K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94328 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα K-EVO Starfire 120

kosmidis80 έγραψε: .......
1)Μια λυση για τον πρωτογενη για να σκεφτειτε και εσεις :

Ουσιαστικα τωρα με τις αλλαγες εχουμε πρωτογενη και παλι απο το μοχλο και ενα μερος του παει στην λαθος αεροκυρτινα και το υπολοιπο παει κατω απο το μαντεμι στο κουβαδακι.

Εγω λεω να το ακυρωσουμε και να το σφραγισουμε ολο το κολπο αυτο!

Βγαζουμε μαντεμι - πατο και φτανουμε στο ταψι κατω απο το κουβαδακι μας, βγαζουμε την λαμαρινα την κατω και ανοιγουμε τρυπα Φ120 κολαμε στην λαμαρινα πατουρα στο ιδιο Φ και εκει βαζουμε σπιραλ, συνεχιζουμε με κλαπε εισαγωγης με ντιζα την οποια την βγαζουμε διακριτικα στην προσοψη η πλαγια (πχ οπως κρατκι) και συνεχιζουμε με σπιραλ στην τρυπα στον τοιχο μας.

Αυτη η λυση βεβαια σημαινει οτι θα πρεπει να ελενξουμε οτι δεν βαζει απο πουθενα αλλου αερα, ετσι?

...

ΠΑΡΑ πολή καλή ιδέα είναι αυτό.
Ακόμα και αν υπάρχουν μικροδιαροές από άλλα σημεία, και μόνο το ότι θα υπάρχει σωστός έλεγχος της βασικής πηγής εισόδου αέρα νομίζω πως θα αποδόσει πολλά.

Και αν θέλετε να το προχωρήσετε τότε μπορείτε να το τεστάρετε από πριν.
δλδ χωρίς να γίνει η όλη κατασκευή δοκιμάστε να κλείσετε εντελώς τον αέρα με κάποιο τσίγκο? με κάτι τεσπα. Αλλά να κλείσει εντελώς.
Δώστε φωτιά στην εστία. Με ανοιχτή πόρτα στην αρχή. να ανάψει καλά με ξύλα προσανάματα.
Βάλτε μετά ένα - δύο καλά ξύλα. Αφήστε να αρπάξουν και αυτά και κλείστε την πόρτα.
Τότε θα δείτε πως θα συμπεριφέρεται η εστία σαν να είχατε κάνει την κατασκευή και κλείσατε εντελώς τον μηχανισμό του αέρα.

ΥΓ σόρρυ για τα 3 συνεχόμενα ποστ. Ξεχνιέμαι να κάνω επεξεργασία και να τα γράψω σε ένα ποστ..


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94331 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα K-EVO Starfire 120
Stavrax Αυτος ο εναλλακτης δεν θα δωσει περισσοτερο απο τον απλο-διπλο κλασικο που φτιαχνουν εδω στ Ελλαδα. Οι βορειοι ειναι γενικως χονροκεφαλοι και θεωρουν σωστο μονο οτι ταιριαζει στα δικα τους κρυα δεδομενα. Αυτοι εχουν μηδεν στον καλο τους καιρο εως και -30 ..τον κακο σας τον καιρο επρεπε να τους λεμε αλλα ειμαστε θυματα.. και δεν γινεται να ψυξουν την καπνοδοχο τους με τετοιες συνθηκες. Ειναι μεν με μαυρη λαμαρινα η οποια εχει 3 φορες καλυτερη αγωγιμοτητα απο την ανοξειδωτη αλλα.. εχει (αναγκαστικα για λογους αντοχης) αντιστοιχα και μεγαλυτερο παχος..
Κανω προσφορα τον δικο μου εναλλακτη υπεραποδοσης (εγκριθηκε, συντομα θα εχω το ΔΕ) σε εναν που εχει ΚΕΒΟ και μπει στην διαδικασια να το ανοιξει, αρκει 1) να επιβαρυνθει μονο το μοτερ και τον ψηφιακο θερμοστατη-ροοοστατη (συνολο 100 ευρω χονδρικη αγορα), 2) να ειναι σχετικα κοντα μου ωστε να τον τοποθετησω εγω 3) για λογους κατασκευαστικους, ο μεσα σωληνας θα ειναι ελικοειδης η λειος με μαυρη λαμαρινα 2χιλ, αλλα ειναι ενα θεμα το βαρος σε αυτην την περιπτωση. Η ιδια προσφορα ισχυει και για καποιον (κοντα μου παλι, νομος Θεσσαλονικης) που εχει Ινβικτα, ετσι για να δουμε και στην πραξη τι θερμικα ποσα μπορει να ξερναει εξω στ περιβαλλον ενα τετοιο.
Κοσμιδης αν τυχον και ανοιξεις το τζακι σου αυτο ισχυει και για σενα προσωπικα ανεξαρτητα με το αν μπει σε αλλον.
Ολ αυτα ισχυουν εφ οσον δεν με μπαναρουν οι υπευθυνοι εδω και κατοπιν συνεννοησης για τον χρονο.
220 κυβικα θα εχουν περιπου την μιση θερμοκρασια εξοδου της καπνοδοχου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosmidis80

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94333 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα K-EVO Starfire 120
Gbevil σωστα οσα λες, ολοι σωστα τα λεμε.. Ο εναλλακτης μου πανω απο ενα τζακι με πληρη-τελεια ρυθμιση της καυσης θα απορροφηση τα 2/3 της θερμοτητας που θα χανοταν. Περισσοτερο θα αποδωσει σε ενα τελειο καλο τζακι. Αν ηταν αλλιως θα τον προτεινα σαν λυση στα ανοιχτα, αλλα μ....ες εγω δεν λεω.
Οσο πιο λιγα κυβικα πεταει εξω η καπνοδοχος τοσο πιο καλη αποδοση εχει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94340 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα K-EVO Starfire 120
Ο λόγος που πρότεινα στους φίλους μας τον συγκεκριμένο εναλλάκτη είναι το χαμηλό κόστος, καθώς δεν θα έχουν το πρόσθετο κόστος του μοτέρ και του ροοστάτη και χωρίς τον πρόσθετο θόρυβο. Ουσιαστικά εκμεταλλεύονται την υψηλή θερμοκρασία των καυσαερίων με την μεγαλύτερη επιφάνεια εναλλαγής συν την καλύτερη αγωγή του χάλυβα έναντι του ίνοξ. Θα μπορούσε ας πούμε ο Αλεξ να στέλνει όλο τον αέρα προς το κάτω πάτωμα και στον επάνω να χρησιμοποιεί την φυσική ροή συν την θερμότητα της ακτινοβολίας.

Αλεξ, αν το βεντιλατέρ σου δεν τραβάει αέρα από το κάτω πάτωμα, η εξισορρόπηση της πίεσης εντός του σπιτιού σου αναγκάζει τον θερμότερο αέρα του κάτω ορόφου, λόγω της πρόσθετης βεβιασμένης ροής, να επιστρέφει γρηγορότερα και μέσω της εσωτερικής σκάλας στον όροφο που είναι το τζάκι και το βεντιλατέρ.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω βέβαια, απαιτούν μόνωση, πολύ δουλειά και κάποιο κόστος.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94383 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα K-EVO Starfire 120
Κοίτα να δεις που στο τέλος θα γίνουμε πρώτο θέμα σε συμμετοχές! Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να το εκλάβω αρνητικά, καθώς τα προβλήματα παραμένουν, δεν παύω όμως να χαίρομαι που βλέπω τόσους ανθρώπους να σπάνε το κεφάλι τους για να λύσουν ένα δικό μου ''πρόβλημα''. Μπράβο ρε παιδιά, χίλια μπράβο! Είστε άξιοι άνθρωποι και δεν το λέω για να γλείψω κανέναν σας. Απλά τέτοια ανταπόκριση δεν την περίμενα! Ευχαριστώ για πολλοστή φορά!
Gdevil το θέμα του δευτερογενή προσπαθώ να το εξαντλήσω πρώτα θεωρητικά, να βεβαιωθώ δηλαδή ότι θεωρητικά θα λειτουργήσει, και μετά να το κατασκευάσω. Θα το καταφέρουμε.
Σκεπτόμενος το θέμα του εναλλάκτη αναρωτιέμαι? Αν τοποθετηθεί εναλλάκτης και είσοδοί του είναι οι δύο έξοδοι ζεστού αέρα στο πάνω μέρος του τζακιού, κερδίζουμε κάτι? Μήπως έτσι ζεσταίνουμε την καμινάδα? Μήπως η απόδοση του εναλλάκτη θα είναι μικρή λόγω μικρής διαφοράς θερμοκρασίας?
Στέλιο κάτι παραπάνω από δελεαστική η προσφορά σου, αλλά δυστυχώς για την ώρα όπως προανέφερα δεν μου περισσεύει φράγκο! Ευχαριστούμε πολύ και αν η προσφορά σου ισχύει αργότερα και συνεχίζεις να έχεις την διάθεση το ξαναβλέπουμε. Η πρόσβαση στην φούσκα μου είναι πανεύκολη, τα λεφτά είναι το ζόρι.
Σταύρο δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς, πάντως εγώ έτσι ζεσταίνομαι. Ο πάνω όροφος μόνο από ακτινοβολία και ο κάτω από τον αέρα. Εγκατάσταση για φυσική ροή δεν υπάρχει, ότι βγει από την φούσκα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #94389 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα K-EVO Starfire 120
Καλημέρα.

Χθες μου συνέβη το απίστευτο: Άναψα κανονικά με ψιλά σχετικά ξύλα (γιατί ήθελα να κρατήσει λίγη ώρα η δοκιμή. Είχα κολλήσει μικρά χαρτάκια περιμετρικά της πόρτας για να δω από που μπάζει).

Ανάβω λοιπόν με upside-down, τρείς σειρές με ψιλά ξύλα, 8kg ζυγισμένα πλέον.

Άργησε πάλι λίγο να αρπάξει (θα κόψω τα φτερά της κόφτρας). Όταν πήρε όμως.... έβγαλε κανονική δευτερογενή.
Τι εννοώ: Από τις τρύπες πεταγόταν φλόγα, όχι μόνο αέρας. Παλιά διαπίστωνα ότι από τις τρύπες έβγαινε απλά αέρας και φυσούσε-μετατόπιζε τη φλόγα. Τώρα έβγαινε φλόγα, μερικές φορές μπλέ, φυσούσε extra φλόγα σαν φλογοβόλο.

Όταν είχα κλειστό το κλαπέ, έπιασε εύκολα 90, άνοιξα και τον έξω αέρα, μάλιστα χθες είχε κρύο εδώ, 9 βαθμούς. Διατηρούσε εύκολα το 90 και με εξωτερικό αέρα. Οι φλόγες της 2γενούς κανονικές, όπως Leda, NordPeis.

Εκτιμώ ότι το λαμάκι που έβαλα στον πάτο για να κλείσω την είσοδο της 2γενούς, έχει ανοίξει λίγο, ξεκόλησε δηλαδή λόγω θ. Σήμερα θα επαναλάβω το πείραμα γιατί χθες την ώρα που ήθελα να πάρω βίντεο δεν είχε μπαταρία η μηχανή.

Βρήκα και από που μπάζει η πόρτα. Κάτω την έχω κλείσει, από το πλάϊ μπάζει. Έχω σκεφτεί μια λύση αλλά θέλω υαλοκόρδονο, από Τρίτη.

Όταν μετά έβαλα ένα κούτσουρο ρίζας ελιάς, 5kg, ξερό και συμπαγές ξύλο, τα είδα όλα, είπα ότι θα πάρει το σπίτι. Μετα βίας το μετακίνησα προς τα έξω να καταλαγιάσει λίγο η φωτιά. Άναψα 18.30 και έσβησε 22.30. Ακόμα και με μικρό καρβουνάκι που έβγαζε λίγη φλόγα, κάποιες στιγμές έκανε κάποια "μπαμ" και άρπαγε η φλόγα από τις οπές της 2γενούς.

Σήμερα θα ξαναδοκιμάσω και θα πάρω και βίντεο.

Μάλλον πως χρειάζεται η 2γενής, αλλά πολύ(?) λιγότερη. Δεν μπορώ να δω πόσο έχει χαλαρώσει από κάτω. Οπότε μάλλον θα το ξεκολλήσω και θα το κλείσω από πάνω, όπως το έκανε ο Alex.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.161 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ