Edilkamin Ecostar: χαμηλή απόδοση

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129687 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Edilkamin Ecostar: χαμηλή απόδοση
Αν έχεις κλιματιστικό στον χώρο και το βάλεις σε λειτουργία βεντιλατερ να αναμιγνύει τον αέρα θα έχεις περισσότερη ζέστη χαμηλά. Μια άλλη λύση είναι να ταπωσεις τις εύκαμπτες έξοδους της κασέτας και η θερμότητα να βγαίνει από τις γριλιες. Μια τρίτη λύση είναι να ανοιχτεί η φούσκα και να οδηγηθούν οι εύκαμπτοι χαμηλά και κάτω από την κασέτα.
Για τα ξύλα σου είσαι σίγουρος ότι είναι ξερά?
Δοκιμή με μπρικέτες έχεις κάνει?


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129719 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα Edilkamin Ecostar: χαμηλή απόδοση
Στα μονομπλόκ αν θες βάζεις μοτέρ (σε πολλά πουλιέται ξεχωριστά). Σ΄ αυτά τα τζάκια που τοποθετούνται σαν φόγιερ, δεν υπάρχει μοτέρ (εκτός αν βάλουν εναλλάκτη). Και στα δύο πάντως οι περσίδες είναι ψηλά.
Και ψόφια να είναι τα μοτέρ, όταν καις ξύλα, αν δεν προλάβαιναν την ζέστη αυτή θα έβγαινε από τους πάνω αεραγωγούς και από τη φυσική ροή.
Το πρόβλημα σου είπα, είναι ότι σου φεύγει η ζέστη στη καμινάδα. Υπάρχει και η μικρή πιθανότητα το κλαπέτο σου να μένει ανοικτό (να έχει κολλήσει). Και σου έγραψα, οι περισσότεροι που έχουν αυτό το πρόβλημα έχουν πολλά μέτρα καμινάδα και ψηλή. Διάβασε λίγο μέσα στο φόρουμ και θα δεις ότι όσοι το είχαν αυτό που περιγράφεις (αλλά είχαν σωστή εγκατάσταση) είχαν κοινό το προηγούμενο.
Εγώ πάντως σου πρότεινα τι να κάνεις και πως να το δεις για να το επιβεβαιώσεις, και δεν προσπαθώ άλλο να σε πείσω.

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by degeor.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129723 από geohud
Απαντήθηκε από geohud στο θέμα Edilkamin Ecostar: χαμηλή απόδοση
το κλαπετο ειναι αυτο?
img.tapatalk.com/d/13/10/19/nujyvaha.jpg
Αυτο το κλαπετο μπαινει ακριβως πανω απο το τζακι?

Δεν υπαρχει καποιος αλλος τροπος να μειωσω τον εκλυσμο προχειρος ωστε να εξακριβώσω αν ειναι αυτο το προβλημα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129754 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα Edilkamin Ecostar: χαμηλή απόδοση
Κλαπέτο είναι με απλό εναλλάκτη, όχι αερόθερμο. Υπάρχει και σκέτο χωρίς εναλλάκτη.

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130533 από nikolas p
Απαντήθηκε από nikolas p στο θέμα Edilkamin Ecostar: χαμηλή απόδοση
καλως σας βρηκα!
διαβαζω καιρο τωρα το φορουμ, αρχικα ως επισκεπτης και τωρα ως μελος
σας ευχαριστω ολους πολυ για τις γνωσεις που μεταδιδετε σε ολους

ειναι η τριτη χρονια αυτη, που εχω την ecostar. μπηκε αρον-αρον οταν επαθα πνευμονια ενα φθινοπωρο, και σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος. πριν απο αυτη, η θερμανση ηταν με κλασικο τζακι, αιρκοντισιον και ηλεκτρικα καλοριφερ. τα οικονομικα δεν επετρεπαν εγκατασταση καλοριφερ οταν μπηκαμε μεσα στο σπιτι πριν 7 χρονια και στην πορεια το αμελουσαμε πιστευοντας οτι "καλα ημασταν".αν και ζουσαμε μεσα στην παγωνια, παρα τα εξοδα σε ρευμα. δεν υπαρχει συγκριση ομως του "τοτε" με το τωρα.
κατοικια λιγων ετων, σε χωριο, βασικη μονωση, πλακα, μονοκατοικια, ανοιχτη απο παντου

αν και υπηρχε κλασικο τζακι, ηταν ομως στην ακρη του σπιτιου, προτιμηθηκε η λυση της κατασκευης ενος νεου με γυψοσανιδα και πετροβαμβακα, στο μεσο περιπου του σπιτιου, στο χωλ το οποιο ανοιχτα απο την μια πλευρα εχει το σαλονι και απο την αλλη την κουζινα. πισω απο αυτο, διαδρομος και δωματια. δυστυχως ειχε ηδη αγοραστει η κασετα για να μπει στο υπαρχων και μετα η σκεψη ηταν οτι για 500 ευρω παραπανω, δεν θα βαλουμε νεο να στελνει ζεστο αερα και στην κρεβατοκαμαρα?
τα λαθη της ελλειψης σχεδιασμου σε ολο τους το μεγαλειο! καθως εγω ημουν νοσοκομειο και η συμβια "αυτοσχεδιαζε" :P

αεραγωγοι στελνουν τον αερα των δυο εσωτερικων μοτερ, διαμεσω καναλιων στο διαδρομο, στην κρεβατοκαμαρα και το κυριως μπανιο
2 ακομα αεραγωγοι, αυτοι του θερμοθαλαμου, οι οποιοι τροφοδοτουνται απο μεγαλο μοτερ (νομιζω 1000m3/h) πηγαινουν ο ενας προς την κουζινα στο βορα και ο αλλος μοιραζεται μεταξυ σαλονιου και γραφειου. δεν το εχω δουλεψει ομως ποτέ πανω απο το 1/2 της ισχυος του.

το ολο κοστος της αγορας και κατασκευης εφτασε τα δυο χιλιαρικα. καλη τιμη αν συνυπολογισουμε, ανοξειδωτη καμιναδα που διαπερνα την πλακα, χτιστη εξωτερικα, αεραγωγους με γυψοσανιδες και σπιραλ, μοτερ, περσιδες κλπ.
το σπιτι για πρωτη φορα ενιωσε το τι σημαινει ζεστη! :)

οι διαπιστωσεις μου μετα απο 3 χρονια χρησης, γιατι στην πορεια μαθαινει κανεις και δοξα το θεο που εμαθα αρκετα και απο το φορουμ.
- κακως δεν εφτιαξε ο μαστορας εισοδο αερα για την καυση. φετος θα ανοιξω μαλλον μια τρυπα απεναντι απο το τζακι χαμηλα στο τοιχο του χωλ και απο εξω θα βαλω κλασικη περσιδα και απο μεσα ρυθμιζομενη να ανοιγει-κλεινει.
- κακως δεν εφτιαξε πορτακι προσβασης κατω απο το τζακι εκει που ειναι το μεγαλο μοτερ. θα φτιαχτει στη πορεια, απλα τοτε βιαζομασταν.

σαν θερμανση για κατοικια 105 τετραγωνικων ανοιχτη και στο βορα χωρις μονωση παρα μονο την βασικη (μπλε νταου στους εξωτερικους τοιχους) με διπλα τζαμια μεν, αλλά μεγαλες επιφανειες πορτοπαραθυρων , (ημιοροφος και απο κατω στο ημιυπογειο υπαρχει αλλο σπιτι) τα καταφερνει μια χαρα, ακομα και πριν 3 χρονια που ειχαμε βαρυ χειμωνα
δεν εχει προβλημα αν τα ξυλα ειναι φρεσκα (ελια). μονο προβλημα ο δρυς αν ειναι φετεινος που σου βγαζει τη ψυχη για να καει.
γενικη θερμοκρασια σπιτιου, χωρις φετος το σπιτι να εχει στρωθει με χαλιά , περι τους 20 βαθμους. στην κρεβατοκαμαρα 21, στο χωλ 23-24
μεχρι περισυ που ηταν στρωμενο, ειχα 2 ακομα βαθμους παραπανω.
μου αρεσει πολυ η ζεστη, ειμαι κρυουλιαρης :P σε αντιθεση με τη συζυγο

το "κολπο" που θελει, ειναι οτι αφου δουλεψει καμια ωρα με ανοιχτες τις θυριδες αερα για να ζεστανει καλα και να πιασει καρβουνα, μετα κλεινω τελειως την θυριδα αερα
εχω παρατηρησει οτι δεν πεφτει η αποδοση του και τοσο πολυ, κρατα ομως πολυ περισσοτερη ωρα τα ξυλα! κανοντας ετσι οικονομια. μαλιστα αν πριν τον υπνο βαλω ενα μεγαλο κουτσουρο απο δρυ, το πρωι εχει ακομα αναμενα καρβουνα εχοντας καλη θερμοκρασια το σπιτι ολη τη νυχτα
αν δουλευει γενικα με ανοικτη τη θυριδα αερα, καιει πολυ πιο γρηγορα τα ξυλα, προσφεροντας ομως πολυ μικρη αυξηση στη θερμικη αποδοση. μαλλον η πλεοναζουσα θερμοτητα φευγει απο την καμιναδα.

προβλημα ο θορυβος, ευτυχως οχι στην κρεβατοκαμαρα, αλλά συνηθιζεται.
τεραστιο συν η οικονομια, καθως με 5-6 τονους ξυλα βγαζεις χειμωνα. με καλες θερμοκρασιες, ενταξει οσο ελαφρυς και αν ειναι στην ηλεια που σπανια εχουμε κατω απο το 0
θερμανση επιπεδου καλοριφερ σε ολο το σπιτι με 500-600 ευρω/ετος,,, ουτε του παπά που λενε :lol:
απο του χρονου η θερμανση θα συμπληρωθει και με κατι αλλο, θα δουμε στη πορεια τι. πιθανα μια μικρη ξυλοσομπα με φουρνακι στην μεγαλη και βορινη κουζινα ως επικουρικη για τις πολυ κρυες νυχτες.

συγνωμη για το μακροσκελες μου μηνυμα, δικαιολογηστε μου οτι ειναι το πρωτο και ηθελα να σας πω λιγα απο την εμπειρια μου. καλα να περνατε!
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by nikolas p.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130553 από nikolas p
Απαντήθηκε από nikolas p στο θέμα Edilkamin Ecostar: χαμηλή απόδοση
να συμπληρωσω ακομα οτι η υγρασια στη περιοχη τσακιζει κοκκαλα παρα του οτι οι θερμοκρασιες ειναι σχετικα καλες και το τζακι μας γλιτωσε απο αυτην την αισθηση παγωνιας, οτι αν ξεκινουσα σημερα θα επελεγα την λυση καλοριφερ-σομπας πελλετ αφου το σπιτι εχει περασμενους σωληνες αλλά θα συμπληρωνα ειτε με μια ξυλοσομπα, ειτε με το συγκεκριμενο τζακι, οτι αν επελεγα την λυση κασετας παλι, ισως πηγαινα σε μεγαλυτερου ογκου κυριως για το βαθος και ή το δυνατον για την υπαρξη 4 εσωτερικων αεραγωγων, οπως και για την ελλειψη σε τουτο μιας αεροκουρτινας καθως το τζαμι μαυριζει γρηγορα.
στα "συν" του τζακιου, η ταχυτατη θερμανση του χωρου σε αντιθεση με τα υδραυλικα κυκλωματα.

ακομα να πω, οτι οταν η θυριδα αερα ειναι στο "τερμα κλειστο" αφηνει ενα μικρο διακενο "προς τα μεσα" λογω καποιας ηθελημενης ή μη κατασκευαστικης ατελειας.

σχετικα με τον φιλο που ανοιξε το θεμα και στο οτι δεν θερμενεται καλα, για μενα η λυση ειναι ο αερας.
η κασετα θελει αερα. να απάγεται δηλαδη ο αερας γρηγορα για να μην χανεται απο την καμιναδα. για μενα, απαραιτητη η λειτουργια των εσωτερικων αεραγωγων καθως και μεγαλου μοτερ στον θερμοθαλαμο
με πλατος θερμοθαλαμου εναμισυ μετρο και ο αερας βγαινει καυτος , στους δε εσωτερικους αεραγωγους, ακομα πιο καυτος! (αλλά πολυ πιο λιγος)

η ιδανικη λυση αν καποια στιγμη καλυτερευσουν τα οικονομικα, μια μικρομεσαια σομπα πελλετ κυριως για την λειτουργια τις ωρες υπνου, που θα κρατα την "βαση" στην θερμανση του σπιτου και το τζακι να συμπληρωνει αυτο το "κατι παραπανω" κατα την διαρκεια της μερας

τελος, "οφ δε ρεκορντ", αν και καθε χειμωνας ειναι διαφορετικος, φετος που το τζακι καιει συνεχεια ολη τη μερα (καθως δεν δουλευω), εχω μεγαλυτερη οικονομια σε ξυλα! κρατά την θερμοκρασια καλη με ελαχιστα ξυλα. αρα μια οικονομικη σομπα-καλοριφερ πελλετ, δουλευοντας συνεχεια τις ωρες που λειπουμε ή κοιμομαστε, καιγοντας μικρη ποσοτητα, σε συνδυασμο με το τζακι , θα ηταν η ιδανικη λυση για τον χωρο μου νομιζω.

οπως και να εχει, η λυση της ecostar αλλά και των αλλων κασετων ειναι καλη, αρκει να συνδυαζεται με πολυ αερα! 150 κιλα μαντεμι, αν ειναι τα "πνιξετε" μεσα σε ενα μικρο συμβατικο τζακι χωρις πολυ αερα, ειναι τελειως λαθος! και αυτος για μενα ειναι ο λογος που ο φιλος δεν θερμενεται...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ