K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94238 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120

degeor έγραψε: @φουσκιτακης, επειδή εσύ νομίζω έχεις τον περισσότερο χρόνο και έχεις και τεχνική ικανότητα, προτείνω (κάποια τα έχω ξαναπεί):
α. δες αυτό www.grankamin.ru/pdf/palazzetti_ecomonoblocco_200904.pdf
β. δες πόσο κομμάτι από το στρογγυλό από το τάμπερ καυσαερίων σας λείπει και αν υπάρχει τρόπος να μικρίνεις το κενό και την κόφτρα καλά έκανες και την μεγάλωσες.
γ. έχω ξαναπεί αφού το διάβασα ότι είχε πετύχει σε παλαζέτι και το πρότεινα και εγώ σε ίδιας μάρκας εστία και δούλεψε και μειώθηκε η κατανάλωση και αυξήθηκε η απόδοση, μειώνοντας την παροχή εισόδου αέρα στην είσοδο της. Εσείς δεν έχετε ειδική υποδοχή, όμως αφού μπορείτε και βγάζετε τον πάτο της εστίας και βλέπετε την τετράγωνη τρύπα που φέρνει τον αέρα για πρωτογενή και δευτερογενή μειώστε τη τουλάχιστον στο μισό ή και περισσότερο με μία απλή λαμαρίνα τσίγκο (μη φοβάστε αντέχει)
ώστε να μπαίνει λιγότερος αέρας
δ. κλείσε μέρος όχι όλη την εισόδο της δευτερογενούς
ε. βάλε τα ζουμπόκαρφα σε όλες τις σειρές εκτός της τελευταίας πάνω
και στ. θα σου βρώ τρόπο αν δεν δουλεύει σωστά η δευτερογενή στο υπόσχομαι


1) Εϊδα το α) και τελικά ισχύει αυτό που είπε ο εδώ αντιπρόσωπος της starfire. Ότι η palazzeti φέρνει τον αέρα της 2γενούς δίπλα από το σταχτοδοχείο και έτσι τον προθερμαίνει. Ο Alex είπε ότι κάτω από την καρβουνιά ίσως να μην έχει πολύ θ και πρότεινε αυτό με το zig-zag. Μεταξύ μας, η λύση του Alex και πιο εύκολη είναι, και πιο αποτελεσματική (εκτιμώ....).

2) Το τάμπερ της καμινάδας, θα το δω την Τρίτη. Ο εδώ αντιπρόσωπος έχει και Κ-EVO και Palazzeti και Piazzeta. Οπότε θα τις δω live και θα πάρω και φωτό. Ο Asteris μου είπε ότι το Selena έχει κόφτρα που αφήνει κενό μόνο 1.0-1.5 cm περιμετρικά του κώνου (από πίσω εφάπτεται). Μου φαίνεται λίγο οριακό, αλλά πολύ εύκολο να το δοκιμάσω (θα αφήσω 2cm περιμετρικά). Μια τόσο μεγάλη κόφτρα δε θα μπεί μονοκόματη, αλλά σε 2 "τεύχη", ένα κομμάτι από τη μια και ένα από την άλλη με μια μικρή επικάλυψη.

3) Οκ, να μικρύνουμε την εισαγωγή του πρωτογενούς. Πιστεύω ότι τότε με το μοχλουδάκι ίσως και να μπορέσουμε να το σβήσουμε το τζάκι κλείνοντας το μοχλό. Αλλά μόνο στην αρχή κατά το άναμα που δεν τραβάει με δύναμη η καμινάδα. Όταν πάρει και ζεσταθεί η καμινάδα και τραβάει καλά, και να κλείσουμε το μοχλό, και να περιορίσουμε από αρχής τον αέρα, νομίζω ότι το τζάκι θα τραβήξει αυτό που θέλει λόγω υποπίεσης. Πάντως, με τα τόσα κλεισίματα, ίσως να έχουμε καταφέρει κάτι σημαντικό. Να του έχουμε ζορίσει τόσο από αέρα, που τουλάχιστον όταν τραβά από τις όποιες χαραμάδες, να τραβά αυτό που απαιτείται λόγω υποπίεσης/ελκυσμού καμινάδας. Κάτι είναι και αυτό. Παλαιότερα ρουφούσε....... τον αγλέορα.

4) Αρχικά έκλεισε όλη η 2γενής παροχή, για να δούμε αν όντως υπάρχει πολύς αέρας. Είναι πολύ εύκολο να την ανοίξουμε και μάλιστα όσο θέλουμε, λίγο... πολύ....

5) Προς το παρόν, είναι εντελώς κλειστή η 2γενής. Θα την ανοίξω όμως λίγο.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94240 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120

degeor έγραψε: @ γιώργο, είπες:
Σίγουρα έχουμε πολύ μεγαλύτερες θ τώρα (πάλι άνοιξα τον έξω αέρα στους 85 για τις μυρωδιές). Το σπίτι έγινε φούρνος χαλαρά. Η κατανάλωση περί τα 6.5 Kg/h. Εκεί που λέει ο κατασκευαστής δηλαδή
αυτό είναι σχετικό δεν ισχύει πάντα. Εξαρτάται πόση ισχύ ζητάει ο καθένας και πόση του δίνει το τζάκι. Εσύ για παράδειγμα στη Κρήτη ζητάς πολύ λιγότερο από αυτούς στη θεσαλλονίκη μπορεί να το πετυχαίνεις με τα μισά ξύλα. Κάνε το εξής : μη φορτώνεις έτσι το τζάκι αλλά βάλε λιγότερα ξύλα μέσα και πιό πολλές φορές (όταν καίγονται βάζε άλλα) και μέτρα γενικά τη θερμοκρασία του σπιτιού σου και πόσα συνολικά ξύλα έκαψες. Πιστεύω ότι και μισά αν βάλεις σε λίγο λιγότερο χρόνο θα καούν και όχι σε πολύ λιγότερο ή στο μισό και περίπου τις ίδιες θερμοκρασίες σπιτιού θα έχεις (εσύ), εφόσον βέβαια δεν υπάρχει τέλειος έλεγχος καύσης


@Degeor,

Διάβασα 2-3 φορές το μήνυμά σου, αλλά (sorry) δεν κατάλαβα τι ήθελες να μου πεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94241 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Όταν λέω ότι θα σπάσω γυψοσανίδα, εννοώ ότι θα βρεθώ πίσω από την εστία. Στη δική μου περίπτωση μπορώ από την πλευρική γυψοσανίδα να βρεθώ πίσω από την εστία που πατάει η μισή μέσα στο σπίτι και η άλλη μισή σε ένα μικρό (160χ70) μπαλκονάκι πίσω της.

Δεν είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου, αλλά αν καταλήξουμε σε μια σειρά αλλαγών που θα έχουν αποτέλεσμα, δε θα διαστάσω να κάνω το βήμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94246 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Καταρχήν Θόδωρε να ξέρεις ότι οικονομικά όλοι χάλια είμαστε, γι'αυτό και παιδευόμαστε με το τζάκι, μπας και κερδίσουμε κανένα κιλό ξύλα. Ότι παρεμβάσεις κάναμε μέχρι τώρα έχουν ως βασικό κριτήριο το σχεδόν μηδενικό κόστος. Αν είναι να το γκρεμίσουμε όπως έγραψες την βάψαμε. Άσε που δεν θα γλιτώσουμε και την παντόφλα! Αποφασίζοντας όμως να πάμε σε λύσεις ελάχιστου ή μηδενικού κόστους, είμαστε αναγκασμένοι να απορρίψουμε και τις δύο πολύ σωστές προτάσεις σου. Η πρώτη πρακτικά κοστίζει περίπου 60 ευρώ που και εγώ αυτή τη στιγμή δεν θα τα ξόδευα για αυτό το λόγο. Δεν μου περισσεύουν. Ίσως αργότερα. Η δεύτερη μου φαίνεται αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και μεγαλύτερου κόστους, οπότε θα παιδευτώ ίσως με την δική μου σκέψη αφού τα υλικά τα έχω ήδη. Αυτό που είπες για την θερμοκρασία καυσαερίων δεν το είχα δει. Είναι πάρα πολύ χαμένη ενέργεια.
Διονύση θα δοκιμάσω αυτά που προτείνεις με την πρώτη ευκαιρία. Για να λες ότι χρειάζεται να μικρύνουμε τις εισόδους κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Επίσης με παίρνει να μεγαλώσω λίγο ακόμη την κόφτρα.
Εγώ δυστυχώς έχω πολύ εύκολη πρόσβαση μόνο πάνω από την εστία καθώς έφτιαξα θυρίδα πρόσβασης στην γυψοσανίδα. Αν θυμάμαι καλά το κλαπέ καυσαερίων έχει αλλάξει στα νεότερα από το δικό μου μοντέλα. Αν όχι το μέγεθός του, σίγουρα ο μηχανισμός του. Μου το είχε αναφέρει ο μάστορας της εταιρείας.
Επίσης να αναφέρω ότι στο δικό μου τζάκι που είναι γωνιακό, μπάζει από την ένωση των δύο τζαμιών, σίγουρα λίγο από το πάνω κορδόνι που πρέπει να διορθώσω, και όπως όλα από το μοχλάκι ρύθμισης αέρα. Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, γίνεται η ζημιά!
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by alex_nous.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94248 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Μου ήρθε μια ιδέα.

Κάποιος από μας του Κύρους Γρανάζηδες, είναι κοντά στη Άσσηρο, στο εργοστάσιο.

Τι λέτε να γράψουμε σε ένα κομμάτι χαρτί τις ιδέες/προτάσεις μας, να τους τις δείξουμε, να μας πουν και αυτοί την άποψή τους?

Κάτι θα ξέρουν και αυτοί, δεν μπορεί.....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94265 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Αυτό κάναμε την προηγούμενη φορά και είχε τα αποτελέσματα που ξέρεις! Τις τελευταίες βελτιώσεις δηλαδή στα τζάκια μας. Οι άνθρωποι έχουν τη διάθεση να βελτιώσουν τα προϊόντα τους και να ακούσουν γνώμες. Ο ίδιος ο μάστορας της εταιρείας μου είπε, να επικοινωνήσω μαζί τους και να τους πω εντυπώσεις και παρατηρήσεις. Θα σου στείλω με e-mail την προηγούμενη επιστολή μας για να την ρίξεις μια ματιά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.151 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ