Τρανσέξουαλ (D.I.Y. σε υδραυλική) HP 26 (HP 60-5 Μοσχάλης) by STAF

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89695 από STAF
@aithio

O.K σε ευχαριστω!

Γιώργος

Μόνο αν στούς νεότερους μάθεις τα μυστικά σου
μεγάλη θα'ναι η προκοπή και η χαρά δικιά σου!!!
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by STAF.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89742 από Moschalis

aris11 έγραψε: Θα φτιάξετε της multivendor.gr/images/stories/virtuemart/product/hp22-site.jpg HP22 12kW που έχετε? η θα υπάρξη κάποιο σετ μετατροπής? το ρωτάω γιατί θέλω νερού αλλά σκέφτομαι πολύ και την προσφορά που τρέχει αν και μόνο με κάρτα θα μπορούσα τώρα να την πάρω.


Καλημέρα σας,
Ναι για αυτήν σκεφτόμαστε, είναι πολύ νωρίς όμως για περαιτέρω λεπτομέρειες. Μόλις επιστρέψουμε , θα μπούμε σε φάση δοκιμών και θα σας ενημερώσουμε. Θεωρητικά πάντως, ναι θα είναι σε μορφή Κιτ, αν όλα πάνε καλά.
Καλή συνέχεια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89759 από Βιομαζιστής

stergiosbik έγραψε: Μου θυμιζει την περιπτωση με το θεμα που ειχε ανοιξει ο Βιομαζιστης για την DIY ηλεκτρολογικη εγκατασταση του σπιτιου.
Ο μεν Βιομαζιστης ελεγε οτι μπορει καποιος που πιανουν τα χερια του να κανει μονος του την ηλεκτρολογικη εγκατασταση του σπιτιου του κ εγω "φωναζα" οτι για λογους ασφαλειας πρεπει το θεμα να σβηστει.
Ο φιλος μας εκανε μια πατεντα που αποδιδει με μεγαλη επικινδυνοτητα ομως κ ο Γρηγορης με το δικιο του φωναζει για την ασφαλεια τετοιων μετατροπων.
Το κακο δεν ειναι οτι ο φιλος μας εκανε την πατεντα του.
Δικη του η σομπα κ οτι θελει κανει.
Αλλωστε νομιζω οτι ο STAFF θα ξερει πολυ καλυτερα απο εμας οτι δεν παιζουν με θεματα ασφαλειας.
Το κακο ειναι οτι εμεις που νομιζουμε οτι πιανουν λιγο τα χερια μας,παρακινουμενοι απο την πατεντα του,προσπαθησουμε να κανουμε κατι αντιστοιχο. ;)
Εκει τι γινεται φιλοι μου;



:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Βρε συ Στέργιε, γιατί μπερδεύεις την βούρτσα με την χτένα;

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Αυτό που έκανα εγώ τι σχέση έχει με πατέντα; Έχει; Και βέβαια δεν έχει. Είναι κανονική ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
Και αυτό που βγήκε τελικά (σαν όφελος για μένα τουλάχιστον) είναι ότι τα 1,5ρια καλώδια ασφαλίζονται με 10Α ασφάλεια και όχι με 16. Κατά τα άλλα οι γραμμές όλες είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με μια σερπαντίνα από λεπτό χαλκό βουτηγμένη μέσα στη φωτιά;
Υδραυλικός δεν είμαι, είμαι όμως τεχνικός. Και σε καμιά περίπτωση δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό να εκθέσω χαλκοσωλήνα στην φωτιά. Αν ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο, (δεν θέλω αλλά λέμε τώρα) θα την έκανα εβαπτιζόμενη αν με έπαιρνε, δηλαδή η φωτιά θα έπρεπε να ζεσταίνει νερό που περιβάλλεται από ατσάλι και εκεί μέσα θα βρισκόταν η σερπαντίνα που θα διοχέτευε το νερό στα σώματα. Διαφορετικά δεν μου κολλάει η όλη τεχνική. Αλλά και πάλι θα είχα θέμα με τα ασφαλιστικά του ατμού και δεν θα προχωρούσα αν δεν έπαιρνα την γνώμη κάποιου ειδικού γιατί είπαμε, τεχνικός ναι αλλά δεν κατέχω και τις γνώσεις θερμουδραυλικού.
Εν ολίγοις, για να πάμε πάλι στα προς εμένα, εσύ λες να μην δημοσιοποιούμε την τεχνογνωσία, μήπως και κάποιος που διαβάζει είναι κόπανος και προσπαθήσει να το κάνει ενώ δεν θα έπρεπε λόγω ικανοτήτων, μήπως και καεί.
Μα ο κόπανος μπορεί να πάρει κι ένα σύρμα και να το χώσει στη πρίζα να δει αν έχει ρεύμα!

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Και ας μη πούμε τώρα πόσους κόπανους ή στερούμενους φυσικών ικανοτήτων, κάτοχους απλά ενός διπλώματος οδήγησης που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν αντικατοπτρίζει τίποτα, τους έχουν αμολυμένους έξω στους δρόμους να κάνουν τους οδηγούς που εκτός από την δική τους ζωή που δεν με ενδιαφέρει βέβαια, κινδυνεύουν και οι ζωές τρίτων, αθώων ανθρώπων, εμένα, εσένα, των παιδιών μου, των παιδιών σου που θα τύχει να βρίσκονται πλησίον τους όταν τους τύχει η στραβή.

Τα Μηχανήματα Τα Πήραμε!
Άντε Να Δούμε Τώρα Αν Θα Τα Κάνουμε Απόσβεση.
Απόσβεση Δεν Εγιναν Και Ούτε Είναι Σε Θέση Να Γίνουν. :(
Τώρα Πια Μένει Να Δούμε Τι Θα Κάνουμε Με Δαύτα. :unsure:
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Βιομαζιστής.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89778 από kosi
κ.μοσχαλη μια ωραιοτατη σομπα αερος που δοκιμαζατε περυσι με το στρογγυλο ποτηρι τι απεγινε,ηταν πανεμορφη ??????

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89812 από Gdevil

STAF έγραψε: Kαλημερα

σημερα το πρωι εγινε η 1η αναπαντεχη δοκιμη ισχυος της

εγκαταστασης (ειχαν γινει αλλες 6 ή 8 οταν τη δοκιμαζα με δικα μου σεναρια).

Λοιπον σημερα το πρωι ενω η σομπα δουλευε απο τις 06:00 για να ειναι ζεστο το σπιτι

μιας και ξυπναμε αρκετα πρωι σαν οικογενεια, κατα τις 09:00 η αξιολατρευτη Δ.Ε.Η αποφασισε

να κοψει το ρευμα.......

Στην περίπτωσή σου πρόβλημα δεν πρόκειται να δημιουργηθεί απο γενική πτώση τάσης.
Τα προβλήματα που πρέπει να σκέφτεσαι ότι χρειάζονται επέμβαση ώστε να μην παρουσιαστούν είναι αυτά που θα ανακύψουν όταν η σόμπα δουλεύει αλλά για κάποια αιτία δεν υπάρχει ροή νερού.
Και ο aithio αυτό που σου έγραψε (και το συμπλήρωσα εγώ όπως σκέφτηκα) είναι η περίπτωση του να "βουλώσει" σε κάποιο σημείο (πιθανότατα το πιο επικύνδυνο είναι η γωνία του χαλκοσωλήνα που έγινε με απλό στράβωμα) το δίκτυο από κάποιο ξένο σώμα.

Κάτι άλλο.
(αφορά όσους διαβάζουν το συγκεκριμένο θέμα και πιθανόν να θέλουν να πειραματιστούν)
Στην συγκεκριμένη σόμπα, με την συγκεκριμένη κατασκευή (και ουσιαστικά εννοώ με τα συγκεκριμένα μέτρα χαλκοσολήνας που μπήκαν μέσα στην σόμπα), με τις συγκεκριμένες θερμίδες που μπορούν να απορροφήσουν τα σώματα του σπιτιού σου καθώς και με την συγκεκριμένη ταχύτητα που έχεις στο δίκτυο από τον κυκλοφορητή σου, και με τον συγκεκριμένο ρυθμό καύσης πέλλετ που έχει η σόμπα έχεις τους συγκεκριμένους βαθμούς στο νερό που κυκλοφοράει στα σώματα.
Οταν αλλάζουν τα δεδομένα (άλλη σόμπα, άλλο σπίτι, άλλα μέτρα χαλκοσωλήνας μέσα στην εστία, άλλος κυκλοφορητής, άλλα σώματα) άλλα θα είναι τα αποτελέσματα.
Είτε προς τα επάνω, είτε προς τα κάτω.
Αν είναι πολύ προς τα επάνω μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας μιας και η σόμπα δεν θα "ρίξει" τον ρυθμό καύσης των πέλλετ ανάλογα με την θερμοκρασία του νερού.
Αν πάλι είναι πολύ προς τα κάτω τότε δεν θα υπάρχει αποδοτικότητα μιας και τα καλοριφέρ θέλουν ζεστό και όχι χλιαρό νερό για να αποδώσουν καλά και να μη γίνεται σπατάλη ενέργειας στις διαδρομές


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": STAF

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #89816 από Gdevil

georgepap31 έγραψε: βλέπω και ξαναβλέπω τις φωτό που ανέβασες και δεν μπορώ να κατανοήσω πως γίνεται με αυτές τις λίγες σωλήνες μέσα στο χώρο καύσης να παίρνεις τόση ζέστη που λές. Δεν το αμφισβητώ αλλά επειδή έχω σόμπα υδραυλική που μάλιστα δεν δίνει καθόλου στον αέρα ζέστη, δεν μπορώ να καταλάβω με ποιόν τρόπο γίνεται αυτή η απολαβή. Μήπως η χάλκινη εύκαμπτη ζεσταίνεται ευκολότερα από τα σιδερένια τούμπα? μήπως τώρα καις παραπάνω απ ότι θα έκαιγες χωρίς την πατέντα? Μήπως έκανες ένα βήμα μπροστά στα στάνταρ?
Κάποιοι άλλοι εμπορεύονται μια κατασκευή που παίρνει ζέστη απ τα μπουριά.
Θα μπορούσαμε δηλαδή με έναν λογικό και λειτουργικό τρόπο να παίρνουμε όλη τη ζέστη και να έχουμε ένα σύστημα που θα βγάζει κρύο αέρα και σταχτόζουμο?
Καλή κίνηση, ας βελτιωθεί με τις ιδέες των υπολοίπων δίνοντας σημασία στο θέμα της ασφάλειας πρώτιστα.

Δες εδώ χαλκός (copper) και steel (ατσάλι) ή iron (σίδηρο) τι διαφορά έχουν ως προς την ικανότητα τους να μεταφέρουν θερμότητα
en.wikipedia.org/wiki/List_of_thermal_conductivities
Σαφώς λοιπόν και ο χαλκός μπορεί να "πάρει" περισσότερη θερμότητα (στα ίδια τετραγωνικά μέτρα) από έναν σιδερένιο ή ατσάλινο ή ανοξείδωτο σωλήνα.
Το θέμα όμως είναι και τι αντοχές έχουν τα υλικά.
Οπως και τι πιθανά προβλήματα από διάβρωση θα εμφανίσουν. Και μετά από πόσες ώρες λειτουργίας.
(καλό θα ήταν για τον θεματοθέτη αν κάποιος έχει γνώση από το εάν και πόσο μπορεί να επηρεαστεί η χαλκοσωλήνα λόγω του περιβάλλοντος που βρίσκεται)
Καθώς και πολλά άλλα που δεν τα γνωρίζω και ούτε τα φαντάζομαι.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": STAF

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ