Τιμές pellet

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15516 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Τιμές pellet

mastoras έγραψε: Καλό θα είναι να μην ακούγετε ότι οι ιδιώτες είναι αυτοί που ευθύνονται για την υψηλή τιμή του πελλετ στην Ελλάδα.

Μην ξεχνάτε ότι μας παρακολουθούν [φορουμ] χιλιάδες κόσμος που ταλαιπωρείται με την θέρμανση, και θα γελάνε με αυτά που διαβάζουν, μερικοί εξ αυτών μπορεί και να θυμώνουν.


To να υποστηρίζει κάποιος ότι την τιμή που πουλάνε οι Βούλγαροι εργοστασιάρχες επηρεάζει το γεγονός ότι πήγαν και 10 - 20 -50 - 100 ιδιώτες και ζήτησαν πλήρες φορτίο παρά ότι μαζεύτηκαν 500-1000 έμποροι και κάνουν παραγγελίες που θέλουν να τροφοδοτήσουν την Ελληνική αγορά η οποία αυξάνει ραγδαία την ζήτηση λόγω τον τιμών του πετρελαίου, μάλλον θα έπρεπε να κάτσει να το ξανά-καλοσκεφτεί.
Η ζήτηση και η πρόσφορα σε ελεύθερη αγορά ή τα μονοπώλια καθορίζουν τις τιμές είναι νομοτελειακός νόμος.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15518 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Τιμές pellet

leividiotis έγραψε: Επίσης αυτό που θέλω να αναφέρω από την εμπειρία μου, είναι ότι πρώτα πρέπει να κοιτάμε την ποιότητα και μετά την τιμή γιατί πολλές φορές το πιο ακριβό μπορεί να έχει καλύτερη απόδοση άρα και οικονομία. Για αυτό πριν αγοράσετε κάποιο πελλετ κάντε πρώτα μια δόκιμη.




Οσον αφορα την ποιοτητα του πελλετ με βρισκεις συμφωνο 100% οσον αφορα την σωστη του καυση.
Περα απο αυτο ομως μπορεις με αποδειξεις να στηριξεις την αποψη οτι το καλο (ακριβο) εχει καλυτερη αποδοση αρα και οικονομια;; ποση ειναι αυτη η οικονομια ετησιως;;
Μπορω με αποδειξεις να σου δειξω καταναλωτη που εβγαλε δυο χειμωνες με διαφορετικα πελλετ και ελαχιστη διαφορα.
Πελατης με λεβητα EDILKAMIN OTTAVA εκαψε την πρωτη χρονια 5500 κιλα PROGETTO ECOLOGIA...τιμη αγορας πελλετ 220Χ5,5=1210 ευρω. Το πελλετ αυτο δεν συγκαταλεγεται στην ελιτ των πελλετ.
Την επομενη χρονια (φετος) εκαψε 5000 κιλα AMECO...τιμη αγορας πελλετ 300Χ5=1500.Αυτο συγκαταλεγεται στην ελιτ των πελλετ σωστα;;
Ομολογουμενως ο φετινος χειμωνας ηταν πιο βαρυς, δεκτο... ομως ακομη και εναν τονο λιγοτερο να εκαιγε βαση του περσινου χειμωνα παλι στα ιδια λεφτα θα ηταν η καταναλωση και με το καλο... επομενως;;
Αυτο που εγω διαπιστωσα στον συγκεκριμενο πελατη ειναι η αποδεδειγμενα περισσοτερη σταχτη στο φτηνο πελλετ, και σαφως λιγοτερη στο ακριβο.
Αυτο μεταφραζεται σε συχνοτερα καθαρισματα με φτηνο πελλετ, και πιο αραια με το ακριβο.
Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι οικονομια, ειναι ευκολια στα καθαρισματα...μιλαω για τον εαυτο μου μονο: εγω δεν εβαλα λεβητα πελλετ για να μην κουραζομαι καθαριζοντας σταχτες...εβαλα για να μειωσω τα κοστη θερμανσης που με πετρελαιο ηταν ασηκωτα. Εφοσον δεν εχω προβλημα να καψω σωστα το φτηνο πελλετ, και εφοσον το ακριβο εχει μικρη διαφορα στην οικονομια αποδεδειγμενα, σαφως και θα προτιμησω το φτηνο.
Αυτη ειναι καθαρα δικη μου διαπιστωση...οποιος θελει ας καψει πελλετ των 350 ευρω, ελευθερη αγορα εχουμε.
Την καραμελα καποιων εμπορων: παρε το ακριβο γιατι στην πορεια θα σου κανει οικονομια ετησια δεν την δεχομαι γιατι δεν εχω αποδειξεις ακομη.

ΥΓ. Την δευτερη χρονια συμφωνα με τα λεγομενα του πελατη μου για λογους οικονομιας ειχε τον θερμοστατη πιο χαμηλα...ποσο ομως αυτο επαιξε ρολο στην οικονομια της καταναλωσης δεν αποδεικνυεται με αληθινα νουμερα.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15539 από leividiotis
Απαντήθηκε από leividiotis στο θέμα Τιμές pellet
Δεν είπα ότι αυτό είναι απολυτό με το ακριβό, διαφορές μεγάλες όμως έχω διαπίστωση σε πελάτες που έχουν σόμπες ,μερικοί από τα λεγόμενα τους έχουν και ως 35% μείωση. Επίσης περά από τα χρήματα που μπορεί να είναι τα ιδία στο παράδειγμα που μας ανέφερες το θέμα είναι ότι με το πιο καλό πελλετ είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στο λέβητα ή στη σόμπα πχ. Κρυσταλλοποίηση της στάχτης ή μπλοκάρισμα από αισθητήρα Λ και ειδικά όταν μου αναφέρεις μια τόσο καλή εταιρία (edil camin).να αναφέρω ότι στην περιοχή που δραστηριοποιούμε δούλευαν όλοι τις συσκευές με Μακη ή Αlfa Wood.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15543 από sugarboy
Απαντήθηκε από sugarboy στο θέμα Τιμές pellet
Καλησπέρα!

Να αρχίσουμε απο το τέλος προς την αρχή.....

@Xρήστος8

Αγαπητέ Χρήστο, χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση, και χωρίς να θέλω να φανταστώ οτι "ωραιοποιείς" κάποιο συγκεκριμένο πέλλετ (συνδυασμός αρκετών πόστ σου), θα ήθελα φέτος να κάνεις την ίδια μελέτη και του χρόνου να μας πείς τα συμπεράσματά σου ΟΧΙ ΣΕ ΛΕΒΗΤΑ, αλλά ΣΕ ΣΟΜΠΑ. Γνωστό τοις πάσει, οτι ο λέβητας (όχι ολοι αλλά σχεδόν όλοι) μασουλάνε τα παντα. ΟΙ ΣΟΜΠΕΣ όμως?

Επίσης, μιας και ασχολείσαι επαγγελματικά και νομίζω οτι τον συγκεκριμένο τύπο θέρμανσης δεν τον βλέπεις μόνο απο τη σκοπιά της οικονομίας, μήπως μπορείς να μου πείς για την αντίστοιχη σύγκριση των 2 πέλλετ που ανέφερες αλλά στα στοιχεία:

Θερμοκρασία καυσαερίων, οξυγόνο κάυσης, μικροσωματίδια ατμόσφαιρας? (Φυσικά για να πάρεις όλες αυτές τις μετρήσεις, χρειάζεσαι λέβητα τρίτης γενιάς με Λ και διαχείρηση, κλπ κλπ και πίστεψέ με, τις μετρήσεις τις έχω στη διάθεσή σου γιατί ΝΑΙ έχω πρόσβασησε τέτοιο καυστήρα.)

Με όλα τα παραπάνω, θέλω να κατανοήσεις οτι η μόνη διαφορά δεν είναι η τιμή αλλά και κάποιες άλλες παράμετροι.... οικολογικοί!!! Κάτι που το ξεχάσαμε.......


Για ότι αφορά εμπόρους και καταναλωτές......



Κάποιοι είναι μικροί, κάποιοι είναι μεγάλοι, κάποιοι παλέυεουν μόνοι τους και με τις δικές τους δυνάμεις, κάποιοι έχουν πλάτες και κάποιοι κονέ και αβάντες.....
Κάποιοι λένε οτι τους τελειώνει, κάποιοι λένε οτι πάγωσε η είσοδος και δεν μπορούσαν να περάσουν τα φορτηγά, κάποιοι απο είδη υγιεινής, άλλοι απο clubber και άλλοι απο μηχανολόγοι έγιναν έμποροι πέλλετ, κάποιοι άλλοι απο αργεντίνικο τανγκο και με φαρδιές πλάτες, χορεύουν ανατολικού μπλόκ σκοπούς...... και όποιοι κατάλαβαν, κατάλαβαν!

Για τους κοινούς θνητούς, και για να το καταλάβουν,,,,, το να πηγαίνει ο καθένας στην Βουλγαρία και να μην οργανώνεται, ΈΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το χαρακτηριστικό της ράτσας μας είναι το πώς θα ρίξει ο ένας τον άλλον και το πώς θα το παίξει πιο έξυπνος. Και το χειρότερο? ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. Ειναι ατομιστής.

Το να θέλεις ο έμπορος να φύγει απο το 15-20% κέρδος που είναι θεμιτό και να θέλει να βγάλει 50ευρώ τον τόνο, ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ!

οπότε......

ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΜΠΟΡΑΣ = Ο "κάθε" Βούλγαρος, Σέρβος κλπ κλπ. "την έχει ακονισμένη" και απλωμένη.... και περιμένει... δεν θα μου κάτσεις εσύ, θα μου κάτσει ο άλλος, ο επόμενος.....

Είδατε τι έγινε στο group buy? Το ένα ξύνιζε, το άλλο βρωμούσε.....

Έτσι λοιπόν..... και ο κάθε έμπορας..... γιατί να δώσει προσφορά? Το οτι θα το πουλήσει είναι το μόνο σίγουρο!

Εν κατακλείδει....
Ας μην κωλοτριβόμαστε..... ο καθένας που βρίσκει οικονομικά συμφέρον, το παίρνει και θα το παίρνει.... και πολύ καλά θα κάνει....
και το φτηνό, και το ακριβό, έχει τον αγοραστή του. Απλά, όλα είναι θεμα timing και ο νοών νοείτω...


ααα και κάτι ακόμη..... τα Ουκρανικά, πρέπει να φέρουν και σστο σήμα της ραδιενέργειας στην Ιταλία? νομίζω? ;)

AMECO, BIOENERGYPOINT, SAVA, SCHWEIGHOFER

Μην πατάς το (-), θα βραχεί το πέλλετ σου και θα καεί η αντίσταση απο τον καυστήρα σου! ;)

---ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΘΑ ΤΣΑΚΙΖΩ ΚΟΚΚΑΛΑ---
PRIMUS INTER PARES
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by sugarboy.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15544 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Τιμές pellet

leividiotis έγραψε: Δεν είπα ότι αυτό είναι απολυτό με το ακριβό, διαφορές μεγάλες όμως έχω διαπίστωση σε πελάτες που έχουν σόμπες ,μερικοί από τα λεγόμενα τους έχουν και ως 35% μείωση. Επίσης περά από τα χρήματα που μπορεί να είναι τα ιδία στο παράδειγμα που μας ανέφερες το θέμα είναι ότι με το πιο καλό πελλετ είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στο λέβητα ή στη σόμπα πχ. Κρυσταλλοποίηση της στάχτης ή μπλοκάρισμα από αισθητήρα Λ και ειδικά όταν μου αναφέρεις μια τόσο καλή εταιρία (edil camin).να αναφέρω ότι στην περιοχή που δραστηριοποιούμε δούλευαν όλοι τις συσκευές με Μακη ή Αlfa Wood.




Λυπαμαι που το λεω αλλα ολα αυτα που ισχυριζεσαι εγω δεν τα ειδα.Αυτα που εγραψα ειναι η καταναλωση ενος πελατη μου που την εχω τσεκαρισμενη...αποδειξη δεν μου εδωσες οτι κανει οικονομια με νουμερα το ακριβοτερο.
Μετρο συγκρισης μπορεις να εχεις μονο ΑΠΟ δυο σεζον καταναλωσης πελλετ (διαφορετικα πελλετ τον καθε χειμωνα) κι αυτο σαν το παραδειγμα χρηστη που εδωσα...οι υποσχεσεις και τα λεγομενα χρηστων αοριστα δεν σημαινουν τιποτα, με τι μετρο συγκρισης εχουν 35% οικονομια;;
Αν ειναι δυο διαφορετικες χρονιες δωσε τηλεφωνο να μας πουν πως εγινε η οικονομια 35%.
Οσο για κλιγκερ δεν υπηρξε ουτε ιχνος καιγοντας PROGETTO ECOLOGIA...το διευκρινησα στο παραπανω παραδειγμα που εδωσα οτι οταν γινεται σωστη καυση και με το φτηνο ποιος ο λογος να αγορασεις το ακριβο!!!
Αυτο που συμβαινει με τις σομπες ειναι οτι επειδη ο χωρος καυσης ειναι περιορισμενος η σομπα ζηταει καλυτερο πελλετ...σε αντιθεση με τους λεβητες.
Εγω δυο χειμωνες εκαψα το ιδιο σε ποσοτητα...την μια χρονια ALFA WOOD την αλλη PROGETTO ECOLOGIA.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #15546 από sugarboy
Απαντήθηκε από sugarboy στο θέμα Τιμές pellet

χρηστος8 έγραψε:

leividiotis έγραψε: Δεν είπα ότι αυτό είναι απολυτό με το ακριβό, διαφορές μεγάλες όμως έχω διαπίστωση σε πελάτες που έχουν σόμπες ,μερικοί από τα λεγόμενα τους έχουν και ως 35% μείωση. Μετρο συγκρισης μπορεις να εχεις μονο ΑΠΟ δυο σεζον καταναλωσης πελλετ (διαφορετικα πελλετ τον καθε χειμωνα) κι αυτο σαν το παραδειγμα χρηστη που εδωσα...οι υποσχεσεις και τα λεγομενα χρηστων αοριστα δεν σημαινουν τιποτα, με τι μετρο συγκρισης εχουν 35% οικονομια;;
Αν ειναι δυο διαφορετικες χρονιες δωσε τηλεφωνο να μας πουν πως εγινε η οικονομια 35%.
quote]

Με προβληματίζεις.....

Πώς να κάνει 35% οικονομία το Progetto απο το... τηλέφωνο????


AMECO, BIOENERGYPOINT, SAVA, SCHWEIGHOFER

Μην πατάς το (-), θα βραχεί το πέλλετ σου και θα καεί η αντίσταση απο τον καυστήρα σου! ;)

---ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΘΑ ΤΣΑΚΙΖΩ ΚΟΚΚΑΛΑ---
PRIMUS INTER PARES

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.455 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ