K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93404 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Καταρχήν φίλε Gdevil σ'ευχαριστώ για μια ακόμη φορά που βοηθάς εσύ όπως και τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ στο πρόβλημά μας.
Ας το πάμε από την αρχή λοιπόν. Το τζάκι μας είχε ανεξέλεγκτη εισαγωγή αέρα από παντού σχεδόν. Δεξιά και αριστερά της πόρτας, κάτω από την πόρτα και από τις τρύπες δευτερογενούς καύσης. Όλες κλείστηκαν και έμεινε μόνο μία ελεγχόμενη είσοδος έξοδος αέρα, της αεροκουρτίνας. Λίγο χαμηλότερα και μεταξύ εισαγωγής και εξαγωγής αυτού του αέρα, ανοίχτηκαν 10 τρύπες οι οποίες φέρνουν μέρος του αέρα αυτού κάτω από το κάτω μαντέμι, σε τρύπες στο σκαφάκι και από εκεί στην φωτιά. Επιτέλους λοιπόν έχουμε σωστό πρωτογενή αέρα, που έρχεται κάτω από την φωτιά και όχι από μπροστά ή από πίσω και πάνω. Δεν έβλεπα όμως προσωπικά μεγάλες φλόγες στην εστία καθώς οι δοκιμές έγιναν με το κλαπέ καυσαερίων κλειστό και με την νέα μεγαλύτερη κόφτρα που περιόριζαν τον ελκυσμό της καμινάδας. Ο αέρας δηλαδή έμοιαζε λίγος και ήταν λίγος σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει. Αυτό είναι όμως και το ζητούμενο, λίγος αέρας και στο σωστό σημείο. Αν θέλουμε να μπουμπουνίσουμε την φωτιά ανοίγουμε τον αέρα και μια σκάλα το κλαπέ καυσαερίων ενώ για οικονομική καύση κλείνουμε το κλαπέ και περιορίζουμε τον αέρα καύσης.
Δεν ξέρω γιατί αλλά σήμερα βλέπω πολύ αισιόδοξα το θέμα μας. Μάλλον έχουμε πλησιάσει στο επιθυμητό σημείο ελέγχου καύσης. Παρακαλώ τους φίλους να κλείσουν τον δευτερογενή αέρα και να δοκιμάσουν. Περιμένω εντυπώσεις.

Υ.Γ. Gdevil καλή ιδέα το μοτέρ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93580 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Καλησπέρα.

ALEX, το μπουμπούνισες με κλειστή 2γενή? Σήμερα κατάφερα και το "περιποιήθηκα" λιγάκι. Σφράγισα την πόρτα με 2 υλοκόρδονα, έκλεισα κάποιες χαραμάδες στο κάτω μαντέμι που ήταν μακριά από το κέντρο καύσης.

Δυστυχώς δεν μπορώ να το ανάψω, γιατί και ζέστη κάνει, και περιμένω να στεγνώσει η φλατζόκολα. Αύριο όμως....

Θα ανεβάσω και φωτό. Καλά ανάματα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93643 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Να σου πω την αλήθεια δεν το μπουμπούνισα. Το άναψα για λίγο έτσι για μια μίνι δοκιμή. Από αύριο αν άκουσα καλά πέφτει η θερμοκρασία οπότε δεν μου την γλιτώνει. Σίγουρα η στάχτη είναι πολύ λιγότερη πλέον καταφανέστατα, πράγμα που σημαίνει σωστή καύση. Η καύση γίνεται πιο ελεγχόμενα και το τζάμι δεν μαυρίζει όσο μαύριζε πριν. Βέβαια με εντελώς κλειστό τον αέρα εννοείται πως μαυρίζει. Αυτό που μένει να ελεγχθεί είναι πώς θα τα πάει με χαμηλές θερμοκρασίες και τι κατανάλωση θα έχει. Θα βάλω το σκαφάκι του πάλι καθώς και την σχάρα καύσης ξύλων και θα συνεχίσω τις δοκιμές. Για την ώρα δεν πειράζω τίποτε άλλο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93648 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα K-EVO Starfire 120
Αλέξη, Κώστα , Θανάση, Γιώργο και οι υπόλοιποι σίγουρα το τζάκι σας γενικά σαν μάρκα θέλει κάποιες βελτιώσεις και αυτό φαίνεται και από τις απαντήσεις-ενέργειες της ίδιας της εταιρίας όχι μόνο της δικιές σας. Αυτό όμως που θέλω να επισυμάνω είναι ότι δεν έχετε όλοι το ίδιο μοντέλο εστίας όπως και την ίδια εστία και είχατε διαφορετικούς εγκαταστάτες. Από τις περιγραφές που έχει δώσει ο καθένας από εσάς εντοπίζονται διάφορα λάθη στην εγκατάσταση διαφορετικά για τον καθένα σας, όπως με τις εισαγωγές αέρα και την διατομή της καμινάδας συνάρτηση με το μήκος. Η καμινάδα παίζει σημαντικό ρόλο γιατί από εκεί φεύγει η ενέργεια που δεν εκμεταλευόμαστε και αν είναι λάθος ότι και να κάνουμε σε διορθώσεις στα άλλα δεν πετυχαίνουμε απόλυτα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κοιτάξτε σε άτομα που έχουν βάλει το ίδιο τζάκι εκτός του φόρουμ (γιατί εδώ συναντάς άτομα συνήθως που έχουν ήδη κάποιο πρόβλημα) αν σε κάποιους απ΄αυτούς λειτουργεί σωστά με μικρές καταναλώσεις και όχι με τέτοια απαράδεκτα νούμερα πχ του Γιώργου που είναι και Κρήτη και η ισχύ που ζητά είναι μικρότερη. Δεν μπορεί να λέμε μεγάλο τζάκι πολλά KW για αυτό καίει πολύ, το θέμα είναι πόσα εσύ ζητάς για το χώρο σου και πόσα ξύλα χρειάζεται για να στα δώσει, γι΄αυτό κοιτά μήπως βρείτε κάποιον που δουλεύει σωστά (πχ ρωτώντας έναν εγκαταστάτη να σας πει άτομα που το έχουν και είναι ικανοποιημένοι) και βρείτε τι διαφορές έχει από το δικό σας, είναι η καμινάδα για παράδειγμα, κάτι άλλο; , και με αυτό το τρόπο ίσως βρείτε τη λύση διαφορετικά αν σε όλους είναι το ίδιο ανεξάρτητα τότε ναι συνεχίστε μόνοι γιατί δυστυχώς είναι γενικό και ίσως τα βελτιώσετε και άλλο

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93652 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Σήμετα το απόγευμα τοποθέτησα κάτι υαλοκόρδονα και χρειάστηκε να τα κολήσω σε κάποια σημεία με φλαντζόκολα.

Πότε να το ανάψω, πόσο καιρό να περιμένω?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #93677 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Διονύση ευχαριστούμε για τις συμβουλές. Σίγουρα έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Γι'αυτό τον λόγο αναφέρω συνεχώς ότι υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές του τζακιού. Η εταιρεία το έχει βελτιώσει σημαντικά. Επίσης όπως ανέφερες η εγκατάσταση και η καμινάδα του καθενός μας είναι διαφορετική. Όλα τα παραπάνω είναι παράγοντες που επηρεάζουν την λειτουργία του τζακιού. Όμως κάποια προβλήματα που έχουν όλα τα μοντέλα είναι κοινά με πρώτο και κυριότερο τον ανεξέλεγκτο αέρα και την μη ελεγχόμενη καύση. Αυτό το πρόβλημα δεν έχει να κάνει ούτε με μοντέλο, ούτε με εγκατάσταση, ούτε με καμινάδα. Είναι κατά την γνώμη μου κατασκευαστικό λάθος όλων των τζακιών. Κανείς από εμάς δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις, παρά μόνο καλή διάθεση για να διορθώσει πάντα στο μέτρο του δυνατού την λειτουργία του τζακιού. Περνάμε ώρες σε δοκιμές επί δοκιμών με μοναδικό μας μέλημα την αύξηση της απόδοσης, με σκοπό την οικονομία στα καυσόξυλα παράλληλα με την αποτελεσματικότερη θέρμανση των σπιτιών μας. Δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση του συγκεκριμένου τζακιού που να ελέγχεις πλήρως την καύση. Ακόμη και το τζάκι που χρησιμοποιεί και μας παρουσίασε η εταιρία στον χώρο δοκιμών, δεν είχε σε καμία περίπτωση την ελεγχόμενη καύση που έχω δει σε άλλες εστίες. Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο που αφιερώνεις στο θέμα μας. Κάθε συμβουλή και γνώμη είναι για μένα πολύτιμη.
Γιώργο αν δεν κάνω λάθος 24 ώρες είναι υπεραρκετές.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.181 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ