K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93116 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Εδώ είμαστε.....

1) Έλυσα τα 2 πλαϊνά μαντέμια, και μετά ξεβιδώνοντας τις μπάρες λύθηκε και ο πάτος ο οποίος αφαιρέθηκε πανεύκολα. Ορίστε το αποτέλεσμα:



Στο λαμάκι που γράφει 25, πιάνουν οι βίδες του μαντεμιού του πάτου.

Μόλις λοιπόν βγάλεις το μαντέμι του καλαθιού, το καλάθι και τον πάτο (αφού καθαρίσεις), αντικρίζεις αυτό:



Για να φανεί το βεντυλατέρ, λύνεις 5 βίδες για να βγει η λαμαρίναι που το καλύπτει. Η εισαγωγή της 2γενούς είναι το στραντζαριστό που φαίνεται αριστερά (6x3 cm). Η λαμαρίνα ακριβώς πίσω από το σώμα του βεντυλατέρ και κάτω από το κεντρικό μαντέμι της πλάτης, είναι το κανάλι που σπρώχνει αέρα το βεντυλατέρ. Το κάτω μέρος της εισαγωγής είναι αυτό και το έκλεισα κολώντας του από κάτω ένα κομμάτι inox λαμαρίνας με μια ειδική κόλλα.



Το στραντζαριστό καταλήγει όπως δείχνει ο ALEX στο #93001. Κανονικά θα έπρεπε να το είχαν κάνει μερικά zig-zag να προθερμανθεί λίγο. Στο 1m στραντζαριστό κολήσανε? Η εισαγωγή του αέρα, έρχεται κάτω από το μαντέμι του πάτου, βγαίνει από τις σχισμές του πάτου μέσω της παρακάτω θυρίδας:





Κοιτάζοντας μέσα από τη θυρίδα, φαίνονται καθαρά τα "μαχαίρια" που κινούνται με το μοχλουδάκι. Σχετικά με το άναμα τώρα.....:
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93117 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120

ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ έγραψε: Εδώ είμαστε...

Καθάρισα, έβγαλα το μαντέμι του καλαθιού και το καλάθι. Έλυδα και έβγαλα τα 2 πλαϊνά μεντέμια, και τις μπάρες των ξύλων. Έβγαλα το μαντέμι του πάτου, και εμφανίστηκε μια λαμαρίνα που την έβγαλα πολύ εύκολα αφού έλυσα 5 βίδες. Είδα αυτό:







Στο λαμάκι που λέει 25 βιδώνουν οι μπάρες και μαζί τους ο πάτος. Το στραντζαριστό που φαίνεται αριστερά από το βεντυλατέρ (6x3 cm) είναι το κανάλι της 2γενούς. Τραβά από τον πάτο της εστίας, δηλαδή:



Αυτό το κανάλι καταλήγει στην πλάτη όπως δείχνει ο ALEX στο #93001. Κανονικά θα έπρεπε να του κάνουν μερικά zig-zag να το προθερμάνουν λίγο. Λυπήθηκαν 1m στραντζαριστό?

Ο αέρας στη δική μου εστία (ο πατος έχει σχισμές) έρχεται από την παρακάτω θυρίδα. Μέσα από αυτήν φαίνονται καθαρά τα "μαχαίρια" όπως τα κινεί το μοχλουδάκι. Μάλιστα στη μια φωτό φαίνονται λίγο οι σχισμές των μαχαιριών.





Και το κάψιμο τώρα. Αφου πήρε αργά αργά με τη μέθοδο της "ανάστροφης φλόγας" (από πάνω προς τα κάτω), έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

Κλειστό το τάμπερ της καμινάδας, μεγάλη κόφτρα, πλαϊνά υαλοκόρδονα στην πόρτα, ΟΧΙ υαλοκόρδονο στο κάτω μέρος της πόρτας.

1) Καθόλου αέρας από τις οπές της 2γενονούς.
2) Ανέβασε γρήγορα θερμοκρασία αέρα, μάλλον λόγω κόφτρας.
3) Εκτιμώ ότι δυσκολεύτηκε να ανάψει η φωτιά, σα να της έλειπε αέρας. Κάποια στιγμή ανασήκωσα λίγο την πόρτα για να πάρει καλά.
3) Όταν έκαψε καλά, είδα για πρώτη φορά έως και 93 στο Tiemme.
4) To μοχλουδάκι, πραγματικά ρύθμιζε τον αέρα. Στο τέρμα κλειστό έπεφτε η φλόγα, και ζωντάνευε το χρώμα της καρβουνιάς, ενώ στο τέρμα ανοιχτό, ζωντάνευαν οι φλόγες. Παρατήρησα όμως το εξής: Κοντά στο τζάμι, γινόταν αυτό που σας είπα. Πιο πίσω, προς την πλάτη της εστίας, κατάλαβα ότι το μοχλουδάκι δεν είχε τόσο μεγάλη επίδραση.

Πιστεύω λοιπόν, ότι ο αέρας της δευτερογενούς ήταν πολύς, και γι'αυτό το μοχλουδάκι δεν έκανε τίποτα.
Επίσης πιστεύω ότι πρέπει με κάποιο τρόπο, ο αέρας της καύσης να γίνει περισσότερος, αλλά και με καλύτερο έλεγχο. Έτσι στην αρχή θα μπορέσουμε να το ανάβουμε πιο εύκολα, να του δώσουμε δηλαδή τροφή, ενώ όταν θέλουμε συντήρηση, να κόβουμε οξυγόνο. Με τέρμα κλειστό το μοχλουδάκι, οι φλόγες γινόταν πιο αργές, αλλά όχι και σε slow motion. Θέλει λοιπόν πιο πολύ αέρα για την 1γενή, και με καλύτερο έλεγχο. Τα μαχαίρια είναι πρόχειρη λύση και όχι τόσο αποτελεσματικά.

Αυτά, περιμένω τις απόψεις σας.




Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93126 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα K-EVO Starfire 120
upside down fire
Τα συμπεράσματά μου τα έχω γράψει σε διάφορα νήματα
(μία αναζήτηση για "upside" τα βγάζει)
ουσιαστικά μόνο έτσι ανάβω και δουλεύω την εστία μου
λιγότερος καπνός, λιγότερη στάχτη, περισσότερη ζέστη, ευκολία.

Τώρα γιατί "ζορίστηκε" να σου ανάψει καλά.
α) Είχες πολύ σφιχτά τα ξύλα. (Αν και από τις φώτο βλέπω το ανάποδο)
οπότε μάλλον
β) είχες μεν αρκετά αραιά τα ξύλα σου (και γιαυτό σου φούντωσε πολύ όταν πήρε μπρος. Αυτό τουλάχιστον βλέπω από τις φώτο) αλλά δεν είχες ξερά - λεπτά ξύλα στο τέρμα επάνω επίπεδο (εγώ βάζω την τέρμα επάνω στρώση από κομματάκια από παλλέτες) και γιαυτό ζορίστηκε στο ξεκίνημα.
Επίσης στο ξεκίνημα μη ξεχνάς. Τέρμα ανοιχτό και το κλαπέ των καυσαερίων και τον αέρα της πρωτογενής.
Οταν λέω ξεκίνημα εννοώ μέχρι να αρπάξει και η 2η (από επάνω) σειρά

Τελός γιατί ο μοχλός δε δουλευε στο πίσω μέρος
Η δοκιμή που μπορείς να κάνεις ειναι να κλείσεις προσωρινά όλες τις τρύπες της δευτερογενούς με αλουμινοταινία.
Εάν πάλι ο μοχλός δεν δουλεύει ικανοποιητικά έ τότε ο μοχλός δεν κλείνει εντελώς.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93141 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Θα πω κι εγώ την γνώμη μου έστω και καθυστερημένα. Όλα όσα αναφέρω είναι παρατηρήσεις που έχω κάνει με βάση το δικό μου τζάκι και έχω την αίσθηση πως αν και μονομπλόκο η εγκατάσταση από τζάκι σε τζάκι μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Δηλαδή αυτά που βλέπω στο δικό μου τζάκι μπορεί να μην ισχύουν για τα υπόλοιπα.
Το πρόβλημα του τζακιού είναι ένα και λέγεται αέρας. Τα περισσότερα τζάκια έχουν τρεις εισαγωγές-εξαγωγές αέρα, ενώ το δικό μας δύο. Ο πρωτογενής αέρας καύσης έλειπε από το τζάκι μας (μιλάω για τα παλιά μοντέλα). Οπότε ως αέρας καύσης χρησιμοποιούνταν ο αέρας της αεροκουρτίνας και ο δευτερογενής αέρας. Με την μετατροπή που κάναμε πρόσφατα και αφού νωρίτερα είχαμε κατά κάποιο τρόπο εξασφαλίσει πως στην εστία δεν εισέρχεται αέρας από χαραμάδες, φέραμε αέρα από την αεροκουρτίνα, κάτω από το καλαθάκι. Η καύση συνέχισε να είναι ανεξέλεγκτη καθώς ο αέρας της δευτερογενούς ήταν πολύς και αποφάσισα να κλείσω την είσοδό του. Έβγαλα λοιπόν το πίσω μαντέμι και έκλεισα με άκαυτο φαρδύ κορδόνι και ένα κομματάκι λαμαρίνας τον αέρα. Πλέον η καύση γίνεται πιο ελεγχόμενα καθώς η μοναδική είσοδος του τζακιού που απέμεινε είναι ελεγχόμενη.
Όμως, τουλάχιστον στην δική μου εγκατάσταση, ο αέρας που εισέρχεται κάτω από την αεροκουρτίνα είναι λίγος. Γι'αυτόν τον λόγο οι διακυμάνσεις της φλόγας ανοιγοκλείνοντας τον αέρα είναι μικρές. Η φωτιά δεν φουντώνει έντονα. Χωρίζουμε λοιπόν την διαδρομή του αέρα στα δύο. Από τον εξωτερικό τοίχο μέχρι την είσοδο κάτω από την εστία και από την είσοδο της εστίας μέχρι την φωτιά. Οι περιπτώσεις λοιπόν είναι δύο.
1) Πολλά εμπόδια εμποδίζουν τον αέρα να έρθει στο μπροστινό μέρος της εστίας και να εισέλθει κάτω από την αεροκουρτίνα.
2) Οι τρύπες κάτω από την αεροκουρτίνα ή οι δέκα νέες ή αυτές στο κουβαδάκι είναι λίγες-μικρές.
Και οι δύο περιπτώσεις είναι πιθανές και λύνονται κατά την άποψή μου χωρίς να χρειάζεται να χαλάσουμε τίποτα.
Για την πρώτη περίπτωση να θυμίσω ότι τα τζάκια που είδαμε στη δοκιμή του εργοστασίου δεν έχουν την επένδυση που κλείνει διόδους αέρα, είναι ανοιχτά από παντού. Υπάρχει μήπως κάποιος ο οποίος έχει την εξωτερική είσοδο αέρα (όχι του βιντιλατέρ) στο πλάι και όχι πίσω από το τζάκι? Στο δικό μου πάντως ο αέρας σίγουρα δυσκολεύεται πολύ. Μια πολύ πρόχειρη τομή κάτω από το τζάκι μου για να καταλάβετε.





Η λύση δηλαδή, αν αυτό είναι το πρόβλημα, είναι άνοιγμα νέας δεύτερης τρύπας εισαγωγής αέρα κάτω από την εστία στον πλαϊνό όμως και όχι στον πίσω τοίχο.

Στην δεύτερη περίπτωση η λύση είναι η προσαρμογή κάτω από την εστία, στην μεταλλική πλάκα-θυρίδα πρόσβασης στο βιντιλατέρ, ενός τάμπερ όπως αυτό της kratki και φυσικά κλείσιμο ξανά των 10 οπών που ανοίχτηκαν από τον μάστορα της εταιρίας.

Όπως έγραψα και πριν δε θα πειραχτεί σε καμία περίπτωση η επένδυση ή η εστία και το κόστος δεν είναι μεγαλύτερο από 50 ευρώ. Το θέμα της δευτερογενούς καύσης είναι δευτερεύουσας σημασίας κατά την προσωπική μου άποψη και πολύ δυσκολότερο να λυθεί. Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο αλλά είναι δύσκολο να τα περιγράψω με λίγα λόγια. Περιμένω τις απόψεις σας, μια και όπως έγραψα όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις.
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by alex_nous.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93144 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Καλημέρα.

ALEX, το σκαρίφημα είναι απολύτως σωστό. Εκτιμώ ότι αν ανάψεις τώρα που έκλεισες τη 2γενή, θα νομίζεις ότι ο αέρας είναι λίγος. Ειδικά, αν ΚΑΙ από τη δική σου εστία εισέρχεται αέρας από θρυίδα όπως στο δικό μου, και οι τεχνίτες απλά σου έκαναν τρύπες κάτω από το μαντέμι του πάτου για να τον οδηγήσουν στα καιώμενα ξύλα.

Πιστεύω λοιπόν ότι (αφού κλείσαμε την εισαγωγή της 2γενούς), ο αέρας μέσα στην εστία είναι λίγος.

Εκτιμώ ότι δε φταίει το μέγεθος της τρύπας στον εξωτερικό τοίχο (εμένα είναι Φ140), ούτε ο προσανατολισμός/ακριβής θέση, ούτε ότι δεν κατευθείνει με σπιράλ τον αέρα κάπου πιο στοχευμένα (εξάλλου γεμίζει και την καμπίνα από πίσω). Γι' αυτό μπορούμε να ρωτήσουμε και τους εγκαταστάτες μας.

Πιστεύω ότι γενικά ο αέρας που μπαίνει είναι λίγος, άλλα θέλει μεγαλύτερη εισαγωγή πάνω στην εστία, και φυσικά ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ. Δηλαδή ένα τύπο μοχλού, που όταν το κλείνεις, να κλείνει, και όταν το ανοίγεις, να ανοίγει.

Εκτός αν το μοχλουδάκι πρέπει να είναι μισάνοιχτο ακόμα και στο θεωρητικά τέρμα κλειστό, για λόγους ασφαλείας. Μην πάει δηλαδή κανένα μικρό παιδί, το κλείσει εντελώς και ντουμανιάσει το σπίτι.

ALEX, προσοχή όταν το ανάψεις τώρα που έκλεισες τη 2γενή, μη σου καπνίσει. Λίγα ξύλα στην αρχή να ζεσταθεί η καμινάδα για να τραβήξει.

ALEX, έχεις κάποιο mail να σου στείλω κάτι?
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93184 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Γιώργο, συμφωνείς λοιπόν πως ο αέρας είναι λίγος και πιστεύεις ότι το πρόβλημα είναι το δεύτερο από αυτά που αναφέρω παραπάνω. Η φωτιά και στο δικό σου τζάκι δεν φουντώνει έντονα? Εμείς δεν έχουμε τρύπες στο μαντέμι παρά μόνο ανοίχτηκαν μερικές στο κουβαδάκι. Το τζάκι όπως γράφεις ντουμανιάζει στο άναμμα επειδή είναι πολύ λίγος ο αέρας. Οπότε στο άναμμα ανοίγεις την πόρτα μερικά εκατοστά, μέχρι να ανοίξει και το αυτόματο τάμπερ καυσαερίων, μέχρι την στιγμή που θα ανάψει πολύ η φωτιά.
Έφτιαξα όπως έγραψα και νωρίτερα νέο κουβαδάκι, σαν το προηγούμενο αλλά χωρίς την πατούρα γύρω γύρω. Έτσι πλέον το τασάκι δεν στηρίζεται στο μαντέμι αλλά απλά πατάει στην λαμαρίνα από κάτω. Ο αέρας περνάει ευκολότερα και όχι από τρυπίτσες. Το είδα σε άλλο τζάκι την energytech και είπα να το δοκιμάσω.
Ξέχασα να δοκιμάσω κάτι πολύ σημαντικό, να ανοιγκλείσω και το τάμπερ καυσαερίων. Μήπως τότε αυξηθεί ο ελκυσμός και φέρει περισσότερο αέρα? Στην επόμενη δοκιμή το βράδυ.
Το mail μου είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.185 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ