Μαύρισμα τζαμιού & μυρωδιά τζακιού

Περισσότερα
2 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 5 Μήνες πριν #173834 από okalamaris
Η μπρικέτα είναι ξύλο υπερπολυτέλειας, μπορείς να τις καις για αρχή αν θέλεις άμεση επίτευξη θερμοκρασίας, αλλά όχι για συνεχή καύση. Επίσης μπορείς να τις βάζεις παρέα με υγρά ξύλα για βοήθεια, αλλά όχι για συνεχή καύση. Μπορείς να τις σπάσεις και να τις ταΐζεις σαν πέλλετ, αν δεν βαριέσαι να το παίζεις καρβουνιάρης . Το προσπάθησα στο παρελθόν με πείσμα να κάνω αυτό που θέλεις και στο τέλος ήμουν με ένα μπλοκάκι να μετράω τα έξοδα και πάντα κατέληγα ότι θα είχα αγοράσει από την προηγούμενη χρονιά δυόμισι φορές την ποσότητά τους σε ξύλο και θα ήταν και στεγνό.
Last edit: 2 Χρόνια 5 Μήνες πριν by okalamaris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 5 Μήνες πριν #173835 από hamurabi
Ευχαριστω γιαντην αμεση απαντηση αλλα το οικονομικό δεν με ενδιαφερει στη συγκεκριμενη περιπτωση.
Με εβδιαφερει καθαρα το θέμα των θερμοκρασιών, αν γίνεται να καιω μόνο μπρικετες κ να εχω νορμαλ θερμοκρασίες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 5 Μήνες πριν #173838 από okalamaris
Θα σου το πω λίγο διαφορετικά, Θα ήταν ιδανικό να καίμε στα αυτοκίνητά μας ένα πιο καθαρό και δυνατό καύσιμο, όπως για παράδειγμα νίτρο, αλλα θα είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το κινούμε υπό κανονικές συνθήκες, παρά μόνο για λίγο όπως για κάποιο αγώνα, βέβαια και μετατροπή να του κάνεις, θα είναι για υψηλές επιδόσεις κάτι που εσύ δεν θέλεις όπως λες, αλλά ζητάς κανονικές θερμοκρασίες. Οι μπρικέτες έχουν συγκεκριμένη απόδοση λογω χαμηλής υγρασίας, οπότε πρέπει να τις και σε μικρότερη ποσότητα από ότι με το ξύλο. Αν βάλεις πολλές θα πάρεις μεγάλη απόδοση εκτός και αν τις και λίγες λίγες με πιο συχνό τάισμα. Τώρα, αν δεν σε καίει το οικονομικό, αν θυμάμαι καλά, κυκλοφορούσαν κάποτε κάποιες μπρικέτες στο εμπόριο οι οποίες είχαν το χαρακτηριστικό γνώρισμα ως βραδύκαυστες ή μπρικέτες για το βράδυ αλλά κόστιζαν τότε γύρω στα 350€  ο τόνος. Προσωπικά, κατέληξα πως δεν αξίζουν τον κόπο, ψάξε να βρεις ξερά® ξύλα, 12%-15% υγρασία και θα τα απολαύσεις. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την ελιά, πως καίγεται αργά με χαμηλή φλόγα αν δεν κάνω λάθος.

Ευχαριστω γιαντην αμεση απαντηση αλλα το οικονομικό δεν με ενδιαφερει στη συγκεκριμενη περιπτωση.
Με εβδιαφερει καθαρα το θέμα των θερμοκρασιών, αν γίνεται να καιω μόνο μπρικετες κ να εχω νορμαλ θερμοκρασίες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 5 Μήνες πριν #173840 από hamurabi
Παιδια αυτο με το αναποδο Π που λετε μπορω ναντο κανω με το κορδονι πουχω στη πορτα;
Ή πρεπει αναγκαστικά να γινει με αλλο εξτρα κορδονι; 
Last edit: 2 Χρόνια 5 Μήνες πριν by hamurabi.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 5 Μήνες πριν #173841 από okalamaris
Ναι μπορείς, όμως να θυμάσαι, πως το μαύρισμα του τζαμιού είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος, όπως το καθάρισμα των εσωτερικών διαδρομών, της εξόδου του λέβητα/τζακιού, των μπουριών, πολλές φορές ευθύνεται η λάθος εγκατάσταση της καμινάδας, όπως η διατομή, η διαδρομή, το ύψος, η απόληξη. Αρκετές φορές φταίει η καύσιμη ύλη με περίσσεια υγρασία και σε συνδυασμό με κάποιο από τα παραπάνω γίνεται έντονο. Ο δικός μου λέβητας είχε εξ' αρχής ένα μικρό άνοιγμα στο τζαμάκι της πόρτας, και από εκεί έμαθα με τον τρόπο που μαυρίζει, λίγο βέβαια και σε βάθος χρόνου, πως χρειάζεται καθάρισμα και έτσι καθαρίζω τα πάντα. Φαντάσου, σε εννιά μέτρα καμινάδας, είχα 1,20μ οριζόντιο στο 1,80μ μετά την κάθετη έξοδο και μόλις τη διόρθωσα μειώνοντάς το σε 0.30μ άλλαξε προς το καλύτερο και το μαύρισμα αλλά και ο ελκυσμός, συνεπώς και ο τρόπος καύσης. Βεβαιώσου λοιπόν πως δεν συντρέχει κάποιο σοβαρό ζήτημα που θα έπρεπε να βελτιώσεις/διορθώσεις και μετά προχώρα στο κορδόνι γιατί διαφορετικά, απλά θα επικσκιάσεις κάποιο πρόβλημα κάνοντάς το χειρότερο σε βάθος χρόνου. Άντε και καλές καύσεις.

Παιδια αυτο με το αναποδο Π που λετε μπορω ναντο κανω με το κορδονι πουχω στη πορτα;
Ή πρεπει αναγκαστικά να γινει με αλλο εξτρα κορδονι; 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 5 Μήνες πριν #173843 από hamurabi
Αν έχει φθαρεί το κορδονι, μπορεί ναναι αιτια να μαυριζει το τζαμι;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ