Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154639 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

dimlyk έγραψε: για την θεση του κυκλοφορητη σου απαντησα οτι μπορεις να τον αφησεις εκει.

Απλα το επανελαβα για να το..σιγουρεψω..!

dimlyk έγραψε: η φιλοσοφια του πελλετ ομως ειναι να λειτουργει οπως το πετρελαιο (κατα το δυνατον)

Δεν ειχα ποτε λεβητα πετρελαιου και δεν..ξερω..!(μονο..σομπα)

dimlyk έγραψε: δηλ ο θερμοστατης ανοιγοκλεινει τον καυστηρα οποτε υπαρχει ζητηση .(η επιλογη για stand by η on-off γινεται απο τον κοντρολερ ασχετα απ την εντολη του θερμοστατη ) και ο κυκλοφορητης ελεγχεται απο υδροστατη να ξεκινα σε καποια θερμοκρασια γυρω στους 50 ...ετσι δεν κυκλοφοραει κρυα νερα και η τριοδη δεν ειναι και τοσο απαραιτητη.

Απο την παραγραφο αυτη δεν καταλαβα τιποτα, θα την διαβασω καμμια εικοσαρια φορες ακομη μπας και "σε πιασω"..Παντως δεν ξερω πως ο λεβητας μου (και αν) θα λειτουργησει με τον τροπο που προτεινεις. Οπου θερμοστατης=θερμοστατης χωρου και οπου υδροστατης-θερμοστατης λεβητα? Το μονο που εχω κανει καποτε ηταν να περασω το ρευμα του κυκλοφορητη να ελεγχεται απο τον λεβητα σε καποια επιθυμητη θερμοκρασια, δηλ οταν ο θερμοστατης χωρου δωσει εντολη να ξεκινησει ο κυκλοφορητης, αυτο θα γινει μονον αν ο λεβητας το επιτρεψει, δηλ αν τα νερα του ειναι πανω απο 50 βαθμους (οσο το ρυθμισω εγω). Ακομα και στην περιπτωση αυτη παντως ειχα με τα επιστρεφομενα μεσα στο λεβητα χαμηλοτερες θερμοκρασιες μιγματος. Ο λεβητας "εκοβε" μεν τον κυκλοφορητη στους 50 βαθμους (οπου ειχα ρυθμισει) αλλα η θερμοκρασια του νερου συνεχιζε να πεφτει. Μετα, οταν η θερμοκρασια ανεβαινε στους 55 ξαναλειτουργουσε ο κυκλοφορητης, ο λεβητας τον σταματουσε στα 50 αλλα η θερμοκρασια του νερου κατεβαινε λογω αναμιξης με τα κρυα πολυ πιο κατω και πολυ γρηγορα, τα δε νερα επειδη εχω 14 σωματα σταματουσαν στις σωληνωσεις.

dimlyk έγραψε: αν καταλαβα καλα εσυ μεχρι τωρα λειτουργεις τον κυκλοφορητη οσο ζηταει το σπιτι θερμανση αυτο σημαινει οτι τα νερα που κυκλοφορουν στο δικτυο και μεχρι να ζεσταθει ο χωρος δεν ειναι 50 βαθμων αλλα 30 ...40 κλπ κι αυτο σημβαινει για μεγαλο χρονικο διαστημα γι αυτο και οι τοσες πισσες

Ναι, τα νερα κατεβαινουν στους..30 βαθμους.
Αυτο που εκανα καποτε και ειχα σωματα παντα ζεστα ηταν οταν εβαλα τον κυκλοφορητη μονιμα να κυκλοφορει τα νερα (χωρις την ρυθμιση να τα "κοβει ο λεβητας) αλλα η θερμοκρασια του χωρου ρυθμιζοταν απο τις θερμοστατικες βανες που εχω σε ολα τα σωματα. Στην περιπτωση αυτη εφ οσον ανοιγοκλειναν τα σωματα σε ξεχωριστες χρονικες στιγμες, τα "επιστροφια" ηταν λιγα και το νερο δεν κατεβαζε πολυ την θερμοκρασια του. Παρ ολ αυτα ομως ηπηρχαν περιπτωσεις που πολλα σωματα μαζι (συμπτωση λειτουργιας καποιων θερμοστατικων βανων) εστελναν συγχρονως αρκετο νερο οποτε παλι επεφτε η θερμοκρασια..
Σ ευχαριστω για τον χρονο σου.

Γιωργος Καβαλα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154644 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
αυτο που απλα προσπαθω να σου πω ειθναι οτι ο τροπος που δουλευεις τον λεβητα δεν ειναι ο καλυτερος και να σου επισημανω καποια λαθη .
αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι απλο . ο κοντρολερ σου εχει καπου μια επαφη για συνδεση εξωτερικου θερμοστατη οταν το σπιτι ζηταει θερμανση ο θερμοστατης δινει εντολη στον λεβητα να αναψει κι οταν φτασει την θερμοκρασια του να κλεισει... τα υπολοιπα επονται .
σωστα ειχες τον κυκλοφορητη να ξεκιναει στους 50 ... ομως σταματουσε να κυκλοφοραει νερα οταν αυτα φταναν πχ στους 30 αρα ετσι κι αλλιως παγωναν τον λεβητα .το ιδιο σου λεω κι εγω με καποια διαφορα .
θεωρητικα ειναι πολυ δυσκολο να στελνεις νερα θερμοκρασιας 60 βαθμων και να σου γυρνανε 30
θα επρεπενα γυρνανε 45 με 50 χοντρικα ...αρα τα νερα που εστελνε ο λεβητας σου ηταν θερμοκρασιας γυρω στους 40 βαθμους ...το γιατι μπορω να φανταστω διαφορα αλλα χωρις να ξερω την εγκατασταση δεν θελω να επεκταθω.
στην τελευταια σου παραγραφο δινεις και καποιο λογο για να εχεις προβληματα (ελπιζω να μην εχεις σ ολα τα σωματα θερμοστατικες) ....οταν λοιπον τα σωματα σου δεν ζητουσαν νερο ο λεβητας ανεβαζε ευκολα θερμοκρασιες κι εκοβε ...οταν ομως αρχισαν να ζητανε λογω αδρανειας και μεχρι να φτασει ο λεβητας σε πληρη ισχυ η θερμοκρασια του νερου επεφτε αρκετα .

επειδη θεωρητικολογω και γινεται κουραστικο :)
στο διαταυτα
τον κυκλοφορητη μπορεις να τον αφησεις
την τριοδη την βαζεις τωρα η αργοτερα
τον θερμοστατη σε καθε περιπτωση τον συνδεεις στο λεβητα κι οχι στον κυκλοφορητη
αν κατι δεν καταλαβαινεις γινε πιο συγκεκριμενος για να μην ξαναλεμε γιατι παγωνουν τα νερα :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154659 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

dimlyk έγραψε: αυτο που απλα προσπαθω να σου πω ειθναι οτι ο τροπος που δουλευεις τον λεβητα δεν ειναι ο καλυτερος και να σου επισημανω καποια λαθη .
αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι απλο . ο κοντρολερ σου εχει καπου μια επαφη για συνδεση εξωτερικου θερμοστατη οταν το σπιτι ζηταει θερμανση ο θερμοστατης δινει εντολη στον λεβητα να αναψει κι οταν φτασει την θερμοκρασια του να κλεισει... τα υπολοιπα επονται .

Φιλε μου καλημερα. Δεν ξερω αν εχει καπου τετοια επαφη, ουτε ο εγκαταστατης μου ανεφερε ποτε κατι τετοιο, πιθανως να εχει, ο θερμοστατης χωρου δηλ να εχει δυνατοτητα να βγαζει τον λεβητα οff, να κρυωνουν τα νερα τελειως (εφ οσον θα ειναι κλειστος και το σπιτι δεν θα ζητα θερμοτητα), να ξαναναβει το πελλετ απο την αρχη κλπ..σορρυ, σεβομαι τις γνωσεις σου αλλα η χρηση με τον τροπο αυτο μου φαινεται αν μη τι αλλο ενεργοβορος και με πολλα κρυα επιστρεφομενα νερα..

dimlyk έγραψε: σωστα ειχες τον κυκλοφορητη να ξεκιναει στους 50 ... ομως σταματουσε να κυκλοφοραει νερα οταν αυτα φταναν πχ στους 30 αρα ετσι κι αλλιως παγωναν τον λεβητα .το ιδιο σου λεω κι εγω με καποια διαφορα .
θεωρητικα ειναι πολυ δυσκολο να στελνεις νερα θερμοκρασιας 60 βαθμων και να σου γυρνανε 30
θα επρεπενα γυρνανε 45 με 50 χοντρικα ...αρα τα νερα που εστελνε ο λεβητας σου ηταν θερμοκρασιας γυρω στους 40 βαθμους ...το γιατι μπορω να φανταστω διαφορα αλλα χωρις να ξερω την εγκατασταση δεν θελω να επεκταθω.

Δεν ειναι ετσι οπως το αντιληφθηκες, ειπα πολλα και σε μπερδεψα περισσοτερο.. ΟΤΑΝ ενεργοποιουσα τον λεβητα να "κλειδωνει" τον κυκλοφορητη οταν τα νερα επεφταν 50 και κατω, ο λεβητας ηδη ζεσταινε νερα και οταν αυτα ανεβαιναν 55 ο κυκλοφορητης "ξεκλειδωνε" αλλα μολις το σπιτι ρουφουσε νερα και εστελνε πισω κρυα αυτα ξανακρυωναν τον λεβητα με αποτελεσμα να πεφτουν στους 30 αμεσως. Η πτωση της θερμοκρασιας του νερου σε καθε περιπτωση λειτουργιας του κυκλοφορητη (με η χωρις κοψιμο) ηταν γρηγορη, τα σωματα ειχαν για λιγο ζετο νερο, μετα ομως κυκλοφορουσε κρυο μεχρι να παρει χαμπαρι ο θερμοστατης και να σταματησει τον κυκλοφορητη.

dimlyk έγραψε: στην τελευταια σου παραγραφο δινεις και καποιο λογο για να εχεις προβληματα (ελπιζω να μην εχεις σ ολα τα σωματα θερμοστατικες) ....οταν λοιπον τα σωματα σου δεν ζητουσαν νερο ο λεβητας ανεβαζε ευκολα θερμοκρασιες κι εκοβε ...οταν ομως αρχισαν να ζητανε λογω αδρανειας και μεχρι να φτασει ο λεβητας σε πληρη ισχυ η θερμοκρασια του νερου επεφτε αρκετα .

Σε ολα τα σωματα εχω θερμοστατικες βανες αλλα αυτες ειναι τερμα ανοιχτες οταν ειναι σε λειτουργια ο θερμοστατης χωρου να ανοιγοκλεινει τον κυκλοφορητη. Επιδη μαλλον δεν με καταλαβες, δεν λειτουργω ολα τα συστηματα συγχρονως (θερμοστατης χωρου, "κοψιμο" κυκλοφορητη, θερμοστατικες βανες κλπ).

dimlyk έγραψε: στο διαταυτα, τον κυκλοφορητη μπορεις να τον αφησεις, την τριοδη την βαζεις τωρα η αργοτερα, τον θερμοστατη σε καθε περιπτωση τον συνδεεις στο λεβητα κι οχι στον κυκλοφορητη
αν κατι δεν καταλαβαινεις γινε πιο συγκεκριμενος για να μην ξαναλεμε γιατι παγωνουν τα νερα :)

Οπως και να εχει, σημερα θα μπει η τριοδη γιατι δεν βλεπω αλλη λυση να μην ερχονται κρυα νερα στον λεβητα και η χρηση του λεβητα θα ειναι απλη, με τον θερμοστατη χωρου να ελεγχει τον κυκλοφορητη, χωρις να "κοβει" ο λεβητας τον κυκλοφορητη σε καποια συγκεκριμενη θερμοκρασια, οπωσδηποτε με τις θερμοστατικες βανες εκτος λειτουργιας (τελειως ανοιχτες) και με θερμοκρασια νερου 70+ βαθμους.
Επειδη μπλεξαμε πολυ την συζητηση και εκτος των αλλων εχουμε βγει εκτος θεματος (που ειναι ο Kostrzewa Fuzzy Logic) μην μου απαντας, ας το σταματησουμε εδω. Πες μου μονο σε ποιο νημα θα μπορω να γραφω καποιες ερωτησεις που πιθανως να εχω μετα την τοποθετηση της τριοδης και επαναλειτουργια του λεβητα με τα νεα δεδομενα. Σ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.

Υ.Γ. Οταν θα επικοινωνησω με τον εγκαταστατη θα ρωτησω αν υπαρχει δυνατοτητα ο θερμοστατης χωρου να σβηνει τελειως και να αναβει τον λεβητα αν και οπως ειπα, με τις λιγες γνωσεις μου βλεπω λογους να το αποφυγω.

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154660 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
Εφόσον έχεις θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα να τις ρυθμίσεις στη θερμοκρασία που θέλεις για το κάθε δωμάτιο, έτσι θα βοηθήσεις τον κυκλοφορητή να στέλνει το νερό εκεί που χρειάζεται. Με τη τοποθέτηση της τριοδης μπορεί κάποια σώματα (τα πιο μακρινά) να μην δουλέψουν σωστά.
Το νερό θα φεύγει ζεστό από το λέβητα, δεν θα επιστέφει ζεστό από τα σώματα αν είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό που χρειάζεται το σπίτι .Οπότε το σύστημα θα υπολειτουργεί.
Βάλε έναν αισθητήρα να δεις τη θερμοκρασία έχει το νερό που επιστρέφει. Αν είναι αρκετά χαμηλά πρέπει να μικρύνεις κάποια σώματα.
Για να δουλέψει σωστά πρέπει το νερό που επιστρέφει να είναι 50 βαθμούς τουλάχιστον.
Εχω τρίοδη (esbe)των 60 βαθμών ,η οποία εχει μια βίδα για ρύθμιση. Αυτό που παρατήρησα μετά από τοποθέτηση αισθητήρα θερμοκρασίας είναι ότι με την εργοστασιακή ρύθμιση το νερο που εισερχόταν στη σόμπα ήταν 55 βαθμών, την ξεβίδωσα τη βίδα στο τέρμα (προσοχή εχει όριο γιατί μετά στάζει) και τώρα επιστρέφει στους 60 βαθμούς.
Last edit: 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν by dimitris11.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154661 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic
καλημερα ..καλυτερα να συνεχισεις εδω ...αν θεωρησουν οι συντονιστες οτι πρεπει να μεταφερθει θα το μεταφερουν αυτοι .
πρεπει να καταλαβεις ομως οτι ο θερμοστατης ειναι απλα ενας διακοτης on-off και ειναι αδυνατο να μην υπαρχει επαφη στον κοντρολερ σου.
το αν ο λεβητα σου θα κλεισει η θα μεινει stand by οταν παρει εντολη off απ τον θερμοστατη αυτο το ρυθμιζεις εσυ αρα δεν παγωνει ο λεβητας αν δεν το θες .
κατι τελευταιο με τις θερμοστατικες ...οταν τις ενεργοποιεις καλο ειναι ενα σωμα να μενει παντα ανοιχτο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν #154670 από guider
Απαντήθηκε από guider στο θέμα Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic

dimitris11 έγραψε: Εφόσον έχεις θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα να τις ρυθμίσεις στη θερμοκρασία που θέλεις για το κάθε δωμάτιο, έτσι θα βοηθήσεις τον κυκλοφορητή να στέλνει το νερό εκεί που χρειάζεται. Με τη τοποθέτηση της τριοδης μπορεί κάποια σώματα (τα πιο μακρινά) να μην δουλέψουν σωστά.
Το νερό θα φεύγει ζεστό από το λέβητα, δεν θα επιστρέφει ζεστό από τα σώματα αν είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτό που χρειάζεται το σπίτι .Οπότε το σύστημα θα υπολειτουργεί.
Βάλε έναν αισθητήρα να δεις τη θερμοκρασία έχει το νερό που επιστρέφει. Αν είναι αρκετά χαμηλά πρέπει να μικρύνεις κάποια σώματα.
Για να δουλέψει σωστά πρέπει το νερό που επιστρέφει να είναι 50 βαθμούς τουλάχιστον.
Εχω τρίοδη (esbe)των 60 βαθμών ,η οποία εχει μια βίδα για ρύθμιση. Αυτό που παρατήρησα μετά από τοποθέτηση αισθητήρα θερμοκρασίας είναι ότι με την εργοστασιακή ρύθμιση το νερο που εισερχόταν στη σόμπα ήταν 55 βαθμών, την ξεβίδωσα τη βίδα στο τέρμα (προσοχή εχει όριο γιατί μετά στάζει) και τώρα επιστρέφει στους 60 βαθμούς.

dimitris11 το σπιτι ειναι μακροστενο και εκ των πραγματων εχει θεμα. Ο λεβητας ειναι στη μια μερια του σπιτιου με αποτελεσμα τα κοντινα σωματα να ειναι πολυ πιο ζεστα απο τα μακρυνα. Σ αυτο βεβαια προφανως παιζει και ρολο το οτι ενω τα κοντινα ζεσταινονται αμεσως, στα μακρυνα το νερο πηγαινει ακομα..με αποτελεσμα να πηγαινει νερο που εχει αρχισει ηδη να κρυωνει απο την αναμιξη με κρυο απο τα κοντινα. Αστα βραστα δηλαδη.. Με τις βανες φροντιζω να χαμηλωνω τα κοντινα να περισσευει και λιγο ζεστο νερακι για τα μακρυνα. Μπορει αν χρειαστει να κλεισω και κανενα, η σαλονοτραπεζαρια πχ εχει τεσσερα σωματα.. Μεχρι τωρα εκανα και το λαθος να δινω ζεστο νερο 60 βαθμων που με τις συνθηκες αυτες..ποιος νονος ποιος κουμπαρος..Τωρα θα το ανεβασω στα 70. Η τριοδη που πηρα ειναι 55 βαθμων και μοιαζει με αυτην www.balkanenergy.gr/el/thermostatic-3-way-valve.html, εχει ενα μπουλονακι απο κατω, αυτο δηλ μεταβαλλει την θερμοκρασια των νερων που κοβει? Θα το εχω υπ οψη μου, ας δουμε πρωτα πως θα συμπεριφερθει το..επιτευγμα και βλεπουμε. θα μετρησω και τα επιστρεφομενα να δω τι θερμοκρασια εχουν..Σ ευχαριστω για τις οδηγιες, θα επανελθω..

dimlyk έγραψε: καλημερα ..καλυτερα να συνεχισεις εδω ...αν θεωρησουν οι συντονιστες οτι πρεπει να μεταφερθει θα το μεταφερουν αυτοι .
πρεπει να καταλαβεις ομως οτι ο θερμοστατης ειναι απλα ενας διακοτης on-off και ειναι αδυνατο να μην υπαρχει επαφη στον κοντρολερ σου.
το αν ο λεβητα σου θα κλεισει η θα μεινει stand by οταν παρει εντολη off απ τον θερμοστατη αυτο το ρυθμιζεις εσυ αρα δεν παγωνει ο λεβητας αν δεν το θες .
κατι τελευταιο με τις θερμοστατικες ...οταν τις ενεργοποιεις καλο ειναι ενα σωμα να μενει παντα ανοιχτο

Φιλε μου, οσον αφορα τις θερμοστατικες βανες υποθετω πως λες ενα σωμα να ειναι ανοιχτο, μην συμπεσουν να ειναι κλειστες ολες μαζι και παθει ζημια ο κυκλοφορητης? Το σωμα του μπανιου δεν εχει θερμοστατικη οποτε ειναι μονιμα ανοιχτο.
Το θεμα του on-off/stand by θα το κοιταξω σε απωτερο χρονο, για την ωρα θα μεινει στο stand by. Ομως λυσε μου μια απορια, για ποιο λογο προτιμουμε ο θερμοστατης χωρου να μπορει να ελεγχει on/off τον λεβητα? Κανει οικονομια ετσι η τι? Σ ευχαριστω

Γιωργος Καβαλα
Last edit: 7 Χρόνια 5 Μήνες πριν by guider.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ