Αναζήτηση Ιδανικής Εστίας
- ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 1227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 115
@GGEOR7777 .... δε σε κατάλαβα ..... με τους αέρηδες...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- GGEOR7777
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 527
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 54
στην κατασκευη ειναι η διαδρομες που πρεπει να φτιαξεις
για τους αεριδες..
Δηλαδη ππως θα τους στελνεις αλλο για καυση κατω απο
την εστια,αλλο για αεροκουρτινα και αλλο για να καιει τα καυσαερια
πανω απο τη φωτια.
Εκει ειναι ολη η μαγκια θεωρω για φτο διαφερουν εστιες απο εστιες..
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 1227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 115
1γενής αέρας κάτω από το τασάκι της στάχτης (το μαντέμι της βάσης θα έχει και άλλες τρύπες. Έτσι ο αέρας θα βγαίνει και από το το σχαράκι του τασακιού και από το μαντέμι της βάσης). Απλά θέλει ένα σοϊκό τρόπο ρυθμίσματος, όπως είναι στις εστίες spartherm ή στις brunner.
2γενής αέρας πίσω από το μεντέμι της πλάτης και θα βγαίνει μετά από κάποια διαδρομή στην κορυφή της πλάτης, εκεί που θα ξεκινάει η κόφτρα, και
Αεροκουρτίνα αυτόνομη. Μια διαδρομή τύπου S στην πάνω οριζόντια πλευρά της πόρτας, που θα τραβάει από εκεί αέρα λόγω ελκυσμού της καμινάδας.
Ο μηχανισμός της πόρτας είναι το ζόρικο, αλλά άμα δούμε ότι δεν το καταφέρνουμε, την κάνουμε ανοιγόμενη και ξεμπερδεύουμε πατ-κιουτ.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- GGEOR7777
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 527
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 54
Και τι διατομη θα εχουν αυτες οι διαδρομες και τι μηκος;
λιγο πανω λιγο κατω και δεν θα δουλευει ουτε πρωτογενη ουτε δευτερογεννη σωστα
Δεν θα ειναι αναλογες με το μεγεθος της εστιας;
Πιο μεγαλη εστια αλλες διατομες απο πιο μικρη..
Ξερω γω ..αν σου φαινετε ευκολο..
Εγω ειπα βαζω τις ρακες.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- GGEOR7777
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 527
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 54
ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ έγραψε: Θα διαφωνήσω (ως μηχανολόγος) κάθετα μαζί σου. Αυτό μάλλον είναι το εύκολο κομμάτι.
1γενής αέρας κάτω από το τασάκι της στάχτης (το μαντέμι της βάσης θα έχει και άλλες τρύπες. Έτσι ο αέρας θα βγαίνει και από το το σχαράκι του τασακιού και από το μαντέμι της βάσης). Απλά θέλει ένα σοϊκό τρόπο ρυθμίσματος, όπως είναι στις εστίες spartherm ή στις brunner.
2γενής αέρας πίσω από το μεντέμι της πλάτης και θα βγαίνει μετά από κάποια διαδρομή στην κορυφή της πλάτης, εκεί που θα ξεκινάει η κόφτρα, και
Αεροκουρτίνα αυτόνομη. Μια διαδρομή τύπου S στην πάνω οριζόντια πλευρά της πόρτας, που θα τραβάει από εκεί αέρα λόγω ελκυσμού της καμινάδας.
Στο δικο μου παντως τον αερα για την αεροκουρτινα τον ρουφαει απ κατω απ το ιδιο σημειο που παιρνει και τους αλλους,ανεβαινει στο πλαι της εστιας ζεσταινεται μαλλον ετσι,παει πανω απο το τζαμι που τον σπρωχνει μετα προς τα κατω.
Ο μηχανισμός της πόρτας είναι το ζόρικο, αλλά άμα δούμε ότι δεν το καταφέρνουμε, την κάνουμε ανοιγόμενη και ξεμπερδεύουμε πατ-κιουτ.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 1227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 115
Τα προβλήματα που ανέφερες, δε με ανησυχούν. Βάζεις μια μεγάλη εισαγωγή 1γενούς αέρα και μετά καθαρίζει το ρυθμιστικό σου. Το ίδιο και για τη 2γενή. Εδώ το θέμα είναι να προθερμανθεί επαρκώς. Αν ζεσταθεί και λίγο παραπάνω, δε μας χαλάει.
Φαντάζομαι ότι πρώτα θα περάσει κάτω από την καρβουνιά, κάτω από το μαντέμι της βάσης, και μετά θα πάει ρπος την πλάτη της εστίας για να ανέβει προς τα πάνω πριν εξέλθει. Άσε που μπορεί ένα τμήμα της βάσης της εστίας, να είναι από λαμαρίνα και να είναι σάντουϊτς, διπλός κούφιος πάτος δηλαδή.
Σήμερα περιεργαζόμουν μια Spartherm. Σοβαρή κατασκευή. Με σωστό μηχανισμό πόρτας, και πολύ καλή ρύθμιση 1γενούς αέρα. Κοίταξα λίγο τον οδηγό της πόρτας, και ήταν κάτι που γίνεται. Όχι τόσο πολύπλοκο όπως στις brunner, αλλά λειτουργούσε με την ίδια φιλοσοφία.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.