- Ενέργεια
- Βιομάζα & Ξύλο
- Ενεργειακά τζάκια αερόθερμα ή νερού
- Ερωτήσεις πριν από την αγορά
- Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο
Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο
- Asteris
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Invicta Selenic 700 + heat exchanger
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2921
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 632
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83787
από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Asteris
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Invicta Selenic 700 + heat exchanger
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2921
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 632
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83788
από Asteris
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Asteris
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Invicta Selenic 700 + heat exchanger
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2921
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 632
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83790
από Asteris
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- dimlyk
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 10564
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 1476
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83794
από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο
αποφασισες να πεισεις τον κοσμο να ξαναλλαξει τα τζακια του ??
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Stavrax
- Αποσυνδεμένος
- Moderator
- Foyer Invicta 700 Prisma+Heat Exchanger
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 2023
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 442
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83808
από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο
Αστέρη, δεν θα πιέζει μόνο αέρα στον χώρο, ταυτόχρονα θα τραβάει και αέρα. Άρα αυξάνεται η πιθανότητα να τραβάει και μέσα από τον χώρο καύσης. Σε όλα τα μανιουαλ αναφέρει ότι τα τζάκια δεν πρέπει να τα λειτουργείς, όταν έχεις σε λειτουργία συστήματα vmc. Θεωρείς ότι με μια απλή αλλαγή στην ρύθμιση του εξαερισμού αυτό το θέμα ξεπερνιέται?
Μακάρι, γιατί έτσι έχει περισσότερες και ομορφότερες επιλογές
Μακάρι, γιατί έτσι έχει περισσότερες και ομορφότερες επιλογές
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Gdevil
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 1231
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 215
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #83810
από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο
Επειδή κάπου μπλέκονται πολλά πράγματα ας προσπαθήσω να τα γράψω κάπως με μία δομή. (αφού ζητήσω συγνώμη γιατί ίσως επαναλαμβάνομαι)
α) Θέρμανση
Θα προέρχεται από την εστία.
Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να εμπλακούν κλιματιστικά
Ας μπεί ότι νομίζεις από κλιματιστικό αλλά με γνώμονα την ψύξη του χώρου το καλοκαίρι.
Για την εστία αυτό που έχεις να αποφασίσεις καταρχήν (πέρα από ισχύ και μάρκα) είναι εάν θέλεις η ζέστη να βγαίνει μόνο πάνω από την εστία ή εάν θέλεις να οδηγείται σε διάφορα σημεία του χώρου με αεραγωγούς.
Επίσης χρειάζεται να καταλήξεις στο που θα μπεί η εστία και αν μπορείς να φέρεις αέρα από έξω είτε για την καύση είτε για διπλή παροχή στον θερμοθάλαμο.
β) Εξαερισμός με εναλλάκτη
Αν και σωστή ιδεά εγκαταλείπεται λόγω κόστους.
γ) Ισχύς και χρόνος λειτουργίας του εξαερισμού
Μπορούμε να τραβήξουμε τον καπνό από έναν χώρο σε 10 λεπτά με ένα μοτέρ 600 κυβικών (υποθετικό νούμερο).
Το ίδιο όμως γίνεται και αν δουλέψουμε 60 λεπτά ένα μοτέρ 100 κυβικών(πάλι υποθετικό νούμερο). Αντε να το έχουμε το μοτέρ 200 κυβικά (διπλάσιο δλδ από το υποθετικό νούμερο) για τις περιπτώσεις που το μαγαζί θα είναι τίγκα και όλοι θα είναι χαρμανιασμένοι). Αλλά με ένα ντίμερ το ελέγχουμε αυτό.
Σαφώς και νομίζω ότι η δεύτερη λύση είναι καλύτερη.
Δλδ ο εξαερισμός πρέπει να δουλεύει αργά και μόνιμα. Να κλείνει μόνο όταν δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη.
δ)Εισαγωγή και εξαγωγή αέρα εξαερισμού
Καπνός αρκετός θα υπάρχει πάνω από το μπαρ
Καπνός θα υπάρχει όμως και σε όλο το χώρο μιας και οι Έλληνες δε το κόβουμε το τσιγάρο
Τελικα λοιπόν ο καπνός και (δυστυχώς καη η ζέστη) θα μαζεύονται στο ψηλότερο σημειο του χώρου.
Καταρχήν η πρόταση για ανεμιστήρες που θα οδηγούν την ζέστη από πάνω προς τα κάτω νομίζω είναι εντελώς λάθος. ΘΑ κατεβάζει και τον καπνό
Προσωπικά νομίζω (μετά την περιγραφή που έκανες του χώρου) πως το καλύτερο σημείο για να τραβάει αέρα ο εξαερισμός είναι το ψηλότερο σημείο της κατασκευής. Η μύτη που λές ότι θα γίνει. Από εκεί νομίζω είναι το καλύτερο σημείο να τραβάει αέρα ο εξαερισμός. Η ζέστη ανεβάζει τον καπνό επάνω. Από επάνω τραβάμε τον καπνό με τον εξαερισμό. Ούτε ρεύματα αέρα δημιουργούνται ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα.
Πάμε για την είσοδο του φρέσκου κρύου αέρα.
Η πρόταση για είσοδο νωπού αέρα που θα θερμαίνεται με αντιστάσεις νομίζω είναι εντελώς λάθος γιατί δεν είναι ενεργειακά συμφέρον.
Επίσης η πρόταση για είσοδο του νωπού αέρα πάνω από τις εξόδους θερμού αέρα της εστίας (ώστε να αναμιγνύεται καθώς θα κατεβαίνει με τον θερμό αέρα που θα βγάζει από άλλες γρίλιες η εστία) νομίζω ότι δεν είναι σωστή μιας και η επόμενη πρόταση είναι πολύ καλύτερη και απλούστερη
Η είσοδο φρέσκου αέρα λόγω της υποπίεσης που δημιουργεί ο εξαερισμός λοιπόν ππορεί να γίνει με απευθείας σύνδεση εξωτερικού αέρα στην είσοδο του θερμοθαλάμου της εστίας. Οσο αέρα χρειάζεται να αναπληρώνει από έξω λόγω λειτουργίας του εξαερισμού θα τον αναπληρώνει από έξω και τον υπόλοιπο θα τον ανακυκλώνει από μέσα. Αν βέβαια θέλεις να βάλεις την εστία στο κέντρο (που θα φαίνεται πανέμορφη) τότε πρέπει να σκαφτεί το πάτωμα.
ε) Διανομή θερμού αέρα από την εστία
Είτε αφήνεις την ζέστη να φεύγει πάνω από την εστία είτε κάνεις αεραγωγούς.
Αν κάνεις αεραγωγούς τότε είτε τους οδηγείς από την οροφή (αισθητικά άσχημο), είτε από το δάπεδο (θέλει σκάψιμο) και βάζεις περσίδες πατώματος, είτε από τους τοίχους.
στ) Αέρας καύσης
Οι απόψεις διίστανται. Μέλη με μεγαλύτερη εμπειρία μπορούν να σου πούν αν χρειάζεσαι ή όχι αέρα καύσης αποκλειστικά από έξω ή όχι.
α) Θέρμανση
Θα προέρχεται από την εστία.
Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να εμπλακούν κλιματιστικά
Ας μπεί ότι νομίζεις από κλιματιστικό αλλά με γνώμονα την ψύξη του χώρου το καλοκαίρι.
Για την εστία αυτό που έχεις να αποφασίσεις καταρχήν (πέρα από ισχύ και μάρκα) είναι εάν θέλεις η ζέστη να βγαίνει μόνο πάνω από την εστία ή εάν θέλεις να οδηγείται σε διάφορα σημεία του χώρου με αεραγωγούς.
Επίσης χρειάζεται να καταλήξεις στο που θα μπεί η εστία και αν μπορείς να φέρεις αέρα από έξω είτε για την καύση είτε για διπλή παροχή στον θερμοθάλαμο.
β) Εξαερισμός με εναλλάκτη
Αν και σωστή ιδεά εγκαταλείπεται λόγω κόστους.
γ) Ισχύς και χρόνος λειτουργίας του εξαερισμού
Μπορούμε να τραβήξουμε τον καπνό από έναν χώρο σε 10 λεπτά με ένα μοτέρ 600 κυβικών (υποθετικό νούμερο).
Το ίδιο όμως γίνεται και αν δουλέψουμε 60 λεπτά ένα μοτέρ 100 κυβικών(πάλι υποθετικό νούμερο). Αντε να το έχουμε το μοτέρ 200 κυβικά (διπλάσιο δλδ από το υποθετικό νούμερο) για τις περιπτώσεις που το μαγαζί θα είναι τίγκα και όλοι θα είναι χαρμανιασμένοι). Αλλά με ένα ντίμερ το ελέγχουμε αυτό.
Σαφώς και νομίζω ότι η δεύτερη λύση είναι καλύτερη.
Δλδ ο εξαερισμός πρέπει να δουλεύει αργά και μόνιμα. Να κλείνει μόνο όταν δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη.
δ)Εισαγωγή και εξαγωγή αέρα εξαερισμού
Καπνός αρκετός θα υπάρχει πάνω από το μπαρ
Καπνός θα υπάρχει όμως και σε όλο το χώρο μιας και οι Έλληνες δε το κόβουμε το τσιγάρο
Τελικα λοιπόν ο καπνός και (δυστυχώς καη η ζέστη) θα μαζεύονται στο ψηλότερο σημειο του χώρου.
Καταρχήν η πρόταση για ανεμιστήρες που θα οδηγούν την ζέστη από πάνω προς τα κάτω νομίζω είναι εντελώς λάθος. ΘΑ κατεβάζει και τον καπνό
Προσωπικά νομίζω (μετά την περιγραφή που έκανες του χώρου) πως το καλύτερο σημείο για να τραβάει αέρα ο εξαερισμός είναι το ψηλότερο σημείο της κατασκευής. Η μύτη που λές ότι θα γίνει. Από εκεί νομίζω είναι το καλύτερο σημείο να τραβάει αέρα ο εξαερισμός. Η ζέστη ανεβάζει τον καπνό επάνω. Από επάνω τραβάμε τον καπνό με τον εξαερισμό. Ούτε ρεύματα αέρα δημιουργούνται ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα.
Πάμε για την είσοδο του φρέσκου κρύου αέρα.
Η πρόταση για είσοδο νωπού αέρα που θα θερμαίνεται με αντιστάσεις νομίζω είναι εντελώς λάθος γιατί δεν είναι ενεργειακά συμφέρον.
Επίσης η πρόταση για είσοδο του νωπού αέρα πάνω από τις εξόδους θερμού αέρα της εστίας (ώστε να αναμιγνύεται καθώς θα κατεβαίνει με τον θερμό αέρα που θα βγάζει από άλλες γρίλιες η εστία) νομίζω ότι δεν είναι σωστή μιας και η επόμενη πρόταση είναι πολύ καλύτερη και απλούστερη
Η είσοδο φρέσκου αέρα λόγω της υποπίεσης που δημιουργεί ο εξαερισμός λοιπόν ππορεί να γίνει με απευθείας σύνδεση εξωτερικού αέρα στην είσοδο του θερμοθαλάμου της εστίας. Οσο αέρα χρειάζεται να αναπληρώνει από έξω λόγω λειτουργίας του εξαερισμού θα τον αναπληρώνει από έξω και τον υπόλοιπο θα τον ανακυκλώνει από μέσα. Αν βέβαια θέλεις να βάλεις την εστία στο κέντρο (που θα φαίνεται πανέμορφη) τότε πρέπει να σκαφτεί το πάτωμα.
ε) Διανομή θερμού αέρα από την εστία
Είτε αφήνεις την ζέστη να φεύγει πάνω από την εστία είτε κάνεις αεραγωγούς.
Αν κάνεις αεραγωγούς τότε είτε τους οδηγείς από την οροφή (αισθητικά άσχημο), είτε από το δάπεδο (θέλει σκάψιμο) και βάζεις περσίδες πατώματος, είτε από τους τοίχους.
στ) Αέρας καύσης
Οι απόψεις διίστανται. Μέλη με μεγαλύτερη εμπειρία μπορούν να σου πούν αν χρειάζεσαι ή όχι αέρα καύσης αποκλειστικά από έξω ή όχι.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Ενέργεια
- Βιομάζα & Ξύλο
- Ενεργειακά τζάκια αερόθερμα ή νερού
- Ερωτήσεις πριν από την αγορά
- Επιλογή τζακιού για επαγγελματικό χώρο
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα