Τρίοδη Θερμοστατική Βάνα: γνώμες & σχόλια!

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75544 από hoyo

Sp4wN έγραψε:

hoyo έγραψε: νικολα μπορεις να μου πεις τη τριοδι βαλβιδα εχεις?

Γιώργο έβαλα την Τρίοδη της Esbe στους 55oC και είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα.Την έχω και φωτογραφία στις αρχικές σελίδες της εγκατάστασης .Καλά λόγια έχω ακούσει και για την Caleffi ως εταιρεία και την τρίοδή της.

tzistsam έγραψε: Ωραίος ο Βούλγαρος Νικοοοο. Με διπλή αντίσταση φαντάζομαι η έναυση θα είναι παιχνιδάκι :cheer:

Σ ευχαριστώ Ηλία .Όντως κανένα πρόβλημα με όλα τα πέλλετ που δοκίμασα στην έναυση και μέχρι τώρα δε μου χάλασε και καμία γιατί φαντάσου εδώ που δεν έχει πιάσει μεγάλα κρύα ο λέβητας αναγκαστικά ανάβει και σβήνει κάθε τρείς και λίγο.Μέχρι τώρα μήν το ματιάσω κανένα θέμα :)


βοηθαει στη χαμηλη καταναλωση νομιζεις μια τριοδη?50 55 60αρα εχουν διαφορα στη λειτουργια τους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75548 από Sp4wN
Έχουν διαφορά ανάλογα με το πόσο θα έχεις ρυθμισμένο τον κυκλοφορητή και τα νερά του υπόλοιπου κυκλώματος.Ρώτα στην εταιρεία που θα πάρεις το λέβητα να σου πεί στους πόσους βαθμούς να είναι ρυθμισμένη η τρίοδη.Συνήθως λένε 55-60οC είναι ασφαλείς τιμές και για τα νερά να μήν μπαίνουν κρύα στο λέβητα ,αλλά και για να μπορεί να δώσει στο υπόλοιπο σπίτι άνετα .

Η κύρια λειτουργία της θερμοστατικής τρίοδης βάνας είναι για ΖΝΧ(ζεστά νερά χρήσης) και τη λειτουργία της αντιστάθμισης άν υπάρχει εύκαιρη στο λέβητα .Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει πραγματική οικονομία και καταλαβαίνεις τη διαφορά(το λέω με σιγουριά γιατί ένας φίλος έχει βάλει τετράοδη σε Fuzzy Logic25 και έχει καταλάβει τεράστια διαφορά στην οικονομία).

Τώρα στην περίπτωση που ο λέβητας δεν έχει αντιστάθμιση,όπως ο δικός μου η χρήση τρίοδης θερμοστατικής βάνας δεν είναι τόσο για να κάνει οικονομία ,αλλά για να προστατεύει το λέβητα όταν τα νερά είναι κρύα και ξεκινάει να τα ζεσταίνει ,ώστε να μήν επιστρέφουν μέσα παγωμένα και δημιουργείται πίσσα στις διαδρομές .
(Εννοείται υδραυλικός δεν είμαι ,ότι λάθη έχω κάνει παρακαλώ διορθώστε με ελεύθερα.Γιώργο ελπίζω να σε βοήθησε λίγο η περιγραφή μου ).

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75550 από hoyo
σευχαριστω νικολα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75552 από Sp4wN
επίσης αυτό εδώ μπορεί να σε βοηθήσει και λίγο παραπάνω Γιώργο ...

Τρίοδη βάνα και Τετράοδη βάνα


Γενικά

Σκοπός αυτών των μηχανισμών είναι αφενός να ελέγχεται σωστά η εγκατάσταση και αφετέρου η εγκατάσταση να λειτουργήσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της με οικονομία και σύμφωνα με τη θερμοκρασία εξωτερικού περιβάλλοντος.
Οι τρίοδες βάνες κάνουν έλεγχο παροχής και ανάμειξης νερού προς τα θερμαντικά σώματα ενώ οι τετράοδες βάνες κάνουν μόνο έλεγχο ανάμειξης νερού.
Όταν αλλάζουμε την παροχή νερού προς τα θερμαντικά σώματα τότε κάνουμε έλεγχο παροχής νερού.
Το νερό στην είσοδο των σωμάτων θα έχει την ίδια θερμοκρασία με τη θερμοκρασία νερού στο λέβητα.
Όταν αλλάζουμε τη θερμοκρασία νερού προς τα σώματα κάνουμε έλεγχο ανάμειξης νερού.
Έχουμε δηλαδή σταθερή την παροχή νερού, μεταβάλλεται όμως η θερμοκρασία του νερού προαγωγής προς τα σώματα.
Το νερό ζεσταίνεται στο λέβητα σε θερμοκρασία 90C και πηγαίνει μέσω της γραμμής προσαγωγής και την τρίοδη βαλβίδα ανάμιξης προς τον κυκλοφορητή και στην συνέχεια διανέμεται στα σώματα.
Το νερό αποβάλλει θερμότητα και σε θερμοκρασία 70C επιστρέφει μέσω της γραμμής και των κλάδων επιστροφής.
Μια ποσότητα από το νερό επιστροφής 70C περίπου πηγαίνει στη μεσαία υποδοχή της τρίοδης βάνας αναμίξεως, αναμιγνύεται με νερό προσαγωγής 90C και γίνεται νερό 80C προσαγωγής στα σώματα (θέλουμε νερό σταθερής και ομοιόμορφης θερμοκρασίας).
Αυτό συμβαίνει για να πετύχουμε νερό επιστροφής στο λέβητα θερμοκρασίας όχι κάτω από 60 C για δύο κυρίως λόγους .

Δεν θα έχουμε φθορές και διαβρώσεις στο λέβητα από την υγροποίηση υδρατμών

Εκμεταλλευόμαστε το θερμό νερό αναμίξεως που δεν έχει αποβάλλει όλα τα ποσά θερμότητας, διατηρώντας μια σταθερή θερμοκρασία 75C- 85C με οικονομία στα καύσιμα.


Τρίοδη βάνα

Οι τρίοδες βάνες όσο αφορά τον τρόπο σύνδεσής τους συναντώνται σε:

Βάνες ευθείας ροής

Βάνες γωνιακής ροής

Η κύρια διαφορά τους είναι ότι στις βάνες ευθείας ροής το νερό προσαγωγής έχει ευθεία ροή με την προσαγωγή στα σώματα, ενώ στις βάνες γωνιακής ροής το νερό προσαγωγής έχει γωνιακή ροή προς τα θερμαντικά σώματα.


Τετράοδη βάνα

Οι τετράοδες βάνες όσο αφορά τον τρόπο σύνδεσης τους συναντώνται σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις σύνδεσης επάνω στο κύκλωμα. Ο κυκλοφορητής μπαίνει πάντα μετά την τετράοδη στην προσαγωγή νερού προς τα σώματα.

Kozas4urplace

Λίγα λόγια για την αντιστάθμιση

Στο κλασσικό καλοριφέρ ένας χρονοδιακόπτης προγραμματίζει τη λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης τις ίδιες ώρες κάθε μέρα (π.χ. 3 ώρες το πρωί, 2 ώρες το μεσημέρι και 4 ώρες το βράδυ). Με τον τρόπο αυτό κάθε μέρα η θέρμανση λειτουργεί τις ίδιες ώρες και με την ίδια ένταση ανεξάρτητα αν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές ή κακές (π.χ. 16οC ή 4οC). Η θερμοκρασία νερού στο λέβητα φθάνει πάντα στους 80-90οC εκεί όπου έχουμε ρυθμίσει το θερμοστάτη του καυστήρα.

Όπως έχει γίνει η μελέτη του καλοριφέρ η θερμοκρασία του νερού στους 80-90οC είναι η μέγιστη που έχουν ανάγκη τα σώματα για να διατηρηθεί η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων στους 20-22οC μόνον όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάρα πολύ χαμηλή. Στην πραγματικότητα όμως, τόσο χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία στη χώρα μας έχουμε πολύ λίγες μέρες το χειμώνα, συνήθως η εξωτερική θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ +5 έως +17.

Αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού είναι: σπατάλη καυσίμου, εσωτερική θερμοκρασία με μεγάλες αυξομειώσεις, ασυμφωνίες μεταξύ των ενοίκων για τους χρόνους λειτουργίας του καλοριφέρ κ.λ.π. Για να επιτύχουμε την μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμων και θέρμανση όλη την ημέρα με σταθερή εσωτερική θερμοκρασία θα πρέπει να στέλνουμε στα σώματα του κτιρίου τόση ποσότητα θερμότητας όση χρειάζεται κάθε φορά ανάλογα με τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε να παραμένει σταθερή η επιθυμητή θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων.

Η ρύθμιση αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνεται με το χέρι, μπορεί όμως να γίνει με απόλυτη ακρίβεια με τη χρήση αντιστάθμισης.

Η συσκευή αντιστάθμισης παρακολουθώντας συνεχώς τις καιρικές συνθήκες καθώς και την θερμοκρασία νερού του λέβητα προγραμματίζει τη λειτουργία της θέρμανσης κατά την διάρκεια όλης της ημέρας, στέλνοντας τη σωστή θερμοκρασία νερού στα σώματα χωρίς να χρειάζεται την επέμβαση κανενός άλλου. Έτσι ο καυστήρας δεν λειτουργεί τις ίδιες ώρες συνολικά κάθε μέρα αλλά μόνο όσες ώρες χρειάζεται, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμων και θέρμανση όλη την ημέρα με σταθερή εσωτερική θερμοκρασία.

Συμπληρώνοντας τα παραπάνω να τονίσουμε πως η αίσθηση της θερμοκρασίας άνεσης είναι στενά συνδεδεμένη με την θερμοκρασία ακτινοβολίας της μάζας του κτιρίου. Η ελαχιστοποίηση της ημερήσιας χρήσης της θέρμανσης του κτιρίου, έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλή θερμοκρασία ακτινοβολίας της μάζας των δομικών στοιχείων που στην περίπτωση αυτή, η θερμοκρασία του αέρα στον χώρο θα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερη της μελέτης, για να έχουμε την αίσθηση της άνεσης. Αυτό συμβαίνει όταν η θέρμανση λειτουργεί λίγες ώρες ανά 24ώρο, δηλαδή έχουμε ένα κτίριο "ψυχρό" και σπάταλο ενεργιακά.

Η αντιστάθμιση μας δίνει την δυνατότητα αύξησης των ωρών λειτουργίας της θέρμανσης, γιατί ελέγχει την λειτουργία του καυστήρα με βάση την εξωτερική θερμοκρασία, έτσι ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία χώρου σταθερή στους 20-22 βαθμούς c αυξάνοντας ή μειώνοντας αυτόματα την θερμοκρασία του νερού του λέβητα θέρμανσης. Έτσι όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει, τα σώματα καίνε και αντίστροφα όταν ανεβαίνει τα σώματα είναι λιγότερο ζεστά. Κατά αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε έλεγχο του καυστήρα εξοικονομώντας καύσιμο, με περισσότερες ώρες θέρμανσης, σταθερή θερμοκρασία χώρου και με θερμότερη μάζα κτιρίου.

Συμπέρασμα: Η αντιστάθμιση μπορεί να προσφέρει έως και 35% οικονομία!

BurnerService

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Sp4wN.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75555 από Sp4wN
Άποψή μου πάντως είναι καθαρά το θέμα οικονομικό. Άν νομίζεις έστω και λίγο ζορισμένα πως σε παίρνει να βάλεις τρίοδη βάνα μή διστάσεις να το κάνεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο .

Βέβαια από την άλλη το συνολικό κόστος που θα βγεί άν βάλεις το λέβητα παράλληλα με του πετρελαίου ,όπως έκανα εγώ , ξεφεύγει αισθητά μιάς και άν βάλεις τρίοδη ,πρέπει να βάλεις και ξεχωριστό δεύτερο κυκλοφορητή ώστε να κάνεις 2 διαφορετικά συστήματα(ένα του πετρελαίου και ένα του πέλλετ).

Άν δε σου φτάνουν πάλι τα χρήματα ,μήν τρελαθείς κιόλας .Πολύς κόσμος άν όχι ο περισσότερος δουλεύει τα συστήματα χωρίς τρίοδες και μέχρι τώρα ελάχιστοι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα .
Απλά το κάνεις για την περίπτωση που θα σπάσει ο δ...ς το πόδι του .Τίποτε παραπάνω.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #75559 από Sp4wN
Καλό είναι επειδή πολλά μέλη που σκέφτονται να εγκαταστήσουν συστήματα στερεών καυσίμων ,προβληματίζονται για την τοποθέτηση ή όχι Τρίοδης θερμοστικής βάνας να δημιουργηθεί ένα νέο θέμα που θα γράφουμε αξιολογήσεις εταιρειών ,ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τους υδραυλικούς μας και ανησυχίες προβληματισμούς από τα ενδιαφερόμενα μέλη .

Γιώργο τις συζητήσεις μας και τις απαντήσεις τους τις μετέφερα εδώ για να συνεχιστεί η κουβέντα και από άλλα άτομα που έχουν τις ίδιες ανησυχίες .

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Sp4wN.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ