Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145597 από burnit40
:sick: καλησπερα.εχω τον burnit active 40kw.οταν καιω μπριγγετα η θερμοκρασια καυσαεριων αγγιζει τους 300 βαθμους.οταν καιω λυγνιτη 220-250.τον ανεμιστηρα τον εχω στο 5 με μεγιστο το 10 κ η καμιναδα ειναι φ180 1 μετρο καθετα κ 4 οριζοντια.ειναι φυσιολογικη η θερμοκρασια αυτη?υγροποιησης δεν εχω ουτε πισσα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145600 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων
Το ξέρω αυτό και αν τον φορτώσεις περισσότερο θα δείς πάνω από 400 c.
Ο ενναλλάκτης είναι από διαφράγματα και δεν εκμεταλλεύεται τα μέγιστα της καύσης.
Ίσως ο πολύ μεγαλύτερος να λειτουργεί με καλύτερο Β. Απόδοσης όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ξυλολέβητες.
Πρίν από ένα χρόνο εγκατέστησα έναν burnit 40kw σε σπίτι 120 τ.μ. με κλασικά σώματα και δεν μπορούσε να ανεβάσει θερμοκρασία με τίποτα πάνω από τους 55 c και το σπίτι στα κρύα τα φετινά μόλις που έπιανε τους 17c με κατανάλωση 4 καρότσια (120 kg)/15 ώρες.
Ακόμα και με τρίοδη φορτίου δεν πήραμε κάτι αξιόλογο απλά βελτιώθηκε.
Η καπνοδόχος πρέπει να είναι από τον λαιμό έως το ολικό της ύψος πάνω από 220 μμ με ελάχιστο ύψος 5μ. και πολύ καλά μονωμένη.
Αν κάψεις ξύλα θα δείς και πίσσες.
Η 180 σε ξυλοκάζανο εκτός πυρολυτικών με βεντιλατέρ καυσαερίων είναι πολύ μικρή.
Η λύση είναι προσθήκη στη 1η διαδρομή και τη τελευταία διαδρομή κόφτρες κυματοειδούς μορφής λαμαρίνα.
Αυτό όμως δεν γίνεται με τη καμινάδα που έχεις. Ο ελκυσμός της καμινάδας πρέπει να κυμαίνεται από 25-30 pa και αυτό θα γίνει μόνο με αύξηση της διαμέτρου ή προσθήκη βεντιλατέρ καυσαερίων.
Το βεντιλατέρ αν το βάλεις στο 10 σίγουρα θα κάψεις περισσότερο αλλά θα πάρεις και μεγάλη φόρτιση στον ενναλλάκτη με μικρή μείωση του β. απόδοσης.
Στο 7 είναι καλά αρκεί να βάλεις κόφτρες και καλό ελκυσμό.
Συμπέρασμα: Ο λέβητας είναι μικρός για καλύτερα αποτελέσματα δεν μπορείς να παίξεις πολύ. Αν είχε μεγαλύτερο θάλαμο καύσης ώστε να φορτώνεται πιο πολύ και πιο άνετα θα τον συνιστούσα μόνο με κόφτρες και την έξοδο των 180 θα την κατέβαζα 50 εκ πιο κάτω με προσθήκη ειδικού καπνοσυλλέκτη για να ζέστανα και τη πλάτη από τη πίσω πλευρά του θαλάμου.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145625 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
παιδιά θα με τρελάνετε τελείως !σας παρακολουθώ εδώ και εβδομάδες αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα σας καλύτερα να κλείσω το μαγαζάκι μου !!ποια εταιρία λέει οτι βάζοντας τα Pa πίεσης στα 25-30 θα βελτιώσεις την καύση ?? αν κάνεις κάτι τέτοιο και ο λέβητας έχει μια απόδοση 85-90 % στα 12-15 Pa και του βάλεις 30 Pa κατεβάζεις την απόδοση του κάτω απο 60% !!
40 kW λέβητας και δε ζεσταίνει 120 τμ σπίτι ?? πλάκα μου κάνετε ?? ζεσταίνω πελάτη μου με 12 KW τζάκι καλοριφέρ 75% ενεργειακή απόδοση (18 λίτρα στην εστία χωρίς τρίοδη με ανοικτό δοχείο διαστολής ) 135 τ.μ και 120 λίτρα ζεστό νερό στους πρόποδες της πάρνηθας ! κατανάλωση 12-14 κιλά μπρικέτα οταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι απο 14-20 βαθμούς και 18-26 κιλά όταν η θερμοκρασία είναι απο 6-12 !!η κατασκευή του σπιτιού είναι απο διπλό τούβλο με άσπρο 3 εκατοστά φελιζόλ ενδιάμεσα μεζονέτα 65+65 το τζάκι κάτω και οι κρεβατοκάμαρες επάνω !όλες οι πλευρές εκτεθειμένες εκτός απο την μια που έχει το γειτονικό σπίτι !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145635 από burnit40
Απαντήθηκε από burnit40 στο θέμα Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων
με τον burnit ζεσταινω 160 μετρα σπιτι κ δοχειο αδρανειας 800 για πλακα.απλα πιστευω οτι χανω καυσιμο με μεγαλη θερμοκρασια καυσαεριων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145636 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων
Δημήτρη καλησπέρα. Όλα τα σπίτια δεν έχουν τις ίδιες απώλειες. Προσπαθούμε να δώσουμε στον ανυποψίαστο καταναλωτή , και μέσα από τις εμπειρίες μας , και τις όποιες γνώσεις διαθέτει ο καθένας μας , τα κατά και τα υπέρ μιας εγκα/σης με κ. θέρμανση που υποστηρίζεται με ξύλα ή και πέλλετ .
Όταν ο κατασκευαστής σου αναφέρει ότι ένας ξυλολέβητας λειτουργεί στο μέγιστο της απόδοσης ας πούμε 4 kw με ελκυσμό 25 pa στην αναρρόφηση της καπνοδόχου ή καλύτερα στο τελείωμα της τελευταίας διαδρομής , σημαίνει ότι κάτι λιγότερο σε πασκάλ δεν θα μπαίνει σωστός ατμοσφαιρικός αέρα ςγια τη συγκεκριμ΄.ενη καύση αφού δεν θα μπορεί να αναρροφηθεί αντίστοιχη ποσότητα καυσαερίων. Θα παρουσιαστεί αμέσως αιθάλη αυξημένη ποσότητα καυσαερίων και μείωση της ταχύτητας πρόσκρουσης των καυσαερίων στον εναλλάκτη του λέβητα. Αποτέλεσμα πτώση του βαθμού Απόδοσης λόγω όπως λέγεται κακού ελκυσμού.
Αν παρατηρήσεις , τα ξύλα που χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους είναι μη κατάλληλης υγρασίας αποτέλεσμα μείωση της θερμότητας και της ισχύος λόγω μεγάλης καθυστέρησης αεριοποίησης των.
Όταν ανεβάσεις πολύ την αναρρόφηση της καπνοδόχου έχεις καλύτερη οξυγόνωση της φλόγας και λιγότερες επικαθήσεις στα τοιχώματα, και μπορείς να τοποθετήσεις κόφτρες ΄όπου θα απομαστεύσουν στον εναλλάκτη περισσότερη θερμότητα αφού όλοι οι ξυλολέβητες λειτουργούν με υποπίεση επαναλλαμβάνω από τον θάλαμο καύσης. Τα 30 pa δεν είναι πολλά αφού οι κατασκευαστές πολλών ξυλολεβήτων αναφέρουν ελάχιστες υποπιέσεις 25-30 pa για μικρή ισχύ αφού προσπαθούν να δημιουργήσουν υπερπιεστικούς θαλάμους αυξάνοντας την ειδική τους φόρτιση των για λιγότερα έξοδα λαμαρίνας. Εκεί παρουσιάζουν την αστοχία τους αφού οι υπερπιεστικοί θάλαμοι χρειάζονται μεγαλύτερο ελκυσμό για να πιάσουν τα μέγιστα.
Αντιλαμβάνομαι τον προβλημματισμό σου.
Εγώ συνεχίζω και ψάχνομαι γενικώς περί αποδόσεως των εναλλακτών και μια μελέτη μου σε συνδυασμό με μετρήσεις ολονύκτιες και με πολλά παρελκόμενα , έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145637 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων
Με δοχείο συμφωνώ αλλά το καύσιμο δεν μπορείς να το αποφύγεις λόγω του μικρού ενναλλάκτη.
Με καυστήρα πέλλετ θα έκανες μεγαλύτερη οικονομία γιατί θα έβαζες κόφτρες μέσα στις διαδρομές. Έχω τοποθετήσει 2 burnit 40 kw σκέτους σε σπίτια με 0-6 c εξωτερική και καταναλώνουν το περίδρομο. Θερμοκρασίες μέσα στα σπίτια δεν πιάνουν με τίποτα όταν η εξωτερική π/εφτει χαμηλά.
Θέλει δ. αδράνειας και τρίοδη μεταξύ δοχείου και σώματα.
Με πάνελ σώματα συμπεριφέρονται λίγο καλύτερα.
Αλλά όπως είπες , αν βάλεις καλύτερη καμινάδα θα πιάσεις και + 400 c. Βάλε κόφτρες και καλή καμινάδα και θα δείς διαφορά αν έχεις τέτοιο προυπολογισμό.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ