Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51275 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

DrNick έγραψε:

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

dimostg@gmail.com έγραψε: Αστέρη
Έστω και αργά χρόνια πολλά αν θυμάμαι καλά είπες ότι γιορτάζεις μαζί με τους Στέλιους. Εύχομαι υγεία και χαρά και καλές ζέστες σε σένα και σε όλους τους φίλους του φορουμ

ASTERIS χρόνια σου πολλά κι από εμένα.Αδελφικός μου φίλος αποφάσισε να βάλει την mono block Edilcamin forte plus 1 και θα του έρθει κατά 500 ευρώ φθηνότερη από τη δική μου turbo fonte 887 .Μάλιστα στην τιμή που του έδωσε είναι μέσα και η τοποθέτηση 2 αεραγωγών στα 2 υπνοδωμάτια και κάπως έτσι άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια...Μεταξύ των 2 εστιών υπάρχουν σίγουρα διαφορές..a) η edilcamin αναφέρει ωφέλιμη ισχύ από 7 ως 19 kw , ενώ η turbo fonte 18 Kw ονομαστική. Και b) η edilcamin είναι ΣΥΝΕΧΟΥΣ καύσης;Και αν όχι τι μπορεί να σημαίνει αυτό; PLEASE απάντησε μου γιατί αυτός αύριο παραγγέλνει και μου είπε πως θα μας κάνει ακόμα καλύτερη τιμή αν παραγγείλουμε μαζί.... :(


To συζητάς δηλαδή να δώσεις 2800€ για ένα απλό foyer? Για 250 κιλά σίδερο? Σου πιάνουν τον πωπό και με τα δύο χέρια και σε έχουν σηκώσει στον αέρα, τι άλλο να σου πω. Να έκανε 1000-1200€ να σου πω πάρτο. Στα 3000€ παίρνεις κανονικό μονομπλόκο σαν το forte plus, δεν ασχολείσαι με foyer. Καλά, χρυσά, αλλά για 1000€.

Συνεχόμενη καύση είναι η ικανότητα να σφραγίζουν τόσο καλά, ώστε να τα φορτώνεις μια φορά και να καίνε για ώρες.

Δείτε και το Palazzetti www.soba.gr/index.php?option=com_virtuem...uct_id=1499&Itemid=0 και όποιο σας αρέσει καλύτερα.

Οσον αφορά στη διάρκεια ζωής ποιά είναι η μέση διάρκεια ενός mono block σαν το forte plus σε σχέση με το turbo fonte? Έχω ακούσει ότι τα mono block "πετσικάρουν " σύντομα. Επίσης τα 7-18kw ισχύς του forte plus μήπως είναι λίγα για τα 450 -500 κυβικά μου; Και τέλος είναι καλά τα edilcamin ή καλύτερα είναι τα palazzeti;


Εφόσον δουλευτούν στην ίδια ένταση και δεν γίνουν υπερβολές (να βάλεις το τζάκι να δουλεύει τσίτα όλη την ώρα), δεν βλέπω γιατί ένα μονομπλόκο να πιτσικάρει πιό γρήγορα από το foyer, την στιγμή που το μοτέρ του πρώτου το δροσίζει επαρκώς και δεν το αφήνει να υπερθερμαίνεται.

Τα 18kW είναι λογικά μιά χαρά για τα κυβικά σου, ανάλογα και με την μόνωση που έχεις βέβαια. Και οι δύο μάρκες είναι από τις καλύτερες, με την Palazzetti να έχει τα πρωτεία και στο design.

ASTERIS και λοιποί συμforumίτες καλησπέρα από την όμορφη Βιέννη ! Λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης απείχα για λίγο από τα τεκταινόμενα αλλά μόλις βρήκα wifi να μαι και πάλι ! ΑΣΤΕΡΙΣ επχω να σου κάνω άλλη μία ερώτηση σχετικά με το μονομπλόκο... Αν θεωρήσουμε ότι το μαντέμι της turbo fonte των 250 kg έχει μεγαλύτερη θερμό χωρητικότητα από το forte plus της edilcamin μήπως η δεύτερη εστία θα παγώνει σχετικά γρήγορα σε σχέση με την turbofonte οπότε χάνεται κάπως έτσι το πλεονέκτημα της εύκολης αναζωπύρωσης της φωτιάς ας πούμε το πρωί μετά από 6-7 ώρες από το τελευταίο φόρτωνε με ξύλα; Και 2 η ερώτηση : μήπως η εστία των 250 kg μαντέμι ζήσει περισσότερο από την ατσάλι ή εστία της edilcamin?



Το αν θα έχει κάρβουνα το πρωί, εξαρτάται από το πόσο σφραγισμένη είναι η εστία, ώστε να κάνει την ελάχιστη δυνατή καύση αυτές τις 5-6 ώρες που θα την έχεις προ-φορτώσει ξύλα. Και 400 κιλα να είναι το μαντέμι, αν μπάζει, θα τα κάψει όλα σε 2 ώρες. Θεωρώ ότι και οι δύο εν λόγω εστίες θα έχουν την ικανότητα της διαχείρισης ώστε να μπορούν να κάψουν για πολλή ώρα. Αυτήν η ικανότητα λέγεται Continuous, οπότε δες τα χαρακτηριστικά τους αν την περιλαμβάνουν.

Στο ποιά θα σκάσει νωρίτερα, η μαντεμένια έχει το προβάδισμα στην αντοχή, αλλά παίζουν κι άλλα πολλά ρόλο, πόσο δυνατά θα δουλεύουν, πόσες διακοπές ρεύματος θα φάει το μονομπλόκο (με αντίστοιχα τσιτώματα), το πόσο καλό αερισμό θα έχει το foyer (ένα σημείο να ζορίζεται, μας φτάνει, αυτό θα σκάσει), πόσο πάχος έχει το καθένα (4mm δεν σημαίνει ότι θα αντέξει για πάντα, μόνο και μόνο επειδή είναι μαντέμι...). Εγώ θα έλεγα ότι θα αντέξει περισσότερο, αυτό που θα κληθεί να ζεσταίνει αέρα γύρω στους 80-90 βαθμούς δουλεύοντας σε μέτριες εντάσεις...

Οσον αφορά στο continuous η edilcamin ΔΕΝ αναφέρει κάτι τέτοιο στα χαρακτηριστικά της...άρα μάλλον δεν είναι συνεχούς καύσης.Τους 80 - 90 βαθμούς όμως πώς μπορώ να τους καταφέρω να τους πετύχω και να μην υπερθερμαίνεται η εστία?Με θερμόμετρο στις εξαγωγές και συνεχή έλεγχο λειτουργίας του βεντιλατέρ ή ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη να λειτουργήσει το βεντιλατέρ στο φουλ μόλις πιάσει τους 90 βαθμούς ώστε να την ψάξει την εστία; Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σε όλα μου τα ερωτήματα!


Εννοώ να πάρεις μια εστία που δεν θα την δουλεύεις στο μέγιστο όλη την μέρα, για να μπορέσει να ζεστάνει το σπίτι σου. Καλό είναι δηλαδή να δουλεύει σε μέτριες εντάσεις, εκεί πάει το 80-90 βαθμοί αέρα. Όταν διαβάζω για κάτι κασέτες και μονομπλόκο που τα πηγαίνουν 110-120 βαθμούς, δεν μου κάθεται καλά...

Άρα φίλε ASTERIS δεδομένου ότι η turbofonte έχει 18kw nominal ενώ η edilcamin 7-19 kw στο ρελαντί θα αποδίδει καλύτερα η turbofonte ...???Άσε που κλείνει πιο αεροστεγώσ από την συρόμενη...


Σαφώς και πιό ανθεκτικό το foyer, αλλά όχι και να πληρώσεις 2800€. Ψάξε για κάνα λογικότερο. Πχ και ένα 15άρι + εναλλάκτη, που θα σου δώσει 17 περίπου kW. Με 1000-1500€ σύνολο υλικών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51276 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Yannos έγραψε:

Yannos έγραψε: Καλησπέρα. Μόλις χθες σας ανακάλυψα και προσπαθώ να διαβάσω όλα αυτά τα χρήσιμα σχόλια που έχετε κάνει. Μόλις τον προηγούμενο μήνα επένδυσα στην αλλαγή του τζακιού μου σε ενεργειακό γιατί πλέον το πετρέλαιο δεν πλησιάζεται ειδικά όταν έχεις μωρά παιδιά.
Έχω μια μεζονέτα τριώροφη που αποτελείτε από υπόγειο(γραφείο - ενιαίος χώρος - λεβητοστάσιο) το ισόγειο (κουζίνα - σαλοτραπεζαρία - μπάνιο 70τμ) και πρώτος όροφος (τρία υπνοδωμάτια και μπάνιο άλλα 70τμ). Το υπόγειο δεν με ενδιαφέρει να θερμαίνετε αφού το χρησιμοποιώ μόνο εγώ. Έχει σώματα αλλά τα έχω κλειστά.
Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να ζεστάνω καλά το σπίτι θεώρησα ότι ήταν ένα ενεργειακό νερού που θα συνδεθεί με τα σώματα. Πήρα λοιπόν αυτό www.thermostahl.gr/misc/IDRO%20Thermostahl_technical_gr.pdf το μεγάλο. Μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα δουλεύει καλά. Τα σώματα τα ζεσταίνει σε 20 λεπτά (αλλά ακόμα είναι νωρίς ειδικά εδώ στην Κρήτη) και το νερό σε 30 λεπτά. Δεν έχω μετρήσει ακόμα τα κιλά που χρειάζομαι την μέρα αλλά υπολογίζω περίπου στα 30-40 από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Το βράδυ βάζω δύο μεγάλα με κάτι πιο μικρά και το πρωί που ξυπνάω έχω 22 κάτω και 20 πάνω. Θεωρώ πως είναι καλά. Δεν ξέρω αν είναι πολλά τα ξύλα που θέλω ή όχι. Απλά η εστία μου φαίνεται τεράστια και πιστεύω ότι θέλει ξύλο για να ζεστάνει. Τον κυκλοφορητή τον έχω βάλει να ξεκινάει στου 40 βαθμούς και όταν φτάνει στους 60 τα σώματα καίνε. Μετά διατηρώ την θερμοκρασία περίπου στους 45-50 και είναι ζεστά τα σώματα.
Αυτό που βλέπω είναι ότι έχω διαφορά δύο με τρεις βαθμούς πάνω με κάτω εκτός απ' το ένα δωμάτιο γιατί περνάει από κει η καπνοδόχος. Έχω κλείσει και το ένα σώμα απ' τα τρία στο ισόγειο. Δηλαδή έχω στο ισόγειο 23-24 και πάνω 21-22 εκτός απ' το υπνοδωμάτιο που είπα στο οποίο έχω κλείσει και το σώμα. Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να έχω την ίδια θερμοκρασία πάνω με κάτω (με απόκλιση από μισό έως ένα βαθμό) χωρίς να κλείσω άλλο σώμα απ' τον ενιαίο (γιατί η γυναίκα φωνάζει λόγω νεογέννητου);
Εκτός και αν οι δύο βαθμοί διαφορά δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως αυτοί οι δύο βαθμοί μου δημιουργήσουν θέμα στην υγεία των παιδιών. Στην υγρασία κάτω είναι στο 68% περίπου και πάνω στο 71% το οποίο απ' ότι διάβασα σε φόρουμ για παιδιά είναι αρκετά καλό.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έβαζα κασέτα και όχι αυτό που έβαλα θα είχα το ίδιο αποτέλεσμα, καλύτερο ή χειρότερο; Μιλάω για το σύνολο της θέρμανσης. Δηλαδή κόστος(ξύλα) - αποτέλεσμα(ζέστη).
Αυτά για αρχή.


Αυτά είχα παραθέσει πριν μέρες αλλά δεν πήρα απάντηση προφανώς γιατί υπήρχαν πολλά ποστ και καλύφθηκε. Μήπως έχει κάποιος κάποια ιδέα για τους προβληματισμούς - ερωτήσεις μου;
Να προσθέσω εδώ ότι προχώρησα λίγο το διάβασμα στο τόπικ και είδα ότι υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη για τα ελληνικά. Θα πρέπει να ανησυχώ; Μέχρι τώρα (αρχή είναι βέβαια)όλα λειτουργούν ρολόι αλλά με έχετε ανησυχήσει εδώ μέσα.


Καίγοντας 40 κιλά ξύλα με 73% απόδοση, σημαίνει ότι δίνεις περίπου 100kW ενέργειας την μέρα στο σπίτι σου. Με θερμοκρασίες Κρήτης 15-18 βαθμούς που βλέπω να έχετε τέτοιον καιρό, το σπίτι θα έπρεπε να πάει κοντά στους 30 βαθμούς εσωτερική. Αν πηγαίνει 22 κάτω και 20 πάνω, σημαίνει ότι το σπίτι πήρε ούτε 40-50kW ενέργειας. Οπότε, είτε τα ξύλα σου δεν αποδίδουν 3-3.5kW το κιλό (είναι πολύ υγρά), είτε το τζάκι σου δεν είναι 73%, αλλά ούτε 40...

Για να καταλάβεις, το σπίτι μου αυτήν την στιγμή έχει 26 κάτω-22 πάνω, στην Β.Ελλάδα, με θερμοκρασίες έξω από 8 έως 15 βαθμούς και καίγοντας ούτε 25 κιλά ξύλα την μέρα.

Η διαφορά θερμοκρασίας πάνω-κάτω, μπορεί να σημαίνει ότι ο πάνω όροφος έχει περισσότερες απώλειες από τον κάτω και αυτό συμβαίνει συνήθως από αμόνωτο πάνω ταβάνι. Διάβασε τo τόπικ Θερμομόνωση, να πάρεις ιδέες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51282 από Yannos
Απαντήθηκε από Yannos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Το 40 κιλά είπα ότι δεν τα έχω μετρήσει και ίσως λέω μπαρούφες. Θα τα ζυγίσω στην επόμενη χρήση και θα ξέρω να πω ακριβώς. Αλλά όπως τα λες αποκλείεται να είναι 40. Θα δείξει. Τώρα για το άλλο δεν ξέρω ακριβώς τι μόνωση έχει γιατί το αγόρασα το σπίτι και δυστυχώς δεν ρώτησα. Θα τον βρω και θα μάθω. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η ταράτσα είναι στρωμένη με πλακάκι. Δεν ξέρω αν είναι καλό η κακό αυτό γιατί από μονώσεις δεν έχω ιδέα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51285 από Yannos
Απαντήθηκε από Yannos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

Yannos έγραψε:

Yannos έγραψε: Καλησπέρα. Μόλις χθες σας ανακάλυψα και προσπαθώ να διαβάσω όλα αυτά τα χρήσιμα σχόλια που έχετε κάνει. Μόλις τον προηγούμενο μήνα επένδυσα στην αλλαγή του τζακιού μου σε ενεργειακό γιατί πλέον το πετρέλαιο δεν πλησιάζεται ειδικά όταν έχεις μωρά παιδιά.
Έχω μια μεζονέτα τριώροφη που αποτελείτε από υπόγειο(γραφείο - ενιαίος χώρος - λεβητοστάσιο) το ισόγειο (κουζίνα - σαλοτραπεζαρία - μπάνιο 70τμ) και πρώτος όροφος (τρία υπνοδωμάτια και μπάνιο άλλα 70τμ). Το υπόγειο δεν με ενδιαφέρει να θερμαίνετε αφού το χρησιμοποιώ μόνο εγώ. Έχει σώματα αλλά τα έχω κλειστά.
Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να ζεστάνω καλά το σπίτι θεώρησα ότι ήταν ένα ενεργειακό νερού που θα συνδεθεί με τα σώματα. Πήρα λοιπόν αυτό www.thermostahl.gr/misc/IDRO%20Thermostahl_technical_gr.pdf το μεγάλο. Μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα δουλεύει καλά. Τα σώματα τα ζεσταίνει σε 20 λεπτά (αλλά ακόμα είναι νωρίς ειδικά εδώ στην Κρήτη) και το νερό σε 30 λεπτά. Δεν έχω μετρήσει ακόμα τα κιλά που χρειάζομαι την μέρα αλλά υπολογίζω περίπου στα 30-40 από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Το βράδυ βάζω δύο μεγάλα με κάτι πιο μικρά και το πρωί που ξυπνάω έχω 22 κάτω και 20 πάνω. Θεωρώ πως είναι καλά. Δεν ξέρω αν είναι πολλά τα ξύλα που θέλω ή όχι. Απλά η εστία μου φαίνεται τεράστια και πιστεύω ότι θέλει ξύλο για να ζεστάνει. Τον κυκλοφορητή τον έχω βάλει να ξεκινάει στου 40 βαθμούς και όταν φτάνει στους 60 τα σώματα καίνε. Μετά διατηρώ την θερμοκρασία περίπου στους 45-50 και είναι ζεστά τα σώματα.
Αυτό που βλέπω είναι ότι έχω διαφορά δύο με τρεις βαθμούς πάνω με κάτω εκτός απ' το ένα δωμάτιο γιατί περνάει από κει η καπνοδόχος. Έχω κλείσει και το ένα σώμα απ' τα τρία στο ισόγειο. Δηλαδή έχω στο ισόγειο 23-24 και πάνω 21-22 εκτός απ' το υπνοδωμάτιο που είπα στο οποίο έχω κλείσει και το σώμα. Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να έχω την ίδια θερμοκρασία πάνω με κάτω (με απόκλιση από μισό έως ένα βαθμό) χωρίς να κλείσω άλλο σώμα απ' τον ενιαίο (γιατί η γυναίκα φωνάζει λόγω νεογέννητου);
Εκτός και αν οι δύο βαθμοί διαφορά δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως αυτοί οι δύο βαθμοί μου δημιουργήσουν θέμα στην υγεία των παιδιών. Στην υγρασία κάτω είναι στο 68% περίπου και πάνω στο 71% το οποίο απ' ότι διάβασα σε φόρουμ για παιδιά είναι αρκετά καλό.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έβαζα κασέτα και όχι αυτό που έβαλα θα είχα το ίδιο αποτέλεσμα, καλύτερο ή χειρότερο; Μιλάω για το σύνολο της θέρμανσης. Δηλαδή κόστος(ξύλα) - αποτέλεσμα(ζέστη).
Αυτά για αρχή.


Αυτά είχα παραθέσει πριν μέρες αλλά δεν πήρα απάντηση προφανώς γιατί υπήρχαν πολλά ποστ και καλύφθηκε. Μήπως έχει κάποιος κάποια ιδέα για τους προβληματισμούς - ερωτήσεις μου;
Να προσθέσω εδώ ότι προχώρησα λίγο το διάβασμα στο τόπικ και είδα ότι υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη για τα ελληνικά. Θα πρέπει να ανησυχώ; Μέχρι τώρα (αρχή είναι βέβαια)όλα λειτουργούν ρολόι αλλά με έχετε ανησυχήσει εδώ μέσα.


Καίγοντας 40 κιλά ξύλα με 73% απόδοση, σημαίνει ότι δίνεις περίπου 100kW ενέργειας την μέρα στο σπίτι σου. Με θερμοκρασίες Κρήτης 15-18 βαθμούς που βλέπω να έχετε τέτοιον καιρό, το σπίτι θα έπρεπε να πάει κοντά στους 30 βαθμούς εσωτερική. Αν πηγαίνει 22 κάτω και 20 πάνω, σημαίνει ότι το σπίτι πήρε ούτε 40-50kW ενέργειας. Οπότε, είτε τα ξύλα σου δεν αποδίδουν 3-3.5kW το κιλό (είναι πολύ υγρά), είτε το τζάκι σου δεν είναι 73%, αλλά ούτε 40...

Για να καταλάβεις, το σπίτι μου αυτήν την στιγμή έχει 26 κάτω-22 πάνω, στην Β.Ελλάδα, με θερμοκρασίες έξω από 8 έως 15 βαθμούς και καίγοντας ούτε 25 κιλά ξύλα την μέρα.

Η διαφορά θερμοκρασίας πάνω-κάτω, μπορεί να σημαίνει ότι ο πάνω όροφος έχει περισσότερες απώλειες από τον κάτω και αυτό συμβαίνει συνήθως από αμόνωτο πάνω ταβάνι. Διάβασε τo τόπικ Θερμομόνωση, να πάρεις ιδέες.


Δεν είναι τεράστια η διαφορά των τεσσάρων βαθμών στους ορόφους; Θεωρώ ότι είναι ανθυγιεινό για παιδιά μια τέτοια διαφορά στο σπίτι. Όπως μου έχει πει και ο παιδίατρος το πολύ δύο βαθμούς είναι οριακά καλά. Εφόσον βέβαια έχει μωρά και παιδιά ένα σπίτι. Όταν μιλάμε για ενήλικες δεν έχει και τόσο σημασία αρκεί να μην έχεις κάποια πάθηση. Γι αυτό ψάχνω και μια λύση για να μειώσω την διαφορά στους δύο ορόφους. Και ένας λόγος που σκέφτηκα το ενεργειακό τζάκι νερού ήταν και αυτός. Όπως είδα σε φίλους που έχουν βάλει κασέτα για να πάει η θερμοκρασία στα δωμάτια στο 21 πρέπει να είναι στο σαλόνι 25-26.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51298 από pduke
Απαντήθηκε από pduke στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Stavrax έγραψε: @pduke
Φίλε Πάνο, μέχρι τώρα σου λέγαμε για διπλή είσοδο αέρα μέσα/έξω. Ε λοιπόν για την περίπτωσή σου ήταν λάθος. Αν τροφοδοτείται το βεντιλατέρ με αέρα από τον κάτω όροφο και τον στέλνει επάνω η αναπλήρωση θα γίνεται από τα κουφώματα! Έτσι δεν θα μπορεί να ζεσταθεί το ισόγειο. Στον εναλλάκτη να έχεις μοναδική είσοδο με φρέσκο αέρα για να μην διαταράξεις τις ισορροπίες πίεσης μεταξύ των δυο ορόφων. Οπότε για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν έχουμε και λέμε:
1. Δυο τρύπες φ125 στον εξωτερικό τοίχο, με απόσταση 40 πόντους μεταξύ τους. Η μια για αέρα καύσης και η άλλη απευθείας στο βεντιλατερ.
2. Πατάρι στην περίπτωση σου δε νομίζω να χρειάζεται. Μόνο καλό σφράγισμα του κενού ανάμεσά στον αμίαντο και την καπνοσωλήνα με λάσπη από πυροτσιμέντο. Βάζεις και μια περσίδα εκτονωσης σύριζα με το ταβανι και είσαι οκ.
3. Μετά τον εναλλάκτη βάζεις συστολή σε φ160 και την υπόλοιπη καμινάδα μέχρι το καπέλο την περνας σε φ160. Έτσι μειωνεις τον ελκυσμο και έχεις καλύτερη καύση.
Αν πιστεύει κάποιος ότι έχω λάθος στην σκέψη μου, καλό θα ήταν να το αναφέρει προτού ξεκινήσει ο Πάνος τις εργασίες. :dry:


Φίλε Σταύρο, σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις !
Σήμερα πήρα τον εναλλάκτη και ρώτησα. Δεν έχουν F160.Μόνο φ150 κια φ180 έχουν....
Βέβαια αν δεν σπάσω να δω τι σωλήνα έχει, απόφαση δεν μπορεί αν παρθεί.

και γιατί δεν θέλω παταράκι? Εκτός της εκτόνωσης έχω καταλάβει ότι το κεκλιμένο ταβάνι του θερμοθάλαμου-δάπεδο του παταρακίου..-οδηγεί το αέρα κατευθείαν στην περσίδα, άρα έχω καλύτερη ροή
Γιατί οι τρύπες να έχουν 40 πόντους απόσταση?

και επαναλμβάνω

Stavrax έγραψε: Αν πιστεύει κάποιος ότι έχω λάθος στην σκέψη μου, καλό θα ήταν να το αναφέρει προτού ξεκινήσει ο Πάνος τις εργασίες. :dry:


Ναι έβαλα το τζάκι μου στο προφίλ μου και έτσι ξέρεις για τι πράγμα μιλάω!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51300 από vasilisgr
Απαντήθηκε από vasilisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
να ρωτησω κατι για τον ενναλακτη....ειναι απαραιτητο να τοποθετηθει ακριβως πανω στην εστια ή μπορει να μπει και μετα απο απο 2-3 μετρα πχ???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.673 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ