Τζάκι νερού - γνώμες για σχέδιο σύνδεσης

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141533 από greenpug
Δημήτρη στην προσφορά μου έχω το πιο κάτω

ΚΙΤ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Για την απόλυτη ασφάλεια χρήσης.
Η διάταξη ασφαλείας αποτελείται από βαλβίδα εκροής, βαλβίδα ασφαλείας, υποδοχή ελέγχου, μανόμετρο, υποδοχή αισθητηρίου θερμοκρασίας και επιτρέπει τη χρήση του μονομπλόκ με απόλυτη ασφάλεια και γαλήνη.

Επισυνάπτεται η σχετική φωτογραφία και είναι το κιτ για το κλειστό κύκλωμα
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141536 από greenpug
Αυτό είναι ένα άλλο αξεσουάρ της Piazzetta.
Χρησιμοποιεί πλακοειδή εναλλακτή;
Μπορώ να μάθω την τιμή του αν είναι...

ΚΙΤ ΕΝΑΛΛΑΚΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ / ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗ
Ζεστό νερό και για χρήσεις υγιεινής.
Με αυτό το κιτ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζεστό νερό που παράγεται από το μονομπλόκ για την εγκατάσταση θέρμανσης και άλλες χρήσεις υγιεινής. Ο εναλλάκτης θερμότητας υψηλής ταχύτητας μπορεί να παρέχει περίπου 10 λίτρα νερού ανά λεπτό σε θερμοκρασία 67 °C.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141539 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
τα μισά απο αυτά που αναφέρουν στο λινκ που έβαλες ΔΕ θεωρούνται ασφαλιστικά!!αυτό δεν είναι τζάκι με σπιραλ ψύξης!ο πλακοειδης που αναφέρεις είναι για ζεστό νερό χρήσης και όχι για την εναλλαγή της θερμοκρασίας απο το ανοικτό στο κλειστό κύκλωμα

αυτό είναι το σπιραλ ψύξης που φαίνεται μέσα στην εστία
prntscr.com/59eiwg

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141542 από panosf01

Savvas έγραψε:

greenpug έγραψε: Παιδιά έχω μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Τεχνικό που θα κάνει τηνς εγκατάσταση και σύνδεση Τζακιού και Κεντρικής θέρμανσης γκαζιού.
Του έχω μεταφέρει τα κύρια ερωτήματα / σκέψεις που ειπώθηκαν.
Πιο κάτω οι απαντήσεις που πήρα.

1. Θα τοποθετηθεί βαλβίδα ασφάλειας 3 μπαρ (η οποία υπάρχει στην προσφορά της θέρμανσης)
2. Ο λέβητας είναι μονωμένος. Αν χρειαστεί θα ζητήσω να μπει επιπλέον μόνωση εξωτερικά.
3. Τα λίτρα νερού του λέβητα είναι 32 όπως είχα γράψει.
4. Στη σωλήνα προς την αποχέτευση θα υπάρχει βαλβίδα ασφαλείας η οποία δεν φαίνεται στο σχέδιο
5. Τα νερά περνούν μέσα από το λέβητα έτσι ώστε σε ταυτόχρονη λειτουργία τζακιού και θέρμανσης να μην υπάρχει απότομη αλλαγή θερμοκρασίας νερού του λέβητα (ματέμι) με κίνδυνο ραγίσματος.
6. Τα νερά του τζακιου΄με τα νερά της θέρμανσης θα έχουν τα ίδια φάρμακα συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα πρόσμιξης τους.
7. Το σύστημα θα δουλεύει περίπου 1,8 πίεση. Για να πετύχεις αυτή την πίεση με ανοικτό δοχείο πρέπει το δοχείο να τοποθετηθεί περίπου στα 20 μέτρα ύψος πάνω από το τζάκι. επιπλέον σε αρκετά που εγκατέστησε με ανοικτό δοχείο διαστολής παρουσιάζεται συχνά είσοδος αέρα στο σύστημα με άλλα προβλήματα.
8. Για τη λύση του πλακοειδή εναλλακτή μου ανέφερε ότι θα θέλουμς επιπλέον 1.000 ευρώ περίπου για επιπλέον αντλία και το κατάλληλο μέγεθος εναλλακτή. Επίσης στο σημείο εκείνο θα παρουσιάζεται απώλεια θερμότητας.

1. Τα 3bar είναι πολλά, είναι κανονικά το ανώτατο όριο που ελέγχονται τα τζάκια στην παραγωγή. Πιο σωστό είναι στα 2,5bar ως λειτουργική ασφάλεια.
2+3+5+6. Το ότι είναι μονωμένος ο λέβητας δε σημαίνει ότι δεν έχεις αρκετές απώλειες (της τάξης του 15-20%). Και αυτές είναι πραγματικές απώλειες γιατί είναι θερμότητα που δεν μπαίνει στο σπίτι αλλά χάνεται στο λεβητοστάσιο Θα δεις επίσης στην πράξη ότι σπάνια (ίσως και ποτέ) δε θα χρειάζεται να δουλεύουν ταυτόχρονα λέβητας και τζάκι. Η μία πηγή θερμότητας θα είναι αρκετή. Άσε που άμα έχεις πετρελαιο αναμμένο, δύσκολα θα αποθερμαίνει το τζάκι μέσα στο ίδιο κύκλωμα και υπάρχει κίνδυνος να σου ανοίγουν οι βαλβίδες.
Τώρα με αυτό που σου προτείνουν κάθε φορά που ανάβεις το τζάκι θα πρέπει να ζεσταίνεις 30% περισσότερο νερό, (άρα πιο αργή απόκριση και περισσότερες πίσσες) και να έχεις μόνιμα απώλειες προς το λεβητοστάσιο, ανώ αντίθετα όποιες απώλειες έχει ένα τζάκι γίνονται προ το σπίτι, άρα δεν είναι πραγματικές απώλειες.
Αυτό που σου λένε για το ράγισμα είναι αντίθετο απο την πραγματικότητα. Αν είναι εν σειρά τοποθετήμένα, τότε είναι που κινδυνεύει να ραγίσει ο λέβητας ενω αν είναι με πλακοειδή εναλλάκτη, δεν υπάρχει κίνδυνος. Εξηγούμαι, πες ότι έχει ανάψει το πετράλαιο και ο λέβητας είναι ζεστός και κάποια στιγμή αποφασίζεις για να συνεχίσεις, να ανάψεις το τζάκι και να σβύσεις το πετρέλαιο. Τότε όταν ανοίξει το κύκλωμα οι κρύες επιστροφές απο το τζάκι (που για να ζεστάνει τα 90λτ νερό θέλει αρκετό χρόνο) θα μπουν μέσα στο θερμό λέβητα και εκεί είναι που έχεις το θερμικό σοκ, σε καυτό λέβητα δυσανάλογα κρύα νερά. Κάποια στιγμή μπορεί να σπάσει.
Άρα όπως καταλαβαίνεις η αποφυγή της πρόσμιξης των νερών δεν γίνεται γιατί έχουν διαφορετική συσταση, αλλά για
α) να είναι θερμικά ισορροπημένα τα κυκλώματα και να μην έχεις ζημιές
β) για να έχει μικρότερη θερμική αδράνεια (άρα ταχύτερη απόκριση και οικονομία) το σύστημα
γ) σε περίπτωση βλάβης του ενός απο τα δύο συστήματα, να μη μείνεις χωρίς θέρμανση.
7) Άλλη ανοησία και αυτή. Όταν έχεις κύκλωματα με πλακοειδή εναλλάκτη έχεις το καλό ότι ΔΕΝ χρειάζεται να έχουν την ίδια πίεση. Οπότε μπορείς να έχεις τους συνδυασμούς α) ανοιχτό κύκλωμα μαζί με κλειστό σε άλλη πίεση ή β) 2 κλειστά κυκλώματα με ότι πίεση θες ή γ) 2 ανοιχτά κυκλώματα
Το ανοιχτό δοχείο διαστολής έχει ΠΑΝΤΑ ως πίεση την ατμοσφαιρική που είναι 1bar ;) Άλλο το στατικό ύψος και άλλο η πίεση :evil: Φιλε Σαββα εδω εχεις λαθος η πιεση στην οποια αναφερομαστε,που μετρανε τα οργανα ειναι διαφορικη,που σημαινει οτι το 1μπαρ ειναι ενα μπαρ μεγαλυτερο απο την ατμοσφαιρικη.Επιπλεον το υψος εχει αμεση σχεση με την πιεση,βλεπε υδροστατικη πιεση.10 μετρα αντιστοιχουν σε ενα μπαρ.Ισως ειναι και το μοναδικο σωστο πραγμα που του ειπανε :whistle:
Αν σε ανοιχτό δοχείο έχει εισαγωγή αέρα, πάει να πει ότι το σχεδιάζουν λάθος και δεν έχουν ισορροπήσει σωστά τις πιέσεις. Πιθανά έχουν και υπερδιαστασιολογογημένους κυκλοφορητές.
8. Πλακοειδής αναλλάκτης 30 πλακών έχει 200€ και ένας κυκλοφορητής για το τζάκι (που έτσι και αλλιώς σου τον έχουν βάλει στο σχέδιο !!!!!!!) 120€. Που τα βρήκαν τα 1.000€ απο τα 200€?
Λάβε υπόψη ότι το τζάκι που αγοράζεις έχει δύο εκδόσεις. Μία για ανοιχτό δοχείο διαστολής και μία για κλειστό δοχείο διαστολής (με αξεσουάρ σερπαντίνα απόρριψης θερμότητας). Αν θέλουν να σου βάλουν το τζάκι ανοιχτού δοχείου σε κλειστό κύκλωμα, είναι εγκληματίες. Αν σου βάζουν το μοντέλο κλειστού κυκλώματος, τότε έτσι και αλλιώς πληρώνεις το έξτρα κόστος της σερπαντίνας που είναι 250-400€... :whistle: Οπότε στα λεφτά σου είσαι και πάλι.
Ο πλακοειδής εναλλάκτης ΔΕΝ έχει απώλειες με την έννοια που αφήνουν να εννοηθεί. Όταν λέμε απόδοση 80%, το υπόλοιπο 20% δεν χάνεται προς το περιβάλλον, αλλά παραμένει στο κύκλωμα του τζακιού και το ξαναπαίρνεις πίσω. Άρα τελικά η απόδοση του στο ισοζύγιο ενέργειας είναι 100% :cheer:

Λυπάμαι που θα το πω αλλά οι άνθρωποι είναι είτε άσχετοι (ερασιτέχνες και εμπειρικά ημιμαθείς) είτε πονηροί με αυτά που λένε. Η συμβουλή μου είναι να μην προχωρήσεις με αυτό που σου προτείνουν. Θα το μετανιώσεις. Ζήτησε να σου δώσουν νέο σχέδιο με εγκατάσταση της προκοπής ή αν δεν μπορούν πηγαινε σε άλλους.
Είναι κρίμα να κάνεις νέα εγκατάσταση και να σου την καταστρέψουν με τις αλχημίες τους.
΄
Υ.Γ. Άσε που όταν θες πετρέλαιο ,αντί να ζεσταίνεις 32λτ + το κύκλωμα ~=70-90lt εσύ θα πρέπει να ζεσταίνεις πάνω απο τα διπλά μαζί με το τζάκι. Αυτό μόνο οικονομικό δεν είναι σε βάθος χρόνου και ούτε θερμική άνεση στο σπίτι θα μπορείς να έχεις έτσι.

Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by panosf01.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141553 από greenpug
Δημήτρη αυτήν έχω μέσα στην προσφορά.
Πάντως στον οδηγό χρήσης δεν δείχνει κάτι άλλο
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #141556 από Savvas
@panos
Κανένα λάθος δεν υπάρχει. Το κύκλωμα στο ανοιχτό δοχείο βρίσκεται σε ατμοσφαιρική πίεση. Το διαφορικό μανόμετρο μετρά το στατικό ύψος
Όταν ανοίγει ο κυκλοφορητής, η τοπική πίεση καθορίζεται απο τη ροή.

@grennpug
Αυτό που φοβόμουν. Θέλουν να σου εγκαταστήσουν τζάκι νοιχτού κυκλώματος με κλειστό δοχείο. Τα ασφαλιστικά που σου πουλάνε (βαλβίδες πιέσεως και θερμοκρασίας), είναι απολύτως απαραίτητα αλλά δεν επαρκούν.
Σε εγκατάσταση κλειστού δοχείου χρειάζεται επιπλέον η σερπαντίνα απόριψης θερμότητας που είναι ένα χάλκινο σπιραλ συνδεδεμένο στη γραμμή νερού της ΕΥΔΑΠ και αποχεύτεση. Η piazzetta το δίνει ως αξεσουάρ αλλά νομίζω έχει κάπου 400€. Χωρίς αυτό, είναι λάθος να συνδεθεί το τζάκι σε κύκλωμα κλειστού δοχείου. (πάρε ένα τηλέφωνο τα κεντρικά της εταιρείας να δεις τι θα σου πουν).
Είναι επικίνδυνο και λάβε υπόψη σου ότι επίσης ότι κανονικά δεν έχεις και εγγύηση απο την εταιρεία γιατί η εγκατάσταση θα είναι εκτός προδιαγραφών.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nasikas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ