Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #3792 από Dr.Raven

Dr Raven δεν ξέρω κατά πόσο είχες εμπειρία με την καύση των ξύλων σε λέβητα στο παρελθόν, αυτό που ξέρω όμως σύμφωνα με τα γραφόμενα σου, είναι ότι ψάχτηκες αρκετά με την μουτζούρα

Φιλε mastora, εγω κατανοω περισσοτερο απο οσο φανταζεσαι τη δυσχερη θεση στην οποια βρισκεσαι.
Επισης θα παρακαλουσα τους λοιπους φιλους, να μην ποσταρουν αλλες απαντησεις - πλακα. Ενταξει, τον χαβαλε μας τον καναμε ολοι, φτανει τοσο. Αν εχετε καμια φαεινη ιδεα πως να καθαρισουμε την πισσα και οχι πως να κανουμε πυραυλο εδαφους - αερος ενα λεβητα, καλοδεκτες οι απαντησεις σας. Σεβαστειτε το Θεμα του mastora παρακαλω.
Αλλα οπως παντα, πισω και απο αυτη την ταλαιπωρια μας βρισκεται τουτο το κρατος - σουργελο και οι 300 εκλεγμενοι διαχειριστες του. Αν ειχα τη δυνατοτητα, θα τους ειχα απαγαγει ολους μαζι και θα τους εβαζα να κατσουν για καμια βδομαδα στο Κ. Νευροκοπι αυτη την εποχη. Μεσα σε καμια πατατο-αποθηκη κατα προτιμηση. Μονο ετσι θα την παρουνε χαμπαρι. Δεν μπορεις κυριε να κοπανας φορους επι φορων σε ενα τοσο ζωτικης σημασιας αγαθο, οπως το πετρελαιο θερμανσης για εμας που ζουμε στη Βορεια Ελλαδα, χωρις πρωτα να μας προσφερεις μια εναλλακτικη διεξοδο. Η οποια δεν ειναι αλλη απο την ολοκληρωση του δικτυου μεταφορας φυσικου αεριου απο την Ρωσια. Το εργο εχει κολησει εδω και δυο χρονια, οι αγωγοι φτασανε 1 τετραγωνο απο το σπιτι μου, και μετα τερμα... Στην Βορεια Ευρωπη, χρονια τωρα χρησιμοποιουν για θερμανση και μαγειρεμα φυσικο αεριο. Εδω, δικτυα μονο στην Αθηνα και Θεσ/νικη υπαρχουν ολοκληρωμενα. Αλλα η τιμη παλι ειναι υψηλη. Γιατι το φυσικο αεριο το φερνουν με καραβια απο την Αραπια, οποτε επιβαρυνεται πολακις με το κοστος μεταφορας. Αυτο το οποιο θα διατιθεται με συνεχη ροη μεσω των αγωγων μεταφορας απ' ευθειας απο την πηγη παραγωγης του, θα ειναι σαφως φθηνοτερο. Αν υπολογισουμε δε οτι σε ενα κομπλε πανελλαδικο δικτυο θα συνδεθουν στο αμεσσο μελλον και οι αγωγοι απο Ισραηλ, Κυπρο αλλα και της ιδιας της Ελλαδας (εκτιμω σε 2 χρονια) τοτε υποθετω η τιμη πωλησης του θα μπορουσε να ειναι καμια 0,50 Ευρω το λιτρο.
Σε αυτη τη περιπτωση, πολυ ευχαριστως θα αλλαζα απλα τον καυστηρα πετρελαιου του λεβητα μου με εναν αεριου (κοστος καμια 400 Ευρω) και θα συνδεομουν στο δικτυο. Απο κει και περα, καλο το ξυλο καλοι και οι αντιστοιχοι λεβητες. Αλλα αυτα ειναι για το χωριο μας, οχι για την πολη που μενουμε μονιμα. Τα ξυλα ειναι σκετος εφιαλτης, απιστευτος μπελας! Φαντασου μια ωραια πεντακαθαρη - πριν λιγους μηνες - αποθηκη γεματη καπνα, σταχτες, σκονη κλπ. Ασε δε το κοστος, για ενα αξιοπρεπη λεβητα συν τα παρελκομενα του, να πρεπει να πληρωσεις απο 3 μεχρι 4 χιλιαδες Ευρω! Το ιδιο ισχυει και για τα πελλετ. Ξερετε ποσοι γνωστοι μου, θυματα της "σπεκουλας" που επεσε αφθονη το φθινοπωρο, τραβαν τα μαλια τους ακομη? Που πας ρε Καραμητρο? Αλλα η θεια μου η Σουζανα εχει περισσοτερο μυαλο απο αυτους: "Βρε παιδακι μου αυτοι ειναι τρελοι ολοι τους. Εμεις καναμε ΑΜΑΝ μεχρι να βγουν οι θερμαστρες πετρελαιου και να γλυτωσουμε απο τα αναθεματισμενα καυσοξυλα. Μπουγαδα δεν μπορουσαμε να αφησουμε στο σχοινι, ολη η πολη βρωμουσε καπνα τη νυχτα".
Συνεχιζεται
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by KERBEROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3797 από Dr.Raven
Απαντήθηκε από Dr.Raven στο θέμα Απ: Καθαρισμός Πίσσας

Dr Raven δεν ξέρω κατά πόσο είχες εμπειρία με την καύση των ξύλων σε λέβητα στο παρελθόν, αυτό που ξέρω όμως σύμφωνα με τα γραφόμενα σου, είναι ότι ψάχτηκες αρκετά με την μουτζούρα

Παμε παρακατω.
Εσυ, θα με ρωτουσατε, τι θα εκανες? Εγω ελαβα τα μετρα μου απο το 2005, μολις το πετρελαιο αρχισε να "τσιμπαει" τα 0,50 Ευρω το λιτρο. Σημειωστε οτι η κεντρικη θερμανση του σπιτιου μου, "οδηγειται" απο ενα σουπερ ποιοτικο και οικονομικο ζευγος: 1)Λεβητας Buderus G115 34KW 2)Καυστηρας THYSSEN TB3B. Επισης ολα τα σωματα, ειναι και αυτα Buderus. Αν και πληρωσα 1.300.000 δραχμες για να τα αγορασω ολα αυτα, ειχα παντα μια οικονομια της ταξης του 15% σε σχεση με αλλα συστηματα. Το ετος κατασκευης του σπιτιου μου ειναι το 1961, ειναι μονοκατοικια 65 τ.μ. με παληα κουφωματα και χωρις κεραμοσκεπη. Σκετη απωλεια δηλαδη. Ο αερας μπαινει απο τη βορεια πλευρα και βγαινει απο τη νοτια :woohoo: Χαρακτηριστικα, το θερμικο φορτιο του (δηλ οι απωλειες) ειναι 24.500 Kcal/h!!!! :ohmy: Για συγκριση, φανταστειτε οτι το σπιτι της αδερφης μου - οπου τοποθετησαμε τον ξυλολεβητα Kombi - ειναι μονοκατοικια 220 τ.μ. ηλικιας μολις 10 ετων, αριστα μονωμενη με θερμικο φορτιο 25.600 Kcal/h, δηλαδη απαιτει μολις 1.000 θερμιδες επιπλεον!!! Και στα δυο σπιτια, ο υπολογισμος του θερμικου φορτιου εγινε απο εμενα, με την ιδια μεθοδο. Η αδερφη μου βαλανε πιο φτηνο συστημα κεντρικης θερμανσης, ετσι ενω εγω καταναλωνα 2.200 λιτρα ΚΜΟ αυτοι καταναλωναν 3.000 λιτρα ΚΜΟ ανα ετος. Εγω ειχα μονιμα 22,5 βαθμους θερμοκρασια χωρου, αυτοι μολις 21,5. Λοιπον, το 2005 αποφασισα να "ξαλαφρωσω" τη κεντρικη θερμανση μου απο το μισο φορτιο, αγοραζοντας τρια κλιματιστικα inverter ενεργειακης κλασης Α, με συνολικη αποδοση 46.000 Btu η 12.000 Kcal/h. Πληρωσα περιπου 3.000 Ευρω, αλλα το αποτελεσμα της συνδυασμενης λειτουργιας κεντρικης θερμανσης - κλιματιστικων ηταν απροσδοκητα εξαιρετικο! Επεσε η καταναλωση σε πετρελαιο σχεδον κατα 2/3 η στα 850 λιτρα ΚΜΟ ανα ετος, ενω η ηλεκτρικη ενεργεια που καταναλωνουν τα κλιματιστικα ειναι 4.000 KWh ΚΜΟ το χειμερινο τετραμηνο. Σε χρηματα με τις τρεχουσες τιμες: 1)Ρευμα: 4.000KWh X 0,073EU = 292EU + 13%ΦΠΑ = 330ΕU 2)Πετρελαιο: 850lt X 0,95EU = 808EU. Γενικο συνολο για θερμανση: 1.150 Ευρω. Ακομη και 1,5 Ευρω το λιτρο να παει το πετρελαιο, και 15% αυξηση πανω απο 2.500KWh καταναλωση που ανακοινωσε η ΔΕΗ προσφατα, παλι θα ξοδευω: 1)Πετρελαιο: 850lt X 1,50EU = 1275EU 2)Ρευμα: 4.000KWh X 0,085EU = 340EU + 13%ΦΠΑ = 385EU. Συνολο δηλαδη: 1.660 Ευρω. Σιγα μη βαλω λεβητα καυσης στερεων καυσιμων! Το πολυ πολυ να δαπανουσα αυτα τα χρηματα για να αντικαταστασησω τα κρισιμα κουφωματα του σπιτιου, η και ολα, και να κερδισω αλλο ενα 20% σε οικονομια, οποτε θα πεσω στα 1.300 Ευρω ετησιως. Λεμε τωρα... :unsure: Κι' ομως, τα νουμερα αυτα ειναι ρεαλιστικα.
Ο κοσμος δυστυχως - δηλαδη οι Ελληναρες - σκεφτεται ως επι το πλειστον το εφε και οχι την πρακτικοτητα οπως κανουν οι μηχανικοι η οι τεχνικοι οπως εγω. Δηλαδη: Αν εγω εχτιζα καινουργιο σπιτι, θα εριχνα το βαρος στις μονωσεις και στη θερμανση καθως ζω στη Βορεια Ελλαδα. Και τι θερμανση θα εβαζα? Φυσικα ενδοδαπεδια, οσο και να μου κοστιζε τουτο. Ο περισσοτερος κοσμος γνωριζει οτι η ενδοδαπεδια απαιτει νερο θερμοκρασιας μολις 45 βαθμων για να σου προσφερει θερμοκρασια χωρου 22 βαθμων. Και θα χρησιμοποιουσα "Αντλιες Θερμοτητας" οι οποιες ειναι ιδιες με τις διπλες εξωτερικες μοναδες των κλιματιστικων. Φυσικα θα εφτιαχνα ενα σπιτι το πολυ 120 τ.μ.
Συνεχιζεται
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3803 από Dr.Raven
Απαντήθηκε από Dr.Raven στο θέμα Απ: Καθαρισμός Πίσσας
Δηλαδη, θα εριχνα το κυριο βαρος της θερμανσης στην ηλεκτρικη ενεργεια. Απο αυτο δηλαδη που εχουμε "να φανε και οι κοτες" στην Ελλαδα. Τι λιγνιτες, εχουμε επιβεβαιωμενα κοιτασματα για 100 χρονια ακομη, μεχρι τοτε δεν θα υαρχει ο πλανητης! Τι ηλιακη ενεργεια, τι αιολικη, τι γεωθερμικη! Εχω Σουηδο φιλο απο αλλο φορουμ, που μενει στο Lycksele 500 χλμ απο τον αρκτικο κυκλο. Οταν τον ρωτησα με τι ζεσταινονται εκει, μου απαντησε με ηλεκτρικη ενεργεια! Εκει εχουν μεγαλα εργοστασια ξυλειας, και τα μπαζα τα χρησιμοποιουν σε ενα θερμοηλεκτρικο σταθμο παραγωγης ενεργειας ο οποιος φτανει και υπερκαλυπτει τις αναγκες αυτης της πολης των 12.500 κατοικων στο μακρινο Βορα :)
Τις περισσοτερες ημερες του χειμωνα, εχουμε ηλιοφανεια εδω στη Βορεια Ελλαδα. Εχω παρατηρησει οτι, ο ηλιακος μου θερμοσιφωνας διπλου συλλεκτη και μποιλερ 150 λιτρα, παραγει ζεστο νερο θερμοκρασιας σχεδον 50 βαθμων ακομη και αν κανει παγωνια! Απιστευτο! Τι να τα κανω τα φωτοβολταικα? Να πουλαω ρευμα στη ΔΕΗ? Δεν αγοραζει αλλο! Φλομωσε απο την υπερπροσφορα! Αντιθετα με ενα η δυο ζευγη ηλιακων συλλεκτων, και ενα ωραιο δοχειο αδρανειας συνδυασμενης λειτουργιας 1.000 λιτρων (στο site της BUDERUS μπορειτε να τα δειτε αυτα πολυ αναλυτικα) συνδεμενο μεταξυ ηλιακων και λεβητα, θα ειχα ακομη μεγαλυτερη οικονομια σε πετρελαιο. Το κοστος μιας τετοιας πατεντας, ειναι περιπου 1.800 Ευρω. Και ολα θα δουλευουν καθαρα, αυτοματα, ασφαλη. Και οχι μουτζουρες και καπνες.
Η ηλεκτρικη ενεργεια (να που απο σποντα ο διοικητης της ΔΕΗ ειπε μια αληθεια εστω και απο κακη προθεση) ειναι φτηνη στην Ελλαδα και δεν υπαρχει λογος να ακριβυνει, γιατι οι πηγες της ειναι αφθονες στη πατριδα μας. Οταν θα ειναι διαθεσιμο και το φυσικο αεριο - το δικο μας και το ξενο, η Ελλαδα ειναι κομβος συλλογης-διανομης προς το βιομηχανικο Βορα - ελπιζω σε 2 χρονια, τοτε λυπαμαι αλλα πολλοι θα μετανιωσουν για τα 2 η 3 η και 4 χιλιαρικα που σπαταλησαν για να αγορασουν ενα "μοντερνο" :silly: λεβητα στερεων καυσιμων. Αυτα ειπαμε, ειναι για τα χωρια μας οπου μαλλιστα και μπορεις να αγορασεις απ' ευθειας απο τη Δασικη Υπηρεσια για 50 - 60 Ευρω τον τονο! Οχι τα 130 Ευρω που πουλιεται το ξυλο στη Θεσ/νικη. Ουτε το καλης ποιοτητας πελλετ που πουλιεται παντου 230 Ευρω ο τονος... Στα σπιτια μας στην πολη, απλα πρεπει να "κρατησουμε αμυνα" για 1 - 2 χρονια περιμενοντας το αεριο. Αλλα αυτο ισχυει μονο για οσους "ταπεινους" αρκεστηκαν τοσα χρονια σε μικρα σπιτια, μεχρι 100 τ.μ. Οχι για τους "εφετζηδες" που μολις βρηκαν ανοικτες τις κανουλες στεγαστικων δανειων απο τις τραπεζες εσπευσαν να χτισουν κατι πελωρια σπιτια - ανακτορα, θαρεις και θα εδιναν δεξιωσεις 2 - 3 φορες τη βδομαδα! Αυτοι, ας προσεχουν περισσοτερο αλλη φορα. Αυτοι ειναι που πεφτουν τωρα θυματα της σπεκουλας των εμπορων περι τα στερεα καυσιμα, και ποσο οικονομικα και οικολογικα και... οτι φανταστεις αλλο σου αραδιαζουν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3806 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Απ: Καθαρισμός Πίσσας
Το μέγεθος του σπιτιού, λίγο έχει να κάνει με την κατανάλωση. Όλα παίζονται στην μόνωση. Έχω 200τμ και έκαιγα 2 τόνους πετρέλαιο (φέτος 6-7 τόνους ξύλο) και φίλος με 140τμ έκαψε 4 τόνους πετρέλαιο. Αν κάνανε όλοι μονώσεις τύπου Φιλανδίας όταν χτίζανε, θα έφτανε και ο ήλιος και το ηλεκτρικό και εδώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3816 από Nasikas
Απαντήθηκε από Nasikas στο θέμα Απ: Καθαρισμός Πίσσας
Άκρως ενδιαφέροντα και σε σωστή βάση τα περισσότερα.
Για το παρακάτω θέμα μάλιστα, είχα μόλις χθες μία γερή κόντρα με φίλο μου

βρηκαν ανοικτες τις κανουλες στεγαστικων δανειων απο τις τραπεζες εσπευσαν να χτισουν κατι πελωρια σπιτια - ανακτορα, θαρεις και θα εδιναν δεξιωσεις 2 - 3 φορες τη βδομαδα


Όμως επειδή μεγάλωσα με καυσόξυλα και έχω ψαχτεί αρκετά, θα ήθελα να καταγράψω κάποιες σκέψεις.
1. Για το αν συμφέρει ή όχι η χρήση πέλλετ έχει ξοδευτεί πολύ μελάνι. Δεν επεκτείνομαι επειδή θεωρείται ότι έχω συμφέροντα πλέον λόγω παράλληλης επαγγελματικής ενασχόλησης. (θυμίζω: κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφος)

2. ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ. Συμφωνώ και επαυξάνω για΄την χαμαλίκα και την βρωμιά που έχουν. Γέλασα με τούτη την φραση που την έχω ζήσει στο πετσί μου.

Εμεις καναμε ΑΜΑΝ μεχρι να βγουν οι θερμαστρες πετρελαιου και να γλυτωσουμε απο τα αναθεματισμενα καυσοξυλα. Μπουγαδα δεν μπορουσαμε να αφησουμε στο σχοινι, ολη η πολη βρωμουσε καπνα τη νυχτα".

Αναρωτήθηκε όμως κανείς τι φταίει; Πόσοι συνέλληνες χρησιμοποιούν περυσινά ξύλα αποθηκεύοντας κάθε Ιούνη για την μεθεπόμενη σαιζόν; Σε ποιά μάντρα καυσόξυλων βρήκατε ξύλα με κατώτερη του 50% υγρασία; Πριν ένα μήνα βρέθηκα στα περίχωρα Λαγκαδά και τα άκοπα της μάντρας είχαν φύλλα επάνω (στις άκρες). Έκοψα ένα κοτσάνι και την άλλη μέρα η κατσίκα το έφαγε με πολύ ευχαρίστηση.
---Πως λοιπόν με υγρά καυσόξυλα περιμένετε να μην έχετε χαμηλές αποδόσεις, απίστευτη πίσσα, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ γενικώς;
Που αν προσθέσουμε την παράμετρο της πλημμελούς γνώσης και ζμανφουτισμού της πλειονότητας των πωλητών- εγκαταστατών θέρμανσης, το πρόβλημα οξύνεται (εξαιρούνται οι συμφορουμίτες εγκαταστατες- μόνον απο το γεγονός ότι ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ_ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ_ΓΡΑΦΟΥΝ, δείχνουν ένα άλλο επίπεδο. Να ξέρατε τιέχουν δει τα μάτια μου....)

- Για το θέμα της καύσης στερεών καυσίμων θα άξιζε να δει η Πολιτεία τι γίνεται στις Smoke Control Areas της Μ. Βρεττανίας. Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα να δείτε τι ισχύει σε χώρες που θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με σωστά μέτρα. smokecontrol.defra.gov.uk/fuels.php?country=e


δείτε πρωί τον Τυρναβο.....καπνός παντού


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3819 από Nasikas
Απαντήθηκε από Nasikas στο θέμα Απ: Καθαρισμός Πίσσας
στην παραπάνω φωτογραφία μπορεί κάποιος να δει και το πρόβλημα της αποψίλωσης .
Στο πετρώδες που είναι ακριβώς δίπλα στην πόλη δεν έχει μείνει απο εκατοντάδες χρόνια βλάστηση ούτε για δείγμα.
Στα απέναντι και μακρινότερα είναι γεμάτο πουρνάρι. Βλέπετε δεν εφταναν μέχρι εκεί να ξυλεύσουν.

Εκεί θα καταλήξουμε αν δεν πάρουν μέτρα τα Δασαρχεία.....λέμε τωρα...τα ΓραφείοΔασαρχεία επι το σωστότερο.


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ