Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48199 από vasilisgr
Απαντήθηκε από vasilisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
και κατι αλλο......δευτερη περσιδα εξαγωγης να ανοιξω? ασχετα με το τι θα γινει με τα υπολοιπα???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48204 από DrNick
Απαντήθηκε από DrNick στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

N1k0s έγραψε: @i-xanthi

καταρχήν συγχαρητήρια για τις δυνατότητες σου , και το δύσκολο εγχείρημα που θέλεις να αναλάβεις ...
Σίγουρα ένα hand-made τζάκι σε σχέση με ένα εμπορικό μπορεί να διαφέρει αρκετά σε απόδοση , πιο πλούσια ή πιο φτωχιά , όμως αν γίνει με την προυπόθεση ότι έχεις διαβάσει την θεωρία και την έχεις καταλάβει , σίγουρα θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα ... Εαν το μαντέμι δεν έχει πάχος 8mm , μπορείς να το ντύσεις εσωτερικά με κάποιο υλικό το οποίο να δώσει καλύτερη απόδοση , πχ πυρότουβλο ...

Γενικά όμως η επιτυχία του εγχειρήματος κρίνεται στη λεπτομέρεια , η παραμικρή ατέλεια , η παραμικρή τρύπα , λάθος διαστάσεις , λάθος υλικά κλπ κλπ , θα σου στερεί τον βαθμό απόδοσης.

Τώρα σε αυτά που αναφέρεις , το παλιό τζάκι το οποίο έχεις , είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος ; αυτό το αναφέρω διότι αξίζει να το σφραγίσεις με πυρότουβλο από μέσα χωρίς όμως να χάσεις χώρο καύσης .

Γενικά οι διαστάσεις που έχεις αναφέρει είναι καλές , εκτός από την καμινάδα.

Κάνε λίγο μεγαλύτερο budget και βάλε κεραμική καμινάδα ...

Σε foyer με μεταλλικό θερμοθάλαμο και βεντιλατέρ διπλής αναρρόφησης τι ποσοστό αέρα πρέπει να αναρροφάται από το εξωτερικό περιβάλλον και τι ποσοστό από το εσωτερικό του σπιτιού; 50-50 ή 20-80; Στα υπόψιν, το χειμώνα η εξωτερική θερμοκρασία είναι -2 με 7 βαθμούς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48207 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γιαννη απο ξανθη το εγχειρημα σου ειναι φανταστικο.Αν πιανουν τα χερια σου θα τα καταφερεις να εισαι σιγουρος.Ομως φιλε μου φροντισε να οπλιστεις με πολυ υπομονη να φροντισεις να μην ερθει η μανα σου φετος το χειμωνα και να ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ παρα πολυ καλα σχεδια διαφορων τζακιων.

GT καταφερα να σφραγισω το τζακι σε σημειο που δεν επερνε αερα και προσπαθουσε να τραβηξει απο το σπιτι με αποτελεσμα να εχω αιθαλη.ΠΛεον το τζακι δουλευει ρολοι!!!!!!!!

Το ινβικτα ειναι ενα πολυ απλο σωστο λειτουργικο τζακι ομως δεν ειναι και ο θεος του τζακιου.
Μετα απο ενα χρονο το εχω απομυθοποιηση καθως το μελετησα παρα πολυ.


Γιαννη θα σου ελεγα να κανεις και μια κατασκευη θερμοθαλαμου ειτε μεσα στην εστια ειτε διπλου τοιχοματος γυρω γυρω και να προσθεσης και τον εναλακτη.

Πριν ξεκινησης ομως κανε ενα πλανο στα κοστολογια σου γιατι αν ειναι να δωσεις 400 ευρω δεν αξιζει.Αρκει να σου αναφερω οτι το πυραντοχο τζαμι για την δικια μου πρισματικη εστια που φαινεται στο avatar μου κοστισε 55 ευρω.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by erimitis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48217 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@GT
Γιάννη, την δημοσίευση σκέφτηκα να την αποσυρω όταν είδα την αρχική απάντηση σου και όχι για την"παρατήρηση σου" . Οπότε θέμα παρεξηγησης δεν υπάρχει. :)
Αναγνωριζω την αμιλλα που υπάρχει σε αυτό το φόρουμ και γι αυτό προσπαθώ να συμμετεχω, με τις λίγες γνώσεις μου στο θέμα.
Αν όλη η κοινωνία λειτουργούσε έτσι τότε και η κατάσταση δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα. B)


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48231 από N1k0s
Απαντήθηκε από N1k0s στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

DrNick έγραψε: Σε foyer με μεταλλικό θερμοθάλαμο και βεντιλατέρ διπλής αναρρόφησης τι ποσοστό αέρα πρέπει να αναρροφάται από το εξωτερικό περιβάλλον και τι ποσοστό από το εσωτερικό του σπιτιού; 50-50 ή 20-80; Στα υπόψιν, το χειμώνα η εξωτερική θερμοκρασία είναι -2 με 7 βαθμούς.



προφανώς θα είναι τέτοιο ώστε να βγαίνουν περί τους 90 με 110 βαθμούς από την κορυφή του θερμοθαλάμου ...

Είναι σωστή η ερώτηση , και η απάντηση έρχεται δύσκολα
όμως με ένα σύστημα αυτοματισμού , που να μετράει την θερμοκρασία εξόδου και ρυθμίζοντας την παροχή αέρα από που θα έρχεται , ίσως είναι η ιδανική απάντηση ...

έτσι όπως το περιγράφεις , θα μπορούσες να βάλεις και αερόθερμο καμινάδας ή εναλλακτή για κανάλια , ώστε να εκμεταλευτείς την πραγματική δύναμη του τζακιού ...

To pellet με έσωσε
τα τριπλά τζάμια θα με σώσουν ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48232 από i-xanthi
Απαντήθηκε από i-xanthi στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γεια σας και παλι.
Ευχαριστω πολυ τους φιλους GT, Stavrax, dtmr, rivol, N1k0s και erimitis (ελπιζω να μου επιτρεπετε να σας αποκαλω φιλους καθοτι 1 μηνα κοντα τωρα που σας διαβαζω νομιζω οτι ηδη σας ξερω απο κοντα) για τα πολυτιμα σχολια τους.
Το σιγουρο στο project μου ειναι οτι δεν θα ειναι ετοιμο να δουλεψει τον τρεχοντα χειμωνα λογω ελλειψης χρονου. Θα το δουλευω σταδιακα, οποτε μπορω να κατεβαινω στο χωριο, και βεβαια η μητερα μου δεν προκειται να βασιστει σε αυτο για τη θερμανση της. Βεβαια οπως προειπα οτι μπορουμε να κερδισουμε σε υποβοηθηση για τα καλοριφερ καλο ειναι, γι αυτο και μπηκα στο κοπο να το ψαξω λιγο και να μη κανω ενα εξολοκληρου χτιστο τζακι με πυροτουβλα.Υπενθυμιζω οτι το σπιτι ειναι του 1960 χωρις καμμια ιδιαιτερη μονωση. Οποτε καταλαβαινω οτι για να γινει σωστη δουλεια πρεπει κατ αρχην να γινει μια σωστη μονωση και μετα ολα τα αλλα (ασυμφορο οικονομικα γιατι η αξια της δουλειας θα ξεπερνα την αξια του ιδιου του σπιτιου!), αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου.
Ετσι οπως το βλεπω θα στοιβιαξω 1-2 τονους ξυλα εξω απο την πορτα για να μπορει να τα μεταφερει η κυρα Κανελλα 4-5 μετρα και θα αναβει το τζακι για την αισθηση της φλογας και της ζεστασιας που αυτη προσφερει. Αλλωστε οταν της το ειπα καταενθουσιαστηκε λεγοντας οτι στο πατρικο της μεγαλωσε μπροστα απο μια γωνια (οπως ελεγαν τοτε τα τζακια).Μαλλον πηρα απο αυτην την πυρομανια μου :whistle: και σαν side effect δεν θα καθεται βεβαια να βλεπει τα τουρκικα σηριαλ στην tv αλλα τη φωτια στο τζακι! ;)
Δεκτες οι παρατηρησεις των φιλων GT και Stavrax για την καπνοδοχο και τα αλλα θεματα. Καπνοδοχο μονης ραφης inox λοιπον και μονωση μετροβαμβακα, check.
Ερωτησεις:
1. Υλικο συναρμολογησης και σφραγισης της εστιας μαγγανεζα, σωστα;
2. Αν στηριξω τη βαση της εστιας στο πατωμα με Ytong 5 εκ θα υπαρχει προβλημα σε βαθος χρονου να τριφτουν απο τη θερμοκρασια και να "κατσει" η κατασκευη; Καλυτερα να βαλω τουβλα;
3. Με προβληματιζει το υψος της βασης της εστιας. Παιζει ρολο; Εχω ετοιμη μαρμαρινη ποδια (απο το τζακι του πεθερου μου που δε τη χρησιμοποιησε) με υψος 50εκ. Θα ειναι ενταξει στο υψος ή να τη κοντυνω;

Οταν ξεκινησω θα κρατησω κ φωτογραφικο αρχειο για να τα ανεβαζω κατα καιρους για σχολια.

ΥΓ. (off topic): Στη φωτο ενα δειγμα της δουλειας που εκανα για τον ξυλοφουρνο. Οποιος θελει μπορω να δωσω οτι πληροφοριες θελει οποως επισης και φωτογραφιες κατα τη διαρκεια της κατασκευης.
27052010060.JPG
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GT

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.568 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ