Αποδόσεις, πιστοποιήσεις και πράσσειν άλογα!

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #30570 από egglezos

valsam έγραψε:

egglezos έγραψε:

valsam έγραψε: H μικρη μου αυτη ερευνα(τροπος του λεγειν,γκουγκλαρισμα καλυτερα)οφειλετε σε ενα ακομη παλι τηλ. ενος κοντινου μου προσωπου που απευθηνθηκε σε'μενα να τον βοηθησω σε τι λεβητα να βαλει(λες και'γω εχω γινει ειδικος,εγω που μεχρι χθες δεν ηξερα τι ειναι η kw),καλα να'ναι το internet(μακαρι να'χαμε ιντερνετ οταν πηγαινα σχολειο).
Πηρα τηλ. σημερα λοιπον σε (επωνυμο)Ελληνα κατασκευαστη λεβητων βιομαζας-πελλετ-ξυλου και τον ρωτησα για τις αποδοσεις των προιοντων του και μου διαβεβαιωσε οτι εχει πιστοποιητικα για τις αποδοσεις που πραγματοποιηθηκαν απο το πανεπιστημιο και οτι εχει 80% στην καυση ξυλου και πανω απο 90% σε καυση πελλετ,οταν ρωτησα τον υπευθηνο μηχανικο πως γινετε αυτο αφου ο λεβητας εχει μονο μια σειρα τουμπο κατω που γινετε η καυση και αλλη μια (ΠΕΡΙΠΟΥ )επανω ,μα τον ξαναρωταω και του λεω,φιλε με τα λιγα που ξερω πως ειναι δυνατον και πως στο καλο τελος παντων μετρατε την αποδοση,στο νερο,στην ακτινοβολια,στον αερα,στην καυση του ξυλου(δηλ. καηκε ολο μεσα στον θαλαμο και αφησε 10% σταχτη αρα πηραμε 90%),στις αποδιδομενες θερμιδες στα σωματα(output),πως,πως,τον ρωτω τελευταια αφου μου αρχισε την ιστορια οτι του τυπου ειμαστε 40 χρονια εταιρια κ.τ.λ ποση θερμοκρασια εχουν τα καυσαερια εξοδου τελος παντων,μου λεει θα σας παρω σε λιγο να δω τα αποτελεσματα,μετα απο 1 ωρα με παιρνει και μου λεει 260 βαθμους εχουν αλλα αυτη ειναι η μαξιμουμ θερμοκρασια αν π.χ καιμε τον λεβητα χαλαρα μπορει να βγαζει και 90 βαθμους,φιλε του λεω με τα λιγα που ξερω οταν μου λες 90% αποδοση και 260βαθμος θερμοκρασια καυσαεριων κατι δεν μου καθετε καλα,παλι του λεω οτι ετσι πως το βλεπω το μηχανημα δεν εκμεταλευετε καθολου στον χωρο καυσης τα καυσαερια,αλλο μια διαδρομη και αλλο 4 ,μου λεει να παω σε εναν εμπορο στην περιοχη μου να τον δω απο κοντα,πηγα λοιπον το απογευμα (εχει και τα ΕΝ ταμπελακια κολημενα εοπανω ο λεβητας)και μου αρχιζουν παλι το ιδιο παραμυθι,η κοπελα μετα απο 2-3 ερωτησεις μας παρεδωσε στο αφεντικο,εκει το αφεντικο προσπαθησε να απαντησει στις ερωτησεις(πιο διαβασμενος)αλλα και αυτος επεσε ηρωικα (τραγικα θα το ελεγα καλυτερα),ειδικα σε μια φαση προσπαθωντας να υπερασπισθει τον λεβητα γυρναει και μου λεει οτι ο λεβητας εξαγετε αβερτα στην Ευρωπη και μου αναφερει Γερμανια,τι το'θελε και ανεφερε την Γερμανια ο ανθρωπος, του ρωταω εχει class 3 πιστοποιητικο γιατι χωρις αυτο δεν παει Γερμανια και του λεω ξεχνα το(απαντηση δεν πηρα την εκανε γυριστη την συζητηση),τον ρωταω για τα καυσαερια και αφου πηρε 2 τηλεφωνα (αφου τα ηξερα τον αφησα να παιδευτει λιγακι)μου λεει 260 αλλα μπλα μπλα το ιδιο παραμυθακι περι μαξιμουμ κ.τ.λ,260 βαθμους θερμοκρασια να ζεσταινουν τον ουρανο ρε φιλε και 90% αποδοση τι μηχανηματαρα ειναι τουτι,φαντασου να εβαζες και εναν εναλλακτη καμιναδας σαν αυτον που εβαλε ο αδελφος μου στο τζακι ποσσο αποδοση θα επιανε ο λεβητας,95%?
Ο ανθρωπος αυτος ειναι ενεργο μελος στο φορουμ αυτο,και στην συζητηση που'καναμε ψιλοεκραξε τους αλλους εμπορους για το γιατι μπαινουν εδω μεσα και στο τι αποσκοπουν,ρε φιλε εδω μπαινουμε να ενημερωθουμε να αληλοβοηθηθουμε και οχι για να τα οικονομισουμε!
Δυστηχος τρωμε πολυ παπα ολοι αλλα φανταστειτε τι παπα τρωει ο ανιδεος κοσμακης που βγαινει τωρα στην πιατσα για να αγορασει κατι να ζεσταθει?


να διευκρινήσω ότι δεν ήμουν εγώ... :cheer:

Οχι δεν εισασταν εσεις ουτε η εταιρια σας κυριε Σαμαρα αλλα αν θα θελατε να ξεκαθαρισει το τοπιο και να παει ο καθε κατεργαρης στον παγκο του και εχετε εμπιστοσινη στα προιοντα σας (κυριος αυτα που παραγετε)καντε τεστ αποδοσεων και δειξτε τα και σε'μας τους καταναλωτες μαζι με τα οποια πιστοποιητικα εχουν με τις "σωστες" διαβαθμισεις!


δεν νομίζω να είπα ποτέ ότι οι λέβητες μου έχουν πιστοποιητικά...και πώς θα μπορούσαν άλλωστε όταν το ίδιο το Πολυτεχνείο ώς καθ'ύλην αρμόδιο ερευνητικό εργαστήριο δεν έχει την δυνατότητα (αλλά ούτε και την τεχνογνωσία ακόμα) να εκτελεί δοκιμές σε λέβητες βιομάζας σύμφωνα με το ΕΝ 303-5.

Οτι δοκιμές κάνω στους λέβητες μου είναι στο δικό μου εργοστάσιο...και να σας πώ ότι βγάζουν απόδοση 80% θα με πιστέψει κανείς? Τί να σας δείξω, τιε σημειώσεις μου από τους θερμοδομετρητές ή τους βαθμούς απόδοσης κάυσης που βγάζουν 91% στο πυρηνόξυλο? Σας λένε κάτι? Το σωστό είναι να απαντήσετε όχι.

Για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, δεν αρκεί να κάνω εγώ τέστ αποδόσεων και να δείχνω μετρήσεις: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΈΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ!! Ξερετε πόσα χρόνια ζητάμε από το Πολυτεχνείο να πάρει έγκριση για να βοηθήσει ουσιαστικά τους Ελληνες κατασκευαστές? Ο πατέρας μου ήταν νιος και γέρασε...και κινδυνέυω να γεράσω και εγώ...άσε τί έχει πάθει ο Νασσίκας...

Δυστυχώς έτσι που είναι η αγορά, απροστάτευτοι από την έλλειψη ελέγχων και πιστοποιησεων είστε εσείς οι πελάτες και εγώ ώς "σωστός" κατασκευαστής (σε εισαγωγικά γιατί δεν ξέρω τί νομίζει ο καθένας...) και όπως καταλαβαίνετε μόνο εμείς εδώ μέσα, εγώ και εσείς, φωνάζουμε για πιστοποιήσεις...κανένας άλλος!! Κανείς από τους συναδέλφους μου κατασκευαστές δεν μιλάει γιατί, άλλους δεν τους συμφέρει, και άλλους πάλι δεν τους συμφέρει...όταν όμως εγώ πρέπει να ανταγωνιστώ ένα σαπάκι των 2 και 3 χιλιάδων ευρώ, για να πείσω έναν πελάτη που δεν ξέρει από λέβητες πρέπει να μαλιάσει η γλώσσα μου και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα...ενώ το σαπάκι πουλάει με την τιμή του και μόνο και στο τέλος, βγάζει και περισσότερα από εμένα που σκοτώνομαι στις εκπτώσεις...

αυτά γιατί μερικές φορές νιώθω όπως εχω ξαναπεί, πολύ βλάκας που κάθομαι και ασχολούμαι σε αυτή την χώρα που δεν θέλει ούτε βιοτεχνίες ούτε ανάπτυξη ούτε τίποτα...αρκεί να μπορεί να αγοράζει ο κόσμος φτηνά προιόντα όπως κάποτε είπε και ο Σάλλας στον πατέρα μου όταν ήταν γραμματέας του Ακριτίδη (κάπου το 80-81).

ΥΓ: οι βιομηχανικοί μου λέβητες έχουν πιστοποιητικά απόδοσης από το ΕΘΙΑΓΕ ώς προς την καταλληλότητα πώλησης αγροτικών προιόντων με αριθμούς δοκιμής Δ4432/30/05, Δ4493/30/05 και Δ3981/1992 (με βαθμό απόδοσης 79-81% σε 760,000 kcal/h λέβητα π.χ. δεν είναι και λίγο...μετά από δοκιμή στο ΕΘΙΑΓΕ στο οποίο να φανταστείτε για να γίνει η δοκιμή, τους έκανα ΔΩΡΕΑ καμινάδα γιατί αλλιώς δεν θα γινόταν ποτέ...) ενώ και οι βιομηχανικοί λέβητες αλλά και οι πίνακες οργάνων που κατασκευάζουμε έχουν πιστοποίηση LVD και EMC από την EMC HEllas πιστοποιημένο εργαστήριο με αριθμό δοκιμής 1048 και φέρουν σήμανση CE... δυστυχώς, και οι βιομηχανικοί λέβητες, και οι οικιακοί λέβητες, δεν φέρουν πιστοποίησεις δοκιμής κατά ΕΝ 303-5 (μέχρι 300 KW) για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω. Τέλος, η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη ώς προς την διασφάλιση ποιότητας κατά ISO 9001/2008 από την TUV Rheinland με αριθμό πιστοποιητικόύ 01 100 123467.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #30573 από Grecu_
Θα μπορουσατε, σαν ελληνας κατασκευαστης να παρετε πιστοποιηση απο καποιον ξενο οργανισμο?
Αν ναι, εχετε μηπως υπ´οψην για τι υψος κοστους μιλαμε?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #30598 από fisikos50

valsam έγραψε:
... αυριο το πρωι θα παει στην θερμοσταλ (εχει εδω και 6 χρονια λεβητα βιομαζας τους)για να φτιαξει τις πορτες γιατι χαλασαν και δεν κλεινουν



Όταν τον πήρε το λέβητα οι πόρτες έκλειναν σωστά;

Είχα ιστορία παλιότερα με αυτούς και με ακριβώς το θέμα πόρτας λέβητα, μετά από καμιάς βδομάδας καβγά από τηλεφώνου, έστειλαν άλλο λέβητα (ολόκληρο), με σωστή πόρτα.

Και μιας και το θυμήθηκα, πάω μια μέρα εκεί που είχα αγοράσει το λέβητα και συζητώντας για διάφορα, τους ρωτάω "δουλεύετε ακόμα μ' αυτούς;" και μου λέει "γιατί, βλέπεις κανέναν τέτοιο λέβητα εδώ μέσα;" (το μαγαζί είναι από αυτά που έχουν τα προϊόντα να τα δεις κανονικά και όχι από φωτογραφίες σε φυλλάδια)...

Τι να λέμε τώρα, ντοκιμαντέρ να γυρίσεις άμα πας.



Grecu_ έγραψε:
Και η thermostahl θεωρειται απο τις σοβαρες εταιριες



Ναι, άμα δεν πάθεις...
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by fisikos50.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #30602 από egglezos

Grecu_ έγραψε: Θα μπορουσατε, σαν ελληνας κατασκευαστης να παρετε πιστοποιηση απο καποιον ξενο οργανισμο?
Αν ναι, εχετε μηπως υπ´οψην για τι υψος κοστους μιλαμε?


πάνω από 15000 και 2-3 μήνες έξω... αυτό μόνο για πέλλετ γιατί δεν ξέρουν τί σημαίνει πυρηνόξυλο π.χ.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #30623 από Grecu_
Για τους καιρους μας ενα αξιοσεβαστοτατο ποσο, για μια πιστοποιηση που θα την δει και καταλαβει το 10% των υποψηφιων πελατων?

Μιας και σας πετυχα, ποσων ειδων πυρηνοξυλα υπαρχουν?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #30625 από Fokion
οπου 2-3 μηνες "σημερα" να το στειλεις, σημαινει οτι εχασες ουσιαστικά την περιοδο......

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": egglezos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ