Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #57827 από marsdiv
Απαντήθηκε από marsdiv στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
αν και το τζακι μου ειναι ελληνικο με τις παρεμβασεις που εκανα μεσα απο την βοηθεια των παιδιων απο το φορουμ ( τοποθετηση εναλακτη , μονωση φουσκας , ανοιγμα περσιδας μεγαλυτερης πανω και μιας κατω για ροη )σημερα εκανε ενα πολυ καλο κρασ τεστ απο εχθες το απογευμα με θερμοκρασιες απο -7 εως -18 τοσο εφτασε στην φλωρινα το τζακι σαλονι κουζινα ενιαιο το κρατουσε στους 23-24 και στα [πιο απομακρυσμενα δωματια 20-21....μια χαρα νομιζω. αυτην την ωρα εχει -8 και εεχω μεσα στο σπιτι απο 25 εως 21 βαθμους. τελικα το φορουμ εκανε καλα την δουλεια του

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #57831 από jimopoulos
Απαντήθηκε από jimopoulos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

MICK έγραψε:

jimopoulos έγραψε: η σωστη αναφορα πιστευω ειναι στην σελιδα 6090710, αναφερει για τις κασσετες 4 μετρα φ200,στα μονομπλοκο δινει 1 επιλογη ακομη(4μ φ250-5μ φ200).
γιατι δεν φωναζεται τον εγκαταστατη-αντιπροσωπο να ερθει με μπαρομετρο(11-14 Pa) να μετρησει και να βρει την τελεια αναλογια χωρις πειραματισμους..
αυτο θα κανω και εγω γιάυτο το προτεινω...

Η συζήτηση άρχισε όταν, γνωρίζοντας ότι μεγαλώνοντας το ύψος της καμινάδας πρέπει να μικραίνει η διατομή. Στο βιβλίο του κατασκευαστή γράφει ΄΄από 4 μέτρα και πάνω Φ200 (Φ250 στο μοντέλο 100 crystal)'', χωρίς να αναφέρει τίποτε άλλο. Δηλαδή αν το ύψος είναι πχ 7 μέτρα πόσο θα είναι η καμινάδα,;; Θα είναι Φ200;; Προσωπικά η καμινάδα η δικιά μου είναι 4 μέτρα και η διατομή είναι Φ200. Πιστεύεις ότι, πχ ο κυρ Μήτσος που έκανε τη εγκατάσταση θα έχει μπαρόμετρο, για να μετρήσει τον ελκυσμό;; Η σελίδα που αναφέρεις 6090710 πού είναι;;

φανταζομαι οτι το υψος σου ειναι το ιδανικο
κοιτα στο μηνυμα #57510 του παρων θεματος στο συνημμενο αρχειο..
ο αντιπροσωπος(κυρ μητσος) που θα περασει εμενα το κουβεντιασαμε και μου απεβαλε το αγχος λεγοντας θα μετρηθει με μπαρομετρο,φυσικα και να εχει παρει την καταλληλη θερμοκρασια οπως αναφερει και ο GT.Απαιτω εφοσον μου δινει ποιστοποιητικο εγγυσης και σωστης τοποθετησης και λειτουργειας,να κανει και τους απαραιτητους ελεγχους.
δεν χανεις τιποτα απο το ρωτησεις αν διαθετει..
κοστιζει αρκετα παντως για να το αγορασεις απο οτι ξερω..
μονο ο αστερης εχει προσωπικο... Ρεει το χρημα στην πρωτευουσα.. :lol: :P

la nordica 600 tondo
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by jimopoulos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #57862 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

pduke έγραψε: φοβόμουνα ότι αυτό θα πεις..!
έχω ανεμιστήρα οροφής στο 1(λίγο πιο δεξιά από το "1") και στο 5.
Δοκιμάζω πιθανούς συνδυασμούς(on/off) αλλά μόνο ρίχνω θερμικρασία αντί να ανεβάζω... αν δεν δω φως μάλλον η λύση είναι η σωλήνα. αλλά δεν θέλω άλλα σπασίματα ρε γμτ! ακόμα καθαρίζω σκόνη από ντουλάπες στον πάνω όροφο σε μέρη που δεν είχε ποτέ!


Όπως σου ειπα και πριν εχω και γω παρόμοιο πρόβλημα και σκεφτόμουν λύσεις:

Μπορείς να μετρήσεις τη θερμοκρασία έξω ακριβώς απο το δωμάτιο 5 ας πούμε πάνω απο την πόρτα; Αν η θερμοκρασία εκει ειναι ικανοποιητική, βάζεις ένα ανεμιστηράκι πάνω απο την πόρτα του 5 (σαν αυτό που έβαλε άλλο μελος ο Fokion και ψαχνω να βρω το λινκ) για να τραβά κάποια ποσότητα θερμού αέρα προς τα μέσα.

Τουλάχιστον εγώ στο σπίτι έτσι σκέφτομαι να το κάνω..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #57864 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

marsdiv έγραψε: αν και το τζακι μου ειναι ελληνικο με τις παρεμβασεις που εκανα μεσα απο την βοηθεια των παιδιων απο το φορουμ ( τοποθετηση εναλακτη , μονωση φουσκας , ανοιγμα περσιδας μεγαλυτερης πανω και μιας κατω για ροη )σημερα εκανε ενα πολυ καλο κρασ τεστ απο εχθες το απογευμα με θερμοκρασιες απο -7 εως -18 τοσο εφτασε στην φλωρινα το τζακι σαλονι κουζινα ενιαιο το κρατουσε στους 23-24 και στα [πιο απομακρυσμενα δωματια 20-21....μια χαρα νομιζω. αυτην την ωρα εχει -8 και εεχω μεσα στο σπιτι απο 25 εως 21 βαθμους. τελικα το φορουμ εκανε καλα την δουλεια του


Μπράβο φιλε χαιρομαι που τελικά έγινε δουλεια ;) Αρκει να μην τρως ένα σκασμό ξύλα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #57870 από pduke
Απαντήθηκε από pduke στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Προβλημάτων συνέχεια :

ακούω αέρα να σφυρίζει από την πόρτα πάνω αριστερά. δεν θυμάμαι να το άκουγα τις πρώτες μέρες αλλά δεν παίρνω και όρκο. Παίζει να κρέμασε η πόρτα? παραθέτω φωτό από μεντεσέδες

Ναι έβαλα το τζάκι μου στο προφίλ μου και έτσι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω!!
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #57871 από barbanikos
Απαντήθηκε από barbanikos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

pduke έγραψε:

barbanikos έγραψε: pduke Μπράβο για την δουλειά και καλόκαυστο!!! :)
Να σου δώσω μια ιδέα?
Γιατι δεν βάζεις το γωνιόκρανο των 90 μοιρών κάτω και να το χτυπήσεις με μία ματσόλα στην εξωτερική ακμή ώστε να το φέρεις στην γωνία που θες? ;)


Σ' ευχαριστώ Νίκο! Δεν είναι κατασκευή για μπράβο, αλλά τουλάχιστον έμαθα τόσα πολλά πάνω σε αυτό το τζάκι χαλάλι!κάτι κάνω από ζέστη φέτος επιτέλους, 40- 45 κιλά ξύλο τη μέρα καίω λέμε!

είχα την ελπίδα ότι θα βγάζανε 45ο γωνιόκρανα...τρίχες! αυτό που λες με τη ματσόλα σε 2 μέτρα μήκος μάλλον θα γίνει σαν τα κύματα του Δουνάβεως!!! αλλά το σκ που θα αρχίσω ξανά δουλεια θα το δοκιμάσω. είναι γνωστό άλλωστε ότι οι παρεμβάσεις σου αλλάζουν τον άνεμο στη τζακόβαρκά μου!


και να τα και τα εκνευριστικά τώρα:

στο 1 και 2 έχω 21,5C με 20C ενώ στο 5 που έχει πόρτα ακριβώς φάτσα στο τζάκι (εκεί που αρχίζει η σκάλα δλδ!!!!) έχω...15C. Μου ρουφάει όλη τη ζέστη η τρύπα της σκάλας! τι να το κάνω ρε παίδες?



Δεν θα το προσπαθήσεις σε όλο το κομμάτι αλλά το πολύ σε μονόμετρα.
Άσε που έχουν και μία σχετική ελαστικότητα οπότε είναι μία χαρά.
Θα δω σπίτι αν έχω κομμάτι και θα δοκιμάσω αν γίνετε.

Τώρα όσο αφορά το δωμάτιο 5 δεν νομίζω πως θα γλιτώσεις των αεραγωγό.
Μακάρι να βρεθεί λύση.


Υ.Γ.....αμαν τώρα μου ήρθε μπορεις να ζητήσεις απο λευκοσιδηρουργο να σου κατασκευάσει τέτοι γωνιόκρανο, έχουν τα έργαλεία τί στο διάολο δεν θα το κάνουν.

Invicta Insert 800Vt turbo
Και τα μυαλά στα κάγκελα….

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.610 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ