Συγκριτικό τεστ καύσης διάφορων pellet

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72902 από AT
Απαντήθηκε από AT στο θέμα Συγκριτικό τεστ καύσης διάφορων pellet
μπορει, αλλα εχει ωραια μυρωδια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80416 από malia
γεια σας!εκαψα το BIOTHERM σε καυστηρα κ μου ηταν πολυ καλο!μια φιλη μου εκαψε σε σομπα κ το κουπακι ηταν πολυ καθαρο μετα απο 8 ωρες καυσης!θα εχω κ φωτο πιο αργοτερα!μια ερωτηση για τον DOOM VX AMECO H BIOTHERM ειναι σε θερμικη δυναμη πιο δυνατο??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80454 από DOOM_NX

malia έγραψε: γεια σας!εκαψα το BIOTHERM σε καυστηρα κ μου ηταν πολυ καλο!μια φιλη μου εκαψε σε σομπα κ το κουπακι ηταν πολυ καθαρο μετα απο 8 ωρες καυσης!θα εχω κ φωτο πιο αργοτερα!μια ερωτηση για τον DOOM VX AMECO H BIOTHERM ειναι σε θερμικη δυναμη πιο δυνατο??

Φίλε μου, δεν μπορώ να σου απαντήσω σ'αυτό, παρά μόνο θεωρητικά. Για το ίδιο ποσοστό υγρασίας το Ameco έχει ελάχιστα μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη γιατί είναι παρασκευασμένο από κωνοφόρα εξ'ολοκλήρου, ενώ το Bio-therm είναι μείγμα οξιάς και κωνοφόρων.

Το αποξηραμένο σε φούρνο ξύλο κωνοφόρων έχει κατά μέσο όρο 2% μεγαλύτερη θερμιδική αξία από το αντίστοιχο πλατύφυλλων, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε λιγνίνη και αλλά και λόγω της υψηλότερης συγκέντρωσης ρητίνης, κεριού και ελαίων. Ωστόσο, μια διαφορά στην υγρασία των πέλλετ της τάξης του 2% αρκεί για να υπερκαλύψει αυτή τη διαφορά.

Στην πράξη, αυτό που μετράει είναι η καθαρότητα της πρώτης ύλης, η χαμηλή υγρασία και το ποσοστό της στάχτης. Το είδος του ξύλου που χρησιμοποιείται είναι δευτερεύουσας σημασίας. Παρ'όλα αυτά, κατά γενική ομολογία, τα πέλλετ κωνοφόρων απελευθερώνουν πιο γρήγορα τη θερμότητά τους και ανεβάζουν μεγαλύτερη θερμοκρασία στο χώρο της καύσης, με αποτέλεσμα να καίγονται και πιο γρήγορα. Έχουμε, δηλαδή, ελαφρώς μεγαλύτερη ισχύ με μικρότερη διάρκεια.

Προσωπικά, δεν έχω δοκιμάσει Ameco, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια. Έχω δοκιμάσει τα Bio-therm, και μπορώ να πω ότι είναι από τις καλύτερες αγορές που μπορείς να κάνεις, αρκεί να μη σε ενοχλεί η μεγαλύτερη ποσότητα στάχτης. Σε κάθε περίπτωση, όποιο πιστοποιημένο πέλλετ και να αγοράσεις, θα ζεσταθείς χωρίς κλίνκερ και προβλήματα στο μηχάνημα.

Αν σε ενδιαφέρει να μελετήσεις περισσότερο περί ξύλων: nuke.biomasstradecentres.eu/Portals/0/D2...0HANDBOOK_BTC_EN.pdf
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80468 από DOOM_NX

mastoras έγραψε:

vasgri έγραψε: συνχαρητηρια για τη πρωτοβουλια αυτη. πραγματικα βοηθα ολους. Ομως εγω που ειμαι ασχετη (μια απλη εργαζομενη νοσηλευτρια ειμαι) πειτε μου σας παρακαλω .. απο οτι φαινεται καλυτερο ποιοτικα απο τις μαρκες που δοκιμασατε ειναι το rz pellet και το goldet nuggets? προκειται να αγορασω σομπα αμεσα και δε ξερω τι πελλετ να παρω...απο κλινκερ κτλ δε εχω ιδεα... ευχαριστω εκ των προτερων


Για να σας δώσω μια εικόνα περί καλών η όχι πέλλετ, έχω να σας πω τα εξής.

Προχτές έριξα μέσα στην σόμπα μου agropellets, ένα οικολογικό υλικό παραγόμενο από υπολείμματα ξύλου, φλοιός, κλαδιά, φύλλα κτλ.

Οποιον και να ρωτήσετε θα σας πει ότι τέτοιου είδους πέλλετ, δεν ενδεικνύονται για τις πελλετόσομπες.

Και όμως η θερμογόνος δύναμη αυτού του υλικού ξεπέρασε κατά πολύ τις θερμοκρασίες των δύο παραπάνω πέλλετ που αναφέρατε. Κλίνκερ καθόλου, στάχτη ελάχιστη, λίγο παραπάνω από το προηγούμενο πέλλετ καθαρού ξύλου που έκαψα, και μαυρίλα [καυσαέριο] αρκετή.

Αυτά τα πέλλετ μπορεί κάποιος με λίγο ψάξιμο να τα βρει σε πολύ φτηνή τιμή.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρει κάποιος το πέλλετ που του ταιριάζει, είναι η δοκιμή στην ίδια την συσκευή του. :)


bill3377 έγραψε: Για σου mastora. Μπορείς να μου πεις απο που προμηθεύτηκες το agropellets και σε τι τιμή; Όσο και αν ψάχνω στο internet δεν βρίσκω να πωλείται πουθενά agropellets.


DIMITRIS38 έγραψε: για το agropellet κάπου άκουσα ότι το έχει praktiker διορθωστεμαι αν κάνω λάθος


Λίγο offtopic, αλλά ξαναδιάβαζα το topic και οφείλω να διευκρινήσω πως το AGRICON του PRAKTIKER δεν είναι agropellet, αλλά πιστοποιημένο πέλλετ ξύλου 100%. Κατασκευάζεται από την ERDA SA στο Βέλγιο με αριθμό πιστοποιητικού 7Α149 . To DINplus πιστοποιεί μόνο πέλλετ ξύλου.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80470 από DOOM_NX

giogud έγραψε: Έχω μια αντίρρηση για την εγκυρότητα του τεστ. Αν κατάλαβα καλά, η σόμπα είναι ρυθμισμένη να καίει στο full. Το πρόβλημα είναι ότι ο κοχλίας είναι ογκομετρικός. Το πέλλετ όμως είναι με το βάρος. Οπότε μπορεί ένα πέλλετ να πιάνει θερμοκρασία, αλλά να το κάνει καταναλώνοντας περισσότερο βάρος.

Αυτό είναι ένα από τα δύο μεγάλα ελαττώματα αυτού του τεστ. Στο δικό μου λέβητα η διαφορά στην τροφοδοσία ξεπερνάει το 50% μεταξύ Bio-therm και Golden Nuggets. Αν δε γίνει ογκομέτρηση κοχλία σε κάθε πέλλετ, τα αποτελέσματα είναι πέρα για πέρα παραπλανητικά. Γιαυτό υπάρχουν οι ρυθμίσεις αυτές στα μηχανήματα.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μετριέται η στιγμιαία ισχύς στο τέλος του τεστ. Το σωστό, όπως αναφέρθηκε, θα ήταν να μετρηθεί η συνολική ενέργεια καθ'όλη τη διάρκεια της καύσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #80495 από DOOM_NX

mastoras έγραψε: Τουλάχιστον ρώτα και κάποιον άλλον που το έκαψε, να σου πει περί τίνος πρόκειται.

Δοκίμασες πιστοποιημένο πέλλετ από καθαρό ξύλο και έπαθες την πλάκα σου mastora. Περί αυτού πρόκειται.

Γνωστή εταιρεία που πουλάει πέλλετ ξύλου, το αναγράφει στη συσκευασία, έχει τον αριθμό πιστοποίησης απ'έξω, δε γίνεται να πουλάει agropellet. Αν ήταν agropellet θα σε είχε φλομώσει στη στάχτη. Αυτά που ανέφερες όμως δεν είχαν καμία σχέση με agropellet. Δεν ξέρεις τι αγοράζεις, φίλε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.123 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ