναι το καλύτερο σημείο τοποθέτησης?? Τι μοτέρ μπορούμε να βάλουμε??
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by gatos20vt.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #27103 από Asteris
Δεν μπορείς, γιατί είναι foyer και δουλεύει με θερμοθάλαμο την γυψοσανίδα, η οποία δεν σφραγίζει ερμητικά ώστε να προσαρμόσουμε μοτέρ (ή καλύτερα, αν την σφραγίσουμε ερμητικά, θα έχουμε θέμα υπερθέρμανσης σε διάφορα σημεία που δεν θα έχουν καλή ροή και θα σκάσει.

Μπορείς βέβαια να κάνεις ένα μεταλλικό ερμητικό θερμοθάλαμο γύρω από την εστία και να το μετατρέψεις σε βεντιλατεράτο, προσθέτοντας μοτέρ στην κάτω μεριά και εξόδους στην πάνω. Αυτό άλλωστε είναι το monoblocco, ένα foyer ντυμένο με μεταλλικό θερμοθάλαμο, έτοιμο, με βάση, μοτέρ και εξόδους από πάνω..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.135 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ