K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96298 από leonidas
Απαντήθηκε από leonidas στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120

ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ έγραψε: Χε χε χε... SUPER SUPRA το EVO. Φέρτε όλοι τα τζάκια σας στο Fouskitakis EVO tunning.

Να φανταστείς Alex, ότι googlarondas για 2γενή, το έχω δει αυτό το vid αλλά πιο παλιά, πριν κάνω τις επιτυχείς(?) μετατροπές.

Έχεις απόλυτο δίκιο, το πως καίει το supra στο video, μοιάζει πολύ με το δικό μου. Μάλλον, το δικό μου μοιάζει στο supra.... Και αυτό έχει 2γενή καύση ακόμα και κατά το άναμμα. Ακόμα και όταν καίει τα ψιλά ξυλαράκια για να κάνει καρβουνιά, έχει 2γενή. Φαίνεται για πολύ λίγη ώρα στο video, αλλά φαίνεται. Και στο supra τα ξύλα καρβουνιάζουν και μαυρίζουν, και σε αυτόν πέφτει πολύ η 2γενής όταν κλείσει πάρα πολύ τον αέρα. Στο δικό μου, όταν ελαττωθούν πολύ τα ξύλα, τότε βγαίνει ελάχιστη 2γενής. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ.

Ρε σεις, λέτε να τα έχουμε ψιλοκαταφέρει? Παρατήρησα ότι εκεί μέσα (στο supra) γίνεται της πο&^%$$&&$@ από κάπνα και φλόγα. Αλλά σε τόσο μικρή εστία, με τόσο χαμηλά την οροφή και την κόφτρα, λογικό είναι. Έχει και ανοιγόμενη πόρτα.....

Πάντως, μη με παραξηγήσετε, στο τελευταίο video που ανέβασα, φαίνεται και σε μένα πολύ όμορφα η 2γενής. Πολύ γουστάρω να κάθομαι να χαζεύω το "φλογοβόλο".

Alex, βοήθεια. Πως είναι το site του καταστήματος στον Πειραιά που λέχει τα υαλοκόρδονα κλπ? Σήμερα είδα σε μια τζακόσομπα ένα υαλοκόρδονο, φανταστικό. Αφήστε, έχω σκεφτεί πατέντες, φτηνές και αποτελεσματικές.

Σκέφτομαι επίσης να ανοιξω και τις κάτω οπές. Τώρα που σφράγισε η πόρτα και οι άλλες χαραμάδες, γιατί να μην τις ανοίξουμε? Ρε παιδιά, μήπως γενικά οι οπές της 2γενούς, είναι λιγάκι χαμηλά? Μήπως θα ήταν καλύτερα να είχαμε αι μια σειρά, 10-15 cm πάνω από την πάνω σειρά? Τι λένε οι πιο ειδικοί... Στέλιο ????[/qu

καλημερα ειχες πει πος μενεις χανια, ο φοτινακης εχει πολλα ειδη υαλοκορδονου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96301 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Καλημέρα Γιώργο, παρατηρώντας το βίντεο του supra, έχω την εντύπωση πως η ρύθμιση γίνεται με τρεις τρόπους. Ο πάνω μοχλός ανοιγοκλείνει την κόφτρα, ενώ στο κάτω μέρος οι μοχλοί είναι δύο. Νομίζω πως ο ένας ρυθμίζει την εισαγωγή αέρα γενικώς, ενώ ο δεύτερος την αναλογία πρωτογενούς με δευτερογενή. Τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ.
Γιώργο τελικά εσύ με την δευτερογενή τι είχες κάνει? Έβαλες τίποτα στο κενό πίσω από το μαντέμι? Εγώ δεν έχω τόσο καλή δευτερογενή όσο εσύ και προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει. Ίσως βέβαια να φταίνε τα ξύλα μου, καθώς τελευταία χρησιμοποιώ κάτι ψιλοβρεγμένα και δεν ανεβάζω πολύ θερμοκρασία.
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by alex_nous.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #96313 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Λεωνίδα, ο Φωτεινάκης δεν έχει τον τύπο υαλοκόρδονου που ψάχνω. Θέλω ένα τύπο που δεν είναι πολύ "μαλιαρό" ώστε να μην ξεφτάει. Δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά, δεν ξέρω πως λέγεται. Το είδα όμως σε μια τζκόσομπα και σαίνεται ότι είναι πολύ καλύτερης ποιότητας. Είναι πολύ πιο λείο, πιο γυαλιστερό, δεν ξεφτάει. Δεν ξέρω όμως πως το λένε.

Alex, δε θα διαφωνήσω για το πως ρυθμίζει το supra. Το θέμα είναι τι κάνει το δικό μας. Λοιπόν για τη δική σου δευτερογενή, μπορώ να προτείνω το εξής:

Καταρχήν, μη σε απασχολεί το ότι κάτω από την εστία το άνοιγμα του κοιλοδοκού είναι τεράστιο. Και στο δικό μου που είχα βάλει ένα λαμάκι για να την κλείσω, πρέπει να έχει ξεκολλήσει και να έχει πέσει στο πάτωμα. Πάνω το έχω φράξει για τα καλά. Έχω βάλει ένα λαμάκι πίσω από το μαντέμι της πλάτης, εκεί που είναι κομμένος φάλτσα ο κοιλοδοκός, και ζήτημα η διατομή που έχει μείνει ανοιχτή, να είναι μεγαλύτερη από Φ10. Οπότε, βγάλε το μαντέμι της πλάτης, και φτιάξε μια τάπα να κλείσεις τελείως το τελείωμα του κοιλοδοκού. Για να την κάνεις σωστή, πρώτα φτιάξε ένα "χνάρι από σκληρό χαρτόνι, και μετά το κόβεις σε λαμαρίνα λεπτή σαν τσίγγος για να κάνεις δοκιμή. Πριν κλείσεις το μαντέμι, κάνε της μια τρύπα Φ8, και δοκίμασε. Αν βγαίνει λίγος αέρας, κάνε στο λαμάκι άλλη μια Φ4. Δοκίμασε, κοκ.

Βέβαια, εκτιμώ ότι για να δεις καλή 2γενή πρέπει να έχει σφραγιστεί σχετικά καλά η πόρτα και οι όποιες άλλες χαραμάδες μπάζουν ανεξέλεγκτα. Αυτό γιατί όταν κελίσεις το μοχλό του 1γενούς αέρα, αυτός θα πρέπει να μειωθεί όσο γίνεται, ώστε να πέσει η φλόγα, να καπνίσουν περισσότερο τα ξύλα λόγω έλλειψης οξυγόνου, και τότε λόγω υποπίεσης/ελκυσμού από την καμινάδα, να αναγκαστεί να ρουφήξει αέρα από τη 2γενή, ο οποίος θα πεταχτεί με λύσσα προς τα έξω από το ζόρι που θα έχει η εστία να αναπνεύσει, για να καούν τα καπναέρια.

Άρα είναι σημαντικό να πέσει η ποσότητα του 1γενούς αέρα, να αυξηθεί δηλαδή το ποσοστό του 2γενούς σε σχέση με τον 1γενή. Πόσο? Δεν ξέρω.... Δεν μπορώ να πω νούμερα.

Επίσης να τονίσω ότι αυτό που λέω είναι η άποψή μου, που έχει διαμορφοθεί μέσα από το ψάξιμο στο net, την κουβέντα μας, τη βοήθεια κάποιων πιο έπειρων/ειδικών, κλπ.

Θα μπορούσε βέβαια κάποιος επαγγελματίας τζακάς ή κάποιος γνώστης της θεωρίας, να μας εξηγήσει/διορθώσει/κατευθύνει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #99875 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
έχουμε κανένα νέο από το "μέτωπο"?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #99879 από PRIMUS 45
Απαντήθηκε από PRIMUS 45 στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ TO PDF
www.gaz-kir.gr/pyrimaxa_gr.htm

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: PYRIMAXA-MONOTIKA.pdf
Μέγεθος αρχείου:2,336 KB


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #105063 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
γεια σε ολους ....
το καλοκαιρι εξαφανιζεστε βλεπω...
μολις βγουν τα κρυα ομωςςςςςς????????
εχει κανεις κανενα πλανο πως να κινηθουμε στην νεα σεζον?
μην κανουμε μετατροπες μεσα στα κρυα....
καλο καλοκαιρι...και προσοχη στα ξυλα που θα παρετε...ειναι το ημυσι του παντως

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.182 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ