Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21955 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

tomka έγραψε: Χαιρετώ το forum και όλους τους φίλους με τις πολύτιμες συμβουλές.Θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας μιας και σύντομα θα είμαι ευτυχής κάτοχος μιας κασσετίνας invicta 700 wide vision turbo.Καταρχήν είμαι στον τρίτο όροφο μιας εξαόροφης οικοδομής.Το τζάκι μου είναι απλό χωρίς τρύπα για εισαγωγή αέρα απο κάπου και με πυρότουβλα.Επίσης η φούσκα είναι χτιστή με τούβλα.Κατέβασα το manual της κασσετίνας αλλά επειδή τα Γαλλικά μου δεν είναι και πολύ καλά και αφού διάβασα όλο το forum για να μην σας ταλαιπωρώ άδικα χρειάζομαι διακαώς κάποιες διευκρινήσεις για να μην πάθουμε καμμιά ζημία στην τοποθέτηση.
1.Στο manual δείχνει την κασσετίνα να πατάει πάνω στο μπετό.Αν είναι έτσι τότε πως θα παίρνει εξωτερικό αέρα για την καύση?Μήπως έχει στην πλάτη κάποια εισαγωγή για εξωτερικό αέρα??Αν δεν έχει ειδική εισαγωγή τότε τον σωλήνα θα πρέπει να τον φέρουμε κάτω απο την κασσετίνα περίπου στην μέση ή κοντά στην πρόσοψη??Τέλος ο σωλήνας αυτός θα είναι με βεντιλατέρ,ή χύμα και θα τραβάει μόνη της η κασσετίνα όσο χρειάζεται??
2.Στο manual επίσης ενώ την δείχνει να πατάει στο μπετό, παρακάτω στα επιμέρους κομμάτια δείχνει ενα πράγμα που το αναφέρι σαν βάση (Embase) με κωδικό FB60 700441.Αυτό το δίνουν μαζί με την κασσετίνα ή θα πρέπει να το προμηθευτώ απο κάπου??
3.Η καμινάδα όπως καταλαβαίνετε είναι χτιστή με πολύ καλό ελκυσμό μέχρι τώρα που το δούλευα σαν απλό τζάκι και μήκος περι τα 12 μέτρα ως το καπέλο στην ταράτσα.Χρειάζεται οπωσδήποτε σωλήνας inox Φ200 εσωτερικά της χτιστής μονωμένος με πετροβάμβακα μέχρι επάνω ακόμα και αν το καθαρίζω τακτικά??Επίσης αν είναι απαραίτητο λόγω και του μεγάλου μήκους της καμινάδας,μπορώ να βάλω σωλήνα μικρότερης διατομής σε περίπτωση που δεν χωράει ο Φ200??
4.Η κασσετίνα βγάζει ζεστό αέρα και απο το μπροστινό μέρος της πρόσοψης και απο τις δύο εξαγωγές που έχει εκατέρωθεν της εξαγωγής καυσαερίων??Αν ναι τότε πρέπει να βάλω περσίδα(ες) στην τουβλινη φούσκα ή δεν είναι υποχρεωτικό??
5.Τέλος το σημαντικότερο:Για να χωρέσει η κασσετίνα θα πρέπει να (φάω) λίγο τουβλάκι γιατί το ύψος μου είναι περίπου 53cm.Αν υποθέσουμε ότι όπως ο Αστέρης την ξαπλώσω και σιγά-σιγά την σηκώνω μέχρι να χωρέσει, τότε οι συνδέσεις της εξαγωγής καυσαερίων πως θα γίνουν?Μπορούμε να δουλέψουμε και μεσα απο την κασσετίνα??Με συγχωρείτε για την φλυαρία.Πιθανόν σε πολλούς να φανούν αστείες οι ερωτήσεις αλλα όπως θα καταλάβατε είμαι εντελώς άσχετως αν και ήταν πολύ διαφωτιστικό όλο το forum.PLEASE HELP!!!!! :woohoo:



1. Έχει γρίλια για εισαγωγή αέρα από μπροστά. Θα φέρετε ένα σωλήνα εύκαμπτο από εξωτερικό τοίχο, στο κάτω μέρος της εστίας, κοντά στις γρίλιες αυτές. Η εστία τραβάει όσο θέλει από κει.

2. Λογικά θα πατήσει πάνω στην υπάρχουσα εστία. Φροντίστε να είναι σηκωμένη κατά 1 τουλάχιστον εκατοστό, ώστε να έχει δίοδο του εξωτερικού αέρα όπως είπαμε στο 1.

3. Εφόσον έβαλες ενεργειακό, σημαίει ότι θα το καις μόνιμα. Άρα θες καλή ροή (κυκλικό σχήμα στην σωστή διατομή), εύκολο καθαρισμό (λεία τοιχώματα) και αντοχή σε τυχόν ανάφλεξη (ανοξείδωτο ατσάλι). Βάλτην τώρα να ξεμπερδεύεις και να μην ξανανοίγεις σε 2-3 χρόνια. Νομίζω ότι από 6 μέτρα και πάνω, μπορείς να κατέβεις ένα μέγεθος διατομή, δηλαδή να πας στα 160mm. Στείλε και ένα mail στο εργοστάσιο.

4. Δεν είναι υποχρεωτικό να τις ανοίξεις και να τις συνδέσεις με αεραγωγούς. Απλά θα έχεις λίγο υπερβολική ζέστη στα 1-2 μέτρα από το τζάκι, λόγω του ότι όλος ο ζεστός αέρας θα βγαίνει από κει. Αν έχεις πχ κάνα καναπε εκεί, όλοι θα τον αποφεύγουν για να μην βγάλουν την μπέμπελη. Το ίδιο λίγο-πολύ συμβαίνει και από την ζέστη που βγαίνει από το τζάμι, οπότε άστο όπως είναι να γλυτώσεις και τα έξοδα και το σπάσιμο των τούβλων...

5. Το τελικό κούμπωμα γίνεται από μέσα από την κασετίνα, αλλιώς τι κασετίνα θα ήταν, αν έπρεπε να διαλύσεις το σύμπαν για να μπει. Το θέμα είναι ότι αν κρύψεις τα πάνω 3 εκατοστά, κόβεις τις εξόδους ζεστού αέρα, άρα 3-4cm τουβλάκι θα το κόψεις, δεν το γλυτώνεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21957 από tomka
Απαντήθηκε από tomka στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση Asteris...
Ο εύκαμπτος σωλήνας για τον εξωτερικό αέρα απο τι υλικό πρέπει να είναι και τι διατομής?
Με τι θα την σηκώσω την κασσετίνα αυτό το ενα εκατοστό? Θα χωράει μετά ο σωλήνας σε αυτό το ένα εκατοστό ή θα πατάει η κασσετίνα τον σωλήνα και θα γίνει τελείως πλακέ??
Πίσω απο την πλάτη του τζακιού είναι εξωτερικός χώρος.Αν ανοίξω μόνο μια τρύπα στον τοίχο θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα στην καύση?
Στα 160mm μπορώ να πάω κατευθείαν με μια συστολή απο το πάνω μέρος της κασσετίνας ή θα πρέπει να βάλω πρώτα κανένα μέτρο σωλήνα 200mm και μετά την συστολή?
Αν ανοίξω και τις δύο επάνω εξαγωγές της κασσετίνας είναι εφικτό να τις βγαλω σε μία περσίδα για να μην κάνω μεγάλη ζημιά και τι διαστάσεων θα πρέπει να είναι?Τέλος έχει καμμια σημασία σε ποιό ύψος θα τοποθετήσω την περσίδα απο το ταβάνι?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων Asteris........

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21965 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Το σήκωμα θα γίνει με πλακέ μαρμαράκια, γρανίτη, ή ότι άλλο θες αν δεν φαίνεται. Τον σωλήνα άστον να φτάνει στην σχάρα της μαμά εστίας. Και σκετη τρύπα να ανοίξεις, το ίδιο είναι, απλά τον σωλήνα τον φέρνουμε ώστε να τραβάει όσο το δυνατόν από έξω, παρά από μέσα. Τον Φ160 βάλτον μετά από κάνα μέτρο. Τις περσίδες υποτίθεται τις βάζεις για να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη διάχυση στον χώρο σου. Αν είναι να τις στριμώξεις να βγάζουν από τι ίδιο σημείο, δώρον άδωρον. Το ύψος δεν παίζει ρόλο στην κασέτα. Στο μικρότερο δυνατό που να μην ενοχλεί τους κοντινούς ανθρώπους. Αν μπορείς, βγάλτες και τέρμα κάτω στο πάτωμα, δεξιά αριστερά από το τζάκι.

Εσύ θα το βάλεις και ρωτάς τόσα πολλά, ή ο τζακάς είναι τελείως κουκουρούκου?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21968 από KiNG
Απαντήθηκε από KiNG στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλά αυτό το φόρουμ δεν έχει πμ ή εγώ δεν το βρίσκω, Asteris σε παρακαλώ στείλε μου ένα email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. που θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
Ευχαριστώ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21969 από tomka
Απαντήθηκε από tomka στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ :lol: :lol: Δίκιο έχεις ρε Αστέρη.Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο κουκουρουκου είναι ο τζακάς αλλα είναι συγγενής οπότε δεν μπορώ να παω αλλού και όπως καταλαβαίνεις θα είμαι πάνω απο το κεφάλι του όλη την ώρα μην κάνει καμμιά μ@λ@κί@.........βέβαια ο άνθρωπος είπε ότι ξέρει αλλά φύλαγε τα ρούχα σου που λένε....
Τι εννοείς όταν λές σχάρα της μαμα εστίας??Το τζάκι είναι όλο πυρότουβλο.
Οσον αφορά την περσίδα σκεφτόμουν να βγάλω μια ψηλά για να μετριάσω λιγο την μπροστά εκπεμπόμενη θερμότητα μιας και ο καναπές μου απέχει 1,5 μέτρο απο την εστία.Αν βάλω μια ξέρεις τι διαστάσεις πρέπει να έχει??Πάντως δεν μπορείς να πείς........διαφωτιζουμε πολύ κόσμο με αυτές τις λεπτομέρειες........να φανταστείς για να μην με βάλεις τιμωρία διάβασα όλο το forum σε 4 ημέρες!!!!! :cheer: :cheer:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #21970 από costasm
Απαντήθηκε από costasm στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
τζακας μεγαλη κουβεντα.Το τζακι που θελω να μετατρεψω το εχτισε το 1996 καποιος που μου τον συστησαν σαν εξαιρετικο τζακα γιατι θελαμε πιο ιδιετερη κατασκευη.Απο τοτε δεν το εχω δει να δουλευει σωστα ουτε 1 φορα.Οποιος εχει καει στο χυλο φυσαει και το γιαουρτι.
Πολλοι εδω μεσα εχουμε φαει διαφορες σφαλιαρες και τους καταλαβαινω οταν γινοντε πιο πιεστικοι στις ερωτησεις τους.
Προχθες ενας τζακας μου ειπε οτι θελει α ποσο γιατι θα τυλιξει με πετροβαμβακα ολη τη κασετα γυρω γυρω και θα την κολησει καλα για να μην χανει απο πουθενα.Εδω οταν διαβασα ισχυει εντελως το αντιθετο.
Επισης εχω ρωτησει 6 τζακαδες απο το τηλεφωνο κσι ολοι μου εχου πει 500 - 550 ευρω για τοποθετηση χωρις να δουν το τζακι.
Γι αυτο αν καποιος εχει καποιο εμπιστο ανθρωπο ασ μου στειλει mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.573 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ