Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11947 από marsdiv
Απαντήθηκε από marsdiv στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Τελικα την ανοιξα σημερα την φουσκα μιας και προχθες κοπηκε το συρματοσκοινο απο την πορτα που την σηκωνει πανω και πεσαν τα βαριδια της.... ευκαιρεια να δουμε τι θα κανουμε. Λοιπον εχουμε :
1 ) απο εστια μεχρι ταβανι εχω 1.75 μ αρα να παω για εναλακτη του ενος μετρου? Σωστα ?
2 ) ολη η φουσκα επενδυση με πετρομβαμβακα και στις γυψοσανιδες εκτος απο το τελευταιο μετρο της μεσαιας που εβγαλα οπου θα βαλω μια περσιδα μεγαλη για εκτονωση.
3) οι ηδη περσιδες που εχω σκεφτομαι να τις κρατησω για τον εναλακτη , εννοω οχι τις περσιδες αλλα την θεση τους.
4) Εδω ειμαστε τωρα που θα μπει το βεντιλατερ ? Λοιπον στην φωτο 8 που εχω επισυναψη ο δεξιος τοιχος της φουσκας ειναι κοινος με την σκαλα ( κλιμακοστασιο ) που εχω απο εξω και ανεβαινω στην σοφιτα μου-αποθηκη. Σκεφτομαι να κανω δυο τρυπες στον τοιχο και να βγαλω τους σωληνες για το βεντιλατερ εξω στην σκαλα οπου θα φταξω ενα κουτι θα το μονωσω και ουτε θα ακουγεται. τι λετε ειναι καλη ιδεα αυτο?
5) και οσο αφορα απο που θα τραβαει αερα το βεντιλατερ : στα χαμηλα στην ποδια του τζακιου δεν μπορω με τιποτα να φτασω απο οτι ειδα να δουλεψω. Σκεφτομαι να βγαλω την περσιδα ακριβως πανω απο την μαρμαρινη κολωνα στην φωτο 9 στην γυψοσανιδα. τι λετε θα ειναι καλα ? Φυσικα εχω και την επιλογη να τραβηξω αερα και απο την σκαλα εξω απο το σπιτι . Δεν ειναι εξω εξω αλλα στο κλιμκοστασιο......φωτο 11 . τα δυο σκαλοπατια ειναι περιπου στο 1.50 μετρο της φουσκας.
Λοιπον καθε ιδεα και συμβουλη και παρατηρηση ευπροσδεκτη. θα επισυναψω και καποιοες φωτο να δειτε πως ειναι .Και μιας και λειπει η γυναικα αφου γεννησε και ειναι στην μαμα της μεχρι να σαραντησει εχουμε αρκετο καιρο να το φτιαξουμε. Ευχαριστω πολυ οποιος ασχοληθει και μου απαντησει....ελπιζω να μην σας κουρασα.














Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11953 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
[quote="marsdiv"
Και μιας και λειπει η γυναικα αφου γεννησε και ειναι στην μαμα της μεχρι να σαραντησει εχουμε αρκετο καιρο να το φτιαξουμε. Ευχαριστω πολυ οποιος ασχοληθει και μου απαντησει....ελπιζω να μην σας κουρασα.




Κατ αρχην να σου ζησει το μωρο...να ειναι γερο και να το χαιρεσαι...τα αλλα επονται.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11978 από kwnmix
Απαντήθηκε από kwnmix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@ giol
Μάλλον έτσι θα γίνει. Θα τοποθετηθεί σωλήνας μονού τοιχώματος που θα διέρχεται μέσα από τη φούσκα όπως και τα δύο (2) κομμάτια σπιράλ που θα μπουν στις υποδοχές της κασέτας και από εκεί θα καταλήγουν στις (2) περσίδες εξαγωγής ζεστού αέρα. Μετά ψευδοροφή από επάνω με γυψοσανίδα και μόνωση πετροβάμβακα και απομένουν άλλοι 30 πόντοι από πάνω που θα μπουν ανακουφιστικές περσίδες.
Το διάκενο ανάμεσα στην κασέτα και τη φούσκα εκεί που αρχίζει η μαρμαροποδιά είναι δύο (2) πόντοι περίπου. Αν υποθέσουμε ότι από εκεί μπαίνει κρύος αέρας μέσα στη φούσκα και ζεσταίνεται από την σωλήνα της καμινάδας και τα δύο σπιράλ που είναι τοποθετημένα επάνω στο θερμοθάλαμο της κασέτας από που θα εκτονωθεί αυτή η ζέστη (της φούσκας εννοώ), γιατί του θερμοθαλάμου της κασέτας θα βγει από τις περσίδες που ενώνονται τα 2 σπιράλ.
Μήπως πρέπει να ανοιχτεί και άλλη περσίδα ώστε να γίνεται ρεύμα και να φέυγει προς τα έξω ο ζεστός αέρας της φούσκας; Ή μήπως οι περσίδες στις οποίες καταλήγουν τα σπιράλ από το θερμοθάλαμο της κασέτας θα εκτονώνουν και το ζεστό αέρα από το εσωτερικό της φούσκας;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11985 από kwnmix
Απαντήθηκε από kwnmix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Άκυρα όλα όσα είπα πιο πριν.
Τελικά βρήκα μάστορα ο οποίος θα μου περάσει καινούργια καμινάδα λεία inox ανοξείδωτη Φ 200 μονού τοιχώματος χωρίς να γκρεμίσει τη φούσκα. Θα δουλέψει από μέσα. Θα συνδέσει τη νέα σωλήνα επάνω στην κασέτα και θα τη βγάλει μέσα από την παλιά αμιαντοσωλήνα επάνω στην ταράτσα. Θα χρησιμοποιήσει και δύο ημίγωνα ενδεχομένως όπως μου είπε. Και θα σφραγίσει το διάκενο ανάμεσα στην inox σωλήνα με την αμιαντοσωλήνα και επάνω στο καπέλο στην ταράτσα αλλά και κάτω στην οροφή δηλαδή του διαμερίσματος μου.
Θεωρητικά όλα αυτά μου ακούγονται σωστά.
@ erimitis
και εσύ είχες δίκιο αδερφέ. Δεν θα γκρεμίσω έτσι εύκολα το τζάκι αν δεν δοκιμάσω και αυτό που προανέφερα.
Όταν θα ολοκληρωθεί η δουλειά ευελπιστώ να αποχωρήσω και εγώ από το club αλλιώς θέτω σοβαρή υποψηφιότητα για Αντιπρόεδρος. :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11993 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Κοχ
φιλε εχω ροοστατη παλιου τυπου μηχανικο εαν ενδιαφερεσαι στον στελνω.δωρεαν εννοειται μπας και γλυτωσει κανεις κανα φραγκο
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by erimitis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kox

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #11994 από DHMHTRHS
Απαντήθηκε από DHMHTRHS στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
GEIA SAS FILOI MOY ME SOSTH EPILOGH ESTIAS MPOROYN NA KALIFTHOYN TA 200 TM ME SOSTH MONOSH ZITISTE ENHMEROSH
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by yagos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.512 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ