Πόσο αέρα αφαιρούν τα παραδοσιακά τζάκια:

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141898 από dimlyk
φυσικα ισχυει,,,οχι ομωςγιατι θελει λιγοτερο αερα το τζακι....στενευοντας την τρυπα πουυ περναει ο αερας(την προσοψη) αυτος περναει με μαγαλυτερη ταχυτητα και συμπαρασυρει και τον αταχτο καπνο που παει να βγει στο χωρο :) αλλα και δημιουργει στροβιλους με το ιδιο αποτελεσμα
αυτο κανονικα γινεται με το σωστο χτισιμο της καμιναδας ....μεχρι τωρα παντως δεν εχω δει σωστα χτισμενη καμιναδα ισως γιατι γενικα δεν υπηρχε εμπειρια στην χωρα μας ειτε και γιατι εχω δει ελαχιστες


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141900 από panosf01
Δεν εχεις αδικο.Παντως πολλα απο τα προκατ τζακι δεν καπνιζουν.Προσωπικα εχω δυο το ενα με βαθυτερη εστια δεν καπνιζει ποτε,το αλλο που ειναι πιο ρηχο καπνιζει με το παραμικρο.Ενας ακομα λογως ειναι που καπνιζουν ειναι οτι ειναι ανοιχτα με αποτελεσμα ο θαλαμος καυσης να μην σηκωνει ικανη θερμοκρασια ωστε να αποκατασταθει ο σωστος ελκυσμος.Και να βγαζουν ακομα περισσοτερο ζεστο αερα εξω :angry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141902 από Gdevil
Δεν ξέρω αν θέλεις το τζάκι για να το βλέπεις ή για να ζεσταίνεσαι. Ούτε και φυσικά τι ακριβώς τζάκι έχεις.
Προσωπικά νομίζω όμως ότι και λύση ενεργειακής κασέτας σίγουρα θα μπορεί να ταιριάξει και άλλες προτάσεις θα υπάρξουν αν βγάλεις κάποιες φώτο και τις ανεβάσεις.
Πάντως ρίξε μία ματιά αν θες σε αυτό το θέμα.
Περιορίζοντας τον αέρα που μπαίνει στην εστία (αλλά εισάγοντας αυτόν τον περιορισμένο αέρα από σωστό σημείο) ίσως είναι μια άλλη γρήγορη - φθηνή και αποδοτική λύση και να μη σου καπνίζει το τζάκι σου και όμορφο να είναι. Και αν δεν μπορείς να το βρείς κάπου αυτό το τζάμι που γράφει ο jnet σίγουρα ένας τζαμάς θα μπορέσει να στο φτιάξει με πυρίμαχο κρύσταλλο.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141915 από panosv
Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία, έχω ακούσει οτι το τζάμι ναι μεν είναι όμορφο γιατί δε κόβει και τη θέα της φωτιάς αλλά κόβει απίστευτα από ζέστη. Έτσι φαντάζομαι οτι θα λειτουργεί ακόμα περισσότερο ως απορροφητήρας ζεστού αέρα από το σπίτι όταν το ανάβεις. Πάντως αυτό με το σφραγισμένο σπίτι δείχνει και τι έμπαζε μέσα πριν. Εμένα το παλιό παραδοσιακό πριν το γκρεμίσω δεν είχε καπνίσει ποτέ μέχρι που έκλεισα ένα ταμπερ που είχε μέσα ο απορροφητήρας που ήταν μόνιμα ανοιχτό. Ξαφνικά άρχισε να καπνίζει το τζάκι που σημαίνει οτι από εκεί έβαζε πολύ αέρα και πολλές φορές το καταλάβαινες κιόλας. Πως σταμάτησε να καπνίζει? Όσο παράξενο και αν φαίνεται με καλό καθάρισμα καμινάδας και βάζοντας τα ξύλα όσο πιο πίσω μπορούσα. Είχε ένα αρκετά μεγάλο "κούτελο" να το πω, από τη πρόσοψη μέχρι αρκετά βαθειά στην εστία και έτσι όταν η φωτιά ήταν λίγο πιο μπροστά ο καπνός χτυπούσε εκεί και ερχόταν προς τα έξω.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": petros17

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141932 από Argyrispro
Μιας και πιάσαμε το πρόβλημα του τζακιού να βάλω μια φωτό και να αναφέρω ορισμένα επιπλέον στοιχεία, μήπως κάποια στιγμή στο μέλλον ασχοληθώ ξανά με το τζάκι για να λύσω το θέμα του καπνίσματος.

Η καμινάδα ειναι συνολικά 5 μέτρα. Το στένεμα του τζακιού ειναι 11CM, ορισμένοι μου έχουν πεί ότι χρειάζεται περισσότερο. Το ύψος απο τον πάτο του τζακιού μέχρι πάνω ειναι 65CM και αυτό μου έχουν πεί ότι πρέπει να χαμηλώσει 10-15cm με πυρότουβλο ή σίδεροκατασκευή. Το πλάτος του τζακιού ξεκινάει 105CM και όσο πάει μέσα μικραίνει για να κάνει τους "καθρέφτες". Ο σωλήνας που φέρνει αέρα απο έξω ειναι Φ120 ή Φ150 δεν θυμάμαι τι βάλαμε. Τον σωλήνα τον πέρασε ο μάστορας πέρσι, ειναι ο ίδιος μάστορας που είχε κατασκευάσει το τζάκι το 1985 δυστυχώς χωρίς να λυθεί το πρόβλημα του καπνίσματος.

Η ιδέα το να μπεί ένα τζάμι μπροστά δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου.

Τέλος θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το τζάκι, η κοπέλα μου θέλει να το γκρεμίσουμε κάποια στιγμή γιατί δεν της αρέσει καθόλου και πιάνει πολύ χώρο (Γυναίκες). Εγώ λυπάμαι να το γκρεμίσω για πολλούς λόγους και σκέφτομαι μελλοντικά μήπως του βάλω κάποια μικρή κασέτα αερόθερμη ώστε να έχει και λειτουργική χρήση αλλά και για να "παντρευτεί" το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Βέβαια πιάνει αρκετό χώρο 3.20mΧ0.80m αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα :P .

Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Argyrispro.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141936 από panosv
Από τη φωτογραφία μου φαίνεται οτι το πάνω μέρος είναι αρκετά μέσα και οτι τελικά η οφέλιμη περιοχή είναι πολύ μικρότερη από την επιφάνεια της εστίας σου. Δες λιγάκι αυτό που σου είπα με τη φωτιά πιο πίσω. Σκύψε και δες κάτω από τη πρόσοψη πόσο μέσα είναι χτισμένο και πόσο πίσω ξεκινάει το άνοιγμα της καμινάδας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ