Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71422 από GT
Καλωσήρθες στο φόρουμ!

Ενδιαφέρεσαι για τζάκι ή απλά ρωτάς εγκυκλοπαιδικά?

Δώσε περαιτέρω πληροφορίες ως προς το τι σε ενδιαφέρει, ώστε να βοηθηθείς κατά το δυνατό καλύτερα.

To link διαγράφηκε. Αρκεί μια μηχανή αναζήτησης...


Ακόμα στα πετρέλαια...
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by GT.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71424 από alex_nous
Προσωπικά δεν τα γνωρίζω αλλά λόγω προσωπικής εμπειρίας δεν θα ξανάπαιρνα ελληνικό τζάκι ούτε αν μου το χάριζαν. Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον που να είναι ευχαριστημένος με ελληνικό τζάκι! Πάνε πάρε από τα λερου μερλιν με 300 ευρώ το invicta minos να ζεσταθεί το κοκκαλάκι σου! Αν διαβάσεις λιγάκι πριν αγοράσεις θα καταλάβεις πολλά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71426 από Gdevil

GeoTa έγραψε:

Asteris έγραψε: Αν είναι καλή η κασέτα, θα αποδίδει. Θα έχει και την πλάκα από πάνω για αδράνεια, θα την ζεσταίνει και αυτή θα ακτινοβολεί για ώρα. Η χύμα καμινάδα είναι λίγο επικίνδυνη για πιτσιρίκια όπως είπε και ο DrNick, ή κάναν ξεχασμένο που θα πάει να στηριχτεί κατά λάθος πάνω της και θα του μείνει το δέρμα τατουάζ στην καμινάδα...


Προχθες πηγε ο πιτσιρικάς (11μηνων) και ακούμπησε το σελενικ.... :unsure: :(

Απο εκεινη τη μερα δεν πλησιάζει ουτε στο μετρο. Ασε αν παω να βαλω κανα ξυλο με βλεπει και αρχιζει να κλαιει...Δυσκολο πραγμα και η σομπακαι το τζακι για πιτσιρικια

Κάπου είχα διαβάσει ότι για αποφυγή τέτοιων καταστάσεων ΠΟΤΕ δεν μπαίνει καθρέφτης πάνω από τζάκι - σόμπα.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71854 από pontios74
Καλησπέρα βέβαια με ενδιαφέρει για να το τοποθετήσω στο πατρικό μου σπίτι αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει θέρμανση και δέν ξέρω τι να βάλω τζάκι αερόθερμο για όλους τους χώρους? τζάκι για σαλονι κουζίνα και τα υπόλοιπα δωμάτια να δουλεύουν με πετρέλαιο ? τζακι νερου? χθές 5 ώρες διάβαζα ολες τις ενότητες στο φόρουμ προσπαθόντας να καταλάβω τη λειτουργία του εναλάκτη στην καμινάδα οπως τη ανεφερε ο αστερης(πωλητης στα λερόυχαχαχχα!!!) και κατέλειξα σε φουαγιέ επίσης σκέφτηκα να πάρω απο τα λερόυ κάποιο τζάκι αλλα δυστυχώς περασα να δω σήμερα καιτα περισσότερα έχουν εξαντληθεί ασε που απο εξυπηρετηση σκετο δημόσιο... έψαχνα μια ωρα να βρω τον υπευθυνο,έχουν μερικα που είναι στο χιλιάρικο και πανω ίσως αγοράσω την λαμαρίνα που εσωκλείει τον θαλαμο για το συγκεκριμένο τζάκι φουαγιε ωστε να το μετατρεψω με σκοπό να βάλω μοτέρ με αγωγούς για τα μέσα δωμάτια!αλλα μαλλον πρεπει να μιλησω με την αντιπροσωπεία γιατι τα λερου δεν εχουν. Το σπιτι βρισκεται στον Αγ.Στεφανο Αττικής και μιλάω για 100 τετραγωνικα οπου τα 40 ειναι ενιαία και τα υπόλοιπα 2 υπνοδωματια ,τουαλετα,[χωλ στα 2 τετραγωνικα] απέχουν 7.5 μετρα απο την εστια σημερα ομως απελπιστηκα πολύ γιατι μπηκα τυχαια στη σελιδα του Μοσχαλη και ειδα τιμες για καμιναδα και αεραγωγους και ειναι πολυ ακριβοι π.χ για 6.5 μετρα για την απλη γαλβανιζε θα χρειαστω γυρω στα 500 ευρω και αν βαλω και κανεναν αεραγωγο θέλω άλλα τόσα....(καταλαβα πως ειναι παρα πολυ καλες και ομοιες τους δεν υπαρχουν), απο αυτα που λετε εδω πιστευω πως το μονο που με σωζει είναι το υψος του σπιτιου που ειναι 2.50 μετρα κι εχει μόνωση και το φουαγιε με ισχυρο μοτερ θα φτανει τη θερμανση στα μεσα δωματια επίσης το τζακι θα ειναι αναμμενο συνεχεια οποτε προτιμω μια πολυ καλη εστια!Αυτο που παρατηρησα ηταν πως στο λερου ολα τα τζακια ηταν 14 kw και ελεγαν πως ηταν για 70 τετραγωνικα επισης τα μεγεθη στο υψος εκει που ειναι η φουσκα(αν την λεω καλα) σε ενα ηταν χαμηλη και σε ενα αλλο στα 1200 ευρω ηταν αρκετα ψηλη και ειχαν τις ιδιες προδιαγραφες 14 kw για 70 τ.μ. κλπ..θα επισυναψω σχεδιαγραμμα αυριο για να μου πειτε κι εσεις τη γνωμη σας για το αν με καλυπτει το φουαγιε με ισχυρο μοτερ!!Πάντως έμαθα πολλά εδω και σε 2 μαγαζια με τζακια που ρωτησα μου ειπαν πως δεν θα με καλυψει το τζακι και θα χρειαστω αεραγωγους .Η τιμη για ενα ενιαιο τζακι με μοτερ και 4 εξοδους ξεκινουσε απο τα 2200 ευρω!!!!!!!!!χωρις επενδυση καμιναδα κλπ..Η απόλυτη απάτη επίσης με παρεπεμπταν σε σομπες πελετ που κι εκει ηταν ασχετοι και λεγαν πως μια σομπα πελετ θα ηταν οικονομικη λυση κλπ (εχουν λυσσαξει ολοι να βαλουμε πελετ).....Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα θελω να βαλω τζακι και προσπαθω να βρω μια οικονομικη λυση και οσο κι αν με απελπιζουν οι γυρω εγω θα το βαλω γιατι γουσταρω να μουτζουρωνωμαι να γεμιζω ξυλα και να απολαμβανω το τσιπουρο μου χαζευοντας τις φλόγες να χορεύουν ποντιακους χορους!!!!!!!!!!!!!Απλα θελω να ειναι σωστο! και οι καλυτεροι τζακαδες καταλαβα πως βρισκοντε εδω στην πραξη φαινονται ολα !!
Ευχαριστώ !!
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by pontios74.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71856 από rivol
Αν δεν βρεις αυτό που θέλεις στα Leroy, μπορείς να κοιτάξεις και τα Salgueda που είναι τα ίδια (θυγατρική) με τα invicta και πάνω κάτω στα ίδια χρήματα.

Φουαγιε μάλλον εννοείς αυτά με την φούσκα από πάνω και λέγονται φόγιερ (foyer).

Αλέξης

Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by rivol.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #71891 από Asteris
14kW για 100τμ μονωμένα, νομίζω ότι φτάνουν και περισσεύουν. Αυτό που μπορεί να συμβεί στα πολλά κρύα, είναι ότι τα πολύ μακρυνά σημεία θα έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία. Πόσο, δεν είναι εύκολο να πεις. Μπορεί να έχεις 25-26 στο σαλόνι και 18-19 στο μακρυνό δωμάτιο. Και αυτό δεν είναι ανεπάρκεια του τζακιού, αλλά εγγενής αδυναμία κάθε αερόθερμης εστίας, που παράγει πολλή ζέστη, αλλά σε ένα σημείο μόνο και η φυσική ροή προσπαθεί να την μοιράσει παντού, χωρίς επιτυχία σε κάποιες περιπτώσεις (όπου η ροή ζέστης είναι μικρότερη από τις απώλειες).

Αν πάντως το καις κάθε μέρα, η διαφορές εξισσοροπούνται καλύτερα.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": pontios74

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.156 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ