Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10910 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Επειδη ψαχνω εναλλακτη για το τζακι , και εδω που μενω δεν εχει , ψανχοντας βρηκα αυτο www.realflame.gr/index.php?page=shop.pro...virtuemart&Itemid=15

Πως σου φενεται αστερι τουτο το πραμα ? σε σχεση με αυτο www.realflame.gr/index.php?page=shop.pro...virtuemart&Itemid=15

ΥΣ . δεν ξερω αυτη η σελιδα με κολισε , ουτε κατηγοριες εχει ουτε τιποτα , και παλι εχει ενα σωρο πραγματα που βγαινουν αλα νταλον !
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by house.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10911 από robascc
Απαντήθηκε από robascc στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Βρηκα το θεμα ψαχνοντας για το πως γινεται μια σωστη επιλογη και κατασκευη ενεργειακου τζακιου.
Απο αυτο το πολυ ενδιαφερον θεμα που ανοιξατε πιστευω οτι εχω λυσει κατα 80-90% τις αποριες μου για το τι θελω και πως το θελω.
Μπραβο σε ολα τα παιδια που συνεργαστηκαν να δωσουν τα φωτα τους και σε εμας που τωρα κανουμε την αρχη για να μην πεσουμε θυματα του ελληνα εμπορου και παντογνωστη τζακα που θα κανει τοποθετηση.

Απο την περιπτωση φιλου περιοχη Τρικαλων που εφτιαξε ενεργεικο τζακι (αγορα - τοποθετηση απο εμπορο) Uniflam Panorama 700 foyer 14kw με εξωτερικη παροχη αερα μονο πισω απο την εστια και εξαγωγη εκτος απο την περσιδα πανω , και απο το πανω μερος του θερμοθαλαμου (δεν εχει εναλακτη) φευγει μια σωληνα Φ100 και τραβαει με βεντιλατερ 800 κυβ/ωρα -το εβαλαν για μεγαλυτερη αποδοση θερμοκρασιας στα αλλα δωματια- (ολο το σπιτι ειναι 70 τετρ. με ενιαιο χωρο 30-35 μ2)

Η απορια μου ειναι ολος αυτος ο ογκος αερα 800 κυβ.μετρα που φερνει μεσα στο σπιτι το βεντιλατερ που πηγαινει που χωραει μεσα στον χωρο των 200 κυβικων που εχει το σπιτι εκτος απο μια μικρη ποσοτητα που παει στην καυση ? που διοχετευεται ολος αυτος ο ογκος ? Φυσικα δεν παει προσθετικα Δεν το φουσκωνει........!!!!!
(το σπιτι σε χωριο με αλουμινια , κεραμοσκεπη και ταβανι απο πλεγμα σοβατισμενο)

Με αυτον τον τροπο λειτουργειας (θερμανση εξωτερικου μονο αερα χωρις ανακυκλοφορια εσωτερικου )ειναι δυνατον να εκμεταλευεται το 100% της αποδοσης του τζακιου του? Εαν και ξερω την απαντηση ΟΧΙ

Και το τελευταιο γιατι παρ΄ολο οτι παιρνει μονο εξωτερικο αερα 800 κυβ ο θερμοθαλαμος του ανεβαζει πολυ ευκολα Hi δηλ πανω απο 140 βαθμους και αρχιζει να μυρίζει ο χωρος σαν καμμενο πλαστικο ενω περναει μονο κρυος εξωτερικος αερας (Τρικαλα Θεσσαλιας) απο την πλατη της εστιας και ανεβαινει στον θερμοθαλαμο ? (Εξωτερικη περσιδα 30cm X 20cm ρυθμιζομενη)

Και παλι σας ευχαριστω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10912 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αποκλείεται να δουλεύει full το μοτέρ, κάτω από το μισό συνήθως δουλεύουν. Άρα έχει να κάνει κουμάντο 200-300 κυβικά την ώρα. Ο αέρας που μπαίνει, διώχνει αντίστοιχο εσωτερικό από τις χαραμάδες, πόρτες, παράθυρα, από τον απορροφητήρα, ρουφάει το τζάκι για την καύση.

Στην προκειμένη, ποιός είπε ότι το βεντιλατέρ τραβάει από έξω? Αφού είναι στο πάνω μέρος της φούσκας και η φούσκα έχει περσίδα, μπαίνει και από την περσίδα αέρας στην φούσκα όταν δουλεύει το βεντιλατέρ, αντί να βγαίνει. Μάλλον κακή κυκλοφορία μέσα στην φούσκα για τον κάτω αέρα που θερμαίνεται, φαντάζομαι ότι δεν έχετε και περσίδα εισόδου αέρα δωματίου στο κάτω μέρος, οπότε εξού και τα 140άρια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10925 από robascc
Απαντήθηκε από robascc στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Τωρα ζεσταθηκα και προχωραω πιο κατω
Σκεφτομαι να πεταξω το κλασικο τζακι και στην θεση του να βαλω και εγω ενεργειακο και κατα προτιμηση invicta Foyer 14 KW απο Leroy Merlin οικονομικο και τεσταρισμενο απο μελη εδω.
Την εγκατασταση θα την κανω εγω με ενα φιλο με βοηθεια οσα εχω μαθει μαζι σας σε αυτο το θεμα
Εχω σπιτι 75 τμ με ενιαιο χωρο σαλονι-κουζινα οπου βρισκεται το τζακι 38 τμ μετρια μονωση περιοχη Κορινθιακος κολπος

Εαν το φτιαξω με φυσικη ροη βασικα χρειαζομαι δυο περσιδες για εισαγωγη αερα κατω απο την εστια (μια εξωτερικη (π.χ Φ100? 'η οτι προτεινει ο κατασκευαστης) για εισαγωγη φρεσκου αερα και μια εσωτερικη (π.χ Φ100??'η οτι προτεινει ο κατασκευαστης) για ανακυκλοφορια του εσωτερικου αερα ) κατα προτιμηση ρυθμιζομενες για να ρυθμιζω τη ροη του αερα στο 70/30 (μεσα/εξω) και αλλη μια περσιδα εξωτερικη που με σωληνα Φ100 να μεταφερω φρεσκο αερα οσο το δυνατον ποιο κοντα στην θυριδα αερα του θαλαμου καυσης. Περσιδα εξαγωγης π.χ 70Χ30 (συμφωνα με τη προτεινει ο κατασκευαστης) μπροστα στην φουσκα στο ποιο πανω μερος του θερμοθαλαμου.
Με φυσικη ροη εκτος απο τον ενιαιο χωρο των 38 m2 θα μπορεσω οταν ειναι ανοιχτη η πορτα του διαδρομου (5 μετρα απο την εστια ) να εχω καποια βελτιωση και στην θερμοκρασια στα 2 υπνοδωματια ?

Εαν τοποθετησω εναλακτη (για μελλοντικη χρηση -μια φορα το φτιαχνει κανεις) και το φτιαξω να εχει φυσικη ροη με εσωτερικη περσιδα και τοποθετησω προσθετα ενα βεντιλατερ χαμηλα που να στελνει φρεσκο εξωτερικο αερα στον εναλακτη και εξοδο του σε μια περσιδα στην φουσκα κερδιζω τιποτα αλλο εκτος του οτι θα ανεβαζω την θερμοκρασια του ενιαιου χωρου ποιο γρηγορα. Θα μπορω ανοιγοκλεινοντας τον θερμοστατη (ροη απο βεντιλατερ) να ελενχω την θερμοκρασια που θελω να εχω στο χωρο με σταθερη καυση?

Θα μπορουσα να εχω ελενχομενη (ελενχομενη που λει ο λογος) την θερμοκρασια του χωρου που θελω ανοιγοκλεινοντας τον θερμοστατη και εαν βαλω βεντιλατερ κατω απο την εστια που θα παιρνει απο δυο ρυθμιζομενες περσιδες εξωτερικο και εσωτερικο αερα και θα τον διοχετεουν στην κατω μερια της εστιας. Βεβιασμενη ροη αερα αναλογα με την θερμοκρασια που θελω?

Επειση ειναι αδυνατον προς το παρον να μεταφερω αερα στα υπνοδωματια χωρις την κατασκευη καναλι με επενδυση γυψοσανιδα γυρω απο το σαλονι θελω να υπαρχει ο εναλακτης απο τωρα στο συστημα και να μπορεσω να το εκμεταλευτω οταν το χρειαστω χωρις να χρειαζεται να ξηλωνω καμιναδα.Μεχρι να ερθει η ωρα να στειλω αερα στα δωματια πως θα μπορουσα να εκμεταλευτων τον εναλακτη σε εναν τοσο μικρο χωρο 38 τμ
Μηπως οι σκεψεις μου ειναι τσαμπα τα λεφτα -χωρις αποτελεσμα
Ευχαριστω εκ των προτερων
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by robascc.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10933 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Tο foyer της Invicta φτάνει για 80-100τμ με φυσική ροή, με εναλλάκτη-βεντιλατέρ πάει και στα διπλά, για την περιοχή σου. Μιά περσίδα 70χ30 επάνω, η μισή για εισαγωγή κάτω. Πίσω στον τοίχο Φ100 τρύπα να αναπληρώνει τον αέρα που καίει το τζάκι με νέο.

Ρύθμιση θερμοκρασίας γίνεται από τον αέρα του και το φόρτωμα των ξύλων. Στην φυσική ροή δεν μπορείς να ρυθμίσεις εισαγωγή αέρα. Από την Φ100 θα μπαίνει ακριβώς όσος αέρας ρουφιέται από το τζάκι για την καύση. Η φυσική ροή δουλεύει με την κίνηση του εσωτερικού αέρα από κάτω προς τα πάνω μέσα στην φούσκα. Τραβάει μόνο και όσο του λείπει από την Φ100. Αν την φ100 την φέρεις με σωλήνα έως μπροστά, θα τραβάει κρύο αέρα για την καύση κατευθείαν.

Για τα μέτρα σου, μην ασχολείσαι με συλλέκτη, θα θερμάνει μιά χαρά και με την φυσική ροή, ακόμη και τα δωμάτια, αρκεί να έχεις λογική μόνωση. Αν βάλεις εναλλάκτη, θα ρίξεις κυρίως την κατανάλωση, θα το χαμηλώνεις ακόμη περισσότερο το τζάκι όταν πιάνει θερμοκρασία.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": robascc

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #10937 από str1979
Απαντήθηκε από str1979 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Προς "robascc"

για να πάρεις μια ιδέα:

Με εστία foyer INVICTA 14kw οταν σε ενιαίο χώρο σαλονοκουζινα 50τμ εχω 24 βαθμούς στα υπνοδωμάτια εχω 21 βαθμούς

Χωρίς εναλλάκτη
Μια εξωτερική εισαγωγή αερα που καταλήγει με σωληνα Φ125 κατω απο την εστια
Μια περσιδα 75χ30 επανω για εξαγωγη του ζεστου αερα
Δυο περσίδες εκτόνωσης 10χ10 τερμα επανω (εχω κανει παταρι μεσα στην φουσκα στο επανω μερος)
Το σπιτι εχει σχετικα καλη μονωση

Invicta Compact 700
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by str1979.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": robascc

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.500 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ