K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94180 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα K-EVO Starfire 120
@ γιώργο, είπες:
Σίγουρα έχουμε πολύ μεγαλύτερες θ τώρα (πάλι άνοιξα τον έξω αέρα στους 85 για τις μυρωδιές). Το σπίτι έγινε φούρνος χαλαρά. Η κατανάλωση περί τα 6.5 Kg/h. Εκεί που λέει ο κατασκευαστής δηλαδή
αυτό είναι σχετικό δεν ισχύει πάντα. Εξαρτάται πόση ισχύ ζητάει ο καθένας και πόση του δίνει το τζάκι. Εσύ για παράδειγμα στη Κρήτη ζητάς πολύ λιγότερο από αυτούς στη θεσαλλονίκη μπορεί να το πετυχαίνεις με τα μισά ξύλα. Κάνε το εξής : μη φορτώνεις έτσι το τζάκι αλλά βάλε λιγότερα ξύλα μέσα και πιό πολλές φορές (όταν καίγονται βάζε άλλα) και μέτρα γενικά τη θερμοκρασία του σπιτιού σου και πόσα συνολικά ξύλα έκαψες. Πιστεύω ότι και μισά αν βάλεις σε λίγο λιγότερο χρόνο θα καούν και όχι σε πολύ λιγότερο ή στο μισό και περίπου τις ίδιες θερμοκρασίες σπιτιού θα έχεις (εσύ), εφόσον βέβαια δεν υπάρχει τέλειος έλεγχος καύσης

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94185 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Θανάση ο Γιώργος με έφαγε στη στροφή. Πάντως αν μου έλεγες να στοιχηματίσω θα έριχνα όλα τα λεφτά στον Θοδωρή, που και τις γνώσεις έχει και το έχει αποδείξει από το πρότζεκτ με τον καυστήρα. Πιστεύω πως αν ασχοληθεί θα το κάνει να καίει ένα κούτσουρο τη μέρα και να βγάζει ζέστη για 4 σπίτια, ο τρελός επιστήμονας!
Διονύση αυτό που με ρώτησες δεν μπορώ να το δω τώρα, πολύ ευχαρίστως κάποια άλλη στιγμή. Πάντως για μια ακόμη φορά, αυτά που λες στο τελευταίο ποστ είναι απολύτως σωστά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosmidis80

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94215 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα K-EVO Starfire 120
@φουσκιτακης, επειδή εσύ νομίζω έχεις τον περισσότερο χρόνο και έχεις και τεχνική ικανότητα, προτείνω (κάποια τα έχω ξαναπεί):
α. δες αυτό www.grankamin.ru/pdf/palazzetti_ecomonoblocco_200904.pdf
β. δες πόσο κομμάτι από το στρογγυλό από το τάμπερ καυσαερίων σας λείπει και αν υπάρχει τρόπος να μικρίνεις το κενό και την κόφτρα καλά έκανες και την μεγάλωσες.
γ. έχω ξαναπεί αφού το διάβασα ότι είχε πετύχει σε παλαζέτι και το πρότεινα και εγώ σε ίδιας μάρκας εστία και δούλεψε και μειώθηκε η κατανάλωση και αυξήθηκε η απόδοση, μειώνοντας την παροχή εισόδου αέρα στην είσοδο της. Εσείς δεν έχετε ειδική υποδοχή, όμως αφού μπορείτε και βγάζετε τον πάτο της εστίας και βλέπετε την τετράγωνη τρύπα που φέρνει τον αέρα για πρωτογενή και δευτερογενή μειώστε τη τουλάχιστον στο μισό ή και περισσότερο με μία απλή λαμαρίνα τσίγκο (μη φοβάστε αντέχει)
ώστε να μπαίνει λιγότερος αέρας
δ. κλείσε μέρος όχι όλη την εισόδο της δευτερογενούς
ε. βάλε τα ζουμπόκαρφα σε όλες τις σειρές εκτός της τελευταίας πάνω
και στ. θα σου βρώ τρόπο αν δεν δουλεύει σωστά η δευτερογενή στο υπόσχομαι

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94218 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα K-EVO Starfire 120

alex_nous έγραψε: Θανάση ο Γιώργος με έφαγε στη στροφή. Πάντως αν μου έλεγες να στοιχηματίσω θα έριχνα όλα τα λεφτά στον Θοδωρή, που και τις γνώσεις έχει και το έχει αποδείξει από το πρότζεκτ με τον καυστήρα. Πιστεύω πως αν ασχοληθεί θα το κάνει να καίει ένα κούτσουρο τη μέρα και να βγάζει ζέστη για 4 σπίτια, ο τρελός επιστήμονας!
Διονύση αυτό που με ρώτησες δεν μπορώ να το δω τώρα, πολύ ευχαρίστως κάποια άλλη στιγμή. Πάντως για μια ακόμη φορά, αυτά που λες στο τελευταίο ποστ είναι απολύτως σωστά.



Αlex δυστυχως για να επεμβω οπως θελω στο τζακι πρεπει να το γκρεμισω και να το ξαναβαλουμε απο την αρχη το εχω σκεφτει ηδη βασικα πως να γινει! (Με επιλογη και προθερμανση του δευτερογενη , κλεισιμο εντελως της αεροκουρτινας οπως ειναι και με σφραγισμα και ξανασχεδιασμο του μοχλου και της λειτουργιας του πρωτογενη και με ελεγχο και πιθανα κλεισιμο κι αλλο του κλαπε εξαγωγης - εδω εχω μια σοβαρη υποψια οτι δεν κλεινει οπως πρεπει οταν κατεβαζουμε την πορτα! και φυσικα ελεγχο για το απο που αλλου μπαζει αερα).

Eιχα παρατηρησει στο εργοστασιο οτι τα καυσαερια ειχαν 300 βαθμους θερμοκρασια, κοινως bye bye αποδοση στον ουρανο! το θυμαται κανεις αλλος? το ειχατε δει?

Δεν ειναι δυνατον να εισερχεται απο παντου αερας στο τζακι και να μην φευγει απο καπου!
Αρα για να μην ριχνουμε την φλογα οπως θελουμε ή να μην μπορουμε να την ελενξουμε ΚΑΙ ΜΕΤΑ απ ολες τις μετατροπες που εχετε κανει τοτε αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι ο αερας εισερχεται ετσι γιατι αντιστοιχα φευγει στην καμιναδα.

Εχει κανεις σας προσβαση στο κλαπε καυσαεριων?



1)Μια λυση για τον πρωτογενη για να σκεφτειτε και εσεις :

Ουσιαστικα τωρα με τις αλλαγες εχουμε πρωτογενη και παλι απο το μοχλο και ενα μερος του παει στην λαθος αεροκυρτινα και το υπολοιπο παει κατω απο το μαντεμι στο κουβαδακι.

Εγω λεω να το ακυρωσουμε και να το σφραγισουμε ολο το κολπο αυτο!

Βγαζουμε μαντεμι - πατο και φτανουμε στο ταψι κατω απο το κουβαδακι μας, βγαζουμε την λαμαρινα την κατω και ανοιγουμε τρυπα Φ120 κολαμε στην λαμαρινα πατουρα στο ιδιο Φ και εκει βαζουμε σπιραλ, συνεχιζουμε με κλαπε εισαγωγης με ντιζα την οποια την βγαζουμε διακριτικα στην προσοψη η πλαγια (πχ οπως κρατκι) και συνεχιζουμε με σπιραλ στην τρυπα στον τοιχο μας.

Αυτη η λυση βεβαια σημαινει οτι θα πρεπει να ελενξουμε οτι δεν βαζει απο πουθενα αλλου αερα, ετσι?


2) Λύση για προθερμανση του δευτερογενη αερα.

Για μενα ο δευτερογενη θα πρεπει να κλεινει οταν δεν χρειαζεται ή εν πασει περιπτωση να ειναι κατ επιλογη μας ποτε θα δουλεψει. Επισης για να γινει η οποια μετατροπη θα πρεπει να ξηλωθει το τζακι!

Κατω υπαρχει η εισαγωγη του δευτερογενη, σωστα? Λοιπον περνουμε απο εκει προεκταση του κοιλοδοκου και τον φερνουμε στην εξωτερικη πλαινη λαμαρινα - πλαγια οψη του τζακιου... εκει κανουμε διαδρομες και ετσι καταφερνουμε να προθερμανουμε τα μεταλα και κατ επεκτασην τον αερα που θα περασει απο εκει. Για τον ελενγχο και κλεισιμο του φτιαχνουμε ενα μικροτερο κλαπε ιδιας φιλοσοφιας με του κρατκι στην αρχη - εισαγωγη του αερα.

Και αφου γινει αυτο, κανουμε και ενα μεγαλωμα του κλαπε εξοδου καυσαεριων ή αν δεν κλεινει εντελως οταν κατεβαζουμε πορτα μια ρυθμιση.!


Πως σας φαινονται οι ιδεες μου. Ευκολα γινονται σε βγαλμενο τζακι, εμεις τι κανουμε ομως? :S

Τον πρωτογενη λεω να τον κανω ετσι και να ακυρωσω εντελως και εγω τον δευτερογενη για να δω πως θα συμπεριφερθει. Απλα παιδες ειμαι απληρωτος εδω και 2 μηνες και προσεχω πολυ τα εξοδα γιατι ειναι πολυ δυσκολη η κατασταση! Θα γινει παντως, ειναι στα σχεδια μου να το παιδεψω και εγω οπως φυσικα κανετε ολοι σας!
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by kosmidis80.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94236 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120

katerina70 έγραψε: Αγαπητοί με συγχωρείτε που επεμβαίνω, μου έδωσαν προσφορά για ένα Κ-ΕVO 80 πρισματικό για να το βάλω στον πάνω όροφο μικρής μεζονέτας στο χωριό (55 τμ ο πάνω, 60 ο κάτω όροφος με τα υπνοδωμάτια), όμως η συζήτηση σας με έχει αποθαρρύνει. Θέλει... διδακτορικό τελικά η καλή ρύθμιση αυτών των τζακιών? Πρόσφατα βρήκα και σημείο πώλησης στην Κρήτη των τζακιών INVICTA. Μήπως να ξεχάσω τα ελληνικά τζάκια? Ακόμα αναρωτιέμαι αν χρειάζεται για τα δικά μου τετραγωνικά αερόθερμο τζάκι με ventilateur ή μία πιο απλή ενεργειακή πιστοποιημένη εστία? Ευχαριστώ.


Περίμενε λίγο να λειτουργήσουν οι τροποποιήσεις μας, και μετά θα σου πούμε :-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94237 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα K-EVO Starfire 120
Υποτίθεται ότι πρέπει να δουλέψει σωστά με το καλημέρα από την εταιρία, μιά και αυτήν θα πληρώσει η Κατερίνα. Αν είναι να μην δουλεύει και να πρέπει να το μοντιφιάσει εκ των υστέρων και αυτή όπως εσείς, τότε αυτό λέγεται μαζοχισμός...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": katerina70

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.166 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ