K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94059 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Η σκέψη για τον δευτερογενή πώς σου φαίνεται Σταύρο? Ξέρεις πως περιμένω να ακούσω την γνώμη σου και η σιωπή σου με προβλημάτισε. Θα δουλέψει? Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94066 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
αλεξ αυτο που λετε οτι κανενα σχεδον τζακι με συρομενη πορτα δεν σφραγιζει καλα μας το ειπε και ο κ. Νταγκας αν θυμασαι... και συμφωνω μαζι του...πολυ ελαχιστα μπορουν αλλα δεν ξερω το γιατι
κατι μου λεει οτι φταιει το επανω υαλοκορδονο της πορτας
σφραγισα με αλουμινοταινια τα κενα στο κατω μαντεμι και αναψα μεχρι τους 87 εκει που καηκαν σχεδον τα πρωτα πεταξα μεσα 2 μεγαλους μεσεδες και 2 πιο μικρες οξιες με κλειστο αερα...
αποτελεσμα 105 βαθμους (οχι στην 10 σκαλα εγω το εχω στο σετ75 και del 60)και εχει 1 ωρα περιπου που ειναι ακομα στο 100
στην αρχη οταν τα εβαλα γινοταν χαμος απο φλογες μεσα με κλειστο αερα
τωρα μετα απο 1 ωρα επεσε καπως η φλογα αλλα μου εχει καψει τα μισα ξυλα
συμπερασματα δικα σας....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94068 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Οι παρατηρήσεις του Gdevil ήταν πολύ σωστές νομίζω. Η δικιά μου ένσταση είναι στο κατά πόσο θα καταφέρεις να φέρεις στο ίδιο επίπεδο το υαλοκόρδονο με την πίσω πλευρά του μαντεμιού. Αν αφήνει κενό τζάμπα το παίδεμα, αν βγει πιο παχύ θα χάνει από την επάνω πλευρά και θα έχεις πάλι τα αρχικά προβλήματα. Από την φωτογραφία που είχες βάλει μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν είχε σταθερή απόσταση από πάνω μέχρι κάτω.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94079 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλά σε σχέση με αυτά που είχαμε ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο περίπου Θανάση. Τότε το 100 φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όπως και να έχει άξιζε τον κόπο! Φυσικά έμεινε και κάτι το οποίο σηκώνει παραπάνω βελτίωση από τα τζάκια μας και είναι οι σχέσεις μεταξύ μας. Πραγματικά χαίρομαι για την παρέα μας!

Να αφήσω τα offtopic τώρα και να πω πως όντως το κορδόνι στο πάνω μέρος της πόρτας είναι πολύ σημαντικό. Αν σε παίρνει να σφραγίσει περισσότερο κάν'το.
Σταύρο θα το δω στην πράξη. Προς το παρόν και χωρίς το δευτερογενή πάμε καλά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosmidis80, gousan

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94116 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Εμένα πάντως με πήρε να φέρω πιο μπροστά το πάνω υαλοκόρδονο. Αυτό συνέβη γιατί: Το πάνω υαλοκόρδονο στηρίζεται σε 2 λάμες. Η πρώτη είναι βιδωμένη στην κάσα του τζακιού, άρα όταν μπεις από κάτω βλέπεις το κεφάλι από τις βίδες, και το υλαοκόρδονο είναι πάνω από αυτή τη λάμα βιδωμένο, οπότε βλέπεις το
κάτω μέρος από τις αυτοδιάτρητες βίδες που πιάνουν το υαλοκόρδονο πάνω την πρώτη λάμα.

Η κάτω λάμα, έχει 5 βίδες. Στο ξεβίδωμα, οι 2 έκοψαν. Οταν έλυσαν όμως οι άλλες 3 (θα τις αλλάχω με inox), είδα ότι το πρώτο λαμάκι έχει αυλάκια ... σαν ρέγουλες δηλαδή για να μπορείς να ρυθμίζεις την απόσταση (και άρα την αεροκουρτίνα) του υαλοκόρδονου. Τo έφερα πιο κοντά στην πόρτα, άρα πιστεύω ότι αν ξανανάψω τώρα, θα γίνει ολόμαυρο το τζάμι. Ελπίζω βέβαια να έχει κλείσει και άλλο ο αέρας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94145 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Απ: K-EVO Starfire 120
Ξανα-άναψα σήμερα το πρωΐ. Είχα μετακινήσει προς τα εμπρός, προς την πόρτα, το πάνω οριζόντιο υαλοκόρδονο.

Η φωτιά με κλειστό κλαπέτο και κλειστό αέρα, σίγουρα δεν έτρεχε, αλλά και πάλι δεν πνίγηκε με κλειστό το μοχλό. Άρα πάλι από κάπου τραβάει. Που θα πάει, θα το βρω. ΤΟ τζάμι λερώθηκε πολύ λίγο (παραπάνω από ότι ήταν δηλαδή).

Σίγουρα έχουμε πολύ μεγαλύτερες θ τώρα (πάλι άνοιξα τον έξω αέρα στους 85 για τις μυρωδιές). Το σπίτι έγινε φούρνος χαλαρά. Η κατανάλωση περί τα 6.5 Kg/h. Εκεί που λέει ο κατασκευαστής δηλαδή. Εκτιμώ ότι την πιο πολύ δουλειά την κάνει το κλαπέτο παρά η κόφτρα. Βοηθάει και αυτή αλλά το κλαπέ κάνει την πολύ δουλειά.

Άραγε, αν μπορέσουμε να κλείσουμε και άλλο τον αέρα, θα μειωθεί η κατανάλωση (αν κάνουμε πιο αργές τις φλόγες δηλαδή)?

Η φλόγα ήταν πράγματι πιο λευκή στο κάτω μέρος, όχι κάτασπρη, αλλά σίγουρα πιο ανοιχτόχρωμη από ψηλά.

Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε λιγάκι τη 2γενή, με το λαβύρινθο από υαλοκόρδονο. Το πως το μαντέμι της πλάτης θα πατήσει ομοιόμορφα όλα τα υαλοκόρδονα (εξωτερικά και εσωτερικά) είναι θέμα, αλλά θα δούμε.

Να φανταστείτε τώρα η πόρτα κλείνει με δυσκολία, τρίβει καλά στα περιμετρικά κορδόνια. Πως θα βρούμε ρε γαμώτο από που τραβάει?. Αυτό με τον αναπτήρα θα το δείξει ξεκάθαρα (τις πιθανές εισροές από μπροστά από την πόρτα)? Τι μπορούμε να βάλουμε μέσα στην εστία (ώστε με κλειστή την πόρτα) να δούμε από που μπάζει? Αν κρεμούσαμε μια λωρίδα αλουμινοταινίας, θα ταλαντευθεί από τη βίαιη εισαγωγή αέρα στην περίπτωση που υπάρχει "χαραμάδα"?

Η τελική καρβουνιά κράτησε 1 ώρα τη θ στους 60-62 βαθμούς.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.189 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ