Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29772 από Grecu_
Απαντήθηκε από Grecu_ στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Δηλαδη, φυσικε το κρατος φταιει που "αναγκαζει" τους πολιτες να εχουν ενεργειακα επαρκεις κατοικιες, και οχι επειδη επετρεπε το μπουρδελο που γινοταν μεχρι προσφατα? παρεπιπτοντως, η ενεργειακη αποδοση των κτιριων δεν ειναι ελληνικη πατεντα...
Για τη μη εφορμογη των μελετων, η νεοελληνικη νοοτροπια θεωρεις οτι δεν φταιει καθολου (φθηνο ειναι το πετρελαιο, γιατι να μονωσουμε, ας ζεστανουμε το τιποτα)? με την ιδια λογικη τι χρειαζονται οι πολιτικοι μηχανικοι κι οι αρχιτεκτονες, αφου κραταει το ρημαδι το μπετο κι αρεσει και στην κυρα κορφουλα...
Τα προγραμματα της 4Μ δεν ειναι ακριβως δωρεαν, το εχεις υπ´οψην, ετσι?
Το οτι υπηρχαν, υπαρχουν και θα συνεχισουν να υπαρχου λαμογια σε ολους τους κλαδους ειναι δυσυχως γεγονος, αλλα το να τα ισοπεδουμε ολα μονο λυση δεν ειναι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29792 από LEONAS
Απαντήθηκε από LEONAS στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Μαστορα τετοια δουλεια που εβαλες εδω πανω γινεται
1 στις 5000 και βαλε τοτε τον καλο καιρο , τωρα η μονες
νεες εγκαταστασεις ειναι ξυλολεβητες και μερικοι πελλετολεβητες
αν και οπως βλεπω σε λιγο θα ανοιγουμε καμια τρυπα στον τοιχο να
τοποθετουμε σομπες.

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29797 από fisikos50
Απαντήθηκε από fisikos50 στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Χαχαχα, ναι η 4M διεκδικεί και καταφέρνει να υποκλέπτει μέρος της πίτας του παρασιτισμού, σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα, όμως και χωρίς 4Μ μπορεί να δουλέψει κάποιος, απλά με 4M είναι απείρως πιο εύκολο και γρήγορο, έ, να μην φάνε κάτι από την εν λόγω πίτα και αυτοί;

Πλάκα κάνω παραπάνω έτσι;


Επί του σοβαρού τώρα, δεν υποστηρίζω ότι αυτά τα επαγγέλματα κακώς υπάρχουν κτλ, αλλά κακώς υπάρχει ο συνοδευτικός παρασιτισμός, είναι λίγο διαφορετικό το ένα από το άλλο.

Ναι, ένας μηχανικός αν μπορεί να βελτιώσει κάτι ή να σχεδιάσει κάτι αποδοτικό τότε ο πελάτης θα πάει και θα τον βρει μόνος του, είναι τόσο απλό, όχι όμως τον οποιοδήποτε μηχανικό, αυτόν που ξέρει και μπορεί και το έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τα παραπάνω, τότε ο πελάτης θα έχει κέρδος από τη χρήση του μηχανικού και ο μηχανικός το ίδιο, θα έχει κέρδος και φήμη. Αυτό λέγεται "ελεύθερη αγορά".

Εμείς όμως δεν έχουμε αυτό, έχουμε κάτι άλλο, που λέει, θα έρθει υποχρεωτικά ο μηχανικός και θα πάρει υποχρεωτικά τόσα, γιατί έτσι γουστάρουμε. Ποιός μηχανικός; Ο οποιοσδήποτε μηχανικός που έχει "δικαίωμα υπογραφής". Καλός ή κακός, του ΕΜΠ ή του .... το ίδιο είναι, αυτός που πέρασε τα μαθήματα με διάβασμα και αυτός που τα "πέρασε" επειδή κολλούσε πολλές αφίσες της .... το ίδιο είναι, αυτός που έχει πραγματικές γνώσεις και φαίνεται και αυτός που είναι ανίδεος και φαίνεται (από χιλιόμετρα), το ίδιο είναι γιατί απλά χρειάζεται η "υπογραφή" και η "σφραγίδα" με τον αριθμό μητρώου του ΤΕΕ. Αυτό λέγεται "παρασιτισμός".

Στην Ελλάδα η ίδια η λειτουργία της χώρας βασίζεται στον παρασιτισμό, δεν αφορά μόνο μηχανικούς αυτό, ασχέτως αν έτυχε να γίνεται συζήτηση σε τέτοιο φόρουμ, αυτό το φαινόμενο έχει αφομοιωθεί σε τέτοιο βαθμό από την κοινωνία ώστε οι διαθέσεις των νέων για την επιλογή σπουδών / επαγγέλματος σε μεγάλο βαθμό κατευθύνονται από τις δυνατότητες παρασιτισμού που υπάρχουν στην κάθε ειδικότητα. Μια ματιά στις λεγόμενες "βάσεις" εισαγωγής στα ΑΕΙ / ΤΕΙ αποδεικνύει το προφανές, είναι καλύτερα (για τους περισσότερους), αν το καταφέρεις, να ζεις σε βάρος κάποιων άλλων (των κορόιδων), βάζοντας υπογραφές και σφραγίδες σε πιστοποιητικά, ή κάνοντας (πληρωμένες) διακοπές το μισό χρόνο, ή...

Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι που αγαπούν αυτό που κάνουν, που θέλουν να το μάθουν πραγματικά και όχι απλά να εισπράττουν βάζοντας "υπογραφή" και "σφραγίδα" και πάντα, σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν και αυτοί ας το πούμε οι "ιδεαλιστές".

Όμως, η σε τέτοιο βαθμό θεσμοθέτηση του παρασιτισμού στην Ελλάδα αλλοιώνει συντριπτικά την ποιοτική σύνθεση των ανθρώπων που προσελκύονται να ασχοληθούν με ένα επάγγελμα, σε βάρος φυσικά του ποσοστού των "ιδεαλιστών" που επέλεξαν σπουδές / επάγγελμα επειδή πραγματικά τους αρέσει και η ποιοτική ζημιά αυτή χρειάζεται δεκαετίες για να διορθωθεί (αν διορθωθεί).

Τώρα περί υπερεκπροσώπησης και τι σημαίνει αυτό, ας πούμε λοιπόν (υπόθεση εργασίας) ότι π.χ. αυτοί που φτιάχνουν ψωμί με κάποιον τρόπο προκύπτει να υπερεκπροσωπούνται στη νομοθετική εξουσία. Τότε, σταδιακά θα αρχίσουν να είναι απαραίτητα διάφορα "πιστοποιητικά" ότι το ψωμί που έχουμε στο σπίτι μας είναι σωστό και όχι λάθος, ότι το σημείο φύλαξης του ψωμιού πρέπει να έχει αυτές τις "προδιαγραφές" και όχι κάποιες άλλες, θα απαιτείται ειδική "μελέτη" για να σχεδιαστεί ο χώρος που φυλάσσεται το ψωμί, επίσης θα χρειάζονται "επιθεωρήσεις" για την καταλληλότητα του χώρου αυτού, ας πούμε αν θέλεις να νοικιάσεις το σπίτι σου πρέπει πρώτα να έρθει ένας "επιθεωρητής" να ελέγξει το θέμα του ψωμιού και να εκδώσει το σχετικό "πιστοποιητικό" και ότι άλλο κατεβάσει το κεφάλι τους. Όμως επειδή το ψωμί είναι σοβαρό θέμα, όλα αυτά γίνονται "για το καλό των πολιτών" δεν μπορεί να αφήσουμε τον "οποιοδήποτε" να παίζει με το ψωμί, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και το κράτος, σωστά, παρεμβαίνει, αυτός είναι ο ρόλος του, κτλ κτλ κτλ...

Λοιπόν, πλάκα δεν θα είχε όλο αυτό; Και πόσο θα είχε πάει τότε η "βάση" εισαγωγής στο ΤΕΙ αρτοποιίας;
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by fisikos50.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stergiosbik, kostis11

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29799 από aithio
Απαντήθηκε από aithio στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

Ναι, ένας μηχανικός αν μπορεί να βελτιώσει κάτι ή να σχεδιάσει κάτι αποδοτικό τότε ο πελάτης θα πάει και θα τον βρει μόνος του, είναι τόσο απλό, όχι όμως τον οποιοδήποτε μηχανικό, αυτόν που ξέρει και μπορεί και το έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τα παραπάνω, τότε ο πελάτης θα έχει κέρδος από τη χρήση του μηχανικού και ο μηχανικός το ίδιο, θα έχει κέρδος και φήμη.


Συμφωνώ απόλυτα. Και σχεδόν συμφωνώ με όλα που έχεις γράψει παραπάνω.

Αυτό λέγεται "ελεύθερη αγορά".

Διαφωνώ πολιτικά με αυτό.
Εχω την αίσθηση ότι τον όρο ελεύθερη αγορά την έχεις ταυτίσει με την έννοια τίμια αγορά.
Εγω τον όρο ελεύθερη αγορά τον έχω ταυτίσει με τον όρο κυνικά τσεπώνω αγορά και δεν παει να γ.....θει ο κόσμος όλος.

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29870 από kostas.b
Απαντήθηκε από kostas.b στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Βλεποντας την τομη του burnit διαπιστωνω οτι ειναι ολοιδιος με αυτον www.termomont.co.rs/2011/termec-the-new-...e-in-serbia/?lang=en.
Τετοιο καζανι εχω κι εγω και στην ελλαδα τον εισαγει η adgreen.Τον δινει και σκετο χωρις τον καυστηρα και την δεξαμενη.

Διαγράφηκε link που απαγορεύεται

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #29875 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Απ: Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Δευτερο αναμα σημερα και ολα μου φαινονται πλεον πολυ πιο ευκολα,δεν εχω τελειωσει ακομη αλλα κοντευουμε αρκετα,εμεινε η συνδεση των θερμοκολητικων σωληνων στο δοχειο πανω στην σκεπη(μας εφυγε ο πατος να ανοιξουμε 2 τρυπες με σκαλα 7μετρη και ο αδελφος μου εκανε τον κασκαντερ) την ηλεκτολογικη συνδεση της ηλεκτροβανας και την διορθοση μιας μικρης διαροης σε κοληση χαλκου στο μπαφερ,μετα εχω 2-3 μερες δουλεια για μονωσεις των σωληνωσεων και κατι σουβαντισματα και τελος απο το λεβητοστασιο.
Εχω ενα θεμα που θελω να λυσω ομως, ο λεβητας ειναι τοποθετημενος εξω πο το σπιτι κατω απο το μπαλκονι του ημιυπογειου και ειναι εκτεθημενος μονο στην προσοψη του και σκεφτομαι να φτιαξω μια πορτα για να μην τρωει βροχη η χιονη,καλα αυτο καπως θα το σκεφτω και κατι θα κανω,το θεμα μου ειναι τι μπορω να κανω για τις απωλειες,τον μπουμπουνιξα και βλεπω οτι η μονωση του παντου εκτος απο της 2 πορτες κανει δουλεια(περιμετρικα ειναι πολυ καλη η μονωση),αλλα στις 2 σιδερενιες πορτες μπορεις να ψησεις σουβλακι ανετα,τι μπορω να κανω για εξτρα μονωση στις πορτες?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.145 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ