K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #107476 από panos79
Απαντήθηκε από panos79 στο θέμα K-EVO Starfire 120
γεια σας καρντασια δεν θελω να πικρενεστε και να τα παρατατε.φετος θα δωσουμε τον υπερπαντων αγωνα ερχεται βαρυς χειμωνας το λενε ολα τα site πχ greek-weather.org/viewtopic.php?f=30&t=5013 εβαλα καπελο καμπανα-σαν κουβας αναποδος ειναι- το καλοκαιρι και τουλαχιστον οταν φυσα δυνατα δεν ακουγεται το σφυριγμα απο την καπνοδοχο,πιστευω να μειωσα και τον μεγαλο ελκυσμο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #107488 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Βάσει καιρικών προβλέψεων, πρέπει να "βιαστούμε". Και ας αργει ο χειμώνας εδώ στο Νότο.

Θα επανέλθω δριμύτερος με ενακεφαλαίωση των παρεμβάσεων που έχω κάνει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #107524 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα K-EVO Starfire 120
αλεξξξξξ ελπιζω να ξεκουραστηκες καλα το καλοκαιρι γιατι σε περιμενει τρελο κουβαλημα.(ξυλα-σταχτη)...χαχαχαχα
οτι καναμε καναμε παιδια δεν περιμενω πρωσοπικα τιποτα παραπανω...
και φετος θα παρω 15τονους....
εχω ηδη τους 10 πολυ πιο ξερους απο περυσι....
ρηξτε το βαρος στα ξυλα να ειναι ξερα μην περιμενετε θαυματα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110206 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Λοιπόν φιλαράκια μου καλά, επαναφέρω αν και καθυστερημένα το θέμα μας για να μην ζαλίζουμε σε διάφορα θέματα τις απορίες-βελτιώσεις μας σχετικά με το K-evo. Επανερχόμαστε λοιπόν και φυσικά περιμένουμε την βοήθεια των υπόλοιπων φίλων που έχουν παραπάνω γνώσεις από εμάς και φυσικά είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε παρατηρήσεις και διορθώσεις. Αυτά ως πρόλογος του φετινού έργου STARFIRE K-EVO PART II ''Η επιστροφή'', μια ταινία βγαλμένη μέσα από τις στάχτες της περσινής χρονιάς! Δυστυχώς χάσαμε έναν από τους πρωταγωνιστές μας, τον Θοδωρή, ο οποίος αγανάκτησε και δεν ξαναασχολείται μια και σώθηκε με τον πελλετολέβητα! Μπαίνουμε στο ψητό!

1)Πρωτογενής Καύση
Επιμένω πως ο αέρας δεν είναι αρκετός όπως και μη ελεγχόμενος αρκετά. Η λύση που προτείνω λοιπόν ξανά είναι κλείσιμο των τρυπών που ανοίξαμε με την λεγόμενη αναβάθμιση εμείς οι κάτοχοι του παλαιού μοντέλου.Δηλαδή αυτών


Στη συνέχεια αφαιρούμε το κάτω μαντέμι και βλέπουμε αυτό



Αφαιρούμε την λαμαρίνα που μας δίνει πρόσβαση κάτω από το τζάκι



και αφού την τρυπήσουμε προσαρμόζουμε επάνω της έναν δακτύλιο φ150. Δηλαδή κάτι τέτοιο



Στη συνέχεια σπιραλ σωλήνα φ150 και τέλος αυτό



για σωστή ρύθμιση πρωτογενούς αέρα καύσης με την ντίζα που προσαρμόζεται οπουδήποτε στην ποδιά του τζακιού

2)Δευτερογενής Καύση

Αφαιρούμε την πλάτη και βλέπουμε αυτό



Ταπώνουμε λίγο την είσοδο του αέρα μια και είναι πολύ μεγάλη και κολλάμε στο μαντέμι πυράντοχο κορδόνι δημιουργώντας διαδρόμους για την προθέρμανση του αέρα.



Επίσης πρέπει να κολληθεί και μια λάμα στην πράσινη γραμμή για να οδηγεί τον αέρα προς τα πάνω καθώς επίσης και να κλειστούν οι δύο από τις τρεις σειρές με τρύπες.

Τέλος πρέπει να κλειστεί ή έστω να περιοριστεί ο εξωτερικός αέρας που πάει στο βιντιλατέρ και προσωπικά στο δικό μου τζάκι που οι δύο αεραγωγοί ενώνονται σε έναν να βγει το Τ



και να μπει Υ για ευκολότερη ροή.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gousan

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110224 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
The team is back, and I love it...... :-))
Alex, συμφωνώ απόλυτα με το πλαίσιο παρεμβάσεων που προτείνεις, αλλά έχω μερικές απισημάνσεις να κάνω: Θυμίζω ότι δεν είμαι ειδικός, αλλά από τα όσα έχω δει/διαβάσει/υλοποιήσει, εκτιμώ ότι κάπως μπορώ να συμβάλλω και εγώ. Οι ειδικότεροι από εμάς είναι ευπρόσδεκτοι.

1) Αέρας 1γενής:
Είναι η καλύτερη λύση αυτή που λές, αρκεί η είσοδος του τάμπερ της kratki να πάει με σπιράλ στην εξωτερική τρύπα του τοίχου. Επιπλέον πρέπει να προσέξεις το εξής: Η διατομή του τάμπερ είναι Φ150. Όταν το προσαρμόσεις στη λαμαρίνα, πρόσεξε να μην το "ταπώσει" το σταχτοδοχείο. Επίσης, πρέπει να υπάρξει κάποια επαρκής επιφάνεια εισόδου του αέρα κάτω από τα καιόμενα ξύλα. Αυτό πως θα το κάνεις? Θα ανοίξεις "αυλάκια εξόδου" (του αέρα) στο μαντέμι του πάτου? Ο αέρας (όπως λες να γίνει) θα εισέλθει κάτω από το σταχτοδοχείο. Μετά, πως θα τον κατευθύνεις στα ξύλα? Από ποιά "οδό"? Πρόσεξε ότι αν η αρχική εισαγωγή είναι Φ150, δεν πρέπει στο τέλος (κάτω από τα ξύλα δηλαδή) να έχεις (ας πούμε) 5 τρυπούλες Φ10. Αυτό διότι ο αέρας (λόγω Bernoulli) θα αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, θα "φυσάει" τα ξύλα όπως εισέρχεται στο θάλαμο καύσης, και δε θα διαχέεται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια καύσης των ξύλων, με αποτέλεσμα τα ξύλα να μην καίγονται καλά.

2) Αεροκουρτίνα:
Μην κλείσεις τελείως τις τρύπες εισόδου αέρα που έχεις τώρα. Αυτό γιατί θα καταργήσεις εντελώς την αεροκουρτίνα σου. Άφησε λοιπόν κάποιες τρύπες ανοιχτές, αυτές δηλαδή που μπορούν να πάνε αέρα κάτω από τις οπές (εξόδου) της αεροκουρτίνας, και αν θες, μίκρυνε λίγο τις οπές της αεροκουρτίνας. Έτσι, δε θα καταργήσεις το υπάρχων μοχλουδάκι, και αυτό θα ελέγχει την αεροκουρτίνα σου.

3) 2γενής:
Πράγματι θέλει κλείσιμο ο κοιλοδοκός 3cm x 4cm εισαγωγής του 2γενή αέρα. Σύμφωνοι και για τις διαδρομές και για το κλείσιμο των 2 κάτω σειρών οπών (στο μαντέμι). Πρόσεξε όμως γιατί το τμήμα του μαντεμιού που έχει τις οπές, έχει αυξημένο b;auow, και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα δημιουργήσεις τις διαδρομές.

4) Εξωτερικός αέρας βεντυλατέρ:
Νομίζω ότι ο εξωτερικός αέρας, δεν πρέπει να μηδενιστεί. Να είναι λίγος, ναι, ας πούμε 70/30 ή 80/20. Τι να πω... όχι όμως τελείως κλειστός. Να φέρνεις και λίγο φρέσκο αέρα στο σπίτι. Το σπίτι δεν πρόκειται να "φουσκώσει". Υπάρχει και ο απορροφητήρας για ανακούφιση.

To be continued .....
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": gousan

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110228 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
... Συνεχίζω με τη δική μου προσέγγιση:
Το τζάκι μας υποφέρει από τα εξής:
α) Υπερβολική ποσότητα 1γενούς αέρα με ανεπαρκή ρύθμιση
β) Παραπανίσιος και όχι καλά προθερμασμένος 2γενής αέρας

Πάμε τώρα στις προτεινόμενες (από εμάς τους ερασιτέχνες) λύσεις........
α) Ο παραπανίσιος αέρας 1γενούς καύσης, οφείλεται στο ότι οι υπάρχουσες οπές εισόδου του 1γενή αέρα είναι λίγες (μικρή επιφάνεια). Αυτό σε συνδυασμό με το μεγάλο ελκυσμό (είτε λόγω καμινάδας, είτε λόγω γεωμετρίας θαλάμου), αναγκάζει το τζάκι να τραβάει αέρα από όποια χαραμάδα μπορεί προκειμένου να "αναπνεύσει". Έτσι ο αναγκαίος (και ακόμα περισσότερος ίσως συμπληρωματικός) αέρας εισέρχεται από τις "χαραμάδες" (κυρίως της πόρτας) με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να παγώνει ο θάλαμος και να πέφτει η απόδοση.

Λύση: Χρειάζεται καλύτερος έλεγχος του εισερχόμενου αέρα (μεγαλύτερη επιφάνεια εισόδου, ρύθμιση με τάμπερ) και σφράγισμα της πόρτας. Προσοχή να μη χάσουμε την αεροκουρτίνα. Κάπως πρέπει να υπάρχει και η αεροκουρτίνα. Η λύση με το τάμπερ kratki που είπε ο ALEX είναι πολύ καλή περίπτωση. Πως σφραγίζουμε την πόρτα...... ??? Αυτό είναι μεγάλο κεφάλαιο..... Θα επανέλθω με νέο μήνυμα.

β) Πρέπει να μειωθεί η διατομή εισόδου του 2γενή αέρα. 'Η στον πάτο της εστίας (για όποιον έχει πρόσβαση), είτε πίσω από το μαντέμι της πλάτης (εκεί έχουμε πρόσβαση όλοι). Κλείνουμε λοιπόν την τρύπα (αφήνουμε ανοιχτό το 1/4 περίπου), και προσπαθούμε να κάνουμε διαδρομές πριν εξέλθει ο αέρας προκειμένου να προθερμανθεί καλύτερα. Επίσης, αφήνουμε ανοιχτή μία μόνο (την τέρμα πάνω) σειρά οπών εξόδου (από το μαντέμι της πλάτης) του 2γενούς αέρα. Εγώ δεν έχω κάνει διαδρομές, αλλά έχω βάλει κάποιο "πλέγμα" προκειμένου να μεγαλώσω την επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.180 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ