Κοινότητα
Postit
Τα μέλη μας
Blog
Forum
Ανακοινώσεις
Κλείσιμο

ΘΕΜΑ: Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #21

 • fillmore
 • Το Άβαταρ του/της fillmore
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:136
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες9
  • Κάρμα: 3
Καλημέρα στα παιδιά του φόρουμ και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.
Εδώ και 2 περίπου μήνες άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο και να επισκέπτομαι διάφορες εταιρίες που ασχολούνται με το αντικείμενο για λέβητα πέλλετ-ξύλου. Μένω στην Αξιούπολη του Κιλκις. Οι διάφοροι τοπικοί θερμοϋδραυλικοί που απευθύνθηκα, προς τιμήν τους, μου είπαν πως και αυτοί τώρα ψάχνουν και δεν έχουν ιδέα για το τί είναι καλό και τι όχι ,για ποιο πράγμα να δώσεις λεφτά και τι να προσέξεις και εάν το προϊον που αντιπροσωπεύουν έχει τα οποιαδήποτε πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα.
Η ενημέρωση από ελληνικές σελίδες στο διαδίκτυο περιορισμένες οι τιμές που άκουγα αριστερά και δεξιά απίστευτα υψηλές και το πετρέλαιο στα 0,92 λεπτά!!!!!...... :woohoo: ........!!!!!!!!!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Πρώτα από όλα έθεσα "ταβάνι" στο οικονομικό τομέα. Αυτό ανέρχεται στα 3000,00 ευρώ. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει πληθώρα προϊόντων για κάθε βαλάντιο. Το επόμενο που κατάλαβα πολύ γρήγορα είναι ότι οποιοσδήποτε λέβητας-καυστήρας στερεών καυσίμων για να λειτουργήσει με την ίδια ευκολία ενός πετρελαίου επιβάλετε να έχει πολλούς αυτοματισμούς. π.χ. αυτόματη η έναυση. Ενώ είναι κάτι απλό σε έναν καυστήρα πετρελαίου για έναν με πέλλετ είναι θέμα!!!...Ο υπολογισμός για τα kw ή τις θερμίδες που χρειαζόμαστε θέλει ψάξιμο.κ.τ.λ.

Στην Καρυώτισσα των Γιαννιτσών βρέθηκα για την πρώτη επαφή μου με έναν λέβητα πελλετ Ελληνικής κατασκευής που με προσέλκυσε η τιμή του. Επίσης στον ίδιο χώρο είδα τους Σέρβικους Radigator ή Bauherr που είναι ίδιοι αλλά με άλλο όνομα (δεν κατάλαβα το γιατί μάλλον κατασκευάζονται και σε άλλη χώρα) Με τους ελληνικούς δεν μπόρεσα να "πεισθώ" για την κατασκευή τους ,χωρίς να είμαι ειδικός. Μπορεί να είναι και η καλύτερη πρόταση σε σχέση τιμής απόδοσης. Οι Σέρβικοι μου άρεσαν όμως πολύ. Και από θάμα κατασκευής και από θάμα τιμής. Εκείνο που με ξένιζε ήταν ότι δεν μάζευε την στάχτη σε κάποιο σκαφάκι , το σημείο που γινόταν η καύση έπρεπε να καθαρίζετε με το χέρι και βρίσκονταν στον πάτο του λέβητα, και τέλος η καπνοδόχος έβγαινε σε φ180 και θα έπρεπε να αλλάξω και καμινάδα. Μάζεψα τις πληροφορίες μου ψηλάφισα τα σιδερικά και έφυγα.

Εδώ θα σταματήσω γιατί συχαίνομαι τα μεγάλα ποσταρίσματα και εγώ το παράκανα
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει έχω όμως κάτι υπ'οψη μου. Στα επόμενα ποσταρίσματα θα σας πώ και τα υπόλοιπα.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #24

 • fillmore
 • Το Άβαταρ του/της fillmore
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:136
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες9
  • Κάρμα: 3
....και συνεχίζω!!!!....
....κάνοντας επισκέψεις σε διάφορες εταιρίες και κάνοντας τηλέφωνα για να μαθαίνω κυρίως τιμές και αφού έβρισκα αποκλίσεις από 500,00ευρώ έως και 1500,00ευρώ (π.χ. ο Radijator tkan 1 από 3600,00ευρώ σε αυτόν στην Καρυώτισσα στο Καλοχώρι σε αποθήκη χοντρικής μου είπαν 5000,00ευρώ :huh: )
Μεγάλη η διαφορά τιμών στα ίδια προϊόντα και στο εξωτερικό. Σε ορισμένα είδη μέχρι και 100% μεγαλύτερη. (π.χ.[url=http://http://kotly.com/index.php?cPath=147&topSsid=9676a6a43c9a94f0240e849971e4fba1]πατήστε εδώ[/url] )
Μια καλή πρόταση είναι και οι σόμπες με πελλετ και μάλιστα αυτές που συνδέονται με τα καλοριφέρ. Αλλά στο σπίτι μου έχω προβλήματα εγκατάστασης μιας τέτοιας λύσης. (π.χ.πατήστε εδώ όχι όμως καί φθηνή λύση γιατί έχουν κάπου 3500,00ευρώ)
Η επόμενη επαφή ήταν με την Κατερήνη.πατήστε εδώ από αρκετό κόσμο είχα ακούσει καλά λόγια. Η αλήθεια είναι πως δεν τον είδα ποτέ από κοντά αλλά η τιμή του από ότι θυμάμαι ξέφευγε. Η τσέπη μου λοιπόν άντεχε κάποια προϊόντα προερχόμενα από το ανατολικό μπλοκ, Πολωνία, Σλοβακία, Σερβία κ.τ.λ.
πατήστε εδώ οι fuzzy logic ήταν το επόμενο βήμα μου. Πολλοί αυτοματισμοί πολλά υποσχόμενοι λέβητες. Στην έκθεση στο Λαγγαδά Θεσ/νίκης που τους είδα όμως ήταν δίπλα δίπλα με έναν DEFRO duo pellet. Η διαφορά ήταν ολοφάνερη στην ποιότητα κατασκευής όπως και της τιμής. πατήστε εδώ
Πολύ καλός καυστήρας θεωρείτε ο pellas επίσης Πολωνικός, που όπως ισχυρίζονται οι αντιπρόσωποι του μπορεί να τοποθετηθεί και σε λέβητα πετρελαίου. Σκέφτηκα να προχωρήσω και σε αυτή την λύση γλυτώνοντας τα λεφτά της εγκατάστασης και του λέβητα. Μου έβαλαν όμως πάγο κάποιοι άνθρωποι που εμπιστεύομαι για κάτι τέτοιες πατέντες. Είναι δύσκολος ο καθαρισμός τους και πάρα πολύ συχνός και η απόδοση μπορεί να φτάσει μέχρι και 40% λιγότερη. Βλέπετε η κατασκευή λέβητα στερεών καυσίμων έχει άλλες αρχές. Κάθετες διαδρομές ή τούμπα για να μήν έχεις επικαθήσεις στάχτης και απώλεια αγωγιμότητας. Επίσης και μεγαλύτερη επαφή του νερού με την θερμότητα της φωτιάς.
Τέλος για αυτό το ποστ υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι καύσεις πέλλετ. Μια βασική είναι με κοχλία κατευθείαν στο σώμα του λέβητα. π.χ.
731_213054739234dcff3837c400.jpg


3d.jpg


...άλλη μία είναι καυστήρες πιεστικοί όπως του πετρελαίου π.χ.
137413054877144dd029623bd82.jpg


...και κάποιοι παράξενοι για τα μάτια μας
basic.jpg


η επιλογή για το καλύτερο παραμένει για τον απλό καταναλωτή άγνωστή!!!...
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν από fillmore.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #28

 • egglezos
 • Το Άβαταρ του/της egglezos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:696
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες182
  • Κάρμα: 22
[quote="fillmore" post=24. Βλέπετε η κατασκευή λέβητα στερεών καυσίμων έχει άλλες αρχές. Οριζόντιες διαδρομές ή τούμπα για να μήν έχεις επικαθήσεις στάχτης και απώλεια αγωγιμότητας. Επίσης και μεγαλύτερη επαφή του νερού με την θερμότητα της φωτιάς.
[/quote]

Μία διόρθωση αγαπητέ fillmore...κάθετες διαδρομές και όχι οριζόντιες στα στερεά καύσιμα. Όριζόντιες έχουν τα υγρά και τα αέρια.
It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν από egglezos.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #29

 • fillmore
 • Το Άβαταρ του/της fillmore
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:136
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες9
  • Κάρμα: 3
egglezos έγραψε:
[quote="fillmore" post=24. Βλέπετε η κατασκευή λέβητα στερεών καυσίμων έχει άλλες αρχές. Οριζόντιες διαδρομές ή τούμπα για να μήν έχεις επικαθήσεις στάχτης και απώλεια αγωγιμότητας. Επίσης και μεγαλύτερη επαφή του νερού με την θερμότητα της φωτιάς.

Μία διόρθωση αγαπητέ fillmore...κάθετες διαδρομές και όχι οριζόντιες στα στερεά καύσιμα. Όριζόντιες έχουν τα υγρά και τα αέρια.[/quote]

...ευχαριστώ για την διόρθωση !!!... :oops: πάρα πολύ σωστή!!!...ο δαίμων των σκέψεών μου!!!...
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν από fillmore.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #30

 • egglezos
 • Το Άβαταρ του/της egglezos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:696
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες182
  • Κάρμα: 22
από τήν άλλη πλευρά, εγώ πιστέυω ότι η επιλογή του λέβητα δεν είναι τόσο δύσκολη, αρκεί να τηρούνται κάποιο κανόνες σωστής καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Επειδή οι χρήστες δεν είναι ειδήμονες στους λέβητες και δεν περιμένει κανείς να είναι, προτείνω τους κάτωθι κανόνες για να βοηθήσουμε την επιλογή του λέβητα:

1) Να ελέγχουμε τον λέβητα που θέλουμε να αγοράσουμε άν ανταποκρίνεται σε αυτά που διαφημίζει ο κατασκευαστής, π.χ. πάχος λαμαρινών (τουλάχιστον 5 χιλιοστά) καθώς επίσης και για τα κάυσιμα που τον προτείνει ο κατασκευαστής...άλλη τροφοδοσία χρειάζεται η πελλέτα, άλλη το πυρηνόξυλο και τα μίγματα του: πελλέτα απόρριψη ή volcano, πυρηνόξυλο και μίγματα μόνο volcano.

2) Να εξετάζουμε τομή λέβητα...μην αγοράζετε λέβητα "γουρούνι στο σακί"...άν δεν σας δείχνει ο πωλητής την τομή του λέβητα, είτε σχηματικά είτε ζωντανά, συνήθως κάτι θέλει να κρύψει...

3) Κάθετες διαδρομές κατά προτίμηση στα στερεά καύσιμα αν θέλουμε μεγάλους χρόνους καθαρισμού χωρίς σημαντική πτώση απόδοσης...διαφορετικά πιο συχνό καθάρισμα. Επίσης, άλλο οι διαδρομές μέσα σε τουμποσωλήνες και άλλο οι κόφτρες...οι κόφτρες δεν είναι διαδρομές, απλά επιβραδυντές.

4) Τεχνική υποστήριξη, επαγγελματισμός, καταρτιση πωλητή και τμήματος τεχνικής υποστήριξης...τι να τον κάνεις τον καλύτερο λέβητα άν δεν ξέρει η εταιρεία που τον πουλάει να τον υποστηρίξει τεχνικά?

5) Εγγύηση λέβητα και ηλεκτρονικών μερών.

6) Αν είναι δυνατόν, η σωστότερη συμβουλή δίνεται από ευχαριστημένους χρήστες του λέβητα αλλά και με επιτόπια επίσκεψη του υποψήφιου πελάτη για την εξακρίβωση της αλήθειας...πολλοί πελάτες δεν γνωρίζουν τι είναι καλύτερο μέχρι να το δούν (και εγώ νομίζω ότι η γυναίκα μου είναι η πιο όμορφη από όλες...δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν :sick: ...)

7) Αν ο λέβητας είναι εισαγόμενος, χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για να βρούμε reviews χρηστών, τεχνικών περιοδικών, κτλ...στο εξωτερικό τέτοια υπάρχουν σε αφθονία. π.χ. το Stiftung Warentest της Γερμανίας, κτλ.

8) Η συμμόρφωση με CE είναι σημαντική όταν είναι αληθινή και όχι "μαιμού"...δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί λέβητες που διαφημίζουν CE χωρίς πραγματικά να έχουν...καλύτερα λέβητα χωρίς CE αλλά που πληροί τα άνωθεν κριτήρια, παρά ψέυτικο...αυτός με το ψέυτικο ψάχνει τερτίπια για να τον πουλήσει ίσως γιατί δεν μπορεί αλλιώς.

9) Τρόπος λειτουργίας του λέβητα, με αντιστάθμιση ή όχι, με διαβαθμισμένη λειτουργία, κτλ...συνήθως, όσο πιο εξελιγμένος είναι ο λέβητας, τόσο λιγότερο κόστος λειτουργίας έχει.

10) Επιθυμητά καύσιμα...άν θέλουμε να καίμε πυρηνόξυλο, δεν αγοράζουμε τον πιο σούπερ λέβητα πελλέτας γιατί απλά δεν θα το κάψει, όσο σούπερ και να είναι. Επίσης, πολλές φορές, ακόμα και η πελλέτα που επιθυμούμε να καίμε καθορίζει την επιλογή του λέβητα...άν η πελλέτα που θέλουμε να καίμε δεν είναι DIN plus, δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε ανεπτυγμένους τεχνολογικά λέβητες γιατί μόνο προβλήματα θα συναντήσουμε. Οσο πιο βρώμικο το κάυσιμο, τόσο πιο απλό λέβητα και το αντίθετο.

11) Στο ξύλο, το #10 είναι πολύ σημαντικό...π.χ. βρεγμένα ξύλα και πυρόλυση δεν πάνε μαζί...ούτε πεύκο

Αν μου διαφέυγει κάτι παρακαλώ διορθώστε με.
It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
The following user(s) said Thank You: andysurg, gzachar

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #31

 • egglezos
 • Το Άβαταρ του/της egglezos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:696
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες182
  • Κάρμα: 22
TOMHLEBHTAMILEPneokatharo.jpg


Λέβητας πυρηνόξυλου ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΕ Π

TOMHmeneametoumpo5.jpg


Λέβητας Ξύλου ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΕ ΣΤ
It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν από egglezos.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #32

 • egglezos
 • Το Άβαταρ του/της egglezos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:696
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες182
  • Κάρμα: 22
BioWINPLUS_Schnittmodell_CMYK_300dpi.jpg


Λέβητας pellet Windhager BioWIN με ενσωματομένη αυτόματη τροφοδοσία.
It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν από egglezos.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #33

 • egglezos
 • Το Άβαταρ του/της egglezos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:696
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες182
  • Κάρμα: 22
silvaWINschematic.jpg


Λέβητας Ξύλου Πυρόλυσης WIndhager SilvaWIN.
It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν από egglezos.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #35

 • fillmore
 • Το Άβαταρ του/της fillmore
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:136
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες9
  • Κάρμα: 3
...συνεχίζω ξέχασα να αναφέρω πως στο Πολύκαστρο του Κιλκίς που πήγα μου πρότειναν να μου τοποθετήσουν τον καυστήρα της Pellas σε έναν Saturn ξυλολέβητα. Καλή λύση και οικονομική. Σε άλλη πάλι επαφή που είχα σε κατάστημα με μεγάλη πείρα και όνομα στην περιοχή μου έμαθα και τους thermostahl και συγκεκριμένα [url=http://http://www.thermostahl.gr/product_detail.jsp?prdId=BIOFIRE&extLang=]αυτό[/url] .Δεν έχει όμως ούτε καν αυτόματη έναυση, αν και δεν χρειάζεται όπως μου είπαν οι άνθρωποι εκεί και η τιμή και ο όγκος του ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για μένα. Αργότερα έμαθα πως πουλήθηκε σε κάποιον γνωστό μου από το εν λόγω μαγαζί περίπου στα 3500,00ευρώ.

Σιγά σιγά από αυτό το σημείο άρχισα να κατευθύνομαι προς τους πιεστικούς καυστήρες, δεν ξέρω το γιατί ίσως ο χωριάτης άσχετος καταναλωτής από την εμπειρία του -λέμε τώρα- με τους πετρελαίου.
Γνωστός μου από άλλο side για άσχετο αντικείμενο ο Σαμαράς. Πολύ ενημερωμένος με απίστευτες προτάσεις για προϊόντα κλάσης ΑΑΑ με το αντίστοιχο βαλάντιο βέβαια. Η σειρά ΜΙΛΕ βέβαια είναι μια πολύ καλή πρόταση σίγουρα στα υπόψιν. Τον ευχαριστώ και εγώ για τις πληροφορίες που μεταφέρθηκαν σε μένα εν αγνεία του ίσως. Απέφυγα πολλές κακοτοπιές. Να είσαι καλά για το ποστ σου και τις φώτο. Θα βοηθήσουμε τον κόσμο να έχει μια ιδέα πριν προχωρήσει σε όποια αγορά.

Στην πορεία μου λοιπόν έπεσα επάνω σε ένα μαγαζί στην πυλαία της Θεσ/νίκης. Για πρώτη φορά συνάντησα λέβητα σε κατάστημα χωρίς να τον έχω δει πρώτα μέσα στο διαδίκτυο. Τον DAKON ROR. Μέχρι τώρα ήξερα μόνο τον DAKON ERA Βουλγάρικης κατασκευής στην απίστευτη τιμή των 1950,00ευρώ σε μεγάλο μαγαζί κοντά στην Νέα Χαλκηδόνα. Στο συγκεκριμένο κατάστημα βρήκα προτάσεις από βουλγάρικους λέβητες Prity εγκατεστημένο επάνω τους Ιταλικούς καυστήρες FERROLI, επίσης σε πολύ καλή τιμή 1590,00ευρώ. Εδώ βέβαια καταρρίπτονται όλες οι αρχές που έμαθα να προσέχω. O DAKON DOR λοιπόν φοράει έναν καυστήρα BADO. Ολοκληρωμένο το "σετάκι" λέγετε PELLETX EKO. Ο καυστήρας λέγετε και ecofire E1. Η αξία του είναι ξεκινάει από 3.650,00ευρώ για τον 24kw. Και αυτός λοιπόν στα υπόψιν.

(Μια μεγάλη παρένθεση για να μην υπάρχουν μπερδέματα να πω πως οι τιμές και τα προϊόντα που αναφέρω είναι για να καλύψω τις δικές μου ανάγκες δηλαδή να ζεστάνω μία μονοκατοικία 114m2 χωρίς σκεπή στην Αξιούπολη του Κιλκίς όπως προαναφέραμε.)
!!!!!!......συνεχίζετε...
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν από fillmore.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #60

 • panio13
 • Το Άβαταρ του/της panio13
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:9
  • Κάρμα: 0
"Εδώ βέβαια καταρρίπτονται όλες οι αρχές που έμαθα να προσέχω". τι εννοεις? τι πρεπει δηλ να προσεχουμε? τους λεβητες της mavil τους γνωριζεις?
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #158

 • tasosp
 • Το Άβαταρ του/της tasosp
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:79
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες11
  • Κάρμα: 1
εψαξα κ εγω αρκετα κ κετεληξα στην πιο φτηνη λυση σε αυτον εξω απο χαλκηδονα ...πριτυ με φερρολι. εδωσα προκαταβολη κ περιμενα την σειρα μου, μετα απο ενα μηνα περιπου κ ενω μπηκε ο νοεμβριος μου ειπε οτι δεν εχει ουτε ενα λεβητα κ ουτε θα εχει γιατι απο βουλγαρια δεν εχουν να στειλουν τιποτα. εξαντληθηκαν ολοι .
τελικα βρηκα το ιδιο ( πριτυ 35 kw με ferroli sun p7) με 1450 ευρω καπου εξω απο κατερινη ενα κ τελευταιο κομματι ειχε κ το πηρα.
απο αρχες του νοεμβριου που τον εστησα δουλευει μια χαρα για δυο σπιτια το ενα 65tm κ το αλλο απο πανω 90τμ .
ο φερρολι ρυθμιζεται πολυ ευκολα κ μπορεις να τον προσαρμοσεις ακριβως σε αυτο που θελεις να ζεστανεις. δηλαδη ποσο να ταιζει κ καθε ποτε κ ποσο αερα να φυσαει. απλα θελει να ασχοληθεις λιγο.
αφου δεν υπαρχει εμπειρια απο πελλετ στην πραξη κατεληξα σε αυτη την λυση που ειναι φτηνη κ κρατησα παραλληλα τον λεβητα- καυστηρα πετρελαιου για εφεδρικο.
επομενο βημα να φτιαξουμε πελλετ
μη δια φοβον αλλα δια το δεον απεχεσθαι αμαρτηματων (Δημοκριτος)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #199

 • fillmore
 • Το Άβαταρ του/της fillmore
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:136
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες9
  • Κάρμα: 3
panio13 έγραψε:
"Εδώ βέβαια καταρρίπτονται όλες οι αρχές που έμαθα να προσέχω". τι εννοεις? τι πρεπει δηλ να προσεχουμε? τους λεβητες της mavil τους γνωριζεις?
"...Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει πληθώρα προϊόντων για κάθε βαλάντιο. Το επόμενο που κατάλαβα πολύ γρήγορα είναι ότι οποιοσδήποτε λέβητας-καυστήρας στερεών καυσίμων για να λειτουργήσει με την ίδια ευκολία ενός πετρελαίου επιβάλετε να έχει πολλούς αυτοματισμούς. π.χ. αυτόματη η έναυση. Ενώ είναι κάτι απλό σε έναν καυστήρα πετρελαίου για έναν με πέλλετ είναι θέμα!!!...Ο υπολογισμός για τα kw ή τις θερμίδες που χρειαζόμαστε θέλει ψάξιμο.κ.τ.λ....
...οι αντιπρόσωποι του μπορεί να τοποθετηθεί και σε λέβητα πετρελαίου. Σκέφτηκα να προχωρήσω και σε αυτή την λύση γλυτώνοντας τα λεφτά της εγκατάστασης και του λέβητα. Μου έβαλαν όμως πάγο κάποιοι άνθρωποι που εμπιστεύομαι για κάτι τέτοιες πατέντες. Είναι δύσκολος ο καθαρισμός τους και πάρα πολύ συχνός και η απόδοση μπορεί να φτάσει μέχρι και 40% λιγότερη. Βλέπετε η κατασκευή λέβητα στερεών καυσίμων έχει άλλες αρχές. Κάθετες διαδρομές ή τούμπα για να μήν έχεις επικαθήσεις στάχτης και απώλεια αγωγιμότητας. Επίσης και μεγαλύτερη επαφή του νερού με την θερμότητα της φωτιάς. "

Τους MAVIL τους έψαξα πολύ λίγο είναι η αλήθεια. Και μιλάμε για τον primus για να καίει και ξύλα. Μια από αυτές τις μέρες θα πάω να τον δώ και από κοντά. Εχω την εντύπωση όμως πως εάν παραγγείλεις φέτος από mavil μάλλον για του χρόνου τον χειμώνα βλέπω να παραλαμβάνεις.Πολλοί πωλητές τους τα έχουν βγάλει από τις βιτρίνες τους.!!!...
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 9 Μήνες πριν από fillmore.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
The following user(s) said Thank You: panio13

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #200

 • fillmore
 • Το Άβαταρ του/της fillmore
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:136
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες9
  • Κάρμα: 3
tasosp έγραψε:
επομενο βημα να φτιαξουμε πελλετ

...εγώ είμαι μέσα!!!!....

Μου φαίνεται πως έκανες την καλύτερη δουλειά. Κράτα μας ενήμερους για τον καυστήρα σου σε κάποια καινούρια ενότητα για να μαθαίνουμε περισσότερα!!!!...
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν από fillmore.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #214

 • panio13
 • Το Άβαταρ του/της panio13
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:9
  • Κάρμα: 0
Τους MAVIL τους έψαξα πολύ λίγο είναι η αλήθεια. Και μιλάμε για τον primus για να καίει και ξύλα. Μια από αυτές τις μέρες θα πάω να τον δώ και από κοντά. Εχω την εντύπωση όμως πως εάν παραγγείλεις φέτος από mavil μάλλον για του χρόνου τον χειμώνα βλέπω να παραλαμβάνεις.Πολλοί πωλητές τους τα έχουν βγάλει από τις βιτρίνες τους.!!!...[/quote]


οχι εννοω τους mavil pecal. στην αθηνα μου λενε οτι θελουν 1 μηνα για παραδοση. οι εμποροι που τους προμηθευονατι δεν εχουν και ιδιαιτερες γνωσεις.....
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Γολγοθάς!!! Η επιλογή λέβητα pellet στην Ελλάδα 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν #258

 • fillmore
 • Το Άβαταρ του/της fillmore
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:136
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες9
  • Κάρμα: 3
...και για να συνεχίσω !!!!...βάλθηκα μέσα από eshop του εξωτερικού, που ασχολούνται με τους εν λόγο λέβητες πέλλετ-ξύλου να βρώ κάτι ποιο φτηνό και να το φέρω από Τσεχία ή Πολωνία. Για την αναζήτηση στον γούγλη έμαθα και Πολλωνέζικα. "Palnik na pellety" μετάφραση "καυστήρας πέλλετ" & "kotly ή kotle" μετάφραση "λεβητας" :whistle: Ξεκίνησε λοιπόν ένα κυνηγητό επικοινωνίας με ε-mail ροτόντας τους για τα έξοδα αποστολής, διάφορες λεπτομέρειες για τα προϊόντα κ.τ.λ. Αν και οι ποιο πολλοί δεν μου απάντησαν καν, τελικά δεν συνέφερε και πολύ η κίνηση αυτή για λόγους εγγύησης και τεχνικής υποστήριξης - ρύθμισης.
Αυτές λίγο πολύ ήταν οι κινήσεις μου στο θέμα. Το δίλημμα είναι ανάμεσα στα εξής:

Να αγοράσεις κάτι φτηνό για να μην κλαις αύριο μεθαύριο τα λεφτά σου!!!... χωρίς να σε απασχολούν οι αποδόσεις η αξιοπιστία και οι συχνότερες επισκέψεις στο λεβητοστάσιο!!!...slb.jpg

Να αγοράσεις κάτι πολύ ακριβό με κίνδυνο αύριο μεθαύριο να βλέπεις πως το ίδιο προϊόν να είναι από καινούριο εισαγωγέα σε πολύ φθηνότερη τιμή. Αλλά να είσαι τουλάχιστον απόλυτα ευχαριστημένος από τις αποδόσεις του και τους αυτοματισμούς του.!!!!!.......

3073523200421041028.JPG


BioWIN_mit_Stiftung_Warentest_245x.jpgfrolingp4pellet.jpg
ή κάπου στη μέση που να ζυγίζονται όλα αυτά και να καλύπτουν τις προτεραιότητές σου.s_c586cb35eeebba68ba04367313461bc1.jpgFULLPELLETBOILERSAMARAS.jpg


kotel-d14p.gif


pellet_lebhtas.jpg


mavil_primus.jpg
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 10 Μήνες πριν από fillmore.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
The following user(s) said Thank You: ALXIOA
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.259 δευτερόλεπτα