K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96228 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120

gousan έγραψε: αυτο με το κορδονι πανω τι ακριβως να κανω ρε παιδια?
δεν σας μαυριζει πολυ το τζαμι ετσι?
φουσκιτακης ανεβασε και αλλο το σετ στο βεντιλατερ...εγω το εχω στο 75 και δεν προλαβενει ποτε να κρυωσει ο θαλαμος...
παντος εισαι ο μοναδικος που εχει ανεβασει τοσα βιντεο ...πραγμα πολυ σημαντικο για να εχουμε και μια εικονα της καυσης οι υπολοιποι...
απο μενα ενα μεγαλο ευχαριστω για την προσπαθεια που κανεις να βοηθησεις


εχω ενα κουτσουρο μεσε μισο καμενο και εχει 85 βαθμους αρκετη ωρα τωρα με κλειστο τον αερα
να πω οτι την εξωτερικη τρυπα δεν την εχω κλειση τελειως


Μου κάνει εντύπωση που λές ότι δεν έχεις κλείσει τελείως την εξωτερική τρύπα. Δηλαδή μια έχεις όλη και όλη? Και αυτή την έχεις κλείσει? Και πόσο την έχεις κλείσει? Και από που πάιρνει αέρα για την κάυση?

Μην παρεξηγηθεί το ύφος μου, ρωτώ έτσι γιατί μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες για την εξωτερική οπή.

Ρε παιδιά, μήπως θα έπρεπε των εξωτερικό αέρα για την καύση, να τον φέρουμε με σπιράλ κάτω από τις τετράγωνες οπές εισόδου του αέρα για την πρωτογενή? Όπως κάνουνε για τα invikta foyer δηλαδή.... Μήπως με το να έχουμε απλά μια τρύπα στον τοίχο, ζορίζουμε την εστία? Μήπως έτσι την αναγκάζουμε να τραβήξει αέρα με "φόρα" και γι'αυτό η φλόγα είναι (σχεδόν πάντα) ζωηρή και έντονα κινητική?

(στο τέλος θα πάμε για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας... )
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96234 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Γιώργο ο Θανάσης (Gousan) στην εγκατάσταση είχε μία τρύπα εξωτερική παλαιότερα, μόνο για το βιντιλατέρ. Τώρα τελευταία άνοιξε δεύτερη για αέρα καύσης. Αυτό που λες για το σπιράλ το είχα αναφέρει και εγώ αλλά δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα βοηθήσει στο πρόβλημα που λες.
Πάντως από περιέργεια άρχισα να ψάχνω σε βιντέκια κάποιων επώνυμων εταιριών τζακιού να βρω κάτι που θα βοηθούσε. Βρήκα λοιπόν κάτι που είναι πολύ κοντά αλλά και πολύ μακριά από το δικό μας. Σε κάποια φάση της λειτουργίας του, μοιάζει πολύ με το βιντεάκι σου. Δες το παρακάτω και θα καταλάβεις. Σε κάποιο σημείο παρουσιάζονται και δύο τομές του τζακιού.

Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by alex_nous.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96266 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Χε χε χε... SUPER SUPRA το EVO. Φέρτε όλοι τα τζάκια σας στο Fouskitakis EVO tunning.

Να φανταστείς Alex, ότι googlarondas για 2γενή, το έχω δει αυτό το vid αλλά πιο παλιά, πριν κάνω τις επιτυχείς(?) μετατροπές.

Έχεις απόλυτο δίκιο, το πως καίει το supra στο video, μοιάζει πολύ με το δικό μου. Μάλλον, το δικό μου μοιάζει στο supra.... Και αυτό έχει 2γενή καύση ακόμα και κατά το άναμμα. Ακόμα και όταν καίει τα ψιλά ξυλαράκια για να κάνει καρβουνιά, έχει 2γενή. Φαίνεται για πολύ λίγη ώρα στο video, αλλά φαίνεται. Και στο supra τα ξύλα καρβουνιάζουν και μαυρίζουν, και σε αυτόν πέφτει πολύ η 2γενής όταν κλείσει πάρα πολύ τον αέρα. Στο δικό μου, όταν ελαττωθούν πολύ τα ξύλα, τότε βγαίνει ελάχιστη 2γενής. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ.

Ρε σεις, λέτε να τα έχουμε ψιλοκαταφέρει? Παρατήρησα ότι εκεί μέσα (στο supra) γίνεται της πο&^%$$&&$@ από κάπνα και φλόγα. Αλλά σε τόσο μικρή εστία, με τόσο χαμηλά την οροφή και την κόφτρα, λογικό είναι. Έχει και ανοιγόμενη πόρτα.....

Πάντως, μη με παραξηγήσετε, στο τελευταίο video που ανέβασα, φαίνεται και σε μένα πολύ όμορφα η 2γενής. Πολύ γουστάρω να κάθομαι να χαζεύω το "φλογοβόλο".

Alex, βοήθεια. Πως είναι το site του καταστήματος στον Πειραιά που λέχει τα υαλοκόρδονα κλπ? Σήμερα είδα σε μια τζακόσομπα ένα υαλοκόρδονο, φανταστικό. Αφήστε, έχω σκεφτεί πατέντες, φτηνές και αποτελεσματικές.

Σκέφτομαι επίσης να ανοιξω και τις κάτω οπές. Τώρα που σφράγισε η πόρτα και οι άλλες χαραμάδες, γιατί να μην τις ανοίξουμε? Ρε παιδιά, μήπως γενικά οι οπές της 2γενούς, είναι λιγάκι χαμηλά? Μήπως θα ήταν καλύτερα να είχαμε αι μια σειρά, 10-15 cm πάνω από την πάνω σειρά? Τι λένε οι πιο ειδικοί... Στέλιο ????
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96277 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Μοιάζει πολύ με το δικό σου βίντεο αλλά με την διάφορα πως η καύση είναι ελεγχόμενη 100%! Επίσης δεν μπόρεσα να καταλάβω την ακριβή διαδρομή των καπναερίων στην δεύτερη τομή. Φυσικά ελεγχόμενη είναι και η δευτερογενής του. Αν μπήκες στον κόπο να ψάξεις τα χαρακτηριστικά του τζακιού, έχει 7 kw αν θυμάμαι καλά και απόδοση 80%. Σίγουρα είμαστε σε καλό δρόμο.
Για Πειραιά δεν ξέρω, πάντως Θεσσαλονίκη έχει το παρακάτω

www.gaz-kir.gr/pyrimaxa_gr.htm

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96278 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
αστα φιλε το δικο μου το περασε ασχετος απο οτι καταλαβα ...
καλα που μου ηρθε η φωτηση να ανοιξω θεμα στο φορουμ γιατι αμα δεις το 1ο μυνημα του θεματος θα κλαις...4 τονους ξυλα το μηνα εκαιγα και δεν φτανανε
αλεξ στο βιντεο που εβαλες φαινετε ξεκαθαρα πως επρεπε να δουλευει το μοχλουδακι...ρε μπας και θελει κανενα ανεμηστηρακι σαν και αυτα που βαζουν στους λεβητες ξυλου????
και κατι ακομα που το προσεξατε και εσεις...τι ΝΤΟΥΜΑΝΙ ειναι αυτο???μηπως πρεπει να τιγκαρει καπναερια για να κανει και σε μας τετοια δευτερογενη ΕΚΡΗΞΗ??? :evil:
πρεπει να μαζευτουμε μια μερα να διωξουμε τα γυναικοπεδα και να δοκιμασουμε μια κοφτρα στα ορια...να τιγκαρει καπναερια μπας και δουμε αυτο το θαυμα να γεμιζει φλογα ολο το τζακι... :evil:


ποιο ειπαμε οτι ειναι το τηλ. της πυροσβεστηκης? :whistle: :whistle: :whistle:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96282 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Καλημέρα.

Σήμερα σκέφτομαι να ανοίξω και την κάτω σειρά της 2γενούς, να δω τι θα παίξει. Τι θα λέγατε αν η κόφτρα μας είχε την παρακάτω μορφή?

Στο supra που έδειξε ο Alex, η λειτουργία της 2γενούς είναι διαφορετική από το δικό μας και το nordpeis. Στο δικό μας, ο αέρας της 2γενούς δεν ελέγχεται από κανένα μοχλουδάκι. Συνεπώς:

Όταν έχουμε ανοικτό τον 1γενή αέρα, είναι μεν ανοιχτή και η 2γενής, επειδή όμως ο θάλαμος παίρνει αρκετό αέρα από τον 1γενή, η 2γενής δεν είναι τόσο έντονη και ενδεχόμενα συμπληρώνει απλώς τον συνολικό αέρα καύσης λόγω ελκυσμού της καμινάδας (παλαιότερα πριν την περιορίσουμε, έβαζε πάρα πολύ).

Όταν τώρα κλείνουμε τον 1γενή αέρα (τουλάχιστον στο δικό μου που έχω σφραγίσει κάπως τις χαραμάδες), τότε παίρνει πολύ λιγότερο αέρα για την κάυση από τον 1γενή, και λόγω ελκυσμού καμινάδας ζορίζεται και τραβάει - ότι συμπλήρωμα μπορεί - από τη 2γενή για να συνεχίσει την καύση. Έτσι, λόγω έλειψης αρκετού 1γενούς αέρα, τα ξύλα ψιλοσβήνουνε, καρβουνιάζουνε, καπνίζουνε πιο πολύ, και έρχεται ο θερμός 2γενής αέρας και καίει την κάπνα.

Στο δικό μας λοιπόν, δεν ελέγχεται μεν ο 2γενής, αλλά όμως λόγω συνθηκών (θέση μοχλού), εμφανίζεται περισσότερο ή λιγότερο. Αυτό νομίζω είναι πιο σωστό σαν φιλοσοφία.

Αν δείτε τώρα στο supra, προς το τέλος, όταν έκλεισε τον 1γενή αέρα με το μοχλό (κρατώντας τον με κάτι από μακρυά για να μην καεί), τότε έπεσε μεν τελείως η καύση (ανοιγόμενη πόρτα γαρ....), έπεσε όμως τελείως και η 2γενής. Παρατηρήστε ότι όταν μετά ανοίγει σταδακά τον αέρα, σταδιακά φουντώνει και η 2γενής. Αυτός μάλλον έχει τον 2γενή αέρα σαν σταθερό ποσοστό του 1γενή. Δηλαδή 10 μονάδες αέρα, 8/2 η κατανομή. 20 μονάδες αέρα, 16/4 η κατανομή κ.ο.κ.

Ξέρει κανείς να μας πει, ποιο είναι το σωωστό ύψος για τις οπές της 2γενούς? Έστω να μας δώσει έναν μπούσουλα?

Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.169 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ