Αντικατάσταση εστίας με foyer ενεργειακό

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59086 από GT

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: κυριε GT το σχόλιο μου δεν αφορούσε εσάς όπως είπα σε παρένθεση μερικοί Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την προηγούμενη παράγραφο και το καλωσόρισμα που μου κάνατε αλλά και απο το ύφος σας .το θέμα του τζακιού αέρα κατά την γνώμη μου είναι πολύ πιο δύσκολο κατά πολύ απο αυτό του νερού αλλά και για ανθρώπους σκεπτόμενους .θέλει πολύ κουβέντα ο αέρας και πολλές δοκιμές κάθε μέρα με την τριβή και την κουβέντα μαθαίνουμε κάτι καινούργιο.


Μα και εγώ δεν απάντησα θεωρώντας πως το σχόλιο αναφερόταν σε εμένα. ;)

Θα συμφωνήσω ότι το αερόθερμο τζάκι είναι μια μαγική "επιστήμη".

Όσο όμως οι κατασκευαστές προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό, μηχανικούς πχ και όχι μόνο σιδεράδες και ηλεκτροσυγκολλητές, όσο επενδύουν στην έρευνα και ανάπτυξη, όσο εν τέλει προσφέρουν μαζί με το προϊόν εμπεριστατωμένα manuals με ακριβείς οδηγίες εγκατάστασης και όσο οι εγκαταστάτες εφαρμόζουν κατά γράμμα τις οδηγίες αυτές κατά την εγκατάσταση, νομίζω η συζήτηση αυτή περιττεύει για μας τους απλούς τελικούς χρήστες. Αλλά... :(

Δε θα αναγκαζόμασταν να περνάμε εβδομάδες στα forums διαβάζοντας και "παίρνοντας πτυχίο" πριν φωνάξουμε μάστορα στο σπίτι... Αλλά... :(

Δυστυχώς το επίπεδο είναι τραγικά χαμηλό και ως άνθρωπος του χώρου, θα το γνωρίζετε προφανώς από πρώτο χέρι.


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59148 από liakjim
Και γιατι δεν εχουν απλα ενα βεντιλατερ να σπρωχνει τον αερα στα 10 μ?

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59163 από GT

liakjim έγραψε: Και γιατι δεν εχουν απλα ενα βεντιλατερ να σπρωχνει τον αερα στα 10 μ?


Γιατί στην πορεία μοιραία ο αέρας χάνει πολλή θερμοκρασία.
Οπότε προφανώς επιδιώκουν μεγάλη θερμοκρασία εξόδου από τη φούσκα, ώστε στην τελική του έξοδο να έχει ικανοποιητική θερμοκρασία.
Αλλιώς απλά θα φυσάει, χωρίς ουσιαστικά θερμαντικά αποτελέσματα.


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59183 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

GT έγραψε:

liakjim έγραψε: Και γιατι δεν εχουν απλα ενα βεντιλατερ να σπρωχνει τον αερα στα 10 μ?


Γιατί στην πορεία μοιραία ο αέρας χάνει πολλή θερμοκρασία.
Οπότε προφανώς επιδιώκουν μεγάλη θερμοκρασία εξόδου από τη φούσκα, ώστε στην τελική του έξοδο να έχει ικανοποιητική θερμοκρασία.
Αλλιώς απλά θα φυσάει, χωρίς ουσιαστικά θερμαντικά αποτελέσματα.


Δεν είναι αυτός ο λόγος φίλοι μου.Καταρχίν μία παρένθεση οταν είπα στους Πολωνούς ότι στην Ελλάδα και στην ιταλία βάζουν το μοτέρ απο κάτω νομίζαν οτι τους κάνω πλάκα και οτι τους λέω πατάτες και οτι αποκλείετε να το κάνουν.
Πάμε λοιπόν να δούμε το φαινόμενο της διανομής οπως το κάνουμε εμείς .Αν στην κάτω περσίδα έχουμε 15 βαθμούς αέρα εισαγωγής και στην έξοδο της πανω περσίδας ή στο σωλήνα που φεύγει για διανομή από 190-270 βαθμούς τι έχουμε???Ενα αρκετά μεγάλο ελκυσμό !!!!Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα απο 4,5 - μέχρι 5,5 μέτρα να μπορούμε να στείλουμε ένα σωλήνα χωρίς καν μοτέρ και χωρίς απώλειες ειδικά αν είναι μονωμένος όπως είδατε στις φωτογραφίες εκεί λοιπόν ερχόμαστε και βάζουμε ένα μοτέρ αναρρόφησης 500 εως 900 κυβικά αέρα την ώρα προσοχή αν η θερμοκρασία που έρχεται είναι πάνω απο 150-160 βαθμούς μπορεί να κάψουμε το μοτέρ άρα εδώ θα βάλουμε ενα ρυθμιζόμενο bypass για να ανακατεύουμε το ζεστό αέρα με λίγο κρύο Έχοντας λοιπόν έρθει ο ζεστός αέρας α[π μόνος του μέχρι το μοτέρ αυτό θα δώσει όλη του την ισχύ για να πρεσάρει τον αέρα για τουλάχιστον 10 μέτρα ακόμα .
αν το είχαμε βάλει το μοτέρ απο κάτω η ενεργειακή απώλεια σε ρεύμα θα ήταν αρκετή και δε θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα .....γιατι πρεσάροντας απο κάτω το μοτέρ θα χτύπαγε ο αέρας στα τοιχώματα του τζακιού στο σωλήνα θα πέρναγε απο το κενό περιμετρικά του τζακιού με αποτέλεσμα πάνω απο τα 8 μέτρα να έχουμε απώλειες πίεσης.
αυτή είναι πάνω κάτω η φιλοσοφία της διανομής Μην την δοκιμάσετε όμως από μόνοι σας αν δε σας πω 2-3 βασικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε στο τζάκι σας γιατί μπορεί να γίνει μέχρι και πολύ επικίνδυνο .

www.darco.com.pl/prezentacja-interaktywna/
δείτε εδώ στο system dgp

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59201 από GT

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:

GT έγραψε:

liakjim έγραψε: Και γιατι δεν εχουν απλα ενα βεντιλατερ να σπρωχνει τον αερα στα 10 μ?


Γιατί στην πορεία μοιραία ο αέρας χάνει πολλή θερμοκρασία.
Οπότε προφανώς επιδιώκουν μεγάλη θερμοκρασία εξόδου από τη φούσκα, ώστε στην τελική του έξοδο να έχει ικανοποιητική θερμοκρασία.
Αλλιώς απλά θα φυσάει, χωρίς ουσιαστικά θερμαντικά αποτελέσματα.


ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: Δεν είναι αυτός ο λόγος φίλοι μου.

Δεν είναι αυτή η βάση της φιλοσοφίας σας ή δεν είναι καν λόγος?
Αν στην έξοδο της φούσκας έχουμε 80o C, πόση θερμοκρασία θα έχει ο αέρας στην τελική έξοδο στο χώρο πχ στα 10m?
Θα μπορεί να θερμάνει επαρκώς πχ ένα υπνοδωμάτιο μέσου εμβαδού σε τέτοια απόσταση?

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: Καταρχίν μία παρένθεση οταν είπα στους Πολωνούς ότι στην Ελλάδα και στην ιταλία βάζουν το μοτέρ απο κάτω νομίζαν οτι τους κάνω πλάκα και οτι τους λέω πατάτες και οτι αποκλείετε να το κάνουν.

Το κακό που είναι?
Για να μην αναφερθώ σε εγχώριες κατασκευές, τουλάχιστο μεγάλοι Ιταλοί ας πούμε, παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις με εστίες τύπου μονομπλόκο, με το βεντιλατέρ από κάτω, για αποστολή αέρα σε μεγάλες αποστάσεις.
Πρόκειται για εστίες plug 'n play, όπου απλά τραβάς αεραγωγό και η έτοιμη εστία κάνει τη δουλειά. Χωρίς να εξαρτάται από τον εγκαταστάτη.
Και σε κασέτες το κάνουν, αλλά με μικρότερα μοτέρ για μικρότερες αποστάσεις.
Η δική σας λύση είναι μετέπειτα προσθήκη σε απλή εστία. Την οποία αν προσπαθήσει να υλοποιήσει εγκαταστάτης που δεν το κατέχει καλά το θέμα, κλάφτα Χαράλαμπε...
Απλά διαφορετικές φιλοσοφίες, δεν καταλαβαίνω γιατί το κατακρίνουν οι Πολωνοί.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: Πάμε λοιπόν να δούμε το φαινόμενο της διανομής οπως το κάνουμε εμείς .Αν στην κάτω περσίδα έχουμε 15 βαθμούς αέρα εισαγωγής και στην έξοδο της πανω περσίδας ή στο σωλήνα που φεύγει για διανομή από 190-270 βαθμούς τι έχουμε???Ενα αρκετά μεγάλο ελκυσμό !!!!Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα απο 4,5 - μέχρι 5,5 μέτρα να μπορούμε να στείλουμε ένα σωλήνα χωρίς καν μοτέρ και χωρίς απώλειες ειδικά αν είναι μονωμένος όπως είδατε στις φωτογραφίες

Σωστό αλλά μόνο εφόσον δεν υπάρχει άλλη δίοδος διαφυγής του αέρα από τη φούσκα, έτσι δεν είναι?
Αν υπάρχει έστω 1 ακόμα, ο αέρας, μέσω του ελκυσμού που λέτε, δε θα "επιλέξει" την "ευκολότερη" διαδρομή?
Καθώς απ' όσο ξέρω, μέσες άκρες ο αέρας έχει παρόμοια συμπεριφορά με τα υγρά ως προς τη φυσική ροή του.
Οπότε αν εγκαταστήσουμε ακόμη 1 αεραγωγό ανόμοιο, η ροή δε θα επιτευχθεί στον "ευκολότερο" εξ' αυτών?
Και βασικά, αν θέλουμε να αφήσουμε 1 περσίδα στη φούσκα, για να ζεσταίνεται και το σαλόνι μας όπου βρίσκεται το τζάκι, τι απογίνεται η φυσική ροή στα 4-5m? Πώς επιτυγχάνεται?
Ε, δε νομίζω να αφήσουμε το χώρο του τζακιού χωρίς θέρμανση.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: εκεί λοιπόν ερχόμαστε και βάζουμε ένα μοτέρ αναρρόφησης 500 εως 900 κυβικά αέρα την ώρα προσοχή αν η θερμοκρασία που έρχεται είναι πάνω απο 150-160 βαθμούς μπορεί να κάψουμε το μοτέρ άρα εδώ θα βάλουμε ενα ρυθμιζόμενο bypass για να ανακατεύουμε το ζεστό αέρα με λίγο κρύο Έχοντας λοιπόν έρθει ο ζεστός αέρας α[π μόνος του μέχρι το μοτέρ αυτό θα δώσει όλη του την ισχύ για να πρεσάρει τον αέρα για τουλάχιστον 10 μέτρα ακόμα .

Έχοντας εξασφαλισμένη την ύπαρξη θερμού αέρα μέχρι το σημείο αυτό, συμφωνώ με το σκεπτικό της μετέπειτα διαχείρισής του.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: αν το είχαμε βάλει το μοτέρ απο κάτω η ενεργειακή απώλεια σε ρεύμα θα ήταν αρκετή και δε θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα .....γιατι πρεσάροντας απο κάτω το μοτέρ θα χτύπαγε ο αέρας στα τοιχώματα του τζακιού στο σωλήνα θα πέρναγε απο το κενό περιμετρικά του τζακιού με αποτέλεσμα πάνω απο τα 8 μέτρα να έχουμε απώλειες πίεσης.

Συμφωνώ, γιατί ο αέρας, όπως έγραψα και παραπάνω, θα διέφευγε από τα "ευκολότερα" και πλησιέστερα σημεία, πχ περιμετρικά της εστίας (προκαλώντας και σοβαρό πρόβλημα υπερθέρμανσης).
Αλλά εσείς μιλάτε, απ' ότι συνάγεται από τα λεγόμενά σας, για μοτέρ "χύμα" στον ιδιοκατασκευασμένο θερμοθάλαμο προφανώς, ο οποίος θα ήταν συνδεδεμένος με αεραγωγό για εισαγωγή αέρα, αλλά η εξαγωγή του θα έβγαινε "χύμα" όπως προείπα στο θερμοθάλαμο, απλά φυσώντας αέρα μέσα σε αυτόν, με συνέπεια τις παραπάνω διαρροές και απώλειες.
Αντίθετα, οι σοβαροί κατασκευαστές που έχουν βεντιλατέρ κάτω από την εστία, εισάγουν σε αυτόν εξωτερικό συνήθως αέρα μέσω αεραγωγού, εισάγουν τον αέρα άμεσα και άνευ διαρροών στον κλειστό μεταλλικό θερμοθάλαμο, όπου αφού ζεσταθεί, διοχετεύεται ελεγχόμενα στις εξόδους των αεραγωγών, μην έχοντας άλλη δίοδο διαφυγής.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: αυτή είναι πάνω κάτω η φιλοσοφία της διανομής

Τελικά πείθομαι όλο και πιο πολύ ότι η συγκεκριμένη φιλοσοφία βασίζεται στην υπερθέρμανση του αέρα, μέσω του σκόπιμου στραγγαλισμού της φυσικής ροής.
Αμφιβάλλω αν θα πετύχαινε με τις συνήθεις περσίδες - θερμοκρασίες φούσκας.


ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: Μην την δοκιμάσετε όμως από μόνοι σας αν δε σας πω 2-3 βασικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε στο τζάκι σας γιατί μπορεί να γίνει μέχρι και πολύ επικίνδυνο .

Συμφωνώ απόλυτα.
Αφενός γιατί με την ασφάλειά μας δεν παίζουμε, αφετέρου διότι αν προσπαθήσει να στήσει τέτοιο δίκτυο κάποιος άπειρος και μη εξειδικευμένος, μόνο από τύχη θα το καταφέρει.

Εδώ σε απλές εγκαταστάσεις by the book, όπου οι οδηγίες εγκατάστασης είναι αναλυτικότατες, οι τζακάδες κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι.
Συνεχώς εγγράφονται μέλη, αναφέροντας προβλήματα, τα οποία οφείλονται σε λανθασμένη εγκατάσταση, τα οποία λύνονται από απλούς φορουμίστες - ιδιώτες - χομπίστες που κατά τα λοιπά ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο...

Παρακολουθήστε το φόρουμ και θα καταλάβετε τι εννοώ...


Ακόμα στα πετρέλαια...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by GT.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59204 από Stavrax
Κατέβασα και είδα τα PDF της Darco, όπως και το σύστημα dgp. Απ΄ ότι κατάλαβα στον χώρο της εστίας η θερμότητα προέρχεται από την ακτινοβολία της εστίας, την εκτόνωση και την έξοδο του συστήματος dgp που αν θέλουμε βγάζουμε στον ίδιο χώρο. Δεν αμφιβάλω επίσης ότι στην Πολωνία και λόγω του ψυχρού κλίματος προχώρησαν σε εξελιγμένες πατέντες για να μπορέσουν να θερμανθούν χωρίς υψηλό κόστος. Σε περίπτωση όμως διακοπής ρεύματος η περσίδα εκτόνωσης στο τζάκι και η μετατροπή του bypass με dumper σε έξοδο αρκεί ή κινδυνεύει και η κατασκευή και το ίδιο το σπίτι για φωτιά?
Για τι θερμοκρασίες μιλάμε?


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.092 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ