Ρύπανση από καμινάδες τζακιών - σομπών

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #66489 από Yiomato Tasaki
Σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ, η καύση ξύλου έχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ενώ μπορεί να αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση ορυκτών καυσίμων, η χρήση των οποίων είναι πολύ πιο επιβλαβής για την ατμόσφαιρα.

www.tovima.gr/files/1/2012/12/31/xylo.pdf

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #66490 από aithio
Αηδίες των εφημερίδων με μισές αλήθειες που σκοπός είναι το μαρκετινγ.
Σήμερα ίδιες εφημερίδες δημοσιεύουν άλλα.......

www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=490710

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #66513 από Fokion
Κι αυτος ειναι ο λογος που ειμαι επιφθλακτικός και δεν ασπαζομαι ουτε την μια ουτε την αλλη ταση....

Και προφανως δεν προκειτε να σχηματίσω αποψη απο το τι "λενε" ΜΜΕ.....

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #66548 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Asterix έγραψε: Συναγερμός για το νέφος από τα τζάκια - Υπουργείο: Μην τα ανάβετε εάν δεν είναι μεγάλη ανάγκη
Από Newsit.gr | NewsIT – Παρ, 28 Δεκ 2012

Συναγερμός για το νέφος από τα τζάκια - Υπουργείο: Μην τα ανάβετε εάν δεν είναι μεγάλη ανάγκη (πως οριοθετείται η μεγάλη αναγκη??)

Κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε, κυρίως στην Αθήνα και σε δύο χρονικές περιόδους, ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Το φαινόμενο οφείλεται αφενός στις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες, όπως ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασιακή αναστροφή, και αφετέρου στην έντονη χρήση εστιών καύσης που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη βιομάζα.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ, παρατηρήθηκε έντονη οσμή στον περιβάλλοντα αέρα και σημαντική μείωση της ορατότητας. Τα χρονικά αυτά διαστήματα ήταν, από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2012 και το τριήμερο από 25 έως και 27 Δεκεμβρίου 2012, ενώ ενδιάμεσα οι συγκεντρώσεις κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, το υπουργείο συστήνει στο κοινό τον περιορισμό καύσης βιομάζας (χρήση τζακιών και ξυλόσομπες),( βάλτε μπροστά τις αντλίες θερμότητας) εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη.
Επίσης, το ΥΠΕΚΑ, παρακολουθώντας (από το γραφείο, με το αιρκοντίσιον στο φουλ μάλλον) την ατμοσφαιρική επιβάρυνση των ημερών, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην οποία συνδράμει και η αυξημένη καύση ξυλείας όχι πάντοτε κατάλληλης για το σκοπό αυτό, καλεί τους πολίτες να επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή (παπαπα... ακατάλληλο ξύλο αυτό που αγόρασα, έκλεψα, οτιδήποτε. Ας μη το κάψω, ας παραγγείλω ένα τόνο καλά και ξερά βρε αδελφέ..) στη χρήση και καύση ακατάλληλων υλικών.
Επισημαίνεται ότι η ενδεχόμενη καύση συνθετικών προϊόντων ξυλείας (όπως μελαμίνες, νοβοπάν, κόντρα πλακέ), ξύλων βαμμένων ή εμποτισμένων με χημικές ουσίες, καθώς και πλαστικών ή ελαστικών υλικών, επιβαρύνει τόσο την υγεία του χρήστη των εστιών καύσης από ρύπανση του εσωτερικού περιβάλλοντος όσο και το εξωτερικό περιβάλλον.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παρακολουθούν, μέσω του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης,(παρακολουθούν οι δέυτεροι, ενημερώνοντας τους πρώτους... "πάλι υψηλές συγκεντρώσεις έχουμε σήμερα..."... "ναιαιαι..εεεε!!?? να βγάλω μια ανακοίνωση...) τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε συνεχή βάση, ενώ βρίσκονται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. (πάλι τηλεδιάσκεψη έχουμε σήμερα γαμώτο, πρέπει να πάρω και τα παιδιά από το πάρτυ που πήγαν...)
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, καθώς και εμπλεκόμενων φορέων και αρμόδιων επιστημόνων, προκειμένου να εξεταστεί σε όλες τις σύνθετες πτυχές του το πρόβλημα, το οποίο οφείλεται κατ’ εξοχήν στη ριζική αλλαγή του μέχρι τώρα προτύπου θέρμανσης με πετρέλαιο, εξαιτίας της αύξησης των τιμών. (αναφορά -στο περίπου- ενωματάρχου το 190..κάτι.. Προς τη διοίκηση χωροφυλακής Αθηνών.. Καταδιώκοντες τους ληστές εν τω πλησίον όρος, απαντήσαμεν τούτους έξωθεν σπηλίας. Ανεκράξαμε προς τούτους "παραδοθείτε ωρέ σκυλια" και απαντησάντων υμών " θα μας κλάσετε τ αρχίδια.."...διέφυγον!!!

Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #66555 από mastoras
Κύριοι προτείνω να μην ανησυχείτε για τίποτα.

Γιατί σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων και όχι δημοσιογραφικά άρθα.......

Η νέα περίοδος παγετώνων θα κρατήσει τουλάχιστον 2 αιώνες και...
στην κυριολεξία θα παγώσει τον κόσμο μας, τονίζουν οι Ρώσοι.
Ο Χαμπιμπουλό Αμπντουσαμάτοβ, διευθυντής του τμήματος διαστημικών ερευνών του αστεροσκοπείου Πούλκοβσκαγια της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, δηλώνει πως ο πλανήτης άρχισε να παγώνει.
Μελετώντας την συχνότητα αλλαγών της ηλιακής δραστηριότητας, μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για τις ερχόμενες παγκόσμιες ανόδους θερμοκρασίας και ψύξης. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταθερά να πέφτει από το 2014


Οπότε καλό θα ήταν εάν θέλουμε σαν είδος να επιβιώσουμε, να ψάξουμε να βρούμε τρόπους να φτιάξουμε καύσιμη ύλη την καθημερινή παραγωγή υλικού του ανθρώπινου σώματος.......εδώ είναι η λύση.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #66556 από dimlyk
σαν μεγαλο παιδι που ειμαι και νομιζω και οι περισσοτεροι απο μας θεωρω οτι μειωνω την νουμοσυνη μου οταν ασχολουμε με τα οσα οι δημοσιογραφοι γραφουν ..κι οσο αφορα το ΑΠΘ ομολω οτι παρουσιαζει μια αξιοξηλευτη δραση στην παραγωγη σχετικων "μελετων" (που κατα κανονα ειναι και χρηματοδοτουμενες) και φυσικα "αξιοπιστες" οπως εκεινη με τα υπερυθρα που ανακαλυψαν και νεους ορους οποδοσης (δεν θυμαμαι την ονομασια ) για να μας πεισουν για την αξιοπιστια ...κι αυτη η καινουρια σε τζακια που ξεκινησε καλοκαιρι!! και αρκεστηκε σε 30 σπιτια (δειγμα για ερευνα οχι απλο μικρο αλλα αμελητεο) αλλα βιαστηκε να δει την δημοσιοτητα κατι μου λεει :evil:


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ